0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #860 -: Октомври 29, 2010, 21:56:42 pm »
tucy, хич не го мисли  :)
*
« Отговор #861 -: Октомври 29, 2010, 22:14:41 pm »
violett мерси за линка, страхотно изглеждат тези неща, непременно ще отида да ги видя!  :D

tucy За "мерките и теглилките", зависи кой лекар как е измерил бебето. Спомням си, че август моят лекар беше измерил бебето - 5 см. и нещо, примерно в понеделник. В сряда вечер прокървих и посетих по спешност една от местните "специалистки", за да види на УЗ какво става. Госпожата освен, че не забеляза отлепената плацента, реши да се прави на разбирачка и да мери бебето и да ме информира колко било голямо и пр. неща, които не бяха предмет на посещението ми...и го изкара 4 см.  :lol: И, че аха, аха към средата на март ще се ражда. Беше ужасно засегната /очевидно/, че бременността ми я следят в Пловдив и "техни величества" тук не ги броя за лекари, та се напъна да се покаже колко е компетентна нали ;) С което само доказа колко съм права да не стъпвам на лекар тук...
При идентични УЗ апарати, над 1 см разлика в размера изкараха, в рамките на няма и три дни и то бебето се оказа "намаляващо" според тая...

Според мен, реалният размер е на по-кадърния лекар. Но наистина не го мисли това, важното е, че всичко му е ОК на бебо, те растат като гъбки сега.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #862 -: Октомври 29, 2010, 22:27:55 pm »
хич и не се впрягайте покрай мерки и теглилки.Моето дете го бяха изкарали 2900гр. 4 дни преди да родя ,а Жоро се роди 4045гр. :lol:
<br />
*
« Отговор #863 -: Октомври 30, 2010, 09:22:14 am »
Добрутру, снощи нямах сили да пиша, така че днес бързам да кажа хубавите новини.
Шийката ми е "пораснала" - 3.8 см  :cheerleader:
За сега серклажа ми се разминава, след 2 седмици съм пак на преглед.
Бебчетата са добре и те, д-ра хареса всичките ми изследвания (ПКК,СУЕ, кр. захар, CRP, урина, микробиология). За всеки случай обаче ми увеличи Магнерота на 3х1 (до сега го пиех 2х1), т.к. му се оплаках че от време на време усещам стягане на корема, което не съм сигурна на какво се дължи. Най-често става при промяна на позата - когато се изправям от леглото или от стола. Вчера обаче стягането ми беше провокирано от пътуването Русе-Тутракан. Според док. всяко едно такова втвърдяване трябвало да се счита за контракция, без значение дали е причинено от движенията на бебе или не. Опасно било ако е много болезнено, или продължително, или на често  osi_10
На какво Ви гледат Вас, за да различат контракцията от друга болка?
*
« Отговор #864 -: Октомври 30, 2010, 10:09:02 am »
хич и не се впрягайте покрай мерки и теглилки.Моето дете го бяха изкарали 2900гр. 4 дни преди да родя ,а Жоро се роди 4045гр. :lol:
И при мен така.Казаха че Митко едва ще направи 3кг. пък той се роди на следващият ден 3500.

« Отговор #865 -: Октомври 30, 2010, 10:17:54 am »
violett мерси за линка, страхотно изглеждат тези неща, непременно ще отида да ги видя!  :D

Дамата , която продава е и собственик и е много сладкодумна :lol: :lol: :lol: Всичко ще обясни и покаже.Вчера даже ми обеща, ако си купя леглото и скрина, да ми подари матрака...хахха. Незнам за леглото, но два-три спални комплекта ще си купя - много са красиви :)
Ще чакам отзиви после, защото и аз се чудя, понеже тези креватчета са за деца до 5 години, а пък другите могат да се ползват и за по-големи,а са малко по-евтини, но пък са от ПДЧ.Така, че някое друго мнение, ще ми е от полза.
« Отговор #866 -: Октомври 30, 2010, 14:28:32 pm »
привет на всички.
Надявам се всички с болежки са по-добре. Жбрул и Криска, спряха ли контракциите? Много ми е странно ако имаш контракции без силна болка, опасно ли е? Аз не съм имала от 5-6 седмица, дано да е така и напред.
Аз очаквам прегледа в понеделник с нетърпение, и чак сега се сещам, че може да ми кажат и пола.. много се вълнувам, защото съм се натроила за момче и напрво не мога да се представя ако ми кажат друго.. Дано в МД се вижда добре, защото ми се струват малко зле видеозоните.. Някои успя ли да се запише на отворени врати и как? Ако разбера нещо на място, ще докладвам.
*
« Отговор #867 -: Октомври 30, 2010, 15:15:51 pm »
violett Само да дойда до София и ще те залея с мнения  :lol: Не ми се разкарва тези дни нещо, а и имам доста време още, докато ми потрябва легълцето, но този магазин ми е първи в списъка засега. До 5 годишна възраст е съвсем приемлив срок за ползване на легълцето според мен. Все пак това е доста време, после  детето става голямо, така или иначе трябва да му се смениу дизайна на стаята си мисля... Няма до гимназия да откарва с декорации на мечета и лунички я  :D

