0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #560 -: Октомври 19, 2010, 22:03:53 pm »
Мonkey, опасни списъци правиш, ей :wink:! Смятай хубаво, че а си вкарала някой в списъка, а е родил :lol:
Ели, честита годишнина! Дълги години да изживеете в здраве и любов!
Райче, пращай таткото за маски до аптеката, щом не се пази, да ползва предпазни средства като влиза при бебката. Много е нежна и розовка :) като малко цветенце. Чакаме нови снимки.
Mimec, добре дошла! Успокой си душата, ще видиш, че всичко ще бъде наред :)
Ileini, Раши е родила със секцио. Сега е в реанимация, пише, че я боли, но това май е нормално. Бебката е добре. Днес следобед бях на преглед при д-р Дяволов, каза ми, че при секциото е успял да махне и двете миоми, които я притесняваха. Така, че чакаме Рашинка олекнала и щастлива да пише лично след 5 дена  :)
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #561 -: Октомври 19, 2010, 22:05:22 pm »
Натали, какво значи чувствителност на матката и да ти мине от лекарства.. аз също усещам на моменти лека тежест, но смятам че е нормално..  

Ами така се изрази док., а аз описах това което чуствам аз. Преди това съм имала само леки болки от ляво или дясно, които отдавах на разтягането и не е имало проблем на ехографа. А днес и док си го видя, освен моите усещания. Даже ми показа това, на което той казва "чуствителност" как изглежда. Попитах го да не би да са контракции, които не усещам, той каза-Не! А предполагам, че с лекарствата трябва да се успокоят нещата и така...
*
« Отговор #562 -: Октомври 19, 2010, 22:08:58 pm »
Днес страхотни неща сте изписали! Раиска, малката е очарователна като мама! На мен при болки в гърлото ми помогна Колдрекс макс грип - Монка моят док каза че до три на ден може - попитай и ти  - аз от две прахчета се оправих, защото хванах настинката в началото й. Добре дошла на Цвете и Мимек в най-прекрасната тема в този форум  :lol:  - хубава и лека бременност момичета!
*
« Отговор #563 -: Октомври 20, 2010, 00:37:54 am »
Добре дошли на Цвете и Mimec.
Честито на Раши,бебка ще ми е адашка.
Маймунче,хубава идея са тези списъчета,нямам търпение и аз да попадна в тях.
Рая,много сладка бебка.

*
« Отговор #564 -: Октомври 20, 2010, 08:06:33 am »
Благодаря Йо,ами има логика да може да се пе Колдрекс нали в тях има парацетамол,само незнам на Аг-то или на личната да се обадя :ask:,тези Прополки нищо не ми помагат,май чая върши повече работа от тях,уфффффф а и съм на работа,не мога сега да изляза болнични,защото в петък трябва да подпиша договор да замествам до 01.2011,за да изляза от училището по майчинство,та си мисля поне да го подпиша пък от др.седмица /дано не се налага де/,ако трябва да изляза в болнични :ask:
Успешен ден на всички и ще ви наглеждам за още новини-и само хубави да са :g
rouphug:

*
« Отговор #565 -: Октомври 20, 2010, 08:50:44 am »
Добре дошли на Цвете и Мимек, щастливи и леки :cloud9:

Никид като ти гледам лентичката няма да чакаш дълго за списъка на маймунчето :D

Натали почивай си мила, и това ще мине :bighug:
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #566 -: Октомври 20, 2010, 09:20:57 am »
Мимек, добре дощла и леко бременеене до края.
Много се зарадвах за Раши - дано се възстанови бързо и всичко да е наред.
Райче, малката е толкова сладкааа! Като един розов бонбон е пиленцето. Пу-пу!
И малката Мая на Дианка е като пчеличка сладка  :lol:
« Отговор #567 -: Октомври 20, 2010, 09:27:49 am »
Здравейте момичета!
Честита бебка на  Раши  :bori_015:
Добре дошли на Цвете и Мимек.Цвете много се радвам да те видя тук миличка  :)
Еле, честита годишнина малко на патерици  :) много да се обичкате и да се слушкате
Райсче бебка е много сладичка  :)
Ние скоро не сме писали тук но то и нямаше ново при нас.
В понеделник бяхме на доки и потвърди че бебоците са двечки,чухме и сърчицата  :)
Лек ден бременелки и се пазете

