0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #640 -: Октомври 21, 2010, 23:19:51 pm »
Привет!!! Много се радвам, че мога да е намъкна в темичката по никое време!!
Първо да честитя на новите бременни, вижте колко място се освободи от нас най-накрая  :lol: все така да е тук - пълно до горе!!
Гледам Раиска за МД споделя - ако може и аз да си кажа - права е, че като раждаш ти е все тая къде си... не е ясно до кога родилното ще е на 2 етаж, но определено там е по-зле от 3 етаж, който в момента е в ремонт. Казвам го от гледна точка на човек ,раждал и на двете места. НО в крайна сметка условията са на заден план, важен е екипът и крайният резултат!! За раждането няма да разказвам, беше песен  :oops: пожелавам го на всички тук!!
Колкото до условията - Раиска го е описала много точно - Майчин дом плаче за ремонт от последния до най-долния етаж, но скоро надали ще го огрее...  :x

Искам да рекламирам 12 етаж  :oops: като единствено възможното място да си заедно с бебето си 24 часа още от самото раждане - раьбира се, за някои майки е много трудно - не можеш да спиш когато и колкото искаш, ако се наака през нощта, трябва да сменяш памперси (моята съквартирантка ме събуди в 3ч, защото не знаеше как да сложи памперса  :lol: ..) и ей такива. Условията са сравнително сносни, тоалетната е ремонтирана. Носете си тоалетна хартия, че няма.
За 7 етаж видях само стаята на Раиса - много готина, но за съжаление май са само 2 такива и то двойно по-скъпи от тези на 12 етаж, аи бебето не е при теб.
Това е, ако има някой да пита нещо, насреща съм!
Леки месеци до срещата с бебоците ви пожелавам!!
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #641 -: Октомври 22, 2010, 09:22:52 am »
Добро утро мамита! И много благодаря на Рая и Дианка, че са споделили собствените си впечатления и опит от МД. За мен това е по-важно от посещение в ден на отворените врати :wink: или прочетеното в сайта. Наистина инфото е супер ценно. Мисля си, че аз вече съм се ориентирала трайно към Шейново, даже имам и час за д-р Велев за другия месец, така че май ще спра вече да се лутам насам-натам и да се чудя при кой и къде да родя. Само ако нещо не се спогодим с доктора, тогава ще търся друг вариант.

Да споделя и аз за ЖК, записах се в най-близката ми поликлиника просто за да си уреждам документите от там. От началото знаят че съм след инвитро и ходя в клиниката да ме следят. Попаднах на мила и отзивчива докторка и не-лоша акушерка. За бременността ми казаха ми се полагат 3 прегледа с УЗИ в 3-ти, 5-ти и 8-ми месец. Само тогава се виждам с докторката. Останалите посещения ежемесечно се виждам с акушерката, мери ме на кантара, със сантиметъра и кръвното. От 6-я месец слушаме и тонове, разпитва ме как съм. Има известна доза истина в това, че ако знаят, че се следиш при специалист на друго място, не си дават зор. Всеки път ме питат : Вики, ти нали си ходиш там да те гледат редовно? И те така.  :wink: Днес следобед съм там, ще видим нещо ново дали ще има, най-много кръвни изследвания да ми пуснат.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #642 -: Октомври 22, 2010, 10:38:33 am »
Еее Дианка, най-после да се появиш  :lol: Представям си каква лудница ти е сега...

Да допълня за МД - за 7мия етаж - бебето е при теб 1 час на всеки 3, което има своите плюсове и минуси... Късаше ми се сърцето като трябваше да я връщам, но сега като се замисля - спестиха ми много грижи, наспивах се през нощта и успях да се възстановя бързо и лесно.
Най-големият бонус за мен беше, че в моята стая можеха да идват хора по всяко време и всякаква бройка...това беше супер от гледна точка на досадните роднини, които изобщо не се усещаха !  :x ( особено тези от "другата" страна...).
А, забравих - не знам по другите стаи как е, но при мен имаше хладилник...което е добре, имайки предвид че не се храних нито веднъж с болничната храна.
« Отговор #643 -: Октомври 22, 2010, 10:46:30 am »
Раиска, Дианка,
Да питам нещо за МД. Освен документите които ти дават от ЖКто, трябва ли да се носи Акта за сключен граждански брак. Четох в някаква книга че трябвало, а пък аз нямам никакъв спомен преди дванайсет години когато раждах сина си дали съм го носила!?
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #644 -: Октомври 22, 2010, 11:16:00 am »
Ние сме без брак, тъй чи Дианка да каже ... :)
*
« Отговор #645 -: Октомври 22, 2010, 12:08:31 pm »
Брачното свидетелство + личните карти на родителите се търсят ден два след раждането,когато идват социалните да запишат детето. Може да не ги взимате на самото раждане,а да ви ги донесат с другия багаж. А ако нямате брак се иска някаква декларация,но не съм запозната..
 Вики,лекаря ще ти хареса,много е лъчезарен и разговорлив !
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #646 -: Октомври 22, 2010, 12:12:49 pm »
Реших да ви се оплача, дано пък помогне. И аз след Илейни се обзаведох с мигренозен пристъп. Вече 4-ти ден ме мъчи, нервите вече не ми издържат. Поне спя, днес се събудих с надежда, че е отминало, ноооо не. Първите дни пих парацетамол, но грам не помага. Сега просто чакам да мине  :( За капак днес вкъщи имаме майстори и такъв шум вдигат  :x
*
« Отговор #647 -: Октомври 22, 2010, 12:32:09 pm »
И аз като Вики да благодаря на Дианка и Раиска за споделените впечатления, наистина те са много по-ценни от снимките и една разходка от 20-на минути из болницата :) и сте прави, че като тръгнем да раждаме, ще ни е все тая какво е около нас  :D

Аз да се похваля ислезе ми МБ и за щастие е наред. Аз също се записах на ЖК единствено за да си уреждам документацията, най-вече болнични и ако се полагат някакви изследвания, да ползвам направление. Все пак за какво се осигурява човек, макар, че на фона на вливанията, които правя всеки месец това си е нищо. По-дразнещото е наистина факта, че там като разберат, че се следиш и на други места, съвсем те пускат по течението. До сега с направление съм пуснала веднъж кръв, урина и кр. захар, една МБ, едно мерене на тонове, кръвно и стандартните мерки- тегло, обиколка на корем. Останалите изследвания, които ми ги поиска другия доктор, при когото ходя,  си ги плащам сама. Незнам наистина, ако човек няма финансова възможност или по друга причина и реши да разчита на такъв тип проследяване. Ако ЖК е платена, тогава и картинката е по-различна.

Мира, а кръвното следиш ли го тези дни около главоболието - понякога при резки промени във времето, каквито имаме тези дни се получава. Аз например нямам проблем с кръвното, но пък около земетресения винаги имам жестоки главоболия. Тези дни имаше такива - да не би да ти влияят. Тогава като пия парацетамол не ми минава въобще.

« Отговор #648 -: Октомври 22, 2010, 12:35:54 pm »
Някоя мама се интересуваше за училище за бременни в Стара Загора - това намерих в едно безплатно списание. Надявам се информацията да е актуална. Ависта - ул. ген. Столетов 107А - 042/625 193 и 089 925 76 02.
Живей за мига!

« Отговор #649 -: Октомври 22, 2010, 13:00:09 pm »
Ако се интересувате, мога да кажа как е в Токуда, обстановка, родилни зали, следродилни грижи и т.н.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #650 -: Октомври 22, 2010, 13:08:24 pm »
Ако се интересувате, мога да кажа как е в Токуда, обстановка, родилни зали, следродилни грижи и т.н.
Направо опиши  :), колкото повече информация от първа ръка, толкова по-добре.

beauty, кръвното ми е нормално като за мен, ще изтърпя и това е, аз се надявах поне по време на бременността да не ме боли, ноо нямам късмет.

Хубаво е, че живеете в големи градове. Имате повече възможности. В Карлово една акушерка се опита да направи училище за бременни, беше много добре подготвена, с голямо желание, но малкият град си е малък. Сега мисля, че прави сбирки само ако поне 2-3 жени се интересуват от определена тема.

Хубавото е, че в моя град вече имаме консултант на Ла Лече Лига. В понеделник е първата среща, мисля да отида, нищо че е рано. :D
« Последна редакция: Октомври 22, 2010, 14:05:01 pm от mira_mimi »
*

altea

• 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
« Отговор #651 -: Октомври 22, 2010, 13:30:28 pm »
Момичета, като ви боли глава може да пиете и един аналгин не е толкова страшно. И в моята клиника и във "Фемина" на феталната морфология ми казаха,че мога да пия по един аналгин при главоболие,то вредното е ако го пиете постоянно ,че да се натрупа. Моята бебка е здрава според докторите ,всичко изглежда наред, бяхме и на фетална ехокардиография. Чудя се да ходя ли и на третат ФМ,ама май ще я пропусна. Бебето го усещам ама не ме притеснява много с ритничета не е супер активна, по-игрива е сутрин към 4 или ако се наведа и я притисна някак. Миналия петък бях 24г.с. и 4 дни и я изкараха 630г-това малко ли ми се струва или е добре? На ЖК ми мериха корема 93см. Дано да вървим така спокойно до края,мен все бавно ми минават седмиците,сега си викам да стигна 30-та.Още не мисля къде ще раждам и не съм купувала нищо-пустия му страх.
« Отговор #652 -: Октомври 22, 2010, 13:34:58 pm »
Значи в Токуда приемат или в родилното отделение или в АГ отделението, и двете са на 3 етаж. Ако е секцио те приемат един ден по-рано, за да ти направят изследвания за АБ, да се видиш с анестезиолог, да си поговорите и да решите какъв вид упойка искаш. Целия ден ти е свободен, можеш да се разхождаш и да ядеш каквото си поискаш. Вече след 22ч не ти е позволено никакво ядене и след 24ч никакви течности.
В 6ч те будят сестрите, правити се тоалет, клизма  :D, взимаш си душ и те отвеждат към родилната зала.
За естествено е горе долу по същия начин, като през деня на няколко пъти ти мерят тонове на бебето, кръвно...
Стаите са 4ки или единични. Във 4ката има 4 легла, всяко с шкафче и гардеробче, телевизор. Банята е обща, като винаги има тоалетна хартия, а има и допълнителна мивка в стаята. Самостоятелните са 2 вида, малка с легло, гардероб че, шкаф и баня, а ВИП е малко по-голяма, в нея има двойна  :D мивка, баня с вана мисля че беше, диванче и няколко стола.
Понеже стана много дълго, само ще кажа какво става след секциото на следващия ден.
Минават сестрите и ти правят тоалет, махат ти катетъра, който е благодат, когато всичко те боли и не можеш да мърдаш. Сменят ти чаршафите, нощницата и ти помагат да станеш, да се разтъпчеш. Първия ден ядеш каши, втория супи, от третия си вече човек и ти носят хубава храна.
В Токуда чаршафите ни ги сменяха всеки ден, да не кажа че и по 2-3 пъти ако много се изпотиш, а нощниците колкото пъти искащ.
Всички са супер любезни, усмихнати. Искам да ви кажа, че всичко това се правеше от сестрите.
Стаите се чистят всеки ден, банята по 1-2 пъти на ден. Дават ти специално стерилизиран лигнин, бебетата ти ги носят на 3 часа за хранене. Седят в стаята цял ден, без времето от 22-06ч.
В самостоятелните стаи бебето може да седи 24ч, както и бащата през по-голямата част от деня.
Ако имате питане, казвайте. Че стана дълго, а аз мога да си пиша часове,

п.с. като имате посещение се излиза навън, в има си място с маса и столчета. Ако някой нещо ви носи и е тежко и няма как да го вдигнете, идва сестрата и ти го носи леглото, усмихната винаги.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #653 -: Октомври 22, 2010, 13:55:39 pm »
nikolina-pikolina, благодаря за описанието, много полезна информация за всички, които са решили да раждат в Токуда.
altea, не е малко бебето, сега си гледах  изследванията, мойта бебка в 24 гс и 1 ден е била 650 грама, пък и ехографа винаги дава разлики. Аз другата седмица съм на късната ФМ, но съм се записала от преди 1 месец, иначе и мен нещо ме мързи и щях да пропусна ако нямах час.
« Отговор #654 -: Октомври 22, 2010, 14:11:22 pm »
Здр момичета
кажете ми моля ви това дето се случва с мене опасно ли е или е нормално?в 10г.с. съм с близнаци!снощи усетих нещо като гъделичкане в корема и каточе ли леко ми се повтвърди и след кратко лежане се отпусна!а предната вечер за кратко усетих режеща болка точно в средата на корема, но като отидох да си легна отмина веднага!кажете ми на какво може да се дължи това?на преглед съм в понеделник!
Лек ден на всички!!!
« Отговор #655 -: Октомври 22, 2010, 14:13:24 pm »
Здравейте, ние днес бяхме на преглед и моето шкембенце вече е 94 см. Засега само там качвам и се надявам и така да се задържим ;). Когато бяхме на ФМ в 18 г.с. и 4 дни бебо беше 312гр.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #656 -: Октомври 22, 2010, 14:17:05 pm »
Здравейте, сладурани, много ми се иска да ви изчета и после да пиша, но за съжаление нямам толкова време. Трябва да лежа. При мен болките отшумяха, но док каза да полежа няколко дни за всеки случай.
Вчера бяхме на ехокардиография 2в1 :D, всичко с моето сърце и сърчицето на бебчо е наред.
Надявам се, че всички вие сте добре. :D
Хубав ден от мен.
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #657 -: Октомври 22, 2010, 14:41:47 pm »
Николина, благодаря ти за инфото. Звучи много приятно, чак почти забравих че за раждане става въпрос и за болница  :lol: За съжаление на мен ми идва малко високо с цената на раждането там.... след всичките влизавния които направих през бременността, а и имам още едно да правя през ноември. Така че, за мен си остава като приятен разказ  :wink:
Някоя от вас да има инфо за цената в Св. Лазар? Днес в едно списание ми попадна тяхна реклама, влязох в сайта, но честно казано или съм много тъпа, или там не пишеш цената на нормално и секцио, само за ин-витро процидурите имаше цени.

Аааа, да не забравя да питам, извинявам се предварително ако е гадно и не е много за описване :oops: ама как точно се прави клизма, когато те приемат в болница? Аз съм оперирана два пъти, но и двата пъти се очиствах вкъщи сама предварително и не са ми правили клизма.
*
« Отговор #658 -: Октомври 22, 2010, 14:54:07 pm »
Лелее колко сте писали :D, трябваха ми 2 часа да ви изчета :wink:

За ЖК - не знам дали е редно, но аз ходя само в клиниката където ми беше ин витрото. В интерес на истината съм по доволна от внимание и отношение по време на процедурата от колкото сега когато следят бременноста, но..., и да поемат ми 3 УЗ и вече платих за единия преглед, а имам още 3 или 4!

Много полезна информация за клиниките в които ще раждате, но за съжаление само за София, ако има някои да сподели и за Варненските болници ше е супер :lol:
*
« Отговор #659 -: Октомври 22, 2010, 14:55:52 pm »
Ето една интересна статия, на която попаднах днес по повод честотата на прегледите, размера на маточната шийка и други въпроси, които ни вълнуват http://www.focus-news.net/?id=f15835
« Последна редакция: Октомври 22, 2010, 15:13:11 pm от beauty »