здравейте,
няколко дни не съм влизала и докато ви изчета, мина цяла вечер.
първо Виктория, добре дошла, много хубава бременност ти пожелавам с минимум тревоги (просто явно не е възможно да не се тревожим за нещо)
един скромен принос по повод цитонамазките - мисля, че идеята е ако има hpv и то от проблемните щамове, тези които носят риск, да не се предаде при естествено раждане на плода. затова се правят преди и по време на бременността. от друга страна по време на бременност и малко след раждането обикновено излиза, че сме в по-високо рискова група, но това е нормално.
аз също нямам правена непосредствено преди бременността и май сега ще правим. докторката ми поне така каза.
сега ще трябва да върна темата малко назад, за което се извинявам, но имам нужда да си кажа, а и да ви чуя вие какво мислите. от вчера имам болки около пъпа ми (обикновено отдясно) и долу ниско все едно ме болят сухожилията между краката. освен това понякога като се опитам да се обърна ме заболява рязко. и преди ми се е случвало, но сега като че е по-упорито. вчера минах само с лежане, днес вече си взех едно но-шпа, но май ще трябва да взема още едно. от това, което прочетох май всичко си е контракция, но реших да ви питам.
а другото е, че се разболях, уж съм по-добре катосе изключи запушения нос. в англия на мъжа ми му отказаха да му продадат инхалатор за мен без рецепта от доктор
. та ако някоя от вас има лек срещу това, ще съм много благодарна.
и последно само нещо хубаво - нали си спомняте как си плюех по мъжа по време на иксито и малко след това, само да кажа, че сега е един много готин и много се грижи за мен (когато си е вкъщи де), така че му пишеме червена точка.
извинете за дългия пост, но така става като не съм писала отдавна.