0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #760 -: Октомври 26, 2010, 16:28:39 pm »
Привет момичета!
Приемате ли нови попълнения :wink:?
Аз едва сега се осмелявам да пиша, още не знам какво се случва. Не мога да повярвам, че всичко е нормано за сега. Моята бременност е съпроводена с кървене и зацапване от близо 2 седмици вече :(
Днес бях на преглед и всичко е ОК, имаме си 2 ембриончета с пулс :D и си отговарят на седмиците.
Имам няколко въпроса...
Поради прокървяванията, не ми се пътува до Варна, където правихме процедурата и трябва да посещавам лекар в Бургас. Някой ходил ли е след ин витро при някой гинеколог в Б-с, който да е компетентен? Днес ми казаха да продължа с Естрофема до 12 г.с., вие до кога го пихте?
И друго много ме учуди...как ми изчислиха г.с. От трансфера извадиха 2 седмици, те не се ли махат от датата на пункцията 8O
Желая на всички лека бременност и един успешен финал :D
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #761 -: Октомври 26, 2010, 16:50:57 pm »
Момичета, имам въпросче: няколко пъти вече ми се случва да ми се втвърди корема само от едната страна или ниско долу. Около втвърденото място всичко останало си е мекичко. Няма болка при втвърдяванията, само нещо като тежест. Това контракции ли са или се получава когато бебето се мести? И ако са контракции притеснителни ли са щом няма болка?
« Отговор #762 -: Октомври 26, 2010, 16:52:17 pm »
привет от мен, Тони честито!! 
Връщам се от йогата и се чувствам много добре, мислех че ще хвана най-после ритъм с доплера, но засега разни неритмични шумове само- като от движение. А като се сетя какъв силен галоп чух при доктора преди 10 дни...  8O Имам още седмица до следващ преглед, дано всичко да е ок.

Искам да ви питам взимали ли сте полижинакс и за какво. Аз вече слагах генопеварил, но другия лекар ми предписа и полижинакс преди резултата от секрета. Незнам сега мога ли слагам и това..
Здравей sami123!
Преди време моята лекарка беше ми изписала Полижинакс да ми лекува бяло течение,та мисля е затова или ако имаш някаква бактерия!

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #763 -: Октомври 26, 2010, 17:00:54 pm »
Момичета, имам въпросче: няколко пъти вече ми се случва да ми се втвърди корема само от едната страна или ниско долу. Около втвърденото място всичко останало си е мекичко. Няма болка при втвърдяванията, само нещо като тежест. Това контракции ли са или се получава когато бебето се мести? И ако са контракции притеснителни ли са щом няма болка?
И на мен ми се случва много често, аз мисля, че е от бебето като се движи ама не съм сигурна.
« Отговор #764 -: Октомври 26, 2010, 17:02:15 pm »
Натали, и аз бях с такива частични втърдявания и заради тях два пъти ходя при док инцидентно, но контракции не видяхме.Док каза, че когато има контракции се втърдява целия корем и също така обхващат и кръста.Моите втвърдявания бяха около пъпа т.е. предната част на коремчето, но както казах нямаше контракции.Възможно е бебчо да се мести или протяга или както при мен от рязка смяна на положението.Въпреки това ми изписаха магнезии 3х1 - профилактично.
Вече нямам втърдявания.
Доколкото знам опасните контракции са болезнени стягания на корема, като обхващат и кръста.Все пак е хубаво, когато почустваш напрежение да полегнеш поне за няколко минути.Аз така правя и засега е ОК.
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #765 -: Октомври 26, 2010, 17:41:13 pm »
Натали, и аз бях с такива частични втърдявания и заради тях два пъти ходя при док инцидентно, но контракции не видяхме.Док каза, че когато има контракции се втърдява целия корем и също така обхващат и кръста.Моите втвърдявания бяха около пъпа т.е. предната част на коремчето, но както казах нямаше контракции.Възможно е бебчо да се мести или протяга или както при мен от рязка смяна на положението.Въпреки това ми изписаха магнезии 3х1 - профилактично.
Вече нямам втърдявания.
Доколкото знам опасните контракции са болезнени стягания на корема, като обхващат и кръста.Все пак е хубаво, когато почустваш напрежение да полегнеш поне за няколко минути.Аз така правя и засега е ОК.

