0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #380 -: Октомври 15, 2010, 09:47:09 am »
Криска не се юркай заради сънищата и аз много сънувах даже си сънувах раждането !
Сънувала съм какви ли не щуротии не можех и да спя след такива сънища !
мисля си че просто сме с много изострено внимание страхуваме се за бебетата и това се отразява и на сънищата ни !
Мони и мен ме е наболявало и продължава да ме наболява ,но и аз мисля ,че е от разпъването ако ти е силна болката обаче обаждай се на док !
[/url]
*
« Отговор #381 -: Октомври 15, 2010, 09:50:38 am »
  Криска вероятно сънищата се дължат на стреса, но гледай да се успокоиш и да мислиш за неща които те радват :bighug:
  Маймунче дано да си прави, днес пуснах пак стерилна урина, дано всичко е наред :balk_91:! А за песъчинките не го знаех, но няма да се изненадам в 5 месец имах проблем с бъбреците и пих неуринал!
  Натали  :crossfingers:
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #382 -: Октомври 15, 2010, 10:22:03 am »
Ели спокойно :) дано изследванията които ще пуснеш отново те успокоят :)
Мони мила и аз някой път имам такива болки.Ама истината е,че аз не съм много широка и като ме боли леко и си пипна корема-толкова е твърд на моменти.. И докито ми каза че се разтяга затова е твърдо :) иначе болки има и ще има-някои по-леки сигурно,други по-силнички :) Ама какво по-хубаво то тези сладки бременелски болки :) Аз лично съм доволна.Само сега да кажа че като съм на работа и нямам оплаквания никакви..Сега една седмица съм с настинка в къщи и се започна-така ме болят колената..И вчера си купих една наколенка като ластик.Обхваща цялото коляно и малко по-надолу от него..дано помогне защото не се издържа на моменти..Възползвах се че вчера бях на доки и го питах и той се смее и ми каза че ме е предупредил.:) Вярно е каза си човека че както си започна бременността така и ще ми върви.И той ми каза че като е свикнало тялото на движение,сега като съм у дома и се чувствам супер изморена..
Оф много дълъг стана поста :) моля за извинение..Ама има някои болежки дето само с вас да ги споделя мога че ще ме разберете :) Нали сме всички на един хал  :D
Целувам ви милички и отивам сега да си направя поредния чай... И се моля да не ви настигат никакви вируси. :) Лек ден и до скоро
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #383 -: Октомври 15, 2010, 10:58:25 am »
Здравейте,
Инке-тинке, честит ти рожденик днес! Цяла една годинка, леле!!!  :lol: да е жив и здрав и да расте палав и усмихнат! Много щастие и радост да ви донесе!
Криска, миличка и аз сънувам постоянно разни сънища, дето като се събудя от тях и съм цялата плувнала в пот и едва ли не няколко пъти плачейки в съня си се събуждам. Шантава работа, това е от многото мислене за бебетата и всичко около тях. Не се тревожи, опитай се да не го мислиш, ако можеш мисли си за хубави неща. Не съм вярвала че може да сънувам кошмари свързани с бебешки дрешки и принадлежности  :lol: но факт хихи :D Всичко ще е наред.
Моникс, ако болката е лека и непостояна, е съвсем нормално, нали все пак вътре расте бебче, разтяга се всичко и се пренарежда, виж къде ти отиват органите зада направят място. Ако обаче е постоянна и силна, веднага се обаждай на доктора си.
- ето тук много добре се вижда какво е в корема ти преди бебето и със него. Даже като я гледам тая картинка и се питам, как всички не ни боли и то постоянно, но природата си знае работата. Ако имаш срастваня също може за това да те боли.
Чери, ти май днес беше на док, ако не бъркам?!  :crossfingers: дано се размине серклажа.
*
« Отговор #384 -: Октомври 15, 2010, 11:10:13 am »
Виксън страхотна схема. Благодаря ти  :D
Мони и аз имам болки отляво от няколко месеца. И на мен доки ми обясни че малката притиска някой орган. Обикновено болките са когато се върти. Нужно е само да легна за 2-3мин и тя си се намества, съответно и болката преминава.
*
« Отговор #385 -: Октомври 15, 2010, 11:22:18 am »
Много ви благодаря момичета,на всички.Ами и аз на това го отдавам ,но реших все пак да питам и вас-не е постоянна и силна ,а кратка и временна :D иначе точно ме понаболява ,дето ми е операцията от апендисит/в дясно,а аз бях писала ляво :lol:/
Виксън,мерси за нагледнастта,наистина е учудващо колко ва видимелика е природата.Днес ми свършва Диаспорала  и утре си взимам Магнерич да видим ще минат ли тези крампи :x

« Отговор #386 -: Октомври 15, 2010, 11:25:39 am »
Здравейте момичета,

върнах се от преглед, няма да правим серклаж, трябва само да лежа, че шийката вече е паднала под 2 см. Днес и утре трябва да сложа първите кортикостероиди за дробчето, след 2 седмици пак. Сигридов каза, че е добре, че нямам болки, но лошото при толкова скъсена шийка е, че тя вече не пази от инфекции и могат да влезнат навътре и да спукат мехура. След 2 седмици пак трябва да слагам индометацин и евентуално антибиотик.   
И нещо друго да ви питам, някой има ли отзиви за д-р Димитров от Токуда? Сигридов ми го препоръча, каза, че е по-добре да раждам там, защото неонатологията е по-добра и модерна от МД и екипите са по-добри.
Ох момичета, стискайте палци бебката да изкара още няколко седмици в мен.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #387 -: Октомври 15, 2010, 11:33:36 am »
Чери максимално лежане, много хигиена и позитични мисли! Ще издържите!
За д-р Димитров не съм чувала, но аз съм при д-р Илиев и съм много доволна! Чувала съм и много добри отзиви и за д-р Колева. Ако имаш нужда от повече инфо за Токуда ми пиши на лични.
*
« Отговор #388 -: Октомври 15, 2010, 11:52:15 am »
Cherry*, повечко почивка и спокойствие.
Сигридов ми направи серклаж в края на 20г.с. Аз също съм без болки и контракции ( или поне не ги усещам ) и естествено се моля да износя зайчето.
В понеделник се запознах с д-р Димитров в Токуда. Бях чела много добри отзиви за него, а и след препоръката на Сигридов, съвсем се навих. Впечатленията ми от първия преглед са добри. Изглежда много сериозен човек.

*
« Отговор #389 -: Октомври 15, 2010, 11:54:13 am »
Стискам палци Чери!Наистина гледай да си повече в хоризонтално положение

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #390 -: Октомври 15, 2010, 11:57:55 am »
Чери, сега повечко лежане трябва и както каза Криска позитивни мисли!

Някой беше питал за хемороиди- сега гледах по Нова, Йорданка Христова каза , че помаголо за външни хемороиди бялото на лимота, т.е. мужду кората и сърцевината. Режело си и се слагало на мястото и доста бързо минавало.Абе май не го обесних много ясно....  :oops: :?
07.10.2009
*
« Отговор #391 -: Октомври 15, 2010, 12:00:17 pm »
Чери, стиснати палци да си останете по-дълго 2 в 1. на теб повече почивка и позитивни мисли. всичко ще е наред- вярвай в това.

момичета, да ви питам, взех си направление от личната за следене на бременоста по ЗК. ако искам в Токуда да ми я водят трябва ли предварително да се обаждам да се записвам или директно отивам. и навсякъде ли се процедира по един начин, защото все още се колебая между Токуда, Тина киркова и Шейново.
*
« Отговор #392 -: Октомври 15, 2010, 12:38:45 pm »
Доста питанки за Токуда имате и се включвам с лични впечатления.
Раждала съм и двата пъти там. Първия път при д-р Диков, който сега работи в Шейново и втория път при д-р Димитров. И двата пъти секцио.
Ако, дай Боже, има трети път няма да повторя никой от двамата.
С операцията на Диков имах доста проблеми. Болеше ме чак до второто раждане и съм сигурна, че е от рязането.
От операцията на Димитров съм доволна. Възстанових се много бързо и вече нямам никакъв дискомфорт извън стандартния за оперирано място. Обаче от отношението му хич не мога да се похваля. И аз отидох при него по съвет на д-р Сигридов. стори ми се сериозен и освен това беше съгласен да опитаме нормално раждане след секциото. На прегледите преди 9-ти месец всичко беше ОК. Като почна да наближава времето обаче все по-често ми вадеше доводи в посока операция, повечето от които съвсем неоснователни. Накрая заминаваше на два пъти за по 2-3 дни, без да има уточнен заместник. Работят в екип с д-р Колева, която аз никак не харесвам и ме питаше, при кого искам да родя, ако го няма... Едното пътуване беше до неотложен конгрес във Видин или Добрич, а другото - съвсем лично...
Дойде един единствен път за 4 дни да ме види след раждането и то само, защото беше на смяна. Само за сравнение - в стаята имаше момичета, родили при д-р Кирякова, д-р Лазарова и д-р Илиев. Идваха при тях по не по веднъж всеки ден, а д-р Илиев по 2-3 пъти. :D
При трето дете живот и здраве ще се обърна първо към д-р Илиев.

