0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #700 -: Октомври 23, 2010, 18:02:58 pm »
elle22 близначки, че не сме - ясно, ама може да сме яли едни и същи химизирани кайсийки  :lol: Сърцебиенето и треперенето от лекарствата в моя случай са, защото ми смъкват кръвното в петите направо. Щом имаш такива симптоми и ти, без разните там хапове - вземи си виж кръвното и пулса как са.  :?

Vickson , мерси за сайта мила, ама и тези са ПДЧ-та, не истинско дърво. Може би трябва да проверя в някой от тези магазини, където продават т.нар троянска мебел и пр. кичозни изделия от масивна дървесина, дали могат да ми направят кошарка каквато искам. За щастие имам доста време за търсене още  :D

За клизмата, едва ли е страшно, никой не е умрял от една клизма я  :lol: Не съм имала подобно изживяване още и дано да нямам. От разказите на момичета тук и на раждали приятелки, само едно не ми става ясно. Защо изобщо е нужно някой да ти прави клизма, било акушерка, или санитарка? Да те качват на магарето, пък после да се местиш в тоалетната и пр. и да рискуваш все пак "по трасето" да изръсиш съдържанието на червата си. Сега...раждаща, нераждаща, за мен лично подобна ситуация би предизвикала дискомфорт и притеснение, напълно излишни в такъв момент и никак не би ми било важно, че персонала се бил нагледал на всичко и пр. Ми да ти обяснят кое как се прави и да те оставят насаме в тоалетната, да я свършиш тази работа на спокойствие...егати и философията пък една клизма. Ясно, че "болничния протокол" е такъв, ама на мен ми идва "ту мъч" това, както казват братята Хамериканци  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #701 -: Октомври 23, 2010, 18:53:01 pm »
Jbrul , няма как да изсипеш съдържанието преди да си стигнала до 00. ТЯ обикновено е близо , а и то не е със светкавична бързина.  :lol:
Викс , да ти кажа чесно , на фона на всички други нещица около операции и процедури , клизмата не е нещо особено  :wink: не е приятно естествено ,но  не е и болезнено  :D
« Отговор #702 -: Октомври 23, 2010, 19:02:54 pm »
Jbrul в Токуда ти я правят в леглото, в сгънато (надупено  :D ) положение. И да ти кажа за няколко мин. може и да не стигнеш до тоалетната  :D Майтап, ами прави се от хигиенична гледна точка. Нали като напъваш и изтича какво ли не, така че е по-добре в/у краката на доки да не падат и ........

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #703 -: Октомври 23, 2010, 19:03:56 pm »
Лите, честити ти сини шорти мила  :bori_002: :bori_002:
Виждам, че и Криска я мъчат разтяганията, ама те принцеските си растат и търсят място, като моите акробати  :lol:

Днес да ви се оплача, трябваше да мина на поредната ФМ при Д-р Врагалева, но се оказа, че часовете доста закъсняваха и по едно време докторката се появи с маска на лицето да повика следващия на ред, като кашляше ужасно, направо магарешка кашлица  8O Е питам се как може такова безобразие, нали ако ме зарази, а тя трябва да ме гледа с тези 2 бебета повече от час и половина, направо полудях като я видях. Съответно отказах да чакам и отмених прегледа. Така се бях настроила за среща с бебоците, за запис на 4Д,  ама ....Сега ще търся вариант при за друг час другаде дези дни.

*
« Отговор #704 -: Октомври 23, 2010, 19:14:44 pm »
Майтап, ами прави се от хигиенична гледна точка. Нали като напъваш и изтича какво ли не, така че е по-добре в/у краката на доки да не падат и ........
   :lol: :lol:
*
« Отговор #705 -: Октомври 23, 2010, 19:17:08 pm »
Хахах момичета, не ми се влиза в полемики за клизмата баш, просто споделих какво се чудя лично аз, но пък мен не ме и засяга тази опция, защото няма да ми се наложи.

Ники, не си ме разбрала, аз не се чудя защо се налага клизма, това е пределно ясно. Чудех се защо не те оставят като бял човек да си я направиш ти, насаме, а непременно някой друг трябва да те огъзи и пр. екстри. Еми сори, ама на мен не ми допада идеята просто.

Както и да е, клизмата да ни е проблема на всички, друго да няма ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #706 -: Октомври 23, 2010, 19:41:39 pm »
Ей сладурки :) голяма тема сте отворили  :lol: Седя и се хиля тук. Ама поне се и образовам малко де ;)
Лите, честити сини гащи на малчуганите :)
*
« Отговор #707 -: Октомври 23, 2010, 19:51:31 pm »
Днес си поръчах някои неща от Пакостник. Поръчах си  и възглавница за кърмене на Бертони. Някой да има някакви отзиви случайно?
« Отговор #708 -: Октомври 23, 2010, 20:05:48 pm »
Jbrul, аз и това исках да ти отговоря. Защото не е мн удобно, вярвай ми. Поне аз не мисля, че сама мога да си причиня това.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #709 -: Октомври 23, 2010, 22:08:47 pm »
 8O Леле един ден да ме няма и вие сте изписали света !!!

Крака и обувки - аз съм съкрушена, нещастна и какво ли не още. Много се надявах, че след раждането краката ми ще "спаднат" и ще мога да вляза в обувките, ботушите си...да ама не! Нищо не ми става! Бях си взела едни ботуши с ток за изписването от болницата, къде ти - тръгнах си със същите маратонки с които и отидох...единствените, които ми ставаха! Днес бях на шопинг, купих си ботуши и малко дрехи, че ми писна да ходя като цървул, с надеждата че скоро ще "спадна".
Дано не сте като мен, защото само като си помисля за всички обувки, които имам ми призлява.

Клизмата - не знам какво точно ви притеснява...или срам ли е? За послените 2-3 години , толкова хора са ме гледали, бърникали...че вече се събличам пред кабинета и от вратата скачам на акушерския стол  :lol: Не е болезнено ито чак толкова неприятно.

Упойката може би това е предимството да си избрал от рано лекар, при който ще раждаш. От самото начало реших че ще е Дяволов и от там нататък не съм мислила/ се притеснявала за нищо свързано с раждането. Не ме питаха, но ако бяха - задължително бих казала че искам да съм будна! Притеснява ме пълната упойка, някак да не знам какво става, а и да изпусна така очакваното проплакване...
И ето друго предимство - на невежеството. Изобщо не знам какви рискове крие спиналната упойка и т.н. Не съм се замисляла добър ли е анастезиолога, това е работа на Дяволов...той да му мисли. Не съм имала никакви проблеми свързани с упойката и излизането от нея .
Усещах натискане, дърпане, шегувахме се с лекарите...всички ми говореха. Малко се притеснявах - не исках да слушам какво правят, кога ме режат, шият и т.н. И явно те си знаят, защото нищо подобно не чух...
Не, със сигурност упойката не е драма. Аз лично съм За спиналната и твърдо против пълната упойка.

Количката - ние вече 3ти ден излизаме на разходка  :) и съм супер доволна от количката ! Много е маневрена и удобна...побира се в асансьора ни, което е супер късмет ( асансьора ни е супер малък, 2ма души се возят некомфортно - в голяма близост  :lol: )
*
« Отговор #710 -: Октомври 23, 2010, 23:07:51 pm »
Jbrul в Токуда ти я правят в леглото, в сгънато (надупено  :D ) положение. И да ти кажа за няколко мин. може и да не стигнеш до тоалетната  :D Майтап, ами прави се от хигиенична гледна точка. Нали като напъваш и изтича какво ли не, така че е по-добре в/у краката на доки да не падат и ........

хахахах :) Като ме преместиха в реанимация ,вратата беше отворена и изгледах онлайн около 8 естествени раждания,родилната зала ми беше на около 4м пред погледа.. :) Една жена напъва и вика,а доктора и казва,давай следващото ,не е това хахах :)) Затова се правят клизмите.. А аз едва удържах до тоалетната и наистина е много гадно ходех като японка със ситни крачки :) и то при положение ,че отпуснах малко на стола при ставането..,много ме беше срам..
*
« Отговор #711 -: Октомври 24, 2010, 01:04:22 am »
като сме хванали миризливата тема, аз да ви питам - сдобих се с онази екстра, при която като хапна нещо по типа на зеленчук или каквото и да е готвено и ми се подува корема и започва да ме боли. не е болка за умиране, но е сравнително силна болка и продължава доста дълго. та се питах можем ли да пием неща по типа на мезим форте или други такива за храносмилане или не? и въобще вие как се оправяте с това, щото аз освен да не ям до последно друг вариант не виждам, но това пак не работи, защото после хем ми става зле от неядене, хем пак си ме боли стомаха и корема.

лека ви нощ
*
« Отговор #712 -: Октомври 24, 2010, 01:06:40 am »
пп Раиска - честити ти разходки, дано имаш хубаво време, а и другите туко-що родили и те, да се радвате на новите колички.

« Отговор #713 -: Октомври 24, 2010, 01:44:59 am »
като сме хванали миризливата тема, аз да ви питам - сдобих се с онази екстра, при която като хапна нещо по типа на зеленчук или каквото и да е готвено и ми се подува корема и започва да ме боли. не е болка за умиране, но е сравнително силна болка и продължава доста дълго. та се питах можем ли да пием неща по типа на мезим форте или други такива за храносмилане или не? и въобще вие как се оправяте с това, щото аз освен да не ям до последно друг вариант не виждам, но това пак не работи, защото после хем ми става зле от неядене, хем пак си ме боли стомаха и корема.

лека ви нощ

Елена, можеш да опиташ с медикаментите съдържащи Симетикон. ESPUMISAN например.
Те се дават на бебетата всъщност против колики. Но и от възрасни могат да се ползват, при подуване, газове, тежест и т. н.
Действат като се свързват с газовете в стомаха, т. е. на физически принцип, не се усвоява фимия от организма.

*
« Отговор #714 -: Октомври 24, 2010, 09:06:13 am »
Привет мамита!При нас няма ново,освен ,че мъжа ми е болен,и се правя на мед сестра...
Засега одържам фронта да не се заразя и атакувам гърлото с Тантум Верде и чай.
Има ли някакъв друг вариант на Биозин Мама,от рода на Имунобора например?...Този Биозин много скъп :oops:,ама в краен случай ще трябва да го взема  :?
Рая и моите крака са като понички :lol:и цял живот досега съм ходела на токове ,а сега съм като Биг Фуут и щрапам само с маратонки :D Е,надявам се ,че твоите ще спаднат в най- скоро време :balk_21: 

*
« Отговор #715 -: Октомври 24, 2010, 09:41:42 am »
Елена и аз съм ползвала Еспумизан ,Мезим форте мисля , че не може.

Моникс защо не вземеш Осцилококцинум
:wink:
*
« Отговор #716 -: Октомври 24, 2010, 10:18:07 am »
Ами Росси и аз мисля да се спра на това,че честно казано много ме страх ,а именно от вдигане на ТТ.Милото вечер я вдига до 38*и много е неприятно.Само сме на компреси ,Аб и течен аналгин.То и през почивни дни няма къде и на док .да отидеш освен в спешното  :?

« Отговор #717 -: Октомври 24, 2010, 14:29:37 pm »
Здравейте,
аз вече съм много подута :( Кръвните и изследванията за албумин и белтък ги пусках преди 2-3 седмици и всичко беше наред, но сега съм много притеснена.И не ми се искаше толкова скоро да повтарям.
Сетих се, че една приятелка си прави домашен тест за албумин, който бепше купила от аптеката, но аптекарката ми каза, че се поръчвал и нямали наличен.
Някой правил ли си е такъв тест и знаете ли къде мога да намеря? :?
*
« Отговор #718 -: Октомври 24, 2010, 14:36:47 pm »
Защо утре не си пуснеш пак кръвни изследвани?
« Отговор #719 -: Октомври 24, 2010, 14:57:58 pm »
Защо утре не си пуснеш пак кръвни изследвани?
Мислех да пусна урина...нали албумина така се определя , а не от кръвта, или бъркам?