Много ти благодаря за обширния отговор.
 Аз миналата седмица бях при док и той също нищо не спомена за контракции, каза само че вижда чуствителност на матката. И от тогаа гледам повече да лежа, пия Магне Б6 3х2, а док от миналата седмица ме сложи и на но-шпа 3х2.
И моят корем се втвърдява или от едната или от другата страна и на пипане е продълговат(все едно напипвам бебето, не знам дали е така). И там където свършва твърдата част останалата част от корема ми е мека.
 Ох, дано да е бебето, че се изправям на нокти само като си помисля за контракции.
*
« Отговор #766 -: Октомври 26, 2010, 18:57:04 pm »
Натали и при мен е същото. От движението на бебчето е, не се притеснявай. При контракция се схваща целия корем.
pony_petya Добре дошла. Лека и безпроблемна бременност. Естрофема го пих до края на 12г.с.
На ЖК ми изчислиха термина по следния начин: +7 дни от последния цикъл -3месеца
т.е последен цикъл 01.03.2010 +7 дни -3 мес = 08.12.2010  :D
*
« Отговор #767 -: Октомври 26, 2010, 19:08:10 pm »
Нови попълнения са винаги добре дошли в тази тема :lol: pony_petya! Гледахте ли новините вчера - от 2011 г смятат при изчисляване на майчинските да вземат предвид осиг.доход 1г и половина назад, а не както беше 1г.... Ние сме добре, растем и чакаме следващият преглед при док. следващата седмица :lol: Надявам се слънчевото време днес ви е донесло много настроение  :wink:
« Отговор #768 -: Октомври 26, 2010, 19:32:56 pm »
Благодаря ileini и yoanna за топлото посрещане и за отговорите! Успокоих се за естрофема, на мен ми бяха казали до 8 г.с. да го пия. За термина и аз така знам, мерси!
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #769 -: Октомври 26, 2010, 19:35:54 pm »
pony_petya добре дошла и лека бременност! И аз пих естрофема до към 12 седмица.

Много ни е пуста темата нещо  :? На мен пупата взе много да ми тежи и цял ден не съм мръднала от леглото.
« Отговор #770 -: Октомври 26, 2010, 20:00:14 pm »
Странно, бях писала доста дълъг пост и го няма.

Натали, корема когато се стяга частично, значи е бебо. Контракцията обхваща целия корем, става доста твърд. Опитай се да вдишваш и издишваш дълбоко, така се облекчава малко корема или легни и се отпусни. Но в никакъв случай не пипай корема през това време.
Аз винаги го пипах, за да видя дали са бебетата, но не трябва.

pony_petya, аз го пиех до по-късно защото имах редукция и леко кървене. Аз съм ходила един път при Сигридов и повече не стъпих, проследяваха ми бременността при д-р Колева и д-р Врагалева, от Фемина. Препоръчвам ти я с две ръце, при нея прегледа е 115лв за 2 бебета и е супер обстоен. Невероятна жена е. Там правих и ехокардиография при д-р Спасов.

Терминът се изчислява от пункцията, а не от ЕТ, защото пункцията се води деня на овулация.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #771 -: Октомври 26, 2010, 20:06:33 pm »
Но в никакъв случай не пипай корема през това време.
Аз винаги го пипах, за да видя дали са бебетата, но не трябва.

Хм, и аз го пипам всеки път защото ми е много интересно как добре се усеща къде е бебето. А знаеш ли защо не трябва да се пипа?
А при вас втвърдяването било ли е придружено с тежест в същата област?
« Отговор #772 -: Октомври 26, 2010, 20:25:28 pm »
Натали корема не трябва да се пипа, защото с пипането предизвикваме контракции. За това никъде по болниците не дават майката да си пипа корема.
Ами мен като ми се втърдяваше и ми ставаше мн гадно, нямаше болка, но все пак си имаше една тежест.
Аз пиех 4x2 магнерич и 4x2 нош па.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #773 -: Октомври 26, 2010, 20:31:12 pm »
Натали корема не трябва да се пипа, защото с пипането предизвикваме контракции. За това никъде по болниците не дават майката да си пипа корема.

Аз пиех 4x2 магнерич и 4x2 нош па.

и аз така знам за пипането и контракциите,гърдите също не трябва да се пипат.Вече се отрича триенето на зърната с груба кърпа за подготовка,именно заради контракциите.
 И аз бях на 4x2 магнерич и 4x2 нош па - при мен от 14-та седмица започнаха контракции.Не бяха болезнени,даже се чудех контракции ли са,но д-р Колева (тя следеше и моята бременност ,благодарение на нея си имам Жорето) каза,че са .
<br />
« Отговор #774 -: Октомври 26, 2010, 20:52:29 pm »
Добре дошла pony_petya и честито! Лека бременност и здраво бебе накрая  :)

Аз  тъкмо щях да се оплаквам, че имах малко странни болки в корема, първо бяха червата, но после незнам.. Обаче най-сетне чух сърцето да бие лудо и се успокоих  :D Наистина, както каза Еле е от едната страна, която ме болеше в началото, малко не мога да разбера, защото още матката не е толкова голяма и се намира в центъра.. но както и да е..
Друго хубаво е че от няколко дни упорития запек почти изчезна, май вече нивото на прогестерона не е толкова високо и дано така да остане.

Blue angel, мерси за отговора, явно малко хора ползват Полижинакс, но се чудех след генопеварила дали може и това да слагам или ще стане много
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #775 -: Октомври 26, 2010, 21:30:54 pm »
pony_petya , добре дошла!
Сами, много се радвам за пулсчето! Друго си е да си го подслушваш  :)
Ние имахме опасност от торнадо сутринта, но ни се размина.
Приятна вечер на всички!
« Отговор #776 -: Октомври 26, 2010, 21:36:51 pm »
Здравейте и от мен,

Пони_петя, добре дошла, лека и безпроблемна бременност до края, аз естрофема го пих докато чухме пулс, май  7-8 гс.
Сами, браво за пулса, ще видиш сега всяка седмица ще става по силен, на мойта бебка сега се чува много силно, даже не само където е сърцето ами и на други места по корема.
На мен също ми се втвърдява корема от едната страна и то когато се размърда бебето и го отдавам на него, първите пъти много се уплаших да не са контракции, ама Сигридов ми каза, че щом не е целия корем значи не са.
Да ви питам, май по-рано бяхте обсъждали, ама не можах да намеря, пиете ли витамини за бременни, аз си взех Прегнакеър, ама на листовката пише, че има витамин К и да се внимава ако се ползват антикоагуланти. Аз слагам фраксипарин през ден и сега се чудя дали да ги пия. Някой пил ли ги е и да е слагал фраксипарин?
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #777 -: Октомври 26, 2010, 22:15:05 pm »
Николина, Зори, Роси, благодаря ви за отговорите. :bighug:
« Отговор #778 -: Октомври 27, 2010, 00:10:59 am »
Cherry* аз пиех Пренатал и слагах Фракси, Никой нищо не ми казал.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #779 -: Октомври 27, 2010, 08:18:44 am »
Добро утро момичета!
Благодаря за сърдечния прием на всички, ще се радвам да почерпя опит от вашите преживявания, чета ви от известно време с интерес и се молех да се включа един ден и аз в темата :D.
nikolina-pikolina, предполагам че и на мен поради прокървяванията ми казаха да продължа с естрофема. Да те попитам колко време имаше кървене след редукцията? При мен кървенето според доктора също е от резорбирането на 3-ия плоден сак, който още при първия преглед беше деформиран, но вчера още се виждаше - не е изчезнал.