0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #940 -: Ноември 02, 2010, 17:17:47 pm »
Гъбите не са опасни по време на бременността, но пък са голяма напаст. Аз ги хващах...даже не знам от къде, от въздуха. Точно защото бременните много ги завъждат, лекарите често не предписват нищо за тях - лекуват ги чак преди раждането.
Аз 3 пъти се лекувах за гъби, бях си купила още една опаковка глобули, която бях решила да си сложа преди да ме приемът в болницата, но взех че родих ...сега положението ми е добро, от самосебе си...
При мен течението ставаше на "парцалчета", като пресечено мляко. Не съм имала мирис или сърбеж. Не се шашкайте  :)
« Отговор #941 -: Ноември 02, 2010, 18:18:07 pm »
Днес пуснах микробиология, за да видим дали съм ги излекувала. Нямах никакви симптоми, затова се учудих , като излезнаха.
Днес бях и на преглед за шийката тук в Пловдив при д-р Даскалов. Аз тук не съм писала, само в дневника си , но в четвъртък ,като бях на преглед д-р Сигридов ми каза, че шийката отвътре е леко отворена,трябваше да отида да я проследим. Днес не е мръднала, но д-р Даскалов ми каза, че трябва да пусна микоплазма и хламидии,защото по време на бременността не съм ги пускала, а било добре да се пуснат да не се окаже ,че те причиняват отварянето.Чух се и с д-р Сигридов, каза да продължавам да я следя всяка седмица и да пусна микоплазмата и хламидиите. Шийката се отваряла при някаква инфекция в тялото,така разбрах.Вече не знам какво да мисля.Дано да не се разширява повече.

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*
« Отговор #942 -: Ноември 02, 2010, 19:39:07 pm »
Здравейте! Да се включа и аз в темата за гъбите :oops:
Преди два месеца след гадни сърбежи и парения ми откриха Клебсиелла Пнеумония - лекувах се с една глобула Гино-паверил и 7 дни с АБ-Аугментин. Сега имам сърбежи само и хоп- Ешерихия коли - отново АБ-Аугментин за 7 дни и след това - Уринал/Профилактично/. Днес ми е последен 7-ми ден, но май нищо не се получи! :oops:  След два дни ще пусна контрола. Дано се отървем от гадините! :D
Преди седмица, когато бях на преглед, шийката ми беше 1см., но док. каза, че ще я следи и да не се притеснявам, но може и да прокървя! :oops: Дано не става това!
*
« Отговор #943 -: Ноември 02, 2010, 19:46:50 pm »
Кажете ми които пият/са пили магнезиеви препарати против контракции до края на бременността ли ще ги пиете или пили? Защо ми се върти нещо, че се спират в 8 месец :ask:? А комбинирани ли са с Но-шпа?
Запичат ли?
« Последна редакция: Ноември 02, 2010, 19:48:47 pm от Smaraidi »

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #944 -: Ноември 02, 2010, 19:56:53 pm »
Преди седмица, когато бях на преглед, шийката ми беше 1см., но док. каза, че ще я следи и да не се притеснявам, но може и да прокървя! :oops: Дано не става това!

Петя, как така 1см.? На какво се дължи това скъсяване, каза ли ти док.? Назначи ли ти някакво лечение?
Извинявай за въпросите, но всичко с шийката ме интересува много. :oops:

Днес пуснах микробиология, за да видим дали съм ги излекувала. Нямах никакви симптоми, затова се учудих , като излезнаха.
Днес бях и на преглед за шийката тук в Пловдив при д-р Даскалов. Аз тук не съм писала, само в дневника си , но в четвъртък ,като бях на преглед д-р Сигридов ми каза, че шийката отвътре е леко отворена,трябваше да отида да я проследим. Днес не е мръднала, но д-р Даскалов ми каза, че трябва да пусна микоплазма и хламидии,защото по време на бременността не съм ги пускала, а било добре да се пуснат да не се окаже ,че те причиняват отварянето.Чух се и с д-р Сигридов, каза да продължавам да я следя всяка седмица и да пусна микоплазмата и хламидиите. Шийката се отваряла при някаква инфекция в тялото,така разбрах.Вече не знам какво да мисля.Дано да не се разширява повече.

Миличка, не се притеснявай всичко ще е наред. :bighug:

Smaraidi, аз пия Магне Б6 и но-шпа 3х2. не са ми казали дали и кога ще ги спра. Но май няма да ми ги спрат, защото от време на време имам втвърдяване на корема. Аз за сега нямам проблем със запичане, пия ги вече 2 месеца.
« Последна редакция: Ноември 02, 2010, 20:00:38 pm от Nataly* »
« Отговор #945 -: Ноември 02, 2010, 20:45:10 pm »
Петя, как така 1 см и аз да попитам? :ask:А тези Ешерихия коли с микробиология ли ги откриха?

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*
« Отговор #946 -: Ноември 02, 2010, 20:51:54 pm »
Петя, как така 1 см и аз да попитам? :ask:А тези Ешерихия коли с микробиология ли ги откриха?
Ами, Натали и Луноходче, аз толкова и не разпитвах, казаха, че нормално трябва да е около 4см.! :? Но не било чак толкова за притеснение, ще я следят и можело и да прокървя :oops: Дано да нямам проблеми! После като излезнах се позачудих малко, но щом казаха да не се притеснявам - няма! :D
А ешерихията ми е от стерилната урина.
« Отговор #947 -: Ноември 02, 2010, 21:06:58 pm »
Петя, къде пуска урината, В "Медикус алфа" ли? А това за 1см шийка ми е странно ...

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #948 -: Ноември 02, 2010, 21:07:41 pm »
За гъбите да допълня - имала съм само Кандида.

Аз пих по 1 таблетка Магнерот на ден, сама си го назначих, уж профилактично. Оказа се че имам контракции и ми качиха Магнерота 3 пъти по 2 таблетки на ден - за 1 седмица. После го намалиха на 3 пъти по 1 таблетка, спрях ги в началото на 8ми месец.

Пете Дано всичко е наред !!!  :bighug: Щом са ти казали че не трябва да се притесняваш...значи не трябва.
« Отговор #949 -: Ноември 02, 2010, 21:18:24 pm »
Петя, и на мен ми е странно това за шийката, не искам да те плаша, но 1 см. е много малко за седмиците, в които си. Даже в тези седмици при такова скъсяване правят серклаж. Защо не се консултираш с някой друг лекар? Изписаха ли ти някакви медикаменти? При мен в 26 гс беше 2 см, оттогава основно лежа и слагам утрогестан вагинално, въпреки, че след това на две други места ми я измериха 3,4 см. и 3 см. мен още ме е страх и си продължавам с лежането и утрогестана.
*
« Отговор #950 -: Ноември 02, 2010, 21:19:02 pm »
И аз да си кажа,че последната цитонамазка ми е от преди да забременея и не мие правена после.
Микробиология също не ми е правена ,но и "да не чуе рогатото"нямам течение,нито нищо само малко повече секрет отпреди...
От магнезия не съм се запекла и аз ...
Петенце,дано всичко е наред и не прокървиш....
Нямаме ли мамита на финала???

*
« Отговор #951 -: Ноември 02, 2010, 22:04:04 pm »
Петя, къде пуска урината, В "Медикус алфа" ли? А това за 1см шийка ми е странно ...
Урината си я пускам в Зарата! :wink:
За 1 см. и на мен така ми се стори, но щом са ми казали да не се притеснявам, значи няма! :wink: Гледам да не ходя много много, да не правя резки движения, а и да си почивам през повечето време! :wink:
*
« Отговор #952 -: Ноември 02, 2010, 22:29:28 pm »
За магнезия - аз вече трети месец пия и то в големи количества, няма запичащ ефект при мен...ама то при мен какво ли има такъв ефект де  :lol:

Гъбите доколкото знам, не са опасни за самото износване на бременността, просто са безкрайно неприятни, а са й упорити  :? Ако ще раждате естествено, преди самото раждане е добре, да се вземат някакви мерки, поне да се овладеят, че да не се "нагълтва" с тях бебето по трасето. Ама тези неща лекарите ви ги знаят и ще вземат мерки, като му дойде времето.

