0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #980 -: Ноември 03, 2010, 15:34:26 pm »
Здравейте,

мисля че и друг път съм ви писала, че шийката най-точно се мери на празен пик. мехур, защото много често излиза по-голяма, когато сме пили вода и ни се пишка.

Натали пусни си ги ,няма какво да чакаш. То при лека настинка, която е отшумяла, не би тр много да повлияе. И вярвайте ми, изследванията не са за пренебрегване, защото не искам да ви кажа колко седмачета се раждат заради инфекция и спукан околоплоден мехур.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #981 -: Ноември 03, 2010, 16:01:42 pm »
nikolina-pikolina никой не пренебрегва изследванията, става въпрос за отлагане с няколко дни само. А дали наскоро прекарана настинка и все още ненапълно отшумяла, ще се отрази на резултатите, или не - никой не може да каже категорично. Щом в повечето лаборатории казват да си здрав, ако пускаш такива изследвания /извън спешностите/, явно си има някакво значение за резултата. Ако все пак се пуснат утре кръв и урина и излезе нещо не в нормите - следва пускане на стерилна урина, повтаряне на кръвни и в крайна сметка - пак в понеделник ще има яснота за какво става въпрос. И естествено цял уикенд треперене има ли наистина проблем, няма ли...

Естествено, че инфекциите са опасни и всички сме наясно с това, но нека да не мислим веднага най-черния вариант и да се всява излишна паника.

Хубав ден на всички!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #982 -: Ноември 03, 2010, 16:08:06 pm »

Nataly* изчакай да ти отшумят всички болежки и да минат поне 2-3 "чисти" дни, в които категорично се чувстваш напълно здрава и тогава пускай изследвания. Никак не са спешни тези изследвания, спокойно можеш да ги отложиш, а ако ги пуснеш сега, ще вземе да излезе някой завишен левкоцит и пак само тревоги за няма нищо.  :wink:

Eй това щях да напиша, но J ме изпревари  :P.
« Отговор #983 -: Ноември 03, 2010, 18:06:15 pm »
Здравейте,момичета!Излезнаха ми резултатите от стерилната урина, чиста е.Пуснах си и ПКК .Накратко, това ,което най-много ме притесняваше:
Левкоцити -11.4   /3,5-10,5/Миналия път бяха 13
Хемоглобин -111   /120-160/
СУЕ -53 ,миналия път беше 112.
С-реактивен протеин- < 6 ;g/I-отрицателен
Какво трябва да гледам, за да видя дали има инфекция? С-реактивния протеин според мен, но ще се радвам да споделите. osi_1
Другите показатели са добре в общи линии.

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*
« Отговор #984 -: Ноември 03, 2010, 18:37:48 pm »
Здравейте,аз искам да си купя панталон от conti,но незнам какъв размер.Бях чела някъде назад в темите че имаше момичета,които са пазарували от там и ме интересува сега нося дънки 28-29 размер,това на L ли отговаря,колко струва доставката и панталоните им пише еластик и дали трябва да си поръчам L или XL :?Напредналите бременни мами в бедрата и дупето напълняват ли или само на корем : :ask:

Извинете за тъпите въпроси,ама стоя си тук сама и си размишлявам,лека вечер!

п.с Днес си ходих да си вземам болничния,и казах на лекаря че имам котарак и искам изследване за токсикоплазмоза/май беше/даде ми направление,но в лабораторията като разбраха за това,каква аларма ми вдигнаха 8O да съм хвърлила котарака/на 7 год/и т.н. много криво ми стана,можеха по цивилизовано да си изкажат мнението :(

Този път наистина лека вечер,мами!

