0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #960 -: Ноември 03, 2010, 08:28:41 am »
Луноходке, и при мен има такива две снимки - едното 1D е 3.99, а другото 1D е 3.35, но си мисля, че не е това :?
Cerv L и см. на шийката - нямам!
Днес съм на ЖК за болнични, така, че ще го попитам, дано да знае де! :D
« Отговор #961 -: Ноември 03, 2010, 09:07:45 am »
Smaraidi, аз пия Магнерот. Имах болки преди няколко седмици и лекарката ми изписа но шпа 3х1 и магнерот 3х2 за 10 дни. След това ми каза, че ако нямам неразположения продължавам 20 дни магнерот 3х1. Това според нея е бил един курс.
  Относно микробиологията ще я пуснем след 3 седмици на консултацията, първата беше наред, надявам се и тази да е.
До сега не съм виждала никъде по снимките размер на шийката. Благодаря, че споделихте момичета, следващия път задължително ще попитам.
Желая ви спокоен и усмихнат ден  :balk_602:
*
« Отговор #962 -: Ноември 03, 2010, 09:33:48 am »
това за размера на шийката и на мен ми стана интересно, досега никъде не са ми казвали размери, а само че шийката ми е добре. но следващия път ще попитам.
а микробиологията колко често се пуска през бременноста? аз вчера се записах на ЖК по здравна каса и жената иска следващия път като отида да ми вземе МБ. иначе цитонамазка и МБ ми правиха преди инсето. самото взимане нали с нищо не може да навреди на бебето?
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #963 -: Ноември 03, 2010, 09:37:56 am »
Дайте съвет!
Трябва да пусна Количество албумин за 24 часа. Обясниха ми да събирам урина през целия ден и след това да разбъркам и да занеса малко количество за изследването, но забравих да питам в стерилен съд ли трябва да събирам урината?
echy, не е опасно, просто се взема секрет от влагалището, не закачат шийката.
*
« Отговор #964 -: Ноември 03, 2010, 10:16:24 am »
mira_mimi, аз като съм събирала урина за 24 часа никога не е било в стерилен съд. в болниците ми даваха едно гърне и там. а скоро четох указания в една лаборатория и там пишеше че може и в шише от кола или каквото се сетиш. но е хубаво да знаеш цялото количество събрано за 24 часа.
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #965 -: Ноември 03, 2010, 10:42:53 am »
Виждам, че още коментирате за МБ - аз явно ще пускам към средата на 8-я и ако излезе пак нещо ще лекуваме. В събота на прегледа питах Сигридов, той ми каза сега няма смисъл, по-натам. А размера на шийката само разбрах че е добре, имало известно скъсяване, но за моите седмици било нормално. Ще си разгледам и аз снимките да видя дали нещо пише.
*
« Отговор #966 -: Ноември 03, 2010, 11:02:32 am »
Здравейте момичета!
Аз имам един въпрос относно меренето на шийката. С коремен или с вагинален ехограф го праавят при вас? Защото на мен на ФМ с 3D в 23 седмица ми я измериха 29мм, а след това мойта АГ в 25г.с. ми я измери с вагинален 42мм и каза, че понякога част от нея остава скрита и не може да се измери хубаво с коремен ехограф.
А относно МБ, и на мен ми излязоха малко количество гъби, като нямам никакви оплаквания, но Док каза, че ще ги лекуваме чак в 33г.с.
« Последна редакция: Ноември 03, 2010, 11:08:09 am от gals »
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #967 -: Ноември 03, 2010, 13:19:04 pm »
Искам да споделя с вас огромната си радост от едно прекрасно събитие. Моя близка на 22.10 е родила Алек, Елия и Цветан. Бебетата са доносени, не са имали нужда от кувиоз, появили са се на бял свят в 37 гс.
Преди това майката има 2 загуби в 11 и 19 гс на близнаци.
*
« Отговор #968 -: Ноември 03, 2010, 13:19:21 pm »
Понеже имам стягания от 2 дни и затова заразпитвах за магнезия...
Обадих се на доктора и ми каза да пия Но-шпа 3 по 2 таблетки. Питах за магнезии каза, да не пия. Сега ще пия Но -шпато, като  не каза колко време да го пия, а да се обадя пак. Като знам, че преди време имах болки пак и не ми ги облекчи, а ми мина от само себе си. Защо ми каза без магнезий :ask:?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #969 -: Ноември 03, 2010, 13:44:14 pm »
Здравейте момичета,

Мира, браво на твоята приятелка, истински герой е да износи тризнаци до 37 гс. Нека да са живи и здрави и много да ги радват.
Галс, на мен са ми я мерили и с вагинален и с коремен, казват, че с вагинален е по-точно измерването.
Аз тази нощ изобще не можах да спя, бебето не се спря през цялото време, отделно от това постоянно лежане всичко ме боли, накъдето и да се обърна все ми е неудобно, беше ми и много топло, а спя с много тънка завивка. Днес пак ми е така, седя по къс ръкав и пак ми е горещо. Мисля да се разходя до Бейби мола за малко, да си купя от гащите, които прибират корема след раждането, пък и малко да се разтъпча.
*
« Отговор #970 -: Ноември 03, 2010, 14:19:30 pm »
Здравейте

Честито на мамата на тризнаците! Браво на нея, че си ги е отгледала толкова добре, че да се мине без кувьоз, да са живи и здрави цялото семейство!!!  :D

На мен шийката са ми я мерили само с коремен ехограф засега, мисля че към края на бременността се мери вече с вагиналния, че било по-точно. Може би си зависи и от самия лекар това. Последните ми снимки не са при мен /мама ги отмъкна  :lol:/ и не мога да видя как е означен размера на шийката по тях.

Smaraidi Нямам идея защо твоят лекар е казала, да не пиеш магнезий при положение, че имаш стягания, а и едва ли някоя от нас може да ти каже. И защо само по телефона се чувате, като имаш проблем? Не е ли по-добре да отидеш да те види, а и на място да си зададеш въпросите? Колкото и да е добър даден специалист, лично аз не мисля, че по телефона само може да преценя нечие състояние и да назначава лечения...малко ми е странно това. Дано ти минава по-бързо, каквото и да е!  :)

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #971 -: Ноември 03, 2010, 14:32:18 pm »
Момичета, имам една чуденка :D?
Време ми е да пускам пак кръвните изследвания, ПКК и всичко останало. Но нали бях леко болна последните дни, даже хремата ми все още затихва. И се чудех дали да не ги отложа изследванията за началото на другата седмица. Защото  не знам дали резултатите няма да са завишени, заради настинката ми?
Вие какво мислите?
« Отговор #972 -: Ноември 03, 2010, 14:41:57 pm »
Привет и от нас  :oops: ,отново се записвам в тази прекрасна темичка с голяма радост и изненада ,но и с много страх и притеснения :?
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #973 -: Ноември 03, 2010, 14:50:35 pm »
Привет и от нас  :oops: ,отново се записвам в тази прекрасна темичка с голяма радост и изненада ,но и с много страх и притеснения :?

Хе-хе, колко моооого се радвам да те видя отново в тази тема. :D
Добре дошла, скъпа. Лека и безпроблемна бременност ти желая, а то е ясно, че притесненията всички ще си ги имаме.
« Отговор #974 -: Ноември 03, 2010, 14:56:32 pm »
 :bighug:
« Отговор #975 -: Ноември 03, 2010, 14:57:40 pm »
Натали, аз пусках по същия начин кръвни изследвания веднага след настинка, даже още бях малко хремава. Само утайката ми беше завишена-50-но тя по принцип пада по-бавно. Иначе CRP-то и левкоцитите бяха в ред. Аз тогава не можех да чакам, защото имах преглед при Сигридов и трябваше да му ги нося.
Ако можеш да изчакаш, пусни ги другата седмица, да не се стреснеш от някоя завишена утайка, примерно. :)

Виктория, добре дошла! Най-леката и безпроблемна седмица ти желая!

Честито на тройната мама и да са и живи и здрави съкровищата!
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #976 -: Ноември 03, 2010, 14:59:21 pm »
Привет сладурки!
Тия тризнаци много ме зарадваха  :cheerleader:! Направо се заредих за деня  :D. Да са живи и здрави!
Вики, добре дошла! Лека бременност!
От днес си нарушавам диетата, че не знам за кой ден ям препечен хляб със сирене  :x. Да видим какво ще се получи  :wink:.
Прекрасен следобед на всички!
*
« Отговор #977 -: Ноември 03, 2010, 15:02:59 pm »
Виктория добре дошла и само положителни мисли да има в главата ти!!!  :D Лека и безоблачна бременност, всичко ще е наред този път!

Nataly* изчакай да ти отшумят всички болежки и да минат поне 2-3 "чисти" дни, в които категорично се чувстваш напълно здрава и тогава пускай изследвания. Никак не са спешни тези изследвания, спокойно можеш да ги отложиш, а ако ги пуснеш сега, ще вземе да излезе някой завишен левкоцит и пак само тревоги за няма нищо.  :wink:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Nataly*

• 2785
« Отговор #978 -: Ноември 03, 2010, 15:09:30 pm »
Благодаря ви, момичета. И аз така мислех да направя, но друго си е когато има с кой да се посъветваш. :D
« Отговор #979 -: Ноември 03, 2010, 15:18:18 pm »
Благодаря ви момичета! :wink: Просто бъдещият батко-(живот и здраве) много не ме слуша и бих казала че доста ме изморява,което незнам как ще ми се отрази