Да се включа и аз в "хора" по въпроса с шийка 1 см.  :? Петя абсолютно ли си сигурна, че са ти казали толкова, или че е измерено вярно? Въобще не искам да те тревожа, но да се каже, че е нормално да е толкова и да се взимат мерки не е нужно...хммм  Вярно, че не съм лекар, но каквото съм чула по въпроса от моите лекари, съвсем не е в графа "спокойно, няма грижи". За справка - моята шийка е 3,8 см. в момента, мерихме я в понеделник последно и се води, че е нормално в моите седмици, а ти си в по-ранна бременност и 1 см? Наистина, най-добре посети друг лекар по този въпрос специално. По-добре пак да провериш, отколкото просто да се довериш дето има една дума.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #953 -: Ноември 02, 2010, 22:33:07 pm »
Може би са й казали , че шийката се скъсила с един см.Така мисля аз.Уф , аз сега параноясах с моята шийка :(, такива неща прочетох, че не знам. :(Дай Боже, всичко да е наред!Моята сега е 3.28 мисля,ако разчитам правилно, но има 1 см с конусовидна форма.
« Последна редакция: Ноември 02, 2010, 22:35:11 pm от бясна луноходка »

*
« Отговор #954 -: Ноември 02, 2010, 22:38:32 pm »
Хммм, сега ме озадачихте :?
Чух, че е 1см., а трябва да е 4см. :?
Но може и да е както казва Луноходка! :wink:
А и щом той го казва, аз му вярвам! :D
Жибрул, аз си ходя при моя док. от по-вече от година :wink: А доколкото зная, и ти си при него! :wink:
Може и аз да не съм разбрала вярно - дано е така :wink:
Луноходке, как се означава шийката? За да си проверя в снимките, за по-сигурно!
« Последна редакция: Ноември 02, 2010, 22:40:33 pm от petqst »
*
« Отговор #955 -: Ноември 02, 2010, 22:50:23 pm »
Луноходке, как се означава шийката? За да си проверя в снимките, за по-сигурно!
Cervix
*
« Отговор #956 -: Ноември 02, 2010, 22:54:54 pm »
Благодаря ти Таня! :D
Но в снимките си не намирам размери на Cervix :oops:
Утре ще прегледам и диска, дано там намеря нещо! :wink:
Приятна вечер! :D
*
« Отговор #957 -: Ноември 02, 2010, 22:55:29 pm »
Петя , абе и аз доколкото помня и двете сме при Д-р Даскалов, а като го знам какъв е педантичен да каже, че 1 см е ОК, чак не ми се вярваше... Аз помислих, че си била някъде тука на ЖК регулярно и накой от местните "умници" ти е казал така, а на тях не може да им се вярва. Овен пък, ако няма някакъв извънпротоколен случай, в който да е допустимо да е толкова шийката, не съм спец.
Ама май ще е както казва Луноходка в крайна сметка  :lol:
Иначе си права, че щом Даскалов е казал да не се притесняваш - може да му се вярва.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #958 -: Ноември 02, 2010, 22:59:55 pm »
И при мен няма Cervix. На снимката от ехографа, е отбелязана конусовидната форма, а долу в десния ъгъл е 1D 3.28 см.На снимките от днес има 3.28 см ,та по това съдя.

*
« Отговор #959 -: Ноември 02, 2010, 23:07:21 pm »
При мен е отделна снимка от тези на бебето и долу в дясно пише Cerv L и см. на шийката.