0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #440 -: Октомври 16, 2010, 16:38:40 pm »
Няма проблем да са печени :D Аз хрупах всякакви :oops: А иначе за калций+магнезий - аз не съм в БГ и не съм много наясно какво продават там по аптеките, но всичко, което е разтворимо - аз такива пиех /от типа на упсарина/ е подходящо. Май на Веламар имаше някакви, ако не бъркам :oops:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #441 -: Октомври 16, 2010, 16:58:49 pm »
yoanna Док ми каза за 2-та часа между приемите, спазвам го това. Ще попитам за тези прахчета, дано ми помогнат и на мен.

Ganka мерси за отговора. Значи сега ще тъпча бадеми и шам-фъстък, печени с много сол /свинска му работа/. Дай името на твоите таблетки, ако го помниш, няма проблем да ми ги доставят отнякъде - само файда да има.

Ей сега пак се схванах, този път му дръпнах и е дин рев  :oops: - боли си и това е. Не съм за естествено раждане аз, определено  :lol:

Благодаря ви момичета за отзивчивостта. Дано нямате проблеми вие. Никакви!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #442 -: Октомври 16, 2010, 18:51:19 pm »
Момичета кръвно 100/70 си е супер. Даже и 90/60 е добре , стига да не причинява дискомфорт. По-хубаво е да е по -ниско , защото високото кръвно си е проблем.
*
« Отговор #443 -: Октомври 16, 2010, 19:37:02 pm »
Има ли някоя от вас с мастопатия? Интересувам се живо.

аз съм със фиброаденоми, един изваден, другите не, ако това помага?
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #444 -: Октомври 16, 2010, 19:48:32 pm »
Честито на Диди и на Тайс!  :party:
saraapl, тези мисли не са разрешени  :balk_177: скоро да ги замениш с по-приятни!
sami, да си призная, завиждам ти за курса  :oops: Много бих искала да се запиша, нооо в наше село нЕма такова нещо.
Луноходке, не се притеснявай, да не се случва да прокървиш, но поне ще знаеш от какво е и повече почивка.
Smaraidi, и аз я имам тази екстра  :), не питай как ме болят гърдите, втори сутиен сменям, ужас.
Jbrul, според мен можеш да увеличиш дозата, но не и да я удвоиш без да питаш док. Ако се притесняваш как се усвояма магнезия можеш да го изследваш. Сестра ми последните месеци беше на 10 таблетки и на долна граница при кръвното изследване.

за кръвното
, аз и преди бях с ниско и сега, но пулса ми бие рекорди като се размърдам, забравих да питам док, но щом е само при движение не  ми се вижда притеснително  osi_10

за хемоглобина, аз съм с 110-120, последно бях с 117 и си мислех, че съм екстра  :), добре, че обичам всичко, което Jbrul избягва  :) ще наблегна на треволящите и ядките.

*
« Отговор #445 -: Октомври 16, 2010, 19:53:15 pm »
здравейте,

надин, дано си по-добре и да те зарадват в понеделник с новината, че всичко е наред. толкова много сте писали, че все ще пропусна нещо.

защо да не може да се ядат морски дарове, мисля, че неща по типа на скариди и раци и други такива може спокойно да се ядат, стига да са сготвени или да са били замразени за 24 часа (това се отнася и за сушито) четох го в една книга специално за храненето на бременни - при топлинна обработка, независимо дали топло или студено бактериите умират. не се ядат само тон и акула заради оловото. така, че пица морски дар, ако си ядеш - нападай здраво.

аз също имах проблем днес с кръвното - под душа като ми стана зле, един час след това не можах да се вдигна - не беше безкофейново кафе с мляко, не знам какво си, ама като се опитам да се вдигна и ми се завива свят. - много вода му е майката на ниското кръвно. при мен е и ниска захар и става много интересно.

надявам се се оправите от крампите, звучи ужасно.

луноходке, малко по-напред в темата имаше доста изписано за кървенето и някой много мило беше и превел един материал и обяснил, че често се случва да има кръвонасядания в матката, от които да се кърви. не значи да не ходиш на доктор, но при доста хора се случва без да води до сериозни проблеми. потърси в предишните страници.

тайс, добре дошла обратно, как сте в къщи?

липсата на новини от стречето сигурно е добра новина.

