0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #500 -: Октомври 18, 2010, 17:01:14 pm »
Ей, Натали, тъкмо те мислех! Много се радвам, че всичко е наред. От сега нататък само положителни настроения! Колкото до кръвното, хич не го мери, ако се чувстваш добре. Време ти е да се отпуснеш и насладиш на бременността си!  :bighug:
*
« Отговор #501 -: Октомври 18, 2010, 17:11:52 pm »
И аз се оплитах яко със сметките най-напред  :lol:
Ще се опитам да го обясня по-смилаемо, ама не гарантирам, че ще успея, та значииии...

Бременността се следи по гестационни седмици /от лекарите/, като за начало се взима първият ден на последната менструация.
Бременността продължава 280 дни, а един лунарен месец се състои от 28 дни т.е. бременността е 10 лунарни месеца, или 40 седмици по 7 дни. Всеки лунарен месец се състои от 4 гестационни седмици.

В календарни месеци, бременността продължава приблизително 9 месеца /понеже само февруари се състои от 28 дни и веднъж на 4 години от 29  ;) / - оттам идва разликата, проста аритметика.

В общи линии, когато влезете в даден месец, според гестационните седмици, малко по-късно влизате в същия месец и според календарното броене.

Примерно: при завършване на 12-а ГС, вече сте завършили 3-и лунарен месец на бременността и влизате в 4-и лунарен месец. Окло седмица - 10 дни-по късно и по календарното броене влизате в 4-и месец. Кога точно зависи от дължината на цикъла и датата на овулацията. Ама сега за няколко дни плюс/минус - не е много важно  :D

Ето как се броят лунарните месеци, като съпоставите тази таблица, с таблицата на Маймунката и би трябвлао по-лесно да сметнете в кой календарен сте.

от 1 до 4 г.с. = 1 лунарен месец
от 5 до 8 г.с. = 2 лунарен месец
от 9 до 12 г.с. = 3 лунарен месец
от 13 до 16 г.с. = 4 лунарен месец
от 17 до 20 г.с. = 5 лунарен месец
от 21 до 24 г.с. = 6 лунарен месец
от 25 до 28 г.с. = 7 лунарен месец
от 29 до 32 г.с. = 8 лунарен месец
от 33 до 36 г.с. = 9 лунарен месец
от 37 до 40 г.с. = 10 лунарен месец

Хайде успех ви в смятането! ;)
« Последна редакция: Октомври 18, 2010, 17:24:35 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #502 -: Октомври 18, 2010, 17:25:17 pm »
Ето ме и мен. :D
Резултата от стерилната урина е чист. :D Много съм щастлива.
А и утре съм при док да видим бебчо. :D

Ели, браво за хубавите резултати, радвам се, че си се успокоила, много често в урината излизат левкоцити и белтъци и при повтаряне няма нищо, ама ние сме си паники и не може да не се тревожим  :D
Успех утре на прегледа и да пишеш как е бебчо.
*
« Отговор #503 -: Октомври 18, 2010, 17:27:31 pm »
Вики, първо честит рожден ден. Пожелавам ти много здраве, много щастие е много незъбравими моменти със съкровището в теб.
Колкото до месеците и аз се обърквам. Някой ми казаха че е всеки месец на определената дата като теримн (примерно 15) влизам в следващия месец. Примерно сега съм 12 г.с. Другата седмица на 28 ми е краят на 13 седмица и края на трети месец. Нещо подобно ми го обясниха. Незнам колко е правилно.

*
« Отговор #504 -: Октомври 18, 2010, 17:36:51 pm »
Вики, честит рожден ден, бъди здрава и щастлива.
Jbrul, много благодаря за подробното и ясно обяснение за месеците от бременността.
На мен днес ми беше напрегнат деня в работата, и после трябваше да отида на ЖК следобяда, а доктора го нямаше(спешен случай), та си се прибрах вкъщи.

*
« Отговор #505 -: Октомври 18, 2010, 17:44:55 pm »
Натали чудесна новина! Браво, видя ли само дето троши нерви уикенда.
Туци и аз ги смятам така. Термина ми е на 06.12 и съответно всеки месец на 6 число си знам че влизам в следващия месец  :lol: Правилно - неправилно това е положението /това казвам на познати като ме питат/ иначе си следя седмиците и си чета всяка седмица какво се случва с тялото и детето ми  :D
За масажите първите месеци наистина не е препоръчително. Аз си ходих преди всяка седмица ама масажистката ми като разбра че съм бременна и ме отряза  :lol: Сега обаче пак почнах от мин седмица и сега се замислям дали това главоболие не тръгна от там  :ask:
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #506 -: Октомври 18, 2010, 18:02:15 pm »
Ето ме и мен. :D
Резултата от стерилната урина е чист. :D Много съм щастлива.
А и утре съм при док да видим бебчо. :D

Ели, браво за хубавите резултати, радвам се, че си се успокоила, много често в урината излизат левкоцити и белтъци и при повтаряне няма нищо, ама ние сме си паники и не може да не се тревожим  :D
Успех утре на прегледа и да пишеш как е бебчо.

Роси, ти как си, мила? Сигурно вече ти е писнало от лежане. Сложихте ли инжекциите?

п.п Имаме си нова темичка в честито за дългоочаквано бебче. :D
« Последна редакция: Октомври 18, 2010, 18:09:11 pm от Nataly* »
« Отговор #507 -: Октомври 18, 2010, 18:25:04 pm »
Роси, ти как си, мила? Сигурно вече ти е писнало от лежане. Сложихте ли инжекциите?