sami123 Аз нямам контракции, дано и Криска няма. Не съм компетентна по въпроса, дали има разлика в потенциалната опасност при болезнени и неболезнени контракции  :? От една страна лекарите казват, че няма безопасни контракции /както казват и за кървенето каквото и да е то/, от друга страна пък, сигурно половината бременни си изкарват до термин с контракции през цялата бременност, други и с кървене. Всичко е много индивидуално явно, зависи от конкретната жена и случай, само лекарят би могъл да каже кое и кога е опасно си мисля.
Дано не се налага на никоя от нас, да си отговаря на подобни питания все пак, ужасно е изнервящо и стресиращо. :(

За пола на бебето, аз така се бях настроила за момиче, че когато ми казаха, че е момче - първата ми реакция беше едно: "еххх" наум  :oops: Като излязох от кабинета, се почувствах толкова виновна пред бебето, че чак ми избиха сълзи от яд на мене си. Теглих си едни яки майни и си четох конско, как не ме е срам, живо и здраво дете, аз вместо да подскачам от щастие гледах като напикано мушкато... :lol:
После захванах да се притеснявам пък, как ще го гледам и възпитавам това момче, за момиче - знам по себе си, ама мъжките са ми пълна мъгла... Даже не знам видиш ли как трябва да си държи пишката, като го уча да ходи до тоалетна, ами като порасне и ако не иска да си споделя с мен проблемите понеже съм жена...до космоса я откарах чак в такива размисли. Даже първите 2-3 дни след новината, имах затруднения като си представям бебето наум, да си го представя без рокличка и панделки, ами с вид на момченце...бе голям майтап, сега като се сетя, ама тогава се бях спекла, все едно не дете, ами марсианче ми казаха, че ще си имаме.  :lol:
Е, в момента пък не мога въобще да си представя, ако не е момче и ми е чудно защо така съм се навивала за момиче. ;) То хормоните и предварителните настройки са луда история и докарват само комични ситуации.

Та за каквото и да си се настроила и да се окаже обратното, до 2-3 дни максимум, ще ти е неразбираемо, че въобще си мислила че има някакво значение полът. Това просто е твоето бебе и толкова и никак не можеш да си представиш да е друго вече.

Чакаме в понеделник да се похвалиш с новини, важно е само да сте живи и здрави и двамата/двете ;)

П.П. По повод на пола, яко ме вбесяват и към момента малоумните коментари на разни познати и приятели. Като питат какво ще е и кажа "момче", неминуемо следва репликата: "Ееее чудесно, таткото сигурно е много горд/щастлив"  :x Все едно, ако е момиче и таткото ще е нещастен и ще го е срам ли какво?!! Този нашият селяндурски манталитет бе, там идиотщините за "наследника" и пр. дивотии - нямат изкореняване от тия кухи глави български. За това напоследък, като ме питат и казвам, че не знам какво ще е, ами искам да е изненада при раждането  :lol:
Не помага особено де, защото пък оттам следва "наливане на акъл", че това не е разумно, понеже не знам какви цветове дрехи и количка да взема...няма спасение от идиоти, дето си врат човките в чуждия живот и т'ва е. А си мислех, че като се оттърва от великия въпрос: "Вие какво още чакате, че нямате деца?" - простотиите ще спрат, ама нъцки...

« Отговор #868 -: Октомври 30, 2010, 15:26:24 pm »
violett Само да дойда до София и ще те залея с мнения  :lol: Не ми се разкарва тези дни нещо, а и имам доста време още, докато ми потрябва легълцето, но ...