лека вечер
« Отговор #446 -: Октомври 16, 2010, 19:54:31 pm »
Момичета,много ми кървят венците, страшно е .Преди време ми кървяха,лекувах ги и всичко беше наред до скоро, но сега е ад.Пробвах с разни води за стягане на венците,но много ми се гади от тях и ги спрях :? Вие имате ли такъв проблем и как се справяте?
Моето кръвно сега е нормално 110/ 80  и хемоглобина ми е 117  и аз като Мира мисля ,че съм добре.Да видим нататък.
Колкото до кървенето четох доста,просто дори и да е безопасно , споделих ,че ми минават какви ли не мисли...Но ,както вече казах, гоняяя ги! :)
« Последна редакция: Октомври 16, 2010, 19:57:05 pm от бясна луноходка »

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*
« Отговор #447 -: Октомври 16, 2010, 20:02:58 pm »
Луноходче, въпреки че ти е гадно жабуркай вода за уста. Купи си по-качествена - Листерин например. Аз лично си разреждам с вода водата за уста и така се понася по-лесно - иначе ми е много лютива. Мъжо е зъболекар и това е, което предписва за венците на бременни. Отиди и на преглед ако е много лошо положението.
Иначе кръвното и хемоглобинът ти са префектни :)

На мен докторът не ми даваше да пия желязо и не ми разреши и при хемоглобин 103. Сега в болницата ми беше 97. Док каза, че няма място за притеснение. Но ми предписа Ферофолгама за няколко дни. Каза, че няма да качи хемоглобина, но щяло да се понатрупа желязце за бебето. Мъжо ми обясни, че понеже в кърмата нямало желязо, бебетата се раждат с повечко желязо (после то се разпада) т.е. за да си имат резерв.

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #448 -: Октомври 16, 2010, 20:08:16 pm »
Раши, благодаря за съвета за кървящите венци, от 2 дни положението при мен се влоши, ще пробвам тази вода.
« Последна редакция: Октомври 16, 2010, 20:28:55 pm от mira_mimi »
*
« Отговор #449 -: Октомври 16, 2010, 20:10:22 pm »
Раши, благодаря за съвета за кървящите венци, от 2 дни положението при мен се влоши, ще пробвам тази вода.

Пробвай, Мирка. Ако имаш проблеми питай :)

« Отговор #450 -: Октомври 16, 2010, 20:13:34 pm »
Раши ,непременно ще я потърся и ще пробвам.Тенкс и от мен! :D

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
« Отговор #451 -: Октомври 16, 2010, 20:26:33 pm »
аз си живея постоянно с ниско кръвно, но снощи сигурно е било под 80/50 (не съм го мерила) защото докато спях усещах "чукове в главата". Но сега е по-добре, аз да ви кажа и със сладко го вдигам и течности. Освен това успях да отида до тоалетна днес и мъжа ми се майтапи, поздравява ме и каза, че то си е събитие за фейсбук да сложа  :lol: Голям зор с този запек, но да кажа, че и двамата ми доктора казаха, за сената- майчин лист че няма проблем, даже ми препоръчаха.
Друго ново за мен, е че както казва лентичката ми, за последната седмица ми се образува малко коремче, и този път не ще да е от газове и пр. Вчера за пръв път непознат ме пита в кой месец съм - зяпнах от изненада, но после като се гледам в огледалото се чудя как само той ме попита този рисков въпрос  :wink:

Сетих се и друго, преди дни някои беше питал за болка от ляво, а ако сте чели аз преди седмица се оплаквах от същото, макар че не бих го нарекла точно болка, а по-особено усещане. Доктора каза, че най-вероятно е от разтягането, и можело и дебелото черво да притиска нещо при резтежа на матката. Разрових се в интернет и открих в чужд сайт, че точно отляво имало накакво коремно сухожилие (незнам дали на български това е името му) и при бременност можело да се усеща тъпа болка при разтежа. А при мен ми се струва, че точно след това ми се появи коремче.. малко дълго стана, но споко при такива болежки
*
« Отговор #452 -: Октомври 16, 2010, 21:28:04 pm »
сами, звучиш сякаш аз съм го писала. за запека - сок от сушени сливи, малко не е много вкусен, но върши работа, аз за сената си мислех, че е като при семената не трябва да се пие, но щом док ти е казал, имаме още една възможност. иначе моето коремче се свива и разтяга в зависимо от това колко сок от сини сливи съм изпила, много е смешно.
*
« Отговор #453 -: Октомври 16, 2010, 21:48:57 pm »
Елена, за морските дарове конкретно, това беше първото което моите лекари ми казаха да не ям /наред със синьото сирене и пр./. Специално изброиха: стриди, скариди, миди - без значение как са приготвени. Аз по принцип често ям такива неща /преди да забременея де/, много ги обичам, а то и в нашия регион - няма как да ги ям пресни и без това, доста над 24 часа са престояли замразени преди да стигнат до мен. Иначе за риба, задължително добре обработена термично - казаха, че може и даже е хубаво. Риба тон също ям и в момента, ама само консерва.