Все така съм, лежа си, вече всичко ме боли ама какво да се прави, трябва да избутаме още няколко седмици. В петък и събота сложих първите кортикостероиди, на 29ти пак. Записах си час за д-р Илиев в Токуда в четвъртък, тъкмо да чуя още едно мнение.
*
« Отговор #508 -: Октомври 18, 2010, 19:13:47 pm »
натали, много се радвам, че всичко е ок, все така да е. Чери, лежането е много кофти когато е по задължение. благодаря ви за инфото за масажите, аз си мислех, че са много добри за хора с кофти гърбове като моя (макар, че аз не съм чак толкова зле като Надин), но ще поразпитам и аз и ще ви пиша какво съм разбрала.
*
« Отговор #509 -: Октомври 18, 2010, 19:17:03 pm »
Натали ,браво за добрите резултати!  :bighug:

Месеците аз също ги смятам т.е "сменям" на датата на термина. Примерно термин 29.12 , всеки месец на 29-ти минавам в следващият месец... Мисля, че долу-горе така съвпадат нещата
:D
*
« Отговор #510 -: Октомври 18, 2010, 20:10:56 pm »
Натали,браво за резултатите и от мен,и занапред по спокойно с мислите osi_6 така пречиш и на бебо!
Аз днес се записах на ЖК,пуснаха ми хемоглобин и другите не разбрах :oops:и урина,за резултата ще ми се обадят.Погледнаха и мъника,вече сме били почти 6 см и вървим с една седмица напред,плацентата ми била задна/какво значи незнам ама/и бебо ми приличаше на паячеееее :D.
И сега да попитам-кога трябва да си пусна изследвания за антитела/дори не знам така ли се казва/понеже къвната група ми е 0-.Днес забравих да питам. :)

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #511 -: Октомври 18, 2010, 20:17:46 pm »
Вики,  :happy_birthday_1: да си жива и здрава!

Натали, браво за хубавите резултати, знаех си аз, че всичко ще излезе чисто  :D .

Месеците аз ги следя по лентичката и по тази табличка на Мънки, но най-вече си следя г.с.-ци и си казвам - остават еди колко си седмици  :D :lol: :lol:
07.10.2009
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #512 -: Октомври 18, 2010, 20:29:40 pm »

Аз днес се записах на ЖК,пуснаха ми хемоглобин и другите не разбрах :oops:и урина,за резултата ще ми се обадят.Погледнаха и мъника,вече сме били почти 6 см и вървим с една седмица напред,плацентата ми била задна/какво значи незнам ама/и бебо ми приличаше на паячеееее :D.
И сега да попитам-кога трябва да си пусна изследвания за антитела/дори не знам така ли се казва/понеже къвната група ми е 0-.Днес забравих да питам. :)
Ето ти темичка за антителата  :)
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=43456.0
*
« Отговор #513 -: Октомври 18, 2010, 20:43:35 pm »
Вики мноого тихичко: Честит рожден ден  :balk_12:

Натали, много се радвам, че всичко е наред :D Дано вече се поуспокоиш :balk_21:

За месеците ги смятам точно като rossy  :D и мисля, че така е най лесно!
« Отговор #514 -: Октомври 18, 2010, 22:09:16 pm »
момичета според мен за главоболие и болки в гърба много помага йогата. Аз когато ходя се чувствам много добре. Също така там, където е йогата за бременни има и масаж специално за бременни - настрани и знаят техники, които помагат при различни проблеми на бременните.
Натали, ето казах ти, че преувеличаваш  :wink: Надин, надявам се и ти да си по-добре!!
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #515 -: Октомври 18, 2010, 22:21:15 pm »
Сами, освен да ни станеш виртуален йога - инструктор  :lol:
*
« Отговор #516 -: Октомври 19, 2010, 08:02:14 am »
Привет мамита и благодаря за инфото  :wink:
Някоя беше писала от Вас момичета в предните теми за лек.при гърлобол освен чайовете..днес се събудих с такама гадна болка :?уж толкова се пазих...Моля Ви ако някоя мама се сети да напише пак ,че в старите теми не мога да го открия,че само с чай надали ще мине :(Благодаря предварително :D

Чери, трябва да устискате мила,няма начин :bighug:
Натали,видя ли ,че напразно се тормози :D
Стерче,дано сте добре мила yahoo_17 :crossfingers:

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #517 -: Октомври 19, 2010, 09:05:33 am »
Моник, ако искаш пробвай с клеева тинктура. При болки в гърлото пия до 4 ч. л.
*
« Отговор #518 -: Октомври 19, 2010, 09:36:11 am »
Благодаря Мира-Мими.Аз си взех лимони,чай от лайка и Прополки с Вит.С.Надявам се ,че може при бременност да се ползват,че в поликлиниката като знам какво е сега хич не ми се ходи при личната,а на ж.к съм в четвъртък  :?

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #519 -: Октомври 19, 2010, 09:54:33 am »
Здравейте мамчета!  :wink:
Мони - аз се оправих миналата седмица само със смучене на Хомеожен. Защото като теб се събудих с ужасни болки в гърлото - ей така от нищото. За два три дни успях да го спра. Но не съм имала други оплаквания де. Дано се оправиш бързо.
Аз също си смятам месеците от датата на термина. 05.01. - значи на всяко пето число от месеца влизам в следващия.

Абе да питам тези от вас дето са с ендометриоза - от няколко дни имам слаби, но почти постоянни болки ниско долу на корема като от разпъване или разтягане, като пишкам имам чувството, че и от вътре във влагалището нещо се разпъва, вероятно е нормално оттежестта на бебето и напредването на месеците, но все пак някоя да има или да е имала подобни оплаквания. Пия си магнезия за сега уж да няма контракции, друго не съм вземала по тоя повод. Благодаря предварително