Добре ще чакам :) Е то тези са с мечета и лунички, даже има каталог с картинки и ти си избираш, ако решиш да поръчаш, а не да вземеш някое налично в магазина.Идеяата ми беше, че другите(ПДЧ-тата) стават на легло към 200 см., което дори възрастен може да ползва и евентуално може само да се докупи обзавеждане и да се направи детска.А леглото си е съвсем изчистено, без всчкакви бебешки неща по него. Ще го мислим има време. :lol:
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #869 -: Октомври 30, 2010, 16:36:34 pm »
Привет и от мен!
Кризата ми се оказа жлъчна  :(, трая 2 денонощия и сега съм на строга диета. Докторката /по тел/ каза, че ако внимавам с какво се храня, няма от какво да се притеснявам. Застраховката ми влиза в сила на 1 януари, тогава ще ходя и на специалист. Поне успях да се наспя, че приличах на зомби  :x.
Сами, и ние чакаме пола на твоето бебче  :). Аз ще почакам за нашето до декември. Имаме си вече един мнооого палав батко, та се надяваме на нещо розовко. А ако е синичко, бързо ще се настроим към предимствата  :).
Ние решихме да не правим "бебешка" стая. Бебето, живот и здраве, ще е в спалнята поне докато кърмя. На баткото стаята е за ученик - с бюра, шкафове... Той е голям и едва ли ще му натресем "дребни"  :D.
Хубав уикенд и много усмивки!
« Отговор #870 -: Октомври 30, 2010, 18:01:08 pm »
Jbrul, наивно момичееее! Нищо не е спряло, тепърва се почва с акълите!  :lol:

Това с гордия баща и мен много ме дразнеше, още повече, че нашият татко има големи син и дъшеря от първия си брак. А свекърва ми държи първенството по малоумна реакция: "Момче? Еееех, да беше едно момиченце, да купуваме роклички! Ама НИШО ДЕ... да е живо и здраво!" Отговорих й, че ние сме доволни и няма да го върнем ;)

Да не ти обяснявам за хората, които не желаят да разберат, че аз повече деца нямам желание да имам! Ейй, не престанаха да говорят за "второто", "сестричката", "другия път"! Ужасно е дразнещо! Но - това е положението, давам игнор и продължавам напред ;)

И от мен да знаеш, за семейния бюджет е по-добре мъжко - щях да изкупя рокличките от магазините иначе, честно! И сега се заглеждам по разни малки обувчици и дънчици с цветенца.... Май извадих голям късмет, иначе наистина щях да се разоря!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #871 -: Октомври 30, 2010, 20:07:16 pm »
violett И аз го мислих с обзавеждането точно как да стане и още не съм решила окончателно. Детската стая няма да я правя сега, искам бебето да си е в нашата спалня поне до годинката и ще купя само кошарка и бебешки скрин, които ще гледам да се вързват с интериора на нашата спялня. Когато реша да го местя в неговата си стая - ще сложа там кошарката му и скрина, а останалото "обзавеждане" ще се сътои предимно от някакви играчки предполагам...разните там сглобяеми къщички, кошове с играчки и от сорта занимавки за малко дете. Мисля си, като стане на възраст за предучилищна примерно, да изкарам от стаята му бебешорските истории и тогава да правя вече цялостен дизайн, всичко да си е един цвят, материали, не да се чудя кое да напасвам, да нбутвам, да нагласям размери... И съответно вече ще е обзаведено като за по-голямо дете - с бюро и пр. необходими неща. А и така няма да се лиша от удоволствието, сега да купя баш бебешки мебели с всичките им там картинки и джунджуфилки  :lol: Та...такъв ми е плана засега, а и да избирам в момента мебели, които да се ползват следващите 5-10 години не ми се ще, тогава ще излезе пък друго дето много ми харесва и ще ме е яд, че съм купила по-рано.

