0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #720 -: Октомври 24, 2010, 15:10:58 pm »
И аз знам ,че се изследва в урината албумина. И моите са добре изследвания ,но глезените ми са подути...,ям безсолно колкото мога ,но явно си е от бремеността този оток
Аз си взех Осцилококсцинум,а милото е на инжекции вече ... :?

*
« Отговор #721 -: Октомври 24, 2010, 15:20:46 pm »
violett аз съм с белтък в урината и с намалено количество белтък и албумин в кръвта (което е проблем).Също така се подувам, но това съм го имала и преди бременността.Та от ЖК и д-р Сигридов са ми казали да следя показателите на всеки 10 дни.Пуска се кръв за общ белтък и албумин, урина обикновена за белтък, и общо количество белтък в урината за 24ч.Другото което ми каза Сигридов е на всяко хранене да приемам белтъчини за да не се влоша.По принцип тези резултати говорят за проблеми с бъбреците и ако стойностите станат критични се прелива плазма.Та според мен по-добре си пусни изследванята, отколкото да разчиташ на домашен тест.
*
« Отговор #722 -: Октомври 24, 2010, 15:27:56 pm »
Защо утре не си пуснеш пак кръвни изследвани?
Мислех да пусна урина...нали албумина така се определя , а не от кръвта, или бъркам?
ми да  :oops: ама нали все вървят кръв и урина...поне аз все така ги пускам де :lol:
« Отговор #723 -: Октомври 24, 2010, 16:31:56 pm »
violett аз съм с белтък в урината и с намалено количество белтък и албумин в кръвта (което е проблем)....
Наистина ще отида да ги пусна, защото вече наистина се притеснявам.По принцип възможно ли е да няма проблем с изследванията, а да е от бременността? Има ли нещо , което да облекчава отоците..естествено , ако не съществува проблем с албумина и белтъка и не се налага лекарска намеса.
*
« Отговор #724 -: Октомври 24, 2010, 16:36:24 pm »
violett възможно и да е инцидентно.
*
« Отговор #725 -: Октомври 24, 2010, 17:22:58 pm »
violett не се шашкай сега , отоците са нормални http://www.predainatatak.bg/news/about97.html

Отоци на краката и пръстите на ръцете

ІІІ триместър

Незначително подпухване по време на бременност е нормална, тъй като организмът задържа повече вода. Това не е повод за безпокойство
   В края на деня, особено когато е горещо се получава подуване в глезените, но без болка. Сутрин, може да забележите, че пръстите ви са подути и не можете да ги сгъвате.   

Почивайте си с високо вдигнати крака.

Правете леки упражнения. Вдигнете ръцете над главата, свивайте и отпускайте пръстите на ръцете.

Ако подуването е доста изразено това може да е признак на прееклампсия. Потърсете лекар.
*
« Отговор #726 -: Октомври 24, 2010, 17:37:11 pm »
Отоци на краката и пръстите на ръцете
ІІІ триместър
Сутрин, може да забележите, че пръстите ви са подути и не можете да ги сгъвате.   
МММ дааа! Вчера такъв 10 часов маратон направих по молове и магазини, че пръстите на ръцете ми станаха като кебапчета  :lol: Краката ги бях намазала обилно с крема който ползвам с див кестен и червени лозови листа и нямах никакъв проблем. Ама ръцете ми бяха толкова смешни!
Монки благодаря за инфото за магазина за колички. Мисля че се спрях вече на модел. Блрагодаря ти  :D
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #727 -: Октомври 24, 2010, 18:00:00 pm »
Привет банда :)
Миризливата тема много смях ми донесе  :lol: ще ме прощавате, че я повдигнах, но наистина ми се искаше да чуя от някой който го е минал.
По повод на отоците  - аз от както захладня, имам значително по-малко, в горещините беше нещо страшно. Още лятото минах на ниски обувки и маратонки - но с един номер по-големи от преди. Имам огромно количество обувки  :oops: (явно това си е нормална женска мания за повечето отнас ) но не ми стават а и са с токчета. Гледам ги с тъга и понякога си обувам някой чифт, правя кръгче в коридора, и ги прибирам обратно :wink:. Ръцете също ми се подуват всекидневно. Забелязала съм, че следобед и вечер нещата стават по-зле.
Искам да ви питам, от няколко дни имам много силни болнки в десния крак и по-точно в ябълката на таза в задната част от към дупето. Схваща ми се най-вече когато стоя права, и ме боли силно когато ходя. Някой от вас да има подобни оплаквания. Аз все си мисля, че вероятно имам притиснат някой нерв, може би от бебо или и аз не знам точно, но е адски гадно. Чудя се какво да правя?!
*
« Отговор #728 -: Октомври 24, 2010, 18:10:19 pm »
Аз пък досега не съм имала отоци. Още ми стават всичките обувки , въпреки че ям малко по-солено  :D естевено това може само да ме радва. От 2 дни постоянно ми се пишка, а като отиида и няма почти нищо. нищо не ме боли...дали бебо притиска нещо и заради това е така? той и без това милия само се върти като пумпал  :lol:
*
« Отговор #729 -: Октомври 24, 2010, 18:15:04 pm »
Виксън аз имам същите оплаквания, но те са само в легнало положение когато се налага да се завъртя от една страна на друга. Обяснявам си го с разширяването на таза. То от това всичко ме боли срамна кост, опашка, лопатки, чатал. ВСИЧКО!  :?
Аз пък да се похваля, че вчера си купих ботуш №36. Мн. се кефя, че не ми е мръднал номера, че после как се подменя цял гардероб?!
Роси нормално си е аз вече пишкам през 20мин. Спирам да пия вода след 18,00 часа иначе тр да спя на гърнето  :lol:
*
« Отговор #730 -: Октомври 24, 2010, 18:22:21 pm »
Ами на мен ми се "дохожда" изведнъж и понякога отминава... вечер ставам 1 , максимум 2 пъти. Утре съм на ЖК , ще пускам и изседвания ,дано да са ок.
Явно всички имаме болежки от разширяването на таза. Аз имам само когато съм в полулегнало положение по гръб. ПОсле като стана чак не мога да вървя нормално (ами наведена) докато се раздвижа.
« Отговор #731 -: Октомври 24, 2010, 20:01:14 pm »
Успокоихте ме, благодаря ви, Роси, Илейни, Таня!!!
Илейни а какво е това кремче, което ползваш? От него не се подуваш или като се подуеш ти спада отокът? Може ли да се купи от аптеките или се поръчва?
Вики, и аз усещам понякога такава болка, когато съм се натоваила и в легнало и в право положение - на левия крак.Не ми се струва да е нещо притеснително, все пак вече сме тежички а и се разтягаме.
*
« Отговор #732 -: Октомври 24, 2010, 20:39:27 pm »
Привет момичета!
Някой беше питал за препарат за проблеми със стомаха, газове и пр. След "кайсиената криза"  :lol:, аз пия това http://apteka.framar.bg/30002241/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%84%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81-200-%D0%BC%D0%B3-20

Предписано е от лекар, става за бременни, на опаковката пише, че повлиява: стомашно-чревни смущения, като газове, чувство на тежест и подуване, смутено храносмилане. Лично аз съм много доволна от него, отзивите из нета са също много добри. Може да се приема продължително време т.е. докато имате нужда.

Дано ви свърши работа и на вас.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #733 -: Октомври 24, 2010, 20:54:26 pm »
violett това е кремчето
Препоръчах го и на Тони, тя да каже дали е доволна. Аз си го взех август в големите жеги /мн ми отичаха краката/. Ползвам го всеки ден сутрин след душ си мажа краката и отоците изчезнаха. Евтин е около 5лв и същевременно съм мн доволна.
Добавям и линкче http://www.bgdrogeria.com/index.php?main_page=product_info&cPath=102&products_id=2400
« Последна редакция: Октомври 24, 2010, 20:56:14 pm от ileini »
« Отговор #734 -: Октомври 24, 2010, 22:11:15 pm »
Здравейте,
Потвърждавам за кремчето за крака. Аз се плескам сутрин и вечер вече няколко дни и глезените ми са като преди. Много е приятно, леко охлажда и мирише готино. В аптеката до нас е 5,25лв. ;)

« Отговор #735 -: Октомври 24, 2010, 22:33:16 pm »
Стархотни сте :D Благодаря!!!! Още утре ще си го взема.Дано и на мен да ми помогне!!!
*
« Отговор #736 -: Октомври 25, 2010, 06:46:09 am »
И аз ще го пробвам ,благодаря Илейни :bighug:

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #737 -: Октомври 25, 2010, 06:55:38 am »
Добро утро, сладурки! Аз се оттеглям за сън след мъничко, имаме невероятна гръмотевична буря в момента  :).
Днес денят ми беше прекрасен, прекарах го с приятели от гимназията - тук близките хора са кът...
Виждам, че болничките са доста, милото и то се разболя, но го държа далече от мен.
Май намерих лек за прословутия ми запек - сутрин на гладно хладка вода с изцеден лимон - при мен действа безотказно, направо се родих  :lol:.
Желая ви прекрасен ден  :balk_177:!
« Отговор #738 -: Октомври 25, 2010, 09:44:46 am »
Добро утро сладурки,
Минавам само да ви почерпя за юбилея и да ви пожелая прекрасен ден от нас  :bighug:
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #739 -: Октомври 25, 2010, 10:17:04 am »
Тони, честит празник  :) Всичко най-най-хубаво типожелавам и таман около термин да се гушкате с бебока :)