0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #840 -: Октомври 28, 2010, 22:38:37 pm »
По въпроса за серклажа в късни седмици знам, че и д-р Стаменов е против. д-р Сигридов не приема други пациентки, но нищо не пречи да се пробва. Моята сестра имаше проблеми в 30 гс и нейният лекар не реагира адекватно, затова се обадих на д-р Стаменов и му казах накратко проблема. Исках да чуя и неговото мнение, признавам си, че само на него вярвам безрезервно. Цял живот ще съм му благодарна, че помогна на сестра ми  :balk_81: макар и не негова пациентка, дори и категорично отказа да му плати.
*
« Отговор #841 -: Октомври 29, 2010, 02:42:55 am »
Чета ви за странните болки и усещания и чуденето дали са контракции, дали не са, ако са болезнени, ако не са болезнени...
Мнението ми не е меродавно естествено, но ако имате съмнение, че някаква повтаряща се болка и дискомфорт са контракции - просто отидете на лекар, за да сте сигурни че е това, или не е това.
Казвам го, понеже повече от седмица се "пека на шиша" по този въпрос и поне аз - не мога да кажа кое при мен е контракции и дали, въпреки че имах "удоволствието" да усетя лично какво са то контракциите съвсем скоро. Тогава ги установихме на УЗ, изписаха ми лекарства, пия ги и към момента, всичко се нормализира за няма и 8 часа и така няколко дни.
Във вторник следобяд се почна ново 20  8O Така ме заболя левия яйчник, че все едно в менгеме го стискаше някой. Ей така внезапно, без никаква видима причина. Още по-странното беше, че болките бяха непоносими в легнало положение. Седнала, или права - биваше работата, ама като легна... Казах си, че бебето притиска нещо, матката се разтяга и пр., ама то една болка провокира други за съжаление. И в един момент, ясно че тръгва от яйчника /или поне тази зона/ дискомфорта, ама то "по съседство" обхваща корема, почнаха болки и в кръста...класическа картинка за контракции. Аз си знам как изкарах нощта и колко пъти посегнах към телефона в 2, 3, 4, 5 часа...да звъня ли, да не звъня ли, това ли е, не е ли  :(
Легна - зле, седна - облекчава се малко, ама то вече прецакана работа, всичко боли, малко - много - боли си.
На другия ден, като "въртяна в центрофугата" на вид  :lol:, неспала, неяла отивам при Док. Честно казано, наум правих сметка в коя болница ще ида и какво ще ми е нужно за там, бях си взела мобилния нет в чантата, абе заминавам - ясно е...с такива болки неспирни, бях убедена че положението е зле.
Нищо подобно обаче. Контракции няма грам. Младежа се изтяга доволно и такива главички ми пере в яйчника, чееее... Пратиха ме по живо по здраво у нас да си пия хаповете и да си "гледам живота", а болките не спират.
Сутринта се "насладих" на няколо сутрешни блока по принуда, щото се събудих от това, че ме болеше корем, кръст, гъз...каквото ви хрумне.  :lol:  Поседях седнала половин час, мина, легнах си и...оттогава насам нищо.

Защо ви карам да си бодете сега очите с този километричен пост?
Защото:
1. Когато наистина имах контракции и питах няколко раждали жени с по 2 деца какво трябва да усещам, ако са контракции - техните отговори ме убедиха, че просто имам болки от стомашно неразположение. Единствено "бременната ми параноя" ме накара да посетя лекар своевременно и не искам да цитирам лекарското мнение, какво би могло да се случи, ако бях почакала до другия ден.
Колкото и да сме еднакво устроени и  сравнително еднакво усещащи едни и същи неща...ами не е баш толкова еднакво напрактика се оказва. Та, ако не сте сигурни какво и защо усещате - не са форумите и телефоните мястото, да установите какво ви е, а лекарският кабинет и съответната апаратура.
2. Въпреки, че контракциите са болезнено нещо наистина, вторият проблем който тръгна от зоната на яйчника ми, беше доста по-болезнено изживяване от тях. При това покриваше "класическата симптоматика" за контракции - стегнат корем, болки и в кръста, чувство като за тежък ПМС...ама се оказа, че няма никакви контракции тогава. А все пак ми беше прясно за сравняване на усещанията - бяха идентични, в първия случай по-малко болезнени, във втория - повече.