cambozzola Признавам си, че никак не се бях замисляла по въпроса с даването на акъли за нероденото ми бебе от някакви си там хора, които нито ги питам, нито им е работа...  :? Тази ми заблуда, предполагам се дължи на факта, че в моето семейство и изобщо сред наистина близките ми хора, на никой не му минава през ум да коментира даже, не акъл да дава...нали ме знаят какъв съм "Хитлер"  :lol: и какво ще им се стовари на главата ;) И майка ми и свекърва ми са на позиция: "ние сме раждали деца едно време, сега е друго, младите си знаят най-добре кое как да бъде, няма какво да се бъркаме"...и не се бъркат за нищо.
И на фона на тази картинка, "комшийката Пена" ме вижда на стлбището и се почва  :x
Аууу ма ще имате бебе, ама в кой месец си, уууу ми защо ти е толкова малък корема, ама ти не си напълняла изобщо - значи не ядеш, а с мас мажеш ли се, гледам че и косата ти е боядисана не знаеш ли, че така ще отровиш бебето... като латерни са тези хора. Не мога да взема думата, даже за да им тегля по една майна бе!  :lol:
Другият ми "любим" въпрос е "Как ще раждаш?". Пробвах всякакви отговори, но е безрезултатно. Винаги следва : "Ама защо така?" и наставления как трябва да се ражда, "аргументите" варират във всякакви безумия... В резюме: Ако кажа секцио - следва лекция как всички деца родени така са алергични, болнави, често били "недъгави" и много майки умирали от упойката /която ако не знаете се поставя в гръбначния мозък ;)/. Естествено тази "ценна статистическа" информация е базаирана на: "на една приятелка дъщеря й, по телевизията казаха, в един вестник пишеше..."
Пробвах да казвам, че ще раждам естествено, ама ядец. То, че може да умра при секциото - ясно, ама с една шепа задник, естествено нямало да стане и пак "наставления". Накрая се "застраховах", че доктора ще реши кое как, като му дойде времето - полза от такава теза също нямаше :( Той тоя доктор, нали съм знаела какви са докторите и как нищо не разбирали, следва изреждане на кого, кой лекар, как му объркал диагнозата, кой умрял, кой оживял сакат... Следващия път вече, като ме пита някой как ще раждам - ще кажа "през ушите" да видим какво ще измислят  :lol:

А най-идиотското от всичко е, че аз никого и никъде не занимавам с моята бременност /извън специализираните за целта места/. Не обичам да досаждам и да ангажирам нечие внимание със себе си и моите "Радини вълнения". Когато се видим с някого, съберем се компания - никога не говоря за бебето и вълненията ни покрай него, хората какво ги интересува, да не са те бременни... Е, да, да, ама не! На 5-тата минута се почва тази тема и никакви опити да парирам учтиво питанията с кратки, "служебни" отговори - не минават.

Май решението на този проблем е да спра да бъда любезна, понеже към момента го "реших", като спрях да се виждам с почти всички приятели и познати, че яко ме нервят с глупостите си  :?

Иначе за детските дрехи и аксесоари Камбозолка - моя бюджет нищо не го спасява. И за момченце накупих де що видях "по-така", а си имам и племенница и там "наливам" в рокли, шапки, чантички и каквото се сетиш шеста година...живи и здрави да са децата, от това по-сладък разход - няма :)

elle22 Много неприятно това душичка и знам, че ужаааасно боли. И майка ми и половината ми рода са с жлъчни проблеми, само като съм ги гледала по време на жлъчна криза - не искам да си представям какво е да го изпитам лично. Наистина, само строга диета ще те спаси в момента, много е неприятно да се ограничава човек, но предвид как боли раздразнена жлъчка и какви проблеми може да ти отвори - бял кахър е диетата. Дано не те повтаря!

П.П. За поредния дълъг пост - моля псувните да ми ги пращате на ЛС  :lol:

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #872 -: Октомври 30, 2010, 20:22:52 pm »
Jbrul:lol: :lol: :lol: така ме развесели. Хората са си такива. Аз затова си давам мнението ако ме питат.
Разказваш за очакванията и реалността около пола, нормално е това, което си си помислила. Аз още не знам нашето бебе какво е, но имам предположение, което е различно от това, за което съм си мечтала.

elle, ад си изживяла, дано не се повтаря! Аз един гастрит едва изтърпях преди ЕТ и се жалвах, това твоето не искам да си го представям.
*
« Отговор #873 -: Октомври 31, 2010, 09:35:38 am »
Добро утро от мен :D

Жбрул, отново благодаря и да, оказа се права наистина е от бебо, не са контракции :wink:

Виолетт, обзавеждането е страхотно, останаха ми очите :D, жалко, че аз няма къде да ги сложа тези неща! Ориентирала съм се към възможно най малките кошари, пък да видим :)

Елле, съжалявам за това което си преживяла и дано не се повтори :crossfingers:

Що се отнася до хорските приказки гледам да не им обръщам внимание, това което преживявам си е лично за мен и не искам да ми развалят усещането, а то е единствено за мен и едва ли пак ще се повтори! Така че гледам си  preggo и чакам крайния резултат  :babyflips:

