0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #820 -: Октомври 28, 2010, 09:57:09 am »
след раждането да са и казали че трябва да и се сложи някаква инжекция?

Викс , да не би да се отнася за инжекцията Анти Д гамаглобулин ,която е за Rh ?Тя се поставя след раждане , ама няма общо с вливанията де...
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #821 -: Октомври 28, 2010, 10:14:57 am »
Роси, аз същото си го помислих и понеже търсих из нета инфо и нищо не намерих за АНА-та и АФА-та, поръчах на майка ми да се обади и да разузнае, щото освен за Rh- друго не се сетих да има връзка. Ще ви докладвам щом разбера. 
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #822 -: Октомври 28, 2010, 13:33:51 pm »
Дори и да са неболезнени пак са си контракции така ли?

Ники не се шашкай излишно, но ако нещо те притеснява по-добре иди на лекар.
Повечето бременни имат контракции, които контролират с хапчета.

Както казах, през цялата бременност си бях с контракции, още от самото начало. На финала до такава степен бях свикнала с тях, че изобщо не ми правеше впечатление...а когато спрях Магнерота ( в 8ми месец ) си имах всеки ден поне по 5-6 контракции, особено като се движех повече или шофирах. Разбрах що е то болезнена контракция чак като започнах да раждам. През цялата ми бременност не съм имала нито една болезнена контракция!

Ако се стигне до болезнени нещата отиват към раждане.

Ами аз ходих преди 10дни и док каза, че вижда "чуствителност на матката", не ми каза, че са контракции :wink:. Даде ми но-шпа 3х2 и Магнето 3х2 него си го пия вече повече от месец. Ох, след 10дни съм на фетална във Фемина и ще видим там какво ще каже док.
Рая, мерси за споделения опит. :D
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #823 -: Октомври 28, 2010, 14:19:34 pm »
Нати, щом пиеш тези лекарства и в такива дози мислим не трябва да се притесняваш  :)
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #824 -: Октомври 28, 2010, 14:26:29 pm »
Нати, щом пиеш тези лекарства и в такива дози мислим не трябва да се притесняваш  :)

И аз така, ама не знам какво мисли по случая бебчо. :D

п.п Сори за спама. :oops:
*
« Отговор #825 -: Октомври 28, 2010, 14:29:17 pm »
Здравейте момичета.Да помрънкам малко не че ще ми мине ама........От два дни съм с ужасни болки ниско долу,ходих при д-р. не са контракции.Имам гин.операция преди 10 години и сега срастванията ми разказват играта тъй като матката се увеличава и притиска.Какво гърчене пада , тъпча лекарства но тая болка е много упорита.На някоя от вас случва ли и се подобно нещо ?
*
« Отговор #826 -: Октомври 28, 2010, 15:00:41 pm »
Mimec, не се плаши - не си сама. :D
Аз съм с 5 операции (2 коремни + 3 лапароскопии). Имам толкова много сраствания, че при последното лапаро д-ра доста се е борил, докато успее да достигне до тръбите ми. Винаги съм имала ужасни болки при цикъл, сега съм с болки още от 10та седмица... "Оплаках" се на д-р Сигридов и той ми се усмихна само - каза, че било нормално за моето състояние. Изписа ми свещички Инодметацин, та с тях се церя сега. Имах една кошмарна нощ - от болки не можех да стоя легнала въобще. Обикалях из стаята и стенех.... Моля се да не се повтаря скоро, защото колкото и да издържам на болка, това си е доста гадно мъчение. Питай лекаря за подобни лекарства - Волтарен, Профенид а също и до кога и по колко можеш да ги прилагаш (например индометацина ми казаха да го ползвам до 30та г.с. само, и то най-много до 5 последователни дни)
*
« Отговор #827 -: Октомври 28, 2010, 17:05:17 pm »
Натали, напълно е възможно да става дума за контракции, но това не е притеснително. Ако не са придружени с болка и не са регулярни, няма място за притеснение. Матката се подготвя за раждане.
При мен и при двете бременности имаше от рано такива контракции. Първия път пиех Магнерот 3х2 почти до края, втория път прибягвах до лекарства в краен случай. Само два пъти в 6 месец стигнах до Гинипрал, защото бяха на 10 мин. в продължение на 1 час.
Много е важно да се следи шийката. Ако не се скъсява от контракциите, всичко е наред.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #828 -: Октомври 28, 2010, 17:22:27 pm »
Здравейте!
В понеделник трябва да постъпя в МД в ендокринологията,някой знае ли какво трябва да се носи за там.Как са условията- топло ли е студено ли е.В сайта има списък с необходимите неща за прием, ама аз да питам дали трябва още нещо.И за там също ли трябва да съм с нощница или може и с пижама?Моля ви се помагайте,че ако зъбравя нещо важно там няма да има кой да ми го донесе.

