0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #680 -: Октомври 22, 2010, 21:56:14 pm »
На мен също ми беше хубаво,като бях будна на секциото.. Говорехме си с лекарите и не усетих кога мина времето,а бебето го вадят някъде 5 минути след разреза и го показват -мнооого хубав момент :)
 Относно клизмата в Тина Киркова ми я направиха на гинекологичния стол ,и като ме надуха с тази течност при ставането.... :)))) Няма страшно ,какви болкипо-силни сме търпели,едно раждане няма да се изтърпи и е най-сладката болка :)
*
« Отговор #681 -: Октомври 22, 2010, 22:01:00 pm »
На 12 етаж в МД има ли единични стаи или са само на 7? А като е самостоятелна стая може ли при теб да стои някой през по-голямата част на деня :oops:.
В МД има вероятност да се попадне на някой доктор специализант, например анестезиолог. Мен това ме притеснява. Как да кажа, че не искам да се учи на мен :?. То, вярно все се учат на някой, но на мен не ми се иска да съм аз. Звучи егоистично, за което се извинявам.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #682 -: Октомври 22, 2010, 22:13:15 pm »
Момичета, спиналната упойка е по-щадяща и за вас, и за бебето, а и ви дава възможност да го видите веднага щом го извадят- това е незаменим момент!
Не е болезнено нито поставянето й, нито пък е неприятно да си буден по време на операцията- усеща се натиск, дърпане, но не и болка- не се вижда нищо- добрият екип се грижи за това, нито пък се чува какво си говорят помежду си.
Ако си платите екип, анестезиологът е част от него- лекарят, който си изберете , най-вероятно работи с определен анестезиолог- няма шанс да е случаен, а и специализантите никога не оперират/водят раждане или поставят анестезия сами- винаги с лекар-специалист.
Лека бременност и спокоен уикенд!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #683 -: Октомври 22, 2010, 23:08:14 pm »
е затова си е хубаво да се отиде на училище за родители, има и за раждането. Аз нищо почги незнам, това дето го разправяте дори ми е странно. Винаги съм избягвала ужасните разкази за раждане, то си е като разказите на мъжете за казармата- нямат край. Мислех си, че секцио не може без пълна, но е разбираемо да е по-щадяща и лека упоика. Имам пресен спомен от лапароскопията, повръщах упойка цял ден, а на следващия изненада - силни болки в гърлото от тръбата, напрво ме разболяха. Тръбата не я помня, но винаги има при пълна упойка.

Аз да ви се оплача най-накрая получих доплера, но нищо не мога да хвана, освен леко бълбукане от време на време. Дали е движението на плода или червата ми обаче..
*
« Отговор #684 -: Октомври 22, 2010, 23:15:27 pm »
sami123 бебето още е малко и трябва подробно да го търсиш, за да го чуеш ;) В момента сърдечният му ритъм трябва да е 140-150 удара в минута, ослушвай се за нещо такова, ако доплера ти няма дисплей.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #685 -: Октомври 22, 2010, 23:24:10 pm »

elle22, Дианка  :balk_19:

Много ти благодаря  :bighug:

Оф, доста време има и до моето секцио, но се ужасявам, че няма да мога да си чувствам нещо. Въпреки всичко знам, че епидуралната е несравнимо по- поносима за мамата и бебето, така че въпросът е решен...

Сами, бълбукането е от червата :). Щом чуваш тях, ще чуеш и бебчето. Веднъж като го намериш, няма да имаш повече проблеми.
Днес официално обявих, че съм бременна. Досега никой не знаеше :).
Приятна вечер и пийте по едно сокче за мое здраве  :coke:
« Отговор #686 -: Октомври 22, 2010, 23:30:49 pm »
Еле, Дианка  :hbirth: :balk_19: :balk_7:
*
« Отговор #687 -: Октомври 22, 2010, 23:33:02 pm »
sami123 бебето още е малко и трябва подробно да го търсиш, за да го чуеш ;) В момента сърдечният му ритъм трябва да е 140-150 удара в минута, ослушвай се за нещо такова, ако доплера ти няма дисплей.

Уффф, че съм зяпла  :oops: Честито на рожденичките! Да са живи, здрави и много щастливи! :)

не е истина как оплесках тия постове...извинявам се на всички  :lol:
« Последна редакция: Октомври 22, 2010, 23:35:46 pm от Jbrul »

*
« Отговор #688 -: Октомври 23, 2010, 08:46:28 am »
Добро утро! :D
Честито и от мен на рожденничките, малко на патерици :oops:! Да сте живи и здрави!