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #874 -: Октомври 31, 2010, 11:33:09 am »
Добро утро тумбачета :) Искам да кажа нещо относно приказките :) Имам огромнияяяяя шанс да не съм в Бг ,та всичките "съвети" определено не ме касаят.:) тука няма такива "добри хора" дето си дават мненията без някой да ги пита.. Майка ми е до мен ама тя си знае че аз не съм от хората дето слушат много много..Когато се налага да,но общо взето си имам мнение за нещата  :wink:
Определено хората няма да се променят и съветите ще продължават но... ние трябва да сме силни и да не обръщаме внимание на това :)
Лек ден от мен милички-отиваме малко на разходка.След боледуването тази седмица имаме нужда с бебо малко да се разведрим :) Целувки и само радостни моменти :):)
*
« Отговор #875 -: Октомври 31, 2010, 11:54:40 am »
Здравейте растящи коремчета,
аз никак не се впрягам и вслушвам особено сега в хорските приказки и мнения.
А как всички ме настройват да не вярвам на д-ра си за пола,че със сигурност било момче...
Аз днес бях на преглед,момиченцето ни си расте и се развива много добре,около 1800-2000 кг,отговаря на 35 г.с., с д-ра коментирахме какво да нося,кога се постъпва,как да засичам контракции и т.н.
Разбрах,че имало интернет връзка,така че ще си нося лаптопа с мен.
Другата седмица ме вика да ми взима носен и гърлен секрет,не знам за какво се взима,но така да бъде.
И така след 2 седмици ще видим как се развива и расте бебчето,какво ще е раждането.
Всичко хубаво на вас.

« Отговор #876 -: Октомври 31, 2010, 12:11:05 pm »
Жбрул, пък и другите момичета,
свиквайте с непоисканите съвети и мнения, че като се роди бебето нарастват лавинообразно- предимно от непознати на улицата.
"Ауу, какво беличко детенце!На кого е така?"(Аз съм с тъмна коса и очи, но с много бяла кожа, а баща му е синеок, тъмно рус и съвсем бял!)
"Ама да не му е топло/ студено?" или направо: "Ще го простудиш/претоплиш!"
Като почнете да захранвате, пък , да видите какво се отпочва!Де кой където свари:"Дай му това, дай му онова!" "Ама защо му даваш това!"
Всичко придружено с повдигане на вежди, хъмкане и учуден поглед, които целят да изразят силната загриженост за доброто на вашето дете и съмнението във вашите способности да го гледате...
Така че се въоражете с търпение и тефлонови нерви!
Лека бременност и приятни слънчеви дни!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #877 -: Октомври 31, 2010, 12:21:42 pm »
Привет, ние вчера бяхме на преглед, бебчо е добре, расте си и се забавлява усилено според възможностите си  :lol: От два дни се е настанил в лявата част на корема ми, седалищно е все още и докато го гледахме вчера си беше лапнал палеца на единия крак а другия си го беше гушнал с ръка. Голям смях беше! :D Иначе сме пораснали - вече сме 1564 гр.
Хубав ден
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #878 -: Октомври 31, 2010, 12:40:07 pm »
Пфу, добре че не слушам такива неискани съвети...че каквато съм нервна, само това ми липсва! Единствено ме дразни леля му на мъжа ми, която ни е педиатър...уж кротка и добра женица, но с това кърмене ми наду главата!
100 пъти ми повтори да не дохранвам, че децата не искали после кърма...и още сумати врели некипели, които даже не ги знае от опит ( тъй като няма деца ) !
Ей казвам ви, вече ме е страх да говоря с нея по телефона, за да не чуя поредните обяснения и редовните въпроси - "как се храните?" "давам ли АМ?"  :x
Даже в момента Дария се е обринала нещо по лицето, но аз не искам да звънна на педиатъра ни...ако не се оправи сама до ден - два, тогава ще звънна.
Оф да, много са досадни тези хора с неисканите им съвети е непрестанни коментари !
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #879 -: Октомври 31, 2010, 13:07:52 pm »
Момичета, зная че е обсъждано многократно, но ви моля да ми дадете пак някой съвет, за да не преглеждам обстойно темите назад. :oops:
От вчера съм с хрема, която опитах да третирам с Хималая, но не успявам(когато носа ми е запушен откачам :x) и пръснах няколко пъти Олинт, въпреки че прочетох, че не го дават за бременни. Имах и болки в гърлото, но май успях да ги преборя със сода на сливиците и с Прополки. Но от сутринта се опитва да излезе наяве лека кашлица :x и вече не знам какво да направя? Дайде изпитани рецепти и кажете какво да правя.

П.П. За поредния дълъг пост - моля псувните да ми ги пращате на ЛС  :lol:

Нямах търпението да те изчета, ама ти си знаеш, за да не ти пиша на ЛС. :lol: :lol: :lol: