0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #800 -: Октомври 27, 2010, 14:55:07 pm »
На 100% подрепям написаното от Раиска за контракциите!
Аз съм по същия начин както тя го описва и е потвърдено от лекар че това са контракции, без значение че и на мен корема ми се втвърдява само от една страна понякога.

Вивия на финална права си гледам  :D
*
« Отговор #801 -: Октомври 27, 2010, 15:02:11 pm »
Криска днес влезнах в 9 м
Финалната права е не по-малко трудна от цялата права ,но толкова нещо изминахме сега няма да се предаваме я !
Макар и трудно стискам здраво зъби дано всичко е на ред и най-накрая да си гушна бебката !
Дано само хубави неща да пишем до края на всички го пожелавам от сърце!
[/url]
*

!!!

• 1495
« Отговор #802 -: Октомври 27, 2010, 15:04:15 pm »
Вив предполагам ти е тежко вече?
« Отговор #803 -: Октомври 27, 2010, 15:33:37 pm »
Да се отчета и аз...сега бях при Дяволов....добре е малкия сладур и отговаря на 26 г.с.А ме бяха обзели едни притеснения и от няколко дни съм неспокойна.
Док не видя контракции, въпреки , че така ме беше стегнал корема от ляво. Каза, че понеже пак се е обърнал седалищно и точно от лявата страна му е главичката...та оттам идват тези странни усещания.Така, че не всяко стягане е контракция..естествено хубаво е да се провери, тъй като при всеки е различно. :wink:
Хубав ден на всички и да ви подсетя, ако някой се запише за у-щето за бременни да обяви за да заформим групичка.Аз не съм звъняла все още.
« Отговор #804 -: Октомври 27, 2010, 16:47:51 pm »
pony_petya аз имах около 5-6 инжекции, на всеки 7 дни, не е еднократно и не е заради хиперстимулация. Ами обади се на доктора си, д-р Александров ли ти прави опита?
Благодаря ти, николина, аз имах предвид, че д-ра се опасяваше да не стане хиперстимулация от прегнила, понеже имах подуване още от стимулацията, а и с близнаци е още по-опасно.

Да, при Александров, а Ковачев ми води стимулацията. Ще се консултирам, мерси :)

« Отговор #805 -: Октомври 27, 2010, 16:56:18 pm »
Виолет, браво за добрите новини! :D
Момичета, които сте от София, мислите ли да ходите на Бебемания 2010 в зала Универсиада? Аз се чудя дали дали да ходя на изложението, нали сега гледам да лежа повече, но пък сигурно ще има интересни неща.
*

!!!

• 1495
« Отговор #806 -: Октомври 27, 2010, 17:03:31 pm »
Чери аз съм решила да отида въпреки неразположенията тези дни  :)
« Отговор #807 -: Октомври 27, 2010, 17:24:00 pm »
Относно Бебемания 2010 аз ходих предните години/въпреки че тогава не бях бременна и останах разочаровано много постно беше.Може пък тая година да е по добре
« Отговор #808 -: Октомври 27, 2010, 17:35:07 pm »
Добре дошли на новите попълнения, ами то някои ще си ходим вече от тази тема, така че колкото повече нови -толкова по-добре. Да се отчета от днешното посещение в ЖК - бебето е добре, плацента и околоплодни води в добро състояние, ще изчакаме да си дойде до термина, пък ако не излиза до тогава - ще му мислим. Идната седмица съм пак на линия да проверят шийката, разкритие и т.н. подробности.Та това е засега.Относно витамините- ако се храним пълноценно и разнообразно - май няма да имаме нужда от допълнителни витамини.Поне на мен не са ми предписвани.Явно лекарите преценяват според резултатите от изследванията ни.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #809 -: Октомври 27, 2010, 18:08:19 pm »
На 100% подрепям написаното от Раиска за контракциите!
Аз съм по същия начин както тя го описва и е потвърдено от лекар че това са контракции, без значение че и на мен корема ми се втвърдява само от една страна понякога.

Вивия на финална права си гледам  :D

Дори и да са неболезнени пак са си контракции така ли?
*

!!!