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #985 -: Ноември 03, 2010, 18:43:33 pm »
Topsi, котаракът можеш да си задържиш  :), даже имаше някъде и темичка по въпроса. Ако имаш въпроси - пиши ми на лични, имаме си ветеринар вкъщи  :).
За дънките - никой не може да ти каже къде ще напълнееш. Аз лично ще изчакам със бременните панталони до следващия месец.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #986 -: Ноември 03, 2010, 18:45:11 pm »
Луноходче, не виждам нещо обезпокоително  :), всичко си е в норма.
« Отговор #987 -: Ноември 03, 2010, 19:06:53 pm »
Топси, като поръчваш от conti, искат да са написани мерките ти- таз и обиколка бедро и те ти пращат подходящия р-р.
Аз предната бременност растях само на корем, тази май пак ще е така. Но при всеки е различно.
Можеш да напишеш някой и друг см в повече, но не много, защото панталоните се отпускат с времето.
« Последна редакция: Ноември 03, 2010, 19:38:56 pm от zeituni »
*
« Отговор #988 -: Ноември 03, 2010, 19:09:30 pm »
Здравейте :)
Първо едно голямо БРАВО на приятелката на Мира. Едно не е лесно да износиш, а три и то без нужда от кувьоз... Шапка и свалям!!! Да са и живи и здрави и мнооого да я радват!
 :welcome: и  :goodluck: на Виктория, стискам палци всичко да е наред! Леки и приятни седмици до финала.
Аз имам да ви се хваля  :cheerleader: днес бях на очен и имам черно на бяло разрешение за нормално раждане. Сега вече всичко зависи от госпожицата.
Лека вечер на всички!!!

« Отговор #989 -: Ноември 03, 2010, 19:17:36 pm »
Мира, така мисля и аз , за утайката д-р Сигридов ми каза, че не трябва да надвишава 60, затова съм спокойна,но това с шийката и евентуална инфекция много ме стресира. :( Утре чакам и резултатите от микробиологията.

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*
« Отговор #990 -: Ноември 03, 2010, 21:13:18 pm »
здравейте,

няколко дни не съм влизала и докато ви изчета, мина цяла вечер.

първо Виктория, добре дошла, много хубава бременност ти пожелавам с минимум тревоги (просто явно не е възможно да не се тревожим за нещо)

един скромен принос по повод цитонамазките - мисля, че идеята е ако има hpv и то от проблемните щамове, тези които носят риск, да не се предаде при естествено раждане на плода. затова се правят преди и по време на бременността. от друга страна по време на бременност и малко след раждането обикновено излиза, че сме в по-високо рискова група, но това е нормално.
аз също нямам правена непосредствено преди бременността и май сега ще правим. докторката ми поне така каза.

сега ще трябва да върна темата малко назад, за което се извинявам, но имам нужда да си кажа, а и да ви чуя вие какво мислите. от вчера имам болки около пъпа ми (обикновено отдясно) и долу ниско все едно ме болят сухожилията между краката. освен това понякога като се опитам да се обърна ме заболява рязко. и преди ми се е случвало, но сега като че е по-упорито. вчера минах само с лежане, днес вече си взех едно но-шпа, но май ще трябва да взема още едно. от това, което прочетох май всичко си е контракция, но реших да ви питам.

а другото е, че се разболях, уж съм по-добре катосе изключи запушения нос. в англия на мъжа ми му отказаха да му продадат инхалатор за мен без рецепта от доктор  osi_11. та ако някоя от вас има лек срещу това, ще съм много благодарна.

и последно само нещо хубаво - нали си спомняте как си плюех по мъжа по време на иксито и малко след това, само да кажа, че сега е един много готин и много се грижи за мен (когато си е вкъщи де), така че му пишеме червена точка.

извинете за дългия пост, но така става като не съм писала отдавна.
*
« Отговор #991 -: Ноември 03, 2010, 21:20:25 pm »
Дайте съвет!
Трябва да пусна Количество албумин за 24 часа. Обясниха ми да събирам урина през целия ден и след това да разбъркам и да занеса малко количество за изследването, но забравих да питам в стерилен съд ли трябва да събирам урината?
Мира започваш да събираш в чист съд от първа сутрешна до следващия ден първа сутришна урина.Разбъркваш хубаво.Някои лаборатории имат изискване ко-во да е 100мл., но аз винаги нося по-малко в обикновено стерилно контейнерче.И е много важно да измериш точното ко-во в литри.
« Отговор #992 -: Ноември 03, 2010, 22:55:41 pm »
Елена, радвам се че си добре. Това което описваш не звучи като контракции, а по-скоро разтягането на коремни и какви ли не връзки. И аз подобни усещания от едната страна в твоите седмици и не беше контракции.