От всичко това, излиза че и при истински проблем и при някакви болки, провокирани от друго нещо - все пак усещанията са твърде близки. Поне при мен бяха такива.
Ако 24 часа, или повече имате някакви усещания, които ви притесняват - независимо от разхода на време и средства, според мен заложете "на сигурно" и посетете лекаря си. Може да е "няма нищо", може и да е нещо. Не сме минали през толкова чакане, а някои и през доста мъки, че да я докраме дотук и да се дъним на финала момичета  :wink:

Не искам да ви "вкарвам параноя" с този пост, просто споделям личен опит, с надеждата на някого да е полезен и с ясното съзнание, че всички бременеем много индивидуално и усещаме различно всяка промяна по ред прични.

И точно защото усещаме различно нещата, понеже сме различни като физиология и клинична история, ако нещо ви се струва "не по реда си" - проверете при специалист.
Съгласна съм с моята лекарка, на която обяснявйки, че ми е било неудобно да й звънна посред нощ "за глупости" ми каза: "По-добре ме вдигни за нищо 100 пъти, отколкото веднъж да изчакаш от добро възпитание, а после да си чукаме и двете главите какво стана..." И е права.

Пиша ви това с пожеланието никоя да няма подобни грижи, или пък по-сериозни!!!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #842 -: Октомври 29, 2010, 04:41:22 am »
Ох, денят ми беше ужасен и нямам търпение да го приключа след мъничко  :(. Тази нощ се събудих с някаква много странна болка - точно под ребрата от дясната страна, която усещам и на гърба. Непрекъснато ме боли, остро... С мъжо стигнахме до извода, че е нерв, понеже няма нищо там... Обаче не спира. Реших да си купя магнезий, но не знам как да го дозирам. Някой може ли да ми каже какво съдържа таблетка магнерот? Ще бъда много благодарна... А и ако някой е имал подобна болка.
Успешен ден!
« Отговор #843 -: Октомври 29, 2010, 09:26:37 am »
Според мен трябва да се консултираш с лекар за тази болка,която имаш.Не съм сигурна че магнезият е точния препарат за нея.Иначе на мен таблетките магнезии са ми изписани 3пъти по 1 на ден,но смятам ,че това трябва да каже лекаря.
При мен онази вечер се появи някакъв спазъм на дихателните пътища,който се изразяваше в това,че трудно си поемах въздух в легнало положение .Наложи се да постоя известно време права и дори пих едно хапче Тавипех,което ми беше изписал личния лекар.Истината е,че 15 минути след това спазъма отмина и можех спокойна да си заспя.Бременна съм в 30 седмица и вероятно причината за неприятните среднощни усещания е в това,че бебка нараства и ме притиска от тук и от там.А лекарството за което писах е на билкова основа(по-скоро на основата на етреично масло от лавандула),което отпуска дихателните пътища и улеснява дишането.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #844 -: Октомври 29, 2010, 09:55:28 am »
Чери д-р Илиев не ми каза колко ми е шийката, но каза че се е скъсила и е мека. Намекна ми че при близнаци това било нормално  :( но колко е нормално само той си знае.
Каза ми да си продължавам терапията магнерот, ношпа, изоптин, гинипрал, да лежа и да почивам и след 2 седмици пак на преглед.
Пошегува се с мене че при него нямало мами родили по-рано от очакваното  :) но това знаеш няма как да ме успокои...

*
« Отговор #845 -: Октомври 29, 2010, 10:58:53 am »
Здравейте и от мен!Аз вчера бях на преглед и вече сме 7,5см,питах доки дали вече се вижда пола и според него е момченце,но за по сигурно на другия преглед.
Аз също имам някакви болки,те по скоро са бодежи за секунди най-много минута и са към д...то :oops:все едно че ми вкарват нож,не знам от какво е,но преди това беше знак,че до ден два ще дойде лелката,а сега :?Док каза че шийката е добре и снимка ми направи,но аз незнам къде да гледам и дали вообще има някакви данни,колко см е?При вашите снимки пише ли някъде колко СМ е или ви казват допълнително?

Добре дошли,на новите мамчета!А на всички бременни- леко и безпроблемно бременеене!