Ще се оправим някак с тези неща, това да са ми проблемите с бременността - друго да няма. Магнерота го правим на 3х2 сега, с разрешение на Док естествено. И някои други препоръки получих, дано отшумят тия крампи. И която от вас ги няма, дано не я спохождат изобщо!

Сами , я пробвай със сушени кайсии, да пребориш запека. Аз нали съм с обратния проблем  :lol: и Ганка днес писа, че имали слабително действие въпросните. Най много да удариш джакпота 2 в 1 - хем да набавяш желязо, хем другия проблем да се "пораздвижи".
« Последна редакция: Октомври 16, 2010, 21:53:48 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #454 -: Октомври 16, 2010, 22:01:02 pm »
Привет и от нас.
Аз мога да се включа и към кървящите венци и към тези с крампите, и ниското кръвно :lol:.
За венците нищо не ми помага,Йоани,аз също пих Диаспорал ,но не ми помага и от днес съм на Магнерич,пък да видим.
Акръвното ми е ниско ,а от два дни ми се покачи на 110/70 и ми става зле,не съм свикнала с такова /90/60 ми беше преди/
Раши,радвам се ,че се появи :wink:

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #455 -: Октомври 17, 2010, 01:21:33 am »
Jbrul,  моя магнезий беше ето такъв - стигала съм до 1000 мг на ден , а калция е такъв, но без това Д3 накрая Ако имаш наистина много сериозни проблеми, ще ти купя от тук - прибирам се в началото на ноември за 10 дни до България - ще ти донеса моя магнезий и ще ти купя калция.
За ядките - не слагай много сол, защото ще започнеш да задържаш вода.
« Последна редакция: Октомври 17, 2010, 01:23:31 am от Ganka »
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #456 -: Октомври 17, 2010, 08:49:54 am »
за кървящите венци и аз бях много зле в началото, даже венците ми се "отцепваха". зъболекаря ми каза да си взема една паста (парадонтакс, ако не се лъжа), вода за уста, но да жабудя 10 дни след което да почивам малко и след това да я заменя с друга вода или със смрадлика. и третото нещо което ми препоръча е да си купя от аптеката водороден прекис и след като си измия зъбите с напоено памуче да си обтривам венците където са в допир със зъба. и така зъб по зъб нещо като масаж. мога да кажа че венците ми се "прибраха", пак кървят по малко но не е тази касапница която беше.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #457 -: Октомври 17, 2010, 09:16:04 am »
Не съм ви чела много назад - може и да е коментирано :)
За кървящи венци е добре да се приема Омега3.
Омега 3 е добре да се взема от бременните и кърмещите майки :)

http://mamita-bg.com/2009/03/14/%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%B3%D0%B0-3/
http://health.actualno.com/news_155773.html
http://translate.google.com/translate?hl=bg&langpair=en%7Cbg&u=http://www.pregnancy-info.net/omega3.html

.....но НЕ от черен дроб на риба , защото се съдържа и вит.А 
на опаковката на всеки продукт си пише
Или не трябва да е 
fish liver oil
« Последна редакция: Октомври 17, 2010, 09:48:10 am от denis »

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #458 -: Октомври 17, 2010, 09:45:20 am »
Да споделя и аз за кървящите венци. При мен почнаха да кървят още като спрях цигарите. Не много, но общо взето от тогава по-често. Сега обаче положението е направо трагично. Дори сутрин се събуждам с вкус на кръв в устата. Моята зъболекарка ми каза да жабуря с лайка, със смрадлика. Друго ми каза че малко количество кислородна вода, разредена с обикновена вода също помагало. Посъветва ме да пия и витамин С. За паста все още не съм я питала, тъй като от пастата ми става лошо и се сещате какво става след това.

« Отговор #459 -: Октомври 17, 2010, 10:28:39 am »
Здравейте,Дениска мн ме зарадва с тези неща,мойте витамини за бременни са с Омега 3 :),и сега ще си ги пия с още по голям кеф  :lol: :lol: :lol:.
 Eто това са мойте : http://www.arishop-pharma.bg/pregnacare/index-plus.html
« Последна редакция: Октомври 17, 2010, 10:32:02 am от Мonkey :) »
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...