Вярвам!!!!
« Отговор #568 -: Октомври 20, 2010, 09:40:15 am »
Бебешори, честити две сърчица  :D Нека всичко върви добре и за напред.
И аз вече видях бебките, много са сладки :)
Снощи докато спях изведнъж се появи за секунди пронизваща болка от ляво. Полежах за малко и реших да се завъртя на дясно, но тогава болката се прехвърли отдясно. После малкия юнак ме бутна 2-3 пъти и всичко премина. Някой знае ли от какво може да е  :ask: Ние чак в петък сме при доки.
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #569 -: Октомври 20, 2010, 09:45:58 am »
Здравейте, благодарим за топлото посрещане! :flower:
Бебешори, много се радвам, че второто сакче е наваксало и вече имаш две тупкащи сърчица.  :D
Дария и Мая са две сладки, сладки бонбончета.  :D
« Отговор #570 -: Октомври 20, 2010, 09:47:53 am »
Здравейте :).
 Монка ,обади се за нещо по сериозно за гърлото щом не ти помагат прополките :),дано скоро се оправиш :)).
Тони Бонбониии,честити ти два малки бонбона мила,лека и безпроблемна бременност :).
 Бебешорче - ами аз мисля че е от разстягането,все пак и бебчовците са вече големи,мърдат,и със сигурност допринасят за нашия дискомфорт в такива моменти ;).
 Оооооооо ама ако знаете пък аз как чакам да се напиша в списъка малееее,ама има време ,нооо за някой не е останало хихихих :))).
 Аз имам друг проблем,от две вечери се събуждам вир водааа,ама мокра ви казвам много направоо незнам какво става.Някой да има идея на какво се дължии,не е от топла стая защото даже отварям балкона ( милия ми мъж ),направоо ще се побъркам ,пък на вънка не е топлоо,дали не се побърквам хиххххихи тотално вечее :))).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #571 -: Октомври 20, 2010, 10:49:05 am »
здравейте,

цвети, мемец добре дошли, много прекрасни месеци до края на бременността и здрави бебебта. бебешори, честити ти две бебока, да са ти живи и здрави.

аз като ви слушам много се срамувам, щото съм съвсем в началото, а вече ме болят сухожилията между краката, как ще я карам към края не знам, но дай боже да изкласим до края.

какво мислите за БХС - трябва ли да го правя ако Фм е ок? аз много се чудя, ще питам и лекарката ми, но не мога да не ви питам и вас.

хубав ден

елле хубава годишнина и още много такива
честита рожба на раши
*
« Отговор #572 -: Октомври 20, 2010, 11:07:03 am »
Elena B Защо да не направиш БХС? Все пак това си е ориентир за евентуални рискове, а и не е някакво сложно и тежко изследване - просто ти взимат кръв.  :D Резултатите от него се съотнасят към тези на ФМ. При всички случаи - не е нещо излишно, а и самата ти ще си по-спокойна, ако си направила всички стандартни изследвания. Поне според мен.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #573 -: Октомври 20, 2010, 11:28:05 am »
Оооооооо ама ако знаете пък аз как чакам да се напиша в списъка малееее,ама има време ,нооо за някой не е останало хихихих :))).
 Аз имам друг проблем,от две вечери се събуждам вир водааа,ама мокра ви казвам много направоо незнам какво става.Някой да има идея на какво се дължии,не е от топла стая защото даже отварям балкона ( милия ми мъж ),направоо ще се побъркам ,пък на вънка не е топлоо,дали не се побърквам хиххххихи тотално вечее :))).

:jump12: ооооо Маймунке и аз нямам търпение мила  :lol:

що се отнася до нощните изпотявания - аз съм същата от 1 седмица насам. Явно си е от бременноста!
*
« Отговор #574 -: Октомври 20, 2010, 11:33:33 am »
Ами относно изпотяването аз съм същата,преди грам не се потях пък камо ли октомври месец,а сега е.....много се потя.
А за търпението -то се знае май никой тук няма такова относно срещата с бебчовците :lol:

« Отговор #575 -: Октомври 20, 2010, 12:10:38 pm »
Мonkey :)  това е нормално и е от хормоните, няма да отмине скоро, а и обикновено след раждането и по време на кърмене се появява също.

За настинка можете да смучете Прополки, да пиете чай от мачерка и мед, мащерката действа мн добре на болно гърло, също така да пръскате Salvigol, който е на билкова основа и е много добър за болно гърло и при кашлица да пиете Стодал.
Също така най-помага остилококциум и коризалия.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #576 -: Октомври 20, 2010, 12:21:37 pm »
Здравейте и от мен! Напоследък само Ви чета, защото нямам много за разказване, а и работата ми е в повечко и все не остава време :lol:
Добре дошли на новите попълнения и леки и безпроблемни бременности.
Относно изпотяването и аз съм така от една седмица и спя на отворен прозорец 8O Мъж ми вече иска да пуска парното....нооо няма как да стане :lol:
Днес бях на преглед, бебчо е добре (беше ме притеснил вчера, че не го усещах много много).Вече сме 704 гр. и си отговаряме на седмиците.
Момичета, вие смятате ли да ходите на училище за бременни?Според вас дали има някаква полза или..?
*
« Отговор #577 -: Октомври 20, 2010, 12:28:23 pm »
Здравейте,и аз ще се включа в потящите се,не спим с много дебел юрган,в стаята е не повече от 19-20 градуса вечер,но все ми е топло,сега съм по къс ръкав и ми е усилно.
А иначе краката и ръцете са ми вечно студени.

*
« Отговор #578 -: Октомври 20, 2010, 12:31:46 pm »
Здравейте! И аз да си кажа за изпотяването  :D На мен ми е много готино сега ,защото не ми е студено (обикновено винаги ми е студено). Не се изпотявам , само от време на време ми става усилно. Радвам се ,че тази зима няма да зъзна   :lol: .
*
« Отговор #579 -: Октомври 20, 2010, 12:59:45 pm »
Момичета, нещо си чувствам краката в прасците като дървени когато седя или походя малко. Понякога вдървяването започва от по-нагоре даже. Имате ли предстаа на какво се дължи? Дали е от вени? Не виждам разширени, поне видимо. 

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.