Ааа и на всичкото отгоре вчера си пусках изследванията от ЖК и излезе,че имам бактерии в урината и СУЕ 50  8O .Днес пуснах стерилна урина и СУЕ и утре пак ще пускам стерилна,че трябвало 2 дни подред.СУЕ-то днес е 35.

Офффф напоследък само притеснения, не знам вече кое по-напред да мисля...дано поне бебето да е добре.
07.10.2009
*
« Отговор #829 -: Октомври 28, 2010, 18:07:01 pm »
И аз съм с контракции почти през цялата бременност, но са доста болезнени, особено напоследък, успокоява ме само това че не са регулярни все още. Док каза да пия магнерота до деня на секциото, но не ми е гледал шийката :?

Момичета да питам запознатите - запис на тонове кога и колко често се прави и задължително ли е? Оказа се, че в поликлиниката където ходя на ЖК няма такъв апарат, а в клиниката където работи другия док е 25лв и се чудя да ходя ли.

И да не забравя - добре дошли на новите момичета! Лека и спокойна бременност на всички!!!

power, стискам палци всичко да е наред и с теб и с бебето!

« Отговор #830 -: Октомври 28, 2010, 19:06:41 pm »
power стискам ти палци !!
Моето СУЕ варираше от 50 до 70 ,но лекаря каза изобщо да не го гледам този показател ,винаги е висок при бремените.

« Отговор #831 -: Октомври 28, 2010, 19:30:02 pm »
Здравейте момичета,

Писала съм само един път от както забременях, затова може да не ме помните  :D

Натали мила, не се притеснявай за контракциите, щом са нерегулярни и неболезнени, това са си просто едни нормални контракции които са безопасни и нормални. Аз бях с такива контракции през първата си бременност и сега пак си ги имам и никога нищо не съм пила. Впечатление ми прави че в България всяка бременна жена пие хапчета от рода на но-шпа, Магнерот и разни такива за контракции, дори и да са си нормални подготвитлени и да си призная малко не го разбирам. Тук в Канада, никой непредписва нищо за такива контракции, водят се за нормални и така, щом не се отразяват на шийката то всичко си е наред и нещата се оствят да си извървят нормалния курс на бременността. Не се притеснявай само това мога да те посъветвам, излишни тревоги могат да направят нещата по сериозни.

« Последна редакция: Октомври 28, 2010, 19:32:18 pm от sunnyflower »
« Отговор #832 -: Октомври 28, 2010, 19:32:26 pm »
Здравейте,

Пауър, дано урината излезне чиста, стискам палци, а СУЕ-то както са ти писали и другите е увеличено при бременност.
Аз да се отчета набързо,  днес бях на ФМ, бебката е добре, само че пак си беше сложила ръцете и краката пред главата и не й видяхме личицето. Само за момент си мръдна едната ръка и я хванахме леко в профил. Изобщо много се крие това дете. Иначе е станала 1300 грама, поне си наддава добре.
« Отговор #833 -: Октомври 28, 2010, 19:41:54 pm »
Cherry, браво за хубавите резултати.И нашето бебче е срамежливо и все още не съм му видяла муцунката/ :lol: Важното е всичко да е наред, пък като се родят има да си ги гледамеее. :)
Всеки път като отида на преглед бебчо е в различно положение.Сега отново е седалищно...по-скоро главичката му е от лявата горна страна. Всъщност кога точно трябва да се обърне с главичката на долу?Притеснително ли е , че още не се е обърнал?
*
« Отговор #834 -: Октомври 28, 2010, 20:37:34 pm »
Здравейте и от мен.
Първо  :welcome_1: на всички новодошли, леки и приятни бременни дни и среща с бебоците около термин!
Не съм писала от известно време, но нямаше и какво, но ви чета редовно :)
Днес бях на ЖК и може да ми честитите желязо дефицитната анемия. Не можах да вдигна стойностите на хемоглобина само с храна и ми изписаха Феро-Фолгама.
Като изключим горното при нас всичко е наред. Днес за втори път успяхме да видим, че мъничето е момиченце :) Развива се добре и вече е с главата на долу. Следващата седмица съм на очен - да видим дали ще ми разрешат нормално раждане, на което много се надявам.
И последно, че прекалих - най-накрая успях да кача снимки на корема, пресни, днешни вече са в снимка.бг.
От мен лека вечер на всички!!!