Раиса, не те съветвам да мажеш зърната с дефламол и най-вече с гентамицин. Опитай след всяко кърмене да намазваш първо с кърма, оставяш да изсъхне и отгоре мажеш Лансинох. Не миеш преди следващото. И оставяй зърната възможна най-дълго без дрехи и на въздух.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #393 -: Октомври 15, 2010, 12:40:58 pm »
Cherry д-р Димитров е супер, както и всички останали доктори. Знаеш, че аз познавам всички и те съветвам да се видиш с него. Условията в Токуда са страхотни, няма да съжаляваш И моля те внимавай с тази шийка, направи си сега инжекциите и стискам палци вичко да е наред.

Натали, това показва някаква инфекция, която може да е фатална, казвам го от личен опит, защото инфекциите от бъбреците или пикочните канали могат да влязат вутре и да инфектират мехура, от там става и изтичането на водите. Пусни стерилна урина и ако трябва вземи антибиотик. Аз така родих. С такава инфекция, и пукане на мехура.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #394 -: Октомври 15, 2010, 12:43:03 pm »
чери, чудесни новини, всичко хубаво на теб и на бебето.
моля ви пишете за ЖК, че и на мен ще ми се наложи да си търся такава май. макар, че не знам дали има смисъл, тъй като тук в англия ще ходя също, но за всеки случай да имам информация.
« Отговор #395 -: Октомври 15, 2010, 13:02:32 pm »
Елена Б, снаха ми е в Англия, по-точно Лондон, и от няколко дни се мъчи с разкритие, но бебето неиска да слезе надолу. Вече 3 пъти ходиха в болницата, от там ги връщат. Вчера са й изписали болкоуспокояващи и са я пратили пак вкъщи. Нямам представа точно в коя болница са ходили и кои лекари, но мога да я питам ако искаш.
Аз на майтап казвам, че бебка иска БГ гражданство ;) Дано всичко е наред с тях  :balk_91:
*
« Отговор #396 -: Октомври 15, 2010, 13:25:14 pm »
дано, тони, тука са доста по-лежерни - имаш само 3 видеозона, една ФМ и то в 20тата седмица и това е. иначе се виждаш с акушерка от време на време. но имат много групи за бременни и тн. аз мисля, че ще раждам в англия, за да можем да си се приберм в къщи и таткото да си поема задълженията на помагач, ходя си на видеозон и в бг, щото се прибирам често, но мисля, че и две жк ще ми дойдат много. ще видя. а иначе за раждането не знам, препоръчаха ми болница, но не съм ходила още, много е рано, снаха ти къде е, в коя болница? стискам палци всичко да е ок. то тъпото е, че нищо не можеш да направиш, освен да вдигнеш скандал. дано раждането й мине леко.
« Отговор #397 -: Октомври 15, 2010, 13:53:06 pm »
Момичета, благодаря ви много за подкрепата  :bighug:
Обадих се на д-р Димитров, но ми записаха час чак за след месец. Дано дотогава бебката да издържи, иначе и той беше по-спокоен като му казах, че нямам болки и контракции.
Сложих си и първата инжекция от кортикостероидите, довечера е другата, а утре - останалите две. Надявам се и те да помогнат ако бебчето тръгне по-рано.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #398 -: Октомври 15, 2010, 14:09:24 pm »
Чери неможе ли като спешен случай да настояваш за по-ранен преглед? Това чак за другия месец ми се струва безотговорно!
*
« Отговор #399 -: Октомври 15, 2010, 14:13:23 pm »
Чери, браво мила, сега повече ще пазиш леглото, че после като дойде бебка ще искаш да полежиш ама няма да има време :D!
  Моите резултати излязоха 2-3 левкоцита, много сум доволна :lol: