0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #580 -: Октомври 20, 2010, 13:09:54 pm »
Хи-хи! Какъв кеф, вече си мислех че аз полудявам - от зиморничава змия да стигна до спане по гащи и потниче :-)
Ели, за БХС-то: аз вчера питах мойто док дали да ходя да си пусна и тя беше силно против. Каза ми, че по принцип при жени над 30 ранните БХС давали много стряскащи резултати и само напоследък правели ненужни амниоцентези; назначи ми БХС за 16.11, когато съм в края на 15 г.с. И аз решох да я послушам, ще почакам и ФМ-я в понеделник. Само допълнителен стрес ми липсва сега, и без това съм опънала офис у дома, че ме закотвиха вкъщи за поне 1 месец :-( 
Добре дошли на всички мами, много е хубаво как се попълват редиците! Успокоява някак си, като знаеш, че не само на теб ти е гадно на стомаха, болят те някви странни неща, не ти стават дрехите, панираш се за щяло и нещяло и ти идва да убиеш любимия съпруг като седне да ти обяснява, че си много нервна и той, миличкия, страда от което! :beerdr:
« Отговор #581 -: Октомври 20, 2010, 13:15:57 pm »
Ели, за БХС-то: аз вчера питах мойто док дали да ходя да си пусна и тя беше силно против. Каза ми, че по принцип при жени над 30 ранните БХС давали много стряскащи резултати и само напоследък правели ненужни амниоцентези; назначи ми БХС за 16.11, когато съм в края на 15 г.с.
:ask: Аз пък защо съм останала с впечатление , че късния БХС дава по-стряскащи резултати от ранния.Нали уж най-показателно било към 12 г.д. заради нухалната гънка.На по-късен етап тя увеличава размерите си, което влияе на резултата!!!Може и да бъркам, де!!!
*
« Отговор #582 -: Октомври 20, 2010, 13:25:04 pm »
Виолетка, изпреварила си ме  :)
Надин, при мен при ранния БХС излезе риск за Даун 1:900, а при късния рискът се повиши рязко на 1:65. При консултацията проф.Кременски каза, че резултатите от ранния скрининг са по-достоверни, защото във формулата участват повече показатели - нухалната гънка и назалната костица и т.н. Успокои ме, че при късния БХС винаги излизат по-лоши резултати. Ако бях под 35г. при резултат от ранен БХС 1:900 не биха ме карали да правя късен и амниоцентеза след това. Ако си под 30г. мисля, че така или иначе резултатите ще са ти добри, но аз на твое място бих отишла на ранния скрининг, да ми се маха една грижа от главата.

Виолетка, аз ходих на 2 курса за бременни на сп."9 месеца", малко губят време с реклами на спонсорите, но е интересно, все нещичко се научава. Решила съм през ноември да посетя курса за бременни към МД, като ида ще ти кажа дали си заслужава 50-те лв. такса.
« Отговор #583 -: Октомври 20, 2010, 13:31:03 pm »
Meme, а колко е продължителността на самия курс и може ли да се запиша и аз.Тъкмо може да ходим заедно, ако все още имат места, разбира се. :wink: Ако искаш, когато имаш повече инфо , пиши на лични да не спамим темата. :)
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #584 -: Октомври 20, 2010, 14:35:07 pm »
Виолетке, Меме и аз се интересувам за курса и бих се включила към вас с удоволствие!
« Отговор #585 -: Октомври 20, 2010, 14:42:37 pm »
Суперррр, хайде всички на курссс :D Казвайте кога тръгваме?????
*
« Отговор #586 -: Октомври 20, 2010, 14:48:28 pm »
Еххх, софиянки все се уреждат бе!  :lol: Аз си знам, че отговорът ще е отрицателен, ама ако някоя мацка знае, или чуе за курс за бременни в Стара Загора, ще съм благодарна да сподели.
Всъщност, мен ме интересуват само няколко лекции, които за момента смятам да посетя в Пловдив /поради липса на друг вариант/, но ако все пак изникне нещо и при нас - няма да е лошо.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #587 -: Октомври 20, 2010, 14:53:20 pm »
Здравейте момичета редово ви чета но рядка пиша.честито на Цвете и Мимек.Като  заговорихте за курс за бременни искам да ви питам дали някоя от вас ходи на водна аеробика за бременни ходи ми се а не мога да се реша :oops:
*
« Отговор #588 -: Октомври 20, 2010, 15:03:42 pm »
marykol Аз не ходя /очевидно/  :lol: , но кумата ми ходеше на водна аеробика, или гимнастика се наричаше - не помня. Беше много доволна и тонизирана от нея, казваше, че й помагало за болките в кръста и пр. бременни неволи.
Приятелка в САЩ също ходеше, от нея знам, че там си е едва ли не стандартно за всички бременни. И в двата случая, никоя не е споделяла за негативи, точно напротив.
Но все пак, това не е лично мой опит, а само споделено.

В родни условия обаче, лично аз имам съмнения за хигиената в басейните, а и сега в студеното време и за температурата на водата. Иначе - не виждам какво би навредило.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #589 -: Октомври 20, 2010, 15:32:44 pm »
Здравейте и от мен!
Добре дошли на Цвети и Мемек! :welcome3:Желая ви лека бременност!
А на Раши честита рожба!Да и е жива и здрава и да я радва много!

*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #590 -: Октомври 20, 2010, 15:36:46 pm »
Сега бях да си взема резултатите от изследванията, с кръвта и урината всичко е наред, а от МБ излезна кандида и ми изписаха свещички Gynopevaril, но това е от ЖК с док не съм говорила.
Мисля, че някъде четох, че в началото на бременността не е хубаво да се слагат свещи, но пък и тези гъбички ме притесняват ?  :ask:
« Последна редакция: Октомври 20, 2010, 15:47:09 pm от Цвете »
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #591 -: Октомври 20, 2010, 15:57:59 pm »
Меме,  :lol: така и така - и аз да кажа че се интересувам от курса в МД. Може и на лични да ми пишеш, кога, какво що. Благодаря предварително.
Аз гледах ето тези http://aztito.com/ и си мислех като излезе програмата за ноември да се запиша на няколко лекции, които ме интересуват, че целия курс не ме блазни. Но ако се съберем групичка - ще ми е най-кеф където и да се провежда курса/лекциите ще направя всичко да съм там  :lol:
« Последна редакция: Октомври 20, 2010, 16:00:12 pm от Vickson »
*
« Отговор #592 -: Октомври 20, 2010, 16:06:06 pm »
Момичета, това е линка за курса
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:VBPST7YG0hcJ:mc.maichindom.com/uchilishte.phtml+%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81+%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8+%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D1%87%D0%B8%D0%BD+%D0%B4%D0%BE%D0%BC&cd=4&hl=bg&ct=clnk&gl=bg

Питах на място и ми казаха, че е 3 или 4 дни по 1 час, за което малко скъпо ми изглежда, ще е интересно ако някоя от настоящите мами го е посещавала да каже дали си заслужава.

За спортуването - моя приятелка (много спортна натура) докато беше бременна реши да плува и се обзаведе с гъбички, така че помислете дали да рискувате. Имунитета през бременността пада и по-лесно ни налазват такива гадини.
Аз ходя на йога за бременни, добре си почивам, действа отпускащо, разтягат се ставите и се правят упражнения, които да спомогнат при нормално раждане.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #593 -: Октомври 20, 2010, 16:16:23 pm »
Добро утро и от мен  :lol:!
Благодаря на всички за пожеланията, да ви се връщат  :bighug:!
Вчера преживях такова болеееезнено чудо, дето не ми се е случвало и при раждането. Нали съм си със запек, реших да се храня с повече фибри, за да не се чудя с какво да се разхлабвам. И почнах да си ям всичко, което намерих по въпроса... Но нищо не ме "размекна", вчера беше 5 -ия ден. Реших да си покарам колело, но на 5-ата мин. така ме заболя корем, че щях да пукна. Помислих си, че съм си докарала контракции, пих но-шпа, ревах, пощурих милото по телефона... Това беше на обед. След 4 часа мъки най - после разбрахме какво ми има - запек и отгоре разстройство. Цяла вечер ме боля корем, но се успокоих, че не става нещо друго, чух и сърчицето на доплера, макар че в корема ми беше извънредно шумно.
Извод : никакво цвекло, моркови, сини сливи и пр., след като сме се запекли!
И да се извиня за неприятния и дълъг пост  :oops:...
« Отговор #594 -: Октомври 20, 2010, 17:03:06 pm »
Добро утро и от мен  :lol:!
Благодаря на всички за пожеланията, да ви се връщат  :bighug:!
Вчера преживях такова болеееезнено чудо, дето не ми се е случвало и при раждането. Нали съм си със запек, ...

Elle, след като е такова положението по-добре ползвай свещички Ева Кю.Да се мъчиш по 5 дни не е добре за теб и бебето.На мен при запек ми помага киви а сега и магнезия...

Момичета казвайте кой ден и от колко часа и да се записваме.Меменце, предлагам ти да се запишеш и ние по теб да сформираме групичката.Давайте да се организираме.Аз мога по всяко време  - ноември съм в отпуск.Казвайте, желаещите, кога ви е удобно. :)
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #595 -: Октомври 20, 2010, 17:33:51 pm »
Ами Ева Q съм си я поръчала от Бг, но доста бавно пристигат колетите. А аз 5 дни съм се "разхлабвала" с кво ли не... Както и да е, дано ми пристигнат свещичките...
Виждам, че говорите за БХС. Тук се прави в 16 седмица... Нямам право на глас. Дочух, че ФМ не ми се полага /поне не такава, каквато е в Бг/, освен ако при БХС не излезе нещо притеснително.
Поразпитвах за водната гимнастика, порових... В радиус от 50 км не са и чували за такова нещо... Искаше ми се, но като си помисля, че мога да развъдя любимци /гъби/ и ми минава меракът  :wink:.
*
« Отговор #596 -: Октомври 20, 2010, 17:43:46 pm »
Искам и аз на курс.
*
« Отговор #597 -: Октомври 20, 2010, 19:28:42 pm »
Привет и от мен момичета.
Искам да задам малко глупав и неудобен въпрос. Утре съм на БХС. Искам да ви попитам тъй като ще мина и на видеозон, нали отгоре на корема ще ме гледат. Извинявам се за глупавия въпрос, но часа за коламаска ми се пада в събота :oops:
И другото което искам да попитам трябва ли да ходя на гладно или може да съм закусила нещо. :oops:
Благодаря ви предварително.

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #598 -: Октомври 20, 2010, 19:38:28 pm »
Мен ме прегледа с коремен УЗИ, иди нахранена, в МД започват работа от 9 все пак. Първо се плаща в стая №1, после даваш кръв в стая №2.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #599 -: Октомври 20, 2010, 20:53:00 pm »
И мен ме гледаха на коремен на БХС .

Момичета, едвам смогвам да ви изчета...пък да напиша нещо - още по трудно  :)
Срамота, още не съм честитила на Рашинка  :D

Снимки имам доста, но нета ми е кофти и качването е ужасен ужас, супер бавно става, та си го спестявам.
Маймунке след раждането - потенето продължава! Будя се цялата мокра в областа на врата и гърдите...

Благодаря ви за сладкишка  :) и аз много си я харесвам, ама нали си е моя... :lol:

Аз ходих на лекции за бременни в Бейби мола - всяка сряда от 11 часа са безплатни. Не мога да кажа че научих кой знае какво, или поне не повече от това, което съм прочела в 2те книги, които купих. Когато се появи бебето нещата сами се нареждат...още щом я видях знаех какво трябва, как, защо и т.н. Инстинктите са голяма работа и слава Богу, защото преди да родя се притеснявах за неща от рода на - "как да облека бебето" , как ще разбера топло ли му е, студено ли...и т.н. Сега просто знам  :)

За кърменето - още се борим  :) надявам се скоро да се увенчае всичко с успех!
Лошото е, че таткото ни се разболя и покрай него - и ние... Ебаси драмата, сладкишка със хрема...Сега ми е още по-важно с какво се храни, та по този повод - отивам да се поиздоя!

Добре дошли на всички нови момичета, леки идни месеци !