*
« Отговор #846 -: Октомври 29, 2010, 11:25:12 am »
Аз днес съм на преглед при д-р Бойчев - дано да не ми се е скъсила и моята шийка, че в противен случай ме чака серклаж... а така ми се иска да ми се размине.
Излязоха ми току що изследванията - хемоглобина ми продължава да пада, вече е 112.
Микробиологията е чиста, урината - също. Обаче - кръвната ми захар отново е под долната граница - 3.6 (при реф. граници 3.9 до 6.4) - притеснително ли е това? Преди 2 седмици беше 3.7
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #847 -: Октомври 29, 2010, 11:38:36 am »
Здравейте милички,
На мен днес ми е последни яден на работа, от понеделник вече ще съм болничен и ще си мързелувам вкъщи  :lol: ще обикалям по магазините и ще се видя със всички приятелки, които до сега отсвирвах поради липса на време.  :wink: и ми е леко на душата  :D
Лите, не се притеснявай толкова за тази кр. захар, няма нищо обезпокоително - това е добре, лошо е ако е висока... тогава нещата много се усложняват.
*
« Отговор #848 -: Октомври 29, 2010, 12:41:39 pm »
Жбрул, поста ти беше изключително полезен за мен :D

Преди няколко дни питах за тези болки, но аз усещам че бебо се мърда и ме натиска :wink: на моменти чахк изохквам от болка в яйчника :?
Имам още десетина дни до прегледа, но май ще отида по рано да не стане бела :(

Хубав ден на всички, може да е студено, но пече слънце :sunshine:
*
« Отговор #849 -: Октомври 29, 2010, 14:08:24 pm »
geri28 Твоето бебе е доста голямо вече и лесно можеш да установиш как се е завъртяло и дали притиска нещо конкретно, което си е вид "бонус"  :lol:
При мен към момента - няма как да стане, понеже човечето е окло 400гр. някъде и постоянно го усещам, но изобщо не мога да определя къде е точно и какво прави /има си хас да можех де/.

Пак повтарям, не споделям каквото писах по-горе, за да плаша някого. При бременност, особено напреднала си има всякакви болежки, знаем и не може, а и не трябва за всичко да се търчи при лекаря естествено. Мисълта ми беше, че ако определена болка/дискомфорт вземе да става постоянна - тогава най-добре при Доки, вместо да се гадае какво е, що е и доколко е нормално.

Хубав ден на всички!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #850 -: Октомври 29, 2010, 15:05:01 pm »
Лите, не се притеснявай толкова за тази кр. захар, няма нищо обезпокоително - това е добре, лошо е ако е висока... тогава нещата много се усложняват.

Викито е напълно права за кр.захар. Мойта вече почна много да се вдига и за това ще лежа в МД. Междудругото до колкото разбрах отделението не било Ендокринология, а Майчен риск или Патологична бременност и се намирало на 5 ет. Ако някой е лежал там нека да сподели как е положението.
« Последна редакция: Октомври 29, 2010, 15:06:42 pm от power »
07.10.2009
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #851 -: Октомври 29, 2010, 15:37:55 pm »

Викито е напълно права за кр.захар. Мойта вече почна много да се вдига и за това ще лежа в МД. Междудругото до колкото разбрах отделението не било Ендокринология, а Майчен риск или Патологична бременност и се намирало на 5 ет. Ако някой е лежал там нека да сподели как е положението.

Пауър, аз лежах там 3 седмици преди да родя. Отделението се води патологична бременност и е ремонтирано, чисто, има постоянно топла вода макар и в общи бани, които също са чисти и след ремонт. Леглата са доста неудобни и аз си занесох допълнително възглавници да се подпирам откъдето ми се иска:)))))) Донесоха ми и малък ТВ в стаята. Не е необходимо да си непрекъснато с нощница. Може с пижама или анцунг, каквото ти е удобно. Храната също не е безкрайно лоша а и доло в кафето правят доста вкусотии:)
Носи си вилица, лъжица и чаша. Аз лежах точно по това време и беше много топло в стаите.
Акушерките са внимателни и мили ако първите 2 дни не им обръщаш внимание и не проявяваш капризи:))) После вече те приемат по различен начин и даже им остава време да се закачат с теб:)))))
Дано всичко е наред и леки седмици до края.
« Последна редакция: Октомври 29, 2010, 15:40:43 pm от Lisko »
*
« Отговор #852 -: Октомври 29, 2010, 17:33:41 pm »
Права е Лиско, Пауърче! 5тия етаж е общо взето най-добре в МД. Не е перфектно. Ремонтирано е и има топла вода. Баните не са ремонтирани, но са много по добре от на 7мия етаж. Акушерките са сравнително любезни - не са точно както трябва да бъдат, но са много по-вежливи от тези на другите етажи. С някои от тях наистина се разбирахме много добре. Има една акушерка с кестенява коса и розова туника, която е много любезна и добра.
Храната вече е доста кофти (бях там преди 2 седмици). Нямат супи на обяд и храната никак не е като за болница - едни изгорели наденици, едно зеле, един боб. Така че се приготви да си купуваш плодове и сандвичи от кафето.
Занеси си телевизор - особено ако ще стоиш дълго.
Наистина е топло. Леглата са адски твърди и ръбести. Някои момичета си носеха втори дюшек.

Успех миличка!

« Отговор #853 -: Октомври 29, 2010, 18:03:50 pm »
Криска моя приятелка е такава шийка и на нея са й препоръчали серклаж. Но щом д-р Илиев то е казал да лежиш, значи няма нищо притеснително за момента. С антибиотика ще оправите нивото на водите. Бъди спокойна, което знам че е мн трудно, но все пак нека минат 28-29 г.с. да си спокойна.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #854 -: Октомври 29, 2010, 18:15:54 pm »
Ох, денят ми беше ужасен и нямам търпение да го приключа след мъничко  :(. Тази нощ се събудих с някаква много странна болка - точно под ребрата от дясната страна, която усещам и на гърба. Непрекъснато ме боли, остро... С мъжо стигнахме до извода, че е нерв, понеже няма нищо там... Обаче не спира. Реших да си купя магнезий, но не знам как да го дозирам. Някой може ли да ми каже какво съдържа таблетка магнерот? Ще бъда много благодарна... А и ако някой е имал подобна болка.
Успешен ден!

Това, което описваш прилича много на жлъчка. При мен беше абсолютно същата остра много силна болка в дясно под ребрата, но се появи чак 8-9 месец. Тогава и аз не знаех от какво е, но в последствие няколко месеца след това се установи , че е жлъчна криза.
« Отговор #855 -: Октомври 29, 2010, 18:23:15 pm »
Някой беше питал за бебешки кошарки от масив(мисля, че беше Жбрулчето :)).Сега се връщам от магазин с такива, направо ми останаха очите.Оказа се, че самият магазин е до нас, а аз не бях влизала досега.Има и страхотни спални комплекти.Всички стоки са или гръцки или италиански.Малко е по-скъпичко, но не чак толкова, а си заслужава, защото са качествени.
Ето и линк,който иска да погледне...http://pierro-baby.com/piero-textiles.html
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #856 -: Октомври 29, 2010, 18:44:22 pm »
Чета ви за странните болки и усещания и чуденето дали са контракции, дали не са, ако са болезнени, ако не са болезнени...
Мнението ми не е меродавно естествено, но ако имате съмнение, че някаква повтаряща се болка и дискомфорт са контракции - просто отидете на лекар, за да сте сигурни че е това, или не е това.
Казвам го, понеже повече от седмица се "пека на шиша" по този въпрос и поне аз - не мога да кажа кое при мен е контракции и дали, въпреки че имах "удоволствието" да усетя лично какво са то контракциите съвсем скоро. Тогава ги установихме на УЗ, изписаха ми лекарства, пия ги и към момента, всичко се нормализира за няма и 8 часа и така няколко дни.
Във вторник следобяд се почна ново 20  8O Така ме заболя левия яйчник, че все едно в менгеме го стискаше някой. Ей така внезапно, без никаква видима причина. Още по-странното беше, че болките бяха непоносими в легнало положение. Седнала, или права - биваше работата, ама като легна... Казах си, че бебето притиска нещо, матката се разтяга и пр., ама то една болка провокира други за съжаление. И в един момент, ясно че тръгва от яйчника /или поне тази зона/ дискомфорта, ама то "по съседство" обхваща корема, почнаха болки и в кръста...класическа картинка за контракции. Аз си знам как изкарах нощта и колко пъти посегнах към телефона в 2, 3, 4, 5 часа...да звъня ли, да не звъня ли, това ли е, не е ли  :(
Легна - зле, седна - облекчава се малко, ама то вече прецакана работа, всичко боли, малко - много - боли си.
На другия ден, като "въртяна в центрофугата" на вид  :lol:, неспала, неяла отивам при Док. Честно казано, наум правих сметка в коя болница ще ида и какво ще ми е нужно за там, бях си взела мобилния нет в чантата, абе заминавам - ясно е...с такива болки неспирни, бях убедена че положението е зле.
Нищо подобно обаче. Контракции няма грам. Младежа се изтяга доволно и такива главички ми пере в яйчника, чееее... Пратиха ме по живо по здраво у нас да си пия хаповете и да си "гледам живота", а болките не спират.
Сутринта се "насладих" на няколо сутрешни блока по принуда, щото се събудих от това, че ме болеше корем, кръст, гъз...каквото ви хрумне.  :lol:  Поседях седнала половин час, мина, легнах си и...оттогава насам нищо.

Защо ви карам да си бодете сега очите с този километричен пост?
Защото:
1. Когато наистина имах контракции и питах няколко раждали жени с по 2 деца какво трябва да усещам, ако са контракции - техните отговори ме убедиха, че просто имам болки от стомашно неразположение. Единствено "бременната ми параноя" ме накара да посетя лекар своевременно и не искам да цитирам лекарското мнение, какво би могло да се случи, ако бях почакала до другия ден.
Колкото и да сме еднакво устроени и  сравнително еднакво усещащи едни и същи неща...ами не е баш толкова еднакво напрактика се оказва. Та, ако не сте сигурни какво и защо усещате - не са форумите и телефоните мястото, да установите какво ви е, а лекарският кабинет и съответната апаратура.
2. Въпреки, че контракциите са болезнено нещо наистина, вторият проблем който тръгна от зоната на яйчника ми, беше доста по-болезнено изживяване от тях. При това покриваше "класическата симптоматика" за контракции - стегнат корем, болки и в кръста, чувство като за тежък ПМС...ама се оказа, че няма никакви контракции тогава. А все пак ми беше прясно за сравняване на усещанията - бяха идентични, в първия случай по-малко болезнени, във втория - повече.

От всичко това, излиза че и при истински проблем и при някакви болки, провокирани от друго нещо - все пак усещанията са твърде близки. Поне при мен бяха такива.
Ако 24 часа, или повече имате някакви усещания, които ви притесняват - независимо от разхода на време и средства, според мен заложете "на сигурно" и посетете лекаря си. Може да е "няма нищо", може и да е нещо. Не сме минали през толкова чакане, а някои и през доста мъки, че да я докраме дотук и да се дъним на финала момичета  :wink:

Не искам да ви "вкарвам параноя" с този пост, просто споделям личен опит, с надеждата на някого да е полезен и с ясното съзнание, че всички бременеем много индивидуално и усещаме различно всяка промяна по ред прични.

И точно защото усещаме различно нещата, понеже сме различни като физиология и клинична история, ако нещо ви се струва "не по реда си" - проверете при специалист.
Съгласна съм с моята лекарка, на която обяснявйки, че ми е било неудобно да й звънна посред нощ "за глупости" ми каза: "По-добре ме вдигни за нищо 100 пъти, отколкото веднъж да изчакаш от добро възпитание, а после да си чукаме и двете главите какво стана..." И е права.

Пиша ви това с пожеланието никоя да няма подобни грижи, или пък по-сериозни!!!

Много добре казано... За един миг нещата се променят.По-добре да залагаме на сигурното :)
Дано обаче всички сме наред и се радваме на сладки бебета :)
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #857 -: Октомври 29, 2010, 19:03:19 pm »

Това, което описваш прилича много на жлъчка. При мен беше абсолютно същата остра много силна болка в дясно под ребрата, но се появи чак 8-9 месец. Тогава и аз не знаех от какво е, но в последствие няколко месеца след това се установи , че е жлъчна криза.
Мина ни през ум, но никога не съм имала подобни проблеми и ми е трудно да опиша болката. На лекар съм чак след 12, дано оцелея  :(.
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #858 -: Октомври 29, 2010, 19:56:19 pm »
Лисе, Раши, много ви благодаря за инфото, много ми е полезно.Явно и аз ще трябва да си нося някоя възглавница, че хич не мога да спя на трърдо.
07.10.2009
*
« Отговор #859 -: Октомври 29, 2010, 21:47:33 pm »
Привет и от мен момичета.
Днес да се похваля, бях на ЖК. Всичко си му е на ред на нашия бебо. Сутринта беше застанал на челна стойка, както се изрази доки :D
Момичета, абе да ви питам - миналата седмица когато бях на БХС на снимката която ми я дадоха от УЗ, бебето беше дълго 7см. и термина ми беше определен за 27.04. Снимката беше приближена. Днес от снимката която ми даде доки, бебето е с дължина от 6см., а термина ми е за 08.05. Снимката не беше приближена. Нещо много се бъркам с тези УЗ-та  osi_10
Е хайде да не ви занимавам повече. Хубава вечер ви пожелавам и тези които имат някакви болки, бързо да им минава.