По въпроса за лекции в Зарата - Жбрул, на 26-ти, вторник, ще има такава относно упойките от списание "9 месеца",в хотел "Уникато" :wink:, можеш да видиш всичко на сайта им. А иначе всяка седмица имало в Ниа Мед - това го чух от една позната. :wink:
Лично не съм ходила, но мисля да посетя тази във вторник! :D

Около мен, нищо ново, освен, че май съм се сдобила отново с гъби :x
В пон-к ще ми излезне пробата, а и тогава съм при док., и ще видим с какво ще се лекуваме този път!
Приятни почивни дни! :D
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #689 -: Октомври 23, 2010, 08:47:33 am »
Добро утро поспаланки  :D
Ние вчера бяхме на преглед заради ужасните болки които имам в таза и на срамната кост. Според докторката това е от разширяването на таза  :? Болката е ужасна - все едно съм си паднала на дупето и съм се натъртила  :?
Премериха бебките и са по около 700 грама  :D

Това е за сега от нас

ХУбав уикенд на всички ви!
*
« Отговор #690 -: Октомври 23, 2010, 09:23:14 am »
Да дам и аз един бърз отчет, че напоследък само Ви чета без да пиша.

Добре съм за сега, бебчетата и те  :D
Д-р Бойчев потвърди предположенията на д-р Сигридов - ще ставам двойна мъжка мама!
Започнах да пия профилактично Магнерот 2 х 1 т, и витамини - Pregnacare + Omega 3
Изследванията ми са добри - пускам ПКК, утайка и урина на 14 дни. Хемоглобина ми падна от 130 на 121 - опитвам се да наваксвам с цвекло и коприва. С месото все още съм скарана. Качила съм 3 кг до сега. Продължавам да повръщам от време на време (най-критично е след като изпия хапчетата).

Относно пиенето на вода - аз насила изпивам 1 л на ден (гади ми се ужасно от водата!). Пуснах кръвна захар преди 2 седмици - беше 3.7 при долна граница 3.9. Забравих да питам д-р Бойчев дали е притеснително.

Все още не смея да мисля нищо за раждане, камо ли за някакви покупки. Опитвам се да съм спокойна, но не винаги ми се получава.

Тук от сутринта напича слънчице... Слънчев ден на всички!
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #691 -: Октомври 23, 2010, 09:39:42 am »
Продължавам да повръщам от време на време (най-критично е след като изпия хапчетата).

Относно пиенето на вода - аз насила изпивам 1 л на ден (гади ми се ужасно от водата!). Пуснах кръвна захар преди 2 седмици - беше 3.7 при долна граница 3.9. Забравих да питам д-р Бойчев дали е притеснително.

Лите и аз бях така! Никога не пий лекарствата на гладно!
И аз много трудно пиех вода, но после нещата се оправиха  :wink:

Честити ти сини гащи!
« Отговор #692 -: Октомври 23, 2010, 09:56:48 am »
Браво момичета ...все с хубави новини тази сутрин.
Лите, честити сини гащи и от мен!
Крис, снахите са много големи  :lol: Все така да растат :wink:
Аз да ви се оплача.... и при мен започна подуването на краката - като понички са :( Иначе кръвна захар и албумин са добре, но...Гадното е, че вече нито едни обувки не ми стават и сутрин няма какво да обуя за работа.Май ми се е увеличил и номера.Дали остава така и след раждането, или пак се връщаш към стария номер. Дано да е второто, че какъвто съм маниак на тема обувки, какво ще ги правя всичките в шкафа:lol:
« Отговор #693 -: Октомври 23, 2010, 10:20:32 am »
Лите, честити сини гащи!

Добре дошли на новите мами, че отдавна не съм поздравявала ;)

Сами, това, което казваш за училището за родители е много вярно. Аз посещавах АРТистичната школа за бременни към клиника Надежда, честно казано много ми помогна. Не само като "психотерапия", но и чисто практически. Помогна ми за самото раждане (да разбера процеса, да го осмисля и да бъда спокойна, когато започнат нещата), помогна ми много за бебето, за кърменето... Не знам дали всички мами, които идваха, се чувстват по този начин, но за мен специално това беше необходимо и незаменимо занимание! Може да ви се струва, че тая информация има от къде да си я набавите, но, истината е, че толкова много въпроси възникват, като говорите, толкова интересни гледни точки, притеснения и размишления може да чуете, като сте с други жени в стаята... залужава си, според мен!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #694 -: Октомври 23, 2010, 10:23:47 am »
ohh и аз забравих да честитя рождения ден на Еле и Дианка! Вече имате вашите подаръци, много положителни настроения и за вас и за бебоците (родени и на път)!! Еле, и аз за моя рожден ден обявих на някои за бременността, ще има двойно празнуване май  :)

Надявах се да съм хванала поне движенията с доплера, но май са само моите вътрешности  :oops: Еле, как така успя толкова рано да засечеш сърцето.. ще продължавам с опитите..
*
« Отговор #695 -: Октомври 23, 2010, 13:10:43 pm »
лилето честити двойни сини гащи, да са ти живи и здрави. дано проядеш скоро, че тез мъже трябва да ядат :)

криска хубави новини, все така да е.

радвайте се на слънцето, аз отивам да поработя и после - на разходка
« Отговор #696 -: Октомври 23, 2010, 13:18:23 pm »
Лите, честити сини памперси и от мен!
Поздрави и добре дошли в темата на новите момичета. Успешна бременност и спокойни зимни дни!

Аз също гласувам за спиналната/епидурална упойка. При секциото бях с такава /в МД, екипа на Д-р Дяволов/. Имам и 7-8 пълни упойки! 8O  :wink: Разликата е огромна. Благодарение на упойката, която ми поставиха изживях най-истинския момент в живота си - раждането на децата ми. Беше наистина вълшебно! Присъствах лично и не пропуснах изплакването им... Няма нищо притеснително при поставянето на тази упойка, може би това се дължи и на факта, че анестезиологичната сестра беше много мила, обясняваше всичко.. Анестезиологът и той сладур...

*
« Отговор #697 -: Октомври 23, 2010, 13:29:22 pm »
Привет и от мен!
Благодаря на момичетата, споделили инфо за лекциите за бременни в Стара Загора.  :D
Честито на мамите научили пола на дечицата си!

Да се отчета и аз. От вчера, официално потвърдено, нямам грам контракции, 20 мин. седях вързана на доплера на Доки за целта и междувременно имам и запис на тоновете на дребния - чудесно му работи сърчицето. Така, че...смърт за сушените кайсии и техните производители!  :lol: За "застраховка" все пак, ще си пия лекарствата още седмица. Доста са гаднички, понеже страничният ефект след всеки прием е яко сърцебиене и треперене по един час, ама сравнение с контракциите - тези неща са песен и няма да се оплаквам.

Исках да питам, някоя от вас попадала ли е на фирма/сайт с бебешки кошарки направени от масивна дървесина? Примерно орех, или всичко от вида са ПДЧ-та? Аз за момента само такива намирам и чамови.  :?

Хубав ден на всички!
« Последна редакция: Октомври 23, 2010, 13:49:18 pm от Jbrul »

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #698 -: Октомври 23, 2010, 15:30:34 pm »
Много ви благодаря за поздравите  :bighug:!

Jbrul, ние да не сме близначки? От оня ден имам сърцебиене и треперене, без да пия твоите лекарства  :D.
Сами, бебчето го чувам от точно 11 седмица, тоест беше много по - мъничко от твоето мишле. Понякога го чувам много ясно, понякога е като от "недрата", но не можеш да го сбъркаш, пулсът е около двойно по - бърз от твоя. Да се похвалиш скоро  :).
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #699 -: Октомври 23, 2010, 15:56:11 pm »
Привет и от мен  :)
Много благодаря за споделените подробности около клизмата :lol: Явно не е толкова страшно и драматично, колкото аз си го представям :wink: Същото важи и за спиналната/епидуралната упойка - страшничко ми се струваше, но като ви чета - направо се успокоих :) Аз също съм от групичката дето иска да е будна и да чува и вижда всичко което може - не бих изпуснала първото дъхче и изреваване на детето си, след всичките години на очакване и мъки - това ще ми е най-сладкия момент в живота :D
Днес си купихме матрачето за кревата на бебо - много съм доволна  :lol:
Честит рожден ден на Дианка и Елле, малко на патерици :)
Ето Бг сайт за мебели от масив за деца http://www.arbor-bg.com/en/products