За цитонамазки в задължителния пакет пише че е необходима една, но ако сте имали скоро преди забременяване също се признава.
Аз сега трябва да пусна пак изследвания и дано не се налага да разнасям урини и т.н., гъбите са ми достатъчни. Чувам, че на вас се изписвали гинопеварил само 3 пъти, а на мен ми казаха цяла опаковка..  :o

На мен също така, незнам дали е от бременността, но ми излизат някакви лишеи и пришки по кожата на различни места, шашнах се. И ту това сърби, ту около пъпа от разтягането на кожата зверски ме сърбеше въпреки мазане.. въобще голямо чесане пада, но ако не мине, ще ходя на дерматолог.. само на такова не мислех че ще ходя.. :(
*
« Отговор #993 -: Ноември 03, 2010, 23:25:32 pm »
Здравейте момичета,
днес бяхме на запис на тоновете.
Та да ви питам какви са нормалните граници, в които трябва да са тоновете.
[/url]
*
« Отговор #994 -: Ноември 04, 2010, 00:15:54 am »
Здравейте и добре дошли на новите мами,че скоро пак се заформя май напускаща групичка тук .  :oops:
Вивка,мился ,че границите варират между 120-160.
Как са при теб? Има ли вече изгледи за раждане?

« Отговор #995 -: Ноември 04, 2010, 09:26:33 am »
здравейте,

и долу ниско все едно ме болят сухожилията между краката. освен това понякога като се опитам да се обърна ме заболява рязко. и преди ми се е случвало, но сега като че е по-упорито.

И по-зле ще става, да те успокоя :). Аз месеци наред едвам се обръщам нощем, поради същ
ите болки.

При контракции се усеща ВТВЪРДЯВАНЕ на корема. Не могат да се объркат

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #996 -: Ноември 04, 2010, 09:48:48 am »
Сами, една опаковка Гиноперавил съдържа три глобули  :wink: т.е. три вечери под ред да се слагат, мисля че е едно и също.
Шийката знам че се мери и с двата вида ехографи, основно с коремен, а ако има съмнения за нещо нередно, тогава се гледа на вагнален, защото се води по прецизен.
Топси, за Конти - не ти определяш размера, а ти си попълваш обиколката в сантиметри на талия , ханш, бедро. Аз попълних моите едно към едно, и съответно панталоните ми дойдоха точно та точно по размер. Ти си в доста ранни месеци, така че или пиши повече сантиметри или изчакай да мине още малко време и тогава поръчвай.
« Отговор #997 -: Ноември 04, 2010, 09:52:29 am »
Благодаря за топлото посрещане! :D
Имам един въпрос-в момента съм на борсата след като ми свърши майчинството 6месеца ще съм на борсата та въпросът ми е като свърши какво трябва да направя в смисъл да се самоосигурявам или как?....... тъй като нали се изисква преди раждане за болничните след раждане до навършване на 1 годинка на детето оф ама как го обяснииихх дано има някой който може да ми каже!
*

Желязкова

• **
  • 82
  • Животът е предизвикателство - приеми го!
« Отговор #998 -: Ноември 04, 2010, 13:24:41 pm »
mira_mimi да са живи и здрави тризнаците на твоята приятелка !!! Чудесна новина...
Да кажа и за моите 3 върнати ембриончета: освен че, нито едно от тях не е спряло развитието си, са се превърнали в 4!!! Това бе голямата изненада вчера!!! Сега вече е решено, че ще махаме еднояйчните близнаци!!! Страх ме е, но да помага Бог и това изпитание ще мине успешно !!! Хубав ден на всички!!!
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #999 -: Ноември 04, 2010, 15:05:38 pm »
mira_mimi да са живи и здрави тризнаците на твоята приятелка !!! Чудесна новина...
Да кажа и за моите 3 върнати ембриончета: освен че, нито едно от тях не е спряло развитието си, са се превърнали в 4!!! Това бе голямата изненада вчера!!! Сега вече е решено, че ще махаме еднояйчните близнаци!!! Страх ме е, но да помага Бог и това изпитание ще мине успешно !!! Хубав ден на всички!!!

Мила, Господ да е с вас и да стане най - доброто! Стискам ви палци!