• 1495
« Отговор #810 -: Октомври 27, 2010, 18:11:26 pm »
Да Натали! Това че не са болезнени не значи че не са контракции!
Има и тъй наречените контракции на Бркстън които ги водят безобидни и по скоро подготвителни.
Проблема при честите контракции е че може да доведат до разкритие и за това ако има такива то трябва да се вземат мерки!
*
« Отговор #811 -: Октомври 27, 2010, 20:08:57 pm »
http://9m-bg.com/index.php?p=rubrik&sub=3  инфо за дните на отворени врати
« Отговор #812 -: Октомври 27, 2010, 20:35:46 pm »
Виолет, браво за добрите новини! :D
Момичета, които сте от София, мислите ли да ходите на Бебемания 2010 в зала Универсиада? Аз се чудя дали дали да ходя на изложението, нали сега гледам да лежа повече, но пък сигурно ще има интересни неща.

И аз мисля да отида, главно за да разгледам колички.Пък и други неща ще има....все нещо ще е от полза. :)
« Отговор #813 -: Октомври 27, 2010, 21:07:39 pm »
тъкмо мислех да подвигна въпроса за отворените врати и училището. Роси, мерси за програмата. Аз мисля към края на ноември да посетя, все пак засега имам време, но искам да ходя при същия лекар за прегледи преди това.

Виолет, ти на кое училище ще ходиш? Някои ще ходи ли на училещето в Щерев? Въпреки че имам чувство, че всички тук сте при този Сигридов, даже се чудя на какви ли опашки чакате.. :wink:
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #814 -: Октомври 27, 2010, 21:24:10 pm »
Дори и да са неболезнени пак са си контракции така ли?

Ники не се шашкай излишно, но ако нещо те притеснява по-добре иди на лекар.
Повечето бременни имат контракции, които контролират с хапчета.

Както казах, през цялата бременност си бях с контракции, още от самото начало. На финала до такава степен бях свикнала с тях, че изобщо не ми правеше впечатление...а когато спрях Магнерота ( в 8ми месец ) си имах всеки ден поне по 5-6 контракции, особено като се движех повече или шофирах. Разбрах що е то болезнена контракция чак като започнах да раждам. През цялата ми бременност не съм имала нито една болезнена контракция!

Ако се стигне до болезнени нещата отиват към раждане.
*
« Отговор #815 -: Октомври 27, 2010, 21:34:39 pm »
Охо, Раиска, мерна се и ти :) Как сте? Пишеш ли в съседната тема?

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #816 -: Октомври 27, 2010, 21:47:37 pm »
 :D
Еееее Айде бре Раши !!! От кога те чакам да се появиш...не се измъквай така  :D
Разкажи как мина, как сте, как се справяте  :D...пусни някоя и друга снимка на принцесата...ми да, ние от кога те чакаме, а ти - нищо!

Не пиша в съседната тема...че там само за детски градини се пише...
« Отговор #817 -: Октомври 28, 2010, 07:05:16 am »
Виолет, ти на кое училище ще ходиш? Някои ще ходи ли на училещето в Щерев? Въпреки че имам чувство, че всички тук сте при този Сигридов, даже се чудя на какви ли опашки чакате.. :wink:
Говорихме с Меме за това, което ще е в МД към средата на ноември, но засега никой не вдига посочените телефони :? Иначе аз съм при Дяволов и от време на време ходя и при Димитрова (в клиниката на Владимиров).
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #818 -: Октомври 28, 2010, 08:52:09 am »
Въпреки че имам чувство, че всички тук сте при този Сигридов, даже се чудя на какви ли опашки чакате.. :wink:
Сами, ами опашките си ги бива  :wink: но си заслужава. И не всички сме там, просто контингента на Малинов е доста голям - за добро или за лошо. Лошо е, че има толкова много български двойки с репродуктивни проблеми, а иначе според мен е прекрасно, че сме попаднали на точното място.
Ваялет, аз също звънях може би поне 10 пъти - и никой не ми вдигна в МД...

Имам въпрос към нашите мами, които вече родиха - някоя от вас която по време на бременността е правила вливане на киовиг/имуновенин заради антителата /Антинуклеарни или антифосфолипидни/ след раждането да са и казали че трябва да и се сложи някаква инжекция? Приятелка на майка ми и споменала нещо, което чула от дъщеля си, но не могла да обясни никакви подробности и сега съм питанка?!
*
« Отговор #819 -: Октомври 28, 2010, 08:59:59 am »
за киовига , вливала съм 4 пъти , никаква  нжекция не са ми били ,нито някой ми е споменал за такава.знам ли,нещата може да са се променили за една година :ask: