0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #740 -: Октомври 25, 2010, 10:32:46 am »
Честит празник Тони! Момичета, аз имам проблем с разширени вени, а сега явно е по-голям.Крема, който е описан по-горе става ли за мазане и на разширени вени.Таза и всички видове кости около дупето ме болят, но свикнах и не се учудвам на нищо.Оттоци от албумин нямам, но от бремеността а и вероятно от разширените вени на единя крак са доста по-изразени, нося само едни равни обувки за този сезон и стискам зъби още 10-15 дена. Та ако ме посъветвате нещо за разширените вени, ще съм ви благодарна!Успешна нова седмица с по-малко оплаквания! :D
« Отговор #741 -: Октомври 25, 2010, 10:50:22 am »
Благодаря ви :)
Раче, става и за вени и за подуване и за отоци. Ето това пише за крема: Комбинира два допълващи свойствата си екстракта: от див кестен и червени лозови листа, на които се дължи популярността му на отлично средство при проблеми с краката и вените. Екстрактът от див кестен съдържа аесцин- компонент с изразено венозащитно действие. Фиксира микроскопичните пукнатини в стените на тънките вени и капиляри, повишава здравината и еластичността на венозните стени. Екстрактът от червени лозови листа притежава доказан антиоксидантен ефект. Кремът съдейства за намаляване на отока, успокояване на възпалението, подсилване на вените. Успешно премахва чувството на умора и тежест в крайниците и мускулите, отпуска изтръпнали крака и ходила, облекчава проблемите, свързани с недостатъчната венозна циркулация и разширените вени. Това е също подходящият лек при изкълчване на глезен, схващане през нощта, подути глезени в края на деня и след дълги часове в изправено или седнало положение. При уморени напрегнати крака, варикоза, разширени вени, спукани капиляри, травми,отоци, ревматични болки. Облекчава симптомите при разширени вени .
*
« Отговор #742 -: Октомври 25, 2010, 11:41:25 am »
Здравейте на всички момичета аз днес мног спане направо да се уди човек !
На последък вечер не мога да спя ама през деня много спинкам  :oops:
Явно малката ми мишка е нощна птица ама то като гледам повечето бебета така правят  :D
[/url]
« Отговор #743 -: Октомври 25, 2010, 12:33:03 pm »
Здравейте момичета да попитам някой дали знае как стоят нещата в Окръжна болница София
относно раждане там какво е състоянието на стайте къде стоят бебетата и всичко свързано с раждането там някъде четох че не слагат епидурално упойка без избор на екип
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #744 -: Октомври 25, 2010, 13:09:25 pm »
Само минавам да ви пожелая: Хубав ден. :D
При мен болките изчезнаха както казах вече, въпреки че от време на време усещам нещо като секундни боцкания повече от ляво. Но го отдавам на разтягането на матката. Дано да е това и да няма проблеми за напред. Иначе продължавам да лежа за всеки случай. :wink:
А дивачето ми вече го усещам всеки ден по няколко пъти. :D
« Отговор #745 -: Октомври 25, 2010, 13:41:34 pm »
марикол аз родих в ОБ май месец при д-р Жекова. Да, мисля, че не слагат епидурал ако си без избор на екип.
стаи -току-що ремонтирани, нови легла, баня във всяка стая, телевизор също. Бебето ти го носят 6-12 часа след раждане, зависи от състоянието ти и седи при теб, взимат го за тоалет. Аз връщах Ники вечер в общата детска, понеже шевовете ме боляха много и едва ставах, та исках нощем да почивам.
Супер доволна съм от отношението на целия екип - нямаше значение кой лекар е на смяна, винаги минавах, изслушваха ако имам болки, помагаха ми и всички бяха мили. Е, неонатолозите - някой са дръпнати ама...и те са готини, не мога да се оплача. Само дето всеки има собствено мнение за кърмене, въздух в стаята от отворен прозорец и така нататък
[/url][/url]
« Отговор #746 -: Октомври 25, 2010, 13:53:36 pm »
jasmin_veni мерси за бързия отговор
*
« Отговор #747 -: Октомври 25, 2010, 18:01:58 pm »
Здравейте и от мен!
Да се отчета , днес бях на ЖК - бебо е 1600гр.  :D много се радвам , всичко е наред :)

Тони честити ви празник !
« Отговор #748 -: Октомври 25, 2010, 22:05:19 pm »
привет от мен, Тони честито!! 
Връщам се от йогата и се чувствам много добре, мислех че ще хвана най-после ритъм с доплера, но засега разни неритмични шумове само- като от движение. А като се сетя какъв силен галоп чух при доктора преди 10 дни...  8O Имам още седмица до следващ преглед, дано всичко да е ок.

Искам да ви питам взимали ли сте полижинакс и за какво. Аз вече слагах генопеварил, но другия лекар ми предписа и полижинакс преди резултата от секрета. Незнам сега мога ли слагам и това..
*
« Отговор #749 -: Октомври 25, 2010, 22:16:59 pm »
здравейте,

тони, честита ви годишнина, много да ви е сладък живота

аз да се похваля, ходих на УЗ, първото дето каза д-рката беше "леле колко е пораснало" - цели 3 см и нещо, но вече си прилича на човек, не е просто петънце. казаха, че всичко е наред, и шийката на матката ми е добре - 3.9 см. даже успях да си запиша час за фм. утре съм на кръвни изследвания, дано там няма изненади, но аз се чувствам ок, така че се съмнявам.

да ви е лека нощта и хубав денят утре

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #750 -: Октомври 25, 2010, 22:30:01 pm »
Елена, аз ходих на ехо точно по това време  :). Бебето е мъничко, но съвсем си прилича на човече, дори си смучеше палеца и си хващаше крачетата :). Много сладка гледка.
Сами,  при мен шумът е доста по - нагоре по корема, от мястото, където хващам пулса. Между другото, може да има разлика и в доплерите. Не се тревожи, вярвам, че всичко е наред  :).
Приятна вечер на всички!
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #751 -: Октомври 26, 2010, 11:43:24 am »
Мацки, някоя от вас да е ходила скоро /имам предвид последните няколко дни/ при Сигридов? Аз имам час за събота, и се чудя дали няма пак да ми се падне Михова?!  :? Искам да говоря с него и ми се ще да го уцеля него, та за това питам, ако някоя има актуална информация
« Отговор #752 -: Октомври 26, 2010, 12:02:20 pm »
Здравейте , момичета! Аз имам час за четвъртък. Няма ли го д-р Сигридов? Вики, какви са впечатленията от д-р Михова?

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*
« Отговор #753 -: Октомври 26, 2010, 12:07:35 pm »
Аз сега се връщам от клиниката и Сигридов и Михова са там.
« Отговор #754 -: Октомври 26, 2010, 12:22:45 pm »
Може би си работят и двамата, последният път, когато бях на преглед пак бяха заедно и д-р Сигридов и обясняваше всчко по време на прегледа. Или си разпределят пациентите, знам ли.... В четвъртък ще видим.

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*
« Отговор #755 -: Октомври 26, 2010, 12:29:03 pm »
По време на последния ми преглед влезе д-р Михова и останах с впечатление, че д-р Сигридов я обучава.
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #756 -: Октомври 26, 2010, 12:46:00 pm »
Ами и аз не знам дали я обучава или не, аз на 11.10. като бях той беше в чужбина и беше само тя. Не останах доволна. За това се надявам поне да са двамата, а да не е само тя. Впечатленията ми от нея не са много розови... но това си е мое впечатление де, не ангажирам никого.
*
« Отговор #757 -: Октомври 26, 2010, 13:51:17 pm »
Момичета, записах се за Ден на отворените врати в Майчин дом на 9 ноември от 14ч.
Има още малко свободни места, ако още някой ще ходи, да свирка на ЛС, да се разпознаем там.
На телефоните за курса за бременни никой не отговаря. Предния път бях говорила на място, явно пак така ще се процедира.
Много е подтискащо това време. Дано всички сте добре!
*
« Отговор #758 -: Октомври 26, 2010, 13:53:55 pm »
Здравейте.Първия ми час при д-р Сигридов беше 12-13 г.с. беше в чужбина и ме прегледа д-р Михова.Много е внимателна всичко ми обясни прегледа продължи около 1 час.Разгледа всички изследвания които касаят бременността ,тези които ми бяха пуснали от Ж.К. обсъдихме какво още трябва да се изследва/не всичко покрива З.К./аз съм доволна от нея .В неделя имах някви странни болки и понеже тя беше последния човек който ме е гледал и се обадих.Викна ме в клиниката и ме прегледа като д-р Сигридов беше също там.Отношението и е повече от добро.
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #759 -: Октомври 26, 2010, 15:42:27 pm »
Здравейте, момичета!  :D
Днес няма много активност в темата, сигурно се възползвате от последните слънчеви лъчи.  :D
От вчера забелязах, че около носа и устата ми се е зачервила кожата, възможно ли е това да е от бременността и ако така с какво да се мажа, до сега съм ползвала крем за лице за смесена кожа?