« Отговор #835 -: Октомври 28, 2010, 20:52:48 pm »
Ей, Адито, какво хубаво коремче си заформила :) Уж е момиченце , а пък ти е остричко коремчето.Аз пък съм с момченце, а моето е кръгло.По принцип казват, че е обратното, но според мен зависи как е разположен бебчо.Преди една седмица беше с главичката надолу и коремът ми беше по-малък.Сега като се е обърнал седалищно и коремът ми е огромен,кръгъл и вирнат нагоре. :lol:
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #836 -: Октомври 28, 2010, 21:24:25 pm »
Здравейте момичета.Да помрънкам малко не че ще ми мине ама........От два дни съм с ужасни болки ниско долу,ходих при д-р. не са контракции.Имам гин.операция преди 10 години и сега срастванията ми разказват играта тъй като матката се увеличава и притиска.Какво гърчене пада , тъпча лекарства но тая болка е много упорита.На някоя от вас случва ли и се подобно нещо ?

Добре дошла в отбора! И аз съм с операция и имам ужасни болки ниско долу! Отделно и таза вече ме боли и какво ли още не!

Момичета да ви се оплача, че днес бях на преглед и се останови че и двете бебета имат много околоплодни води! Доктора го сметна за проблем. Предписа ми Индометацин свещички за 7 дни и иска след 2 седмици да се видим пак. Моля някоя от вас която е имала пролем с околоплодните води да сподели  :(
Отогре на всичкото и шийката ми се е скъсила  :(
Иначе бебктите са 780гр. и 740гр. и за сега са добре!
*
« Отговор #837 -: Октомври 28, 2010, 21:39:19 pm »
криска, стискам палци да се размине проблема, дано сте добре ти и бебетата.
адито честита ти девойка, аз много искам, но то божа работа, ще се видим надявам се с бебето на 16ти на ФМ.
елле напълно си права много е готино бебето в този период, малко прилича на бебе-бонзай, всичко си има пък 4 см. хубаво, че ти се е разминало торнадото, на нас снега тук не ни се размина и зъзнем леко, но то е от времето.

добре дошли на новодошлите, лека и безпроблемна и много щастлива бременност.
искам да ви питам, моя позната лежи в 6ти месец със силно скъсена шийка на матката и са й отказали категорично серклаж. доколкото разбрах от вас Сигридов прави късни серклажи, дали съм разбрала правилно и ако е така бихте ли ми дали координати (разбира се на ЛС), за да може да се консултира, защото е много притеснена. благодаря ви.
*
« Отговор #838 -: Октомври 28, 2010, 22:12:06 pm »
вайлет, не е притеснително. Има време да се обърне бебето. Моето беше седалищно в 31 седмица, а в 33 вече се беше завъртяло с главата надолу. Още му е широко на твоето и си се върти.  :)

Елена, доколкото знам д-р Сигридов консултира само пациентки на клиника "Малинов".

Майче, в твоите седмици ходех всяка седмица на преглед, като меренето на тоновете беше задължително.

Лека бременност на всички!

« Отговор #839 -: Октомври 28, 2010, 22:26:15 pm »
Криска, дано всичко е наред с теб и бебетата, а колко е шийката? Сега лежи повече, изписаха ли ти нещо за шийката, аз слагам утрогестан вагинално, защото я стяга и казаха, така до 36 седмица (Дано да стигна до там)
Елена, мога да ти дам координати на д-р Сигридов, но незнам дали приема външни пациентки. Отделно незнам колко е добре да се прави серклаж в толкова късни седмици. На мен искаше да ми прави в края на 26 гс, после сам се отказа, но за себе си бях решила да не правя дори и да настоява, просто ме е страх, предпочитам да лежа отколкото да рискувам с такъв късен серклаж. Аз се консултирах и с други двама лекари и те категорично бяха против. Отделно и двамата казаха, че шийката ми е ок за седмиците, в които съм, даже единия каза да спра утрогестана, но аз мисля да си го слагам за всеки случай.