0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #360 -: Октомври 14, 2010, 18:28:46 pm »
nikolina-pikolina, и аз това се учудих, мислех, че се прави до 16-17 гс, но Сигридов ми каза, че в БГ се прави дотогава, а на запад до края на 26 гс. И той правил доста такива серклажи и били успешни, аз обаче съм доста скептична към толкова късен серклаж, все си мисля, че мога да изкарам още месец и предпочитам да лежа отколкото да рискувам в тези седмици.
« Отговор #361 -: Октомври 14, 2010, 18:39:28 pm »
Камбозола - честит рожден ден, много здраве и любов ти желая. На Стерче - стиснати палци, дано всичко е минало по възможност по-леко.Рая, от моя скромен опит с кърменето - зърната ми бяха в ужасно състояние, още в родилния мажех с дефламол - докато намажеш,трябва да измиеш защото идва следващото кърмене и лекарството не можеше да подейства както трябва.Дано успееш да оправиш зърната с крем без отмиване - искренно ти пожелавам успех. Ще споделиш, много държа на вашите мнения тук - поне докато имам все още време за това.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #362 -: Октомври 14, 2010, 19:03:16 pm »
Момичета, какво означават левкоцити в урината? Днес това показа резултата. Всичко останало е в норма, а на левкоцити ми пише (+).
Четох, че се свързва с възпаление на пикочните или половите пътища. Но аз нямам такива оплаквания(освен гъбите). Какво трябва да направя сега-да пусна ли стерилна урина утре?

Чери, успех утре, миличка, всичко ще бъде наред и няма да стигнеш до серклаж.

« Последна редакция: Октомври 14, 2010, 19:07:35 pm от Nataly* »
*
« Отговор #363 -: Октомври 14, 2010, 20:08:27 pm »
Има ли момичета с хемороиди? Аз си имам външен и ми прави проблем. Преди 2 месеца кръвна след голяма нужда и преди 2 дни пак. Този път 2 дни подред след тоалетна кърви, а и си боли.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #364 -: Октомври 14, 2010, 20:20:09 pm »
Добър вечер и от мен :D
  Много съм доволна, че с предписаната ми диета захарта ми е паднала до нормални стойности, но за съжаление и аз като натали имам левкоцити :( При мен обаче си имат и стойности 15-16 при допустими 4-5 8O! Утре пак ще пусна едно изследване, казаха ми, че може да е от по-дългия престой от около 2 часа пред лабораторията :x
  Надявам се, че Стерчи вече гушка своята рожба  :wink:
  Лека вечер на всички :balk_126:
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #365 -: Октомври 14, 2010, 20:25:24 pm »
Smaraidi, имах такъв проблем след ЕТ, имаше само капцичи кръв и понеже не знаех дали мога да ползвам специални кремове се мажех с Дефламол. Отмина заедно със запека.
« Отговор #366 -: Октомври 14, 2010, 20:53:16 pm »
Натали мила ,това показва когато има възпаление по пикочните пътища,бъбреци и т.н .Мой съвет е да си пуснеш стерилна урина.Гери 28,мойте левкоцити са също толкова завишени,това е когато се изкарват песъчинки,не е задължително да ги усещаш,но ако пиш мен и ти пусни ена стерилна :).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #367 -: Октомври 14, 2010, 21:35:33 pm »
И моите левкоцити си имат стойности 6-8 левкоцита.
Също така и моята урина престоя около 2 часа преди да я занеса в лабораторията.
Утре ще пусна стерилна урина, но четох, че се пуска и някаква посявка. аз ли трябва да си я поискам или тя си върви със стерилната урина?
Мънки, аз също прочетох, че на такива инфекции се дължи повишаването им както и на гъбички, които аз имам( преди 5 дни сложих Гиназол-а).
А дали може да се дължи на това, че урината ми не беше стерилна(въпреки че беше в такъв контейнер), но си пуснах още първата струйка?
Ох, вече не знам за кое по напред да се притеснявам... :(
*
« Отговор #368 -: Октомври 14, 2010, 21:44:37 pm »
Момичета имам и аз един въпрос,възможно ли е като мърда бебчо, понякога усещам болка в ляво ,където е той,може ли да усещам болка от мърдането му или е от друго?Извинявам се ,за глупавия въпрос ама от 2 дни и то не всеки път,но я усещам таз болка   

« Отговор #369 -: Октомври 14, 2010, 21:45:31 pm »
А дали може да се дължи на това, че урината ми не беше стерилна(въпреки че беше в такъв контейнер), но си пуснах още първата струйка?
Ох, вече не знам за кое по напред да се притеснявам... :(

Натали, не се притеснявай предварително, левкоцитите ти не са толкова завишени. Може да е точно от това, че не си пуснала средна струя или пък да е някакво външно замърсяване. Утре като пуснеш нова урина ще стане ясно. На мен веднъж ми излезнаха левкоцити и белтък и много се бях притеснила, на другия ден пуснах нова урина и нямаше нищо, явно е била замърсена пробата.
« Отговор #370 -: Октомври 14, 2010, 22:21:10 pm »
Натали твойте найстина не са високи.Когато не е стерилна урината не се пуска средна ,а първа сутришна обикновенно,когато се дава стерилна тогава се дава средна урина.Най добре си повтори изследването както те съветват,като цяло и от самата бременност също може да се покачат малко левкоцитите така че ;).
« Последна редакция: Октомври 14, 2010, 22:58:09 pm от Мonkey :) »
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #371 -: Октомври 14, 2010, 22:34:45 pm »
Ох, благодаря ви за отговорите, момичета.
Утре ще пусна вече стерилна урина и ще видим какво ще покаже тя. Стискайте ми палци да е чиста.
Лека вечер ви желая. :)
*
« Отговор #372 -: Октомври 14, 2010, 23:03:22 pm »
Натали твойте найстина не са високи.Когато не е стерилна урината не се пуска средна ,а първа сутришна обикновенно,когато се дава стерилна тогава се дава средна урина.Най добре си повтори изследването както те съветват,като цяло и от самаат жременност също може да се покачат малко левкоцитите така че ;).

Извинете, че се намесвам  :wink:
Лекар ми го е казал: "Без значение е дали ще се прави стерилна или обикновена урина, винаги се взима средната струя", т.е. дали е първа сутришна или не, винаги пишкаш малко в тоалетната, после пишкаш в бурканчето и се доизпишкваш в тоалетната  :lol:
П.п. Реф. стойности в Цибалаб за левкоцити в урината са до 15  :wink:
Не зная за бременни дали е по-различно  :?
« Последна редакция: Октомври 14, 2010, 23:05:21 pm от anmar »
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
« Отговор #373 -: Октомври 14, 2010, 23:23:29 pm »
Анмарче,сигурно си права,ама на мене вече толко пъти ми взимат урина каква ли не покрай моите бъбречни простотий че съм запомнила така нещата,ама то всеки док. си има негово виждане ;).Левкоцитите са два вида,незнам кой са до 15 при вас.Но това няма значение,важното е човек да гледа референтните стойности на лабораторията в която ги пуска ;).
*
« Отговор #374 -: Октомври 15, 2010, 01:21:02 am »
камбозола, честит рожден ден! много много радости и любов и късмет ти желая!

раиса, надявам се да се оправят гърдите ти, защото звучи много мъчително, наистина пиши как си и как върви, щото за нас всички тук това е важно (освен, че макар и малко ни е грижа какво става с теб ;)

не зная дали сте пробвали за хемороиди бабини лекове - промивки със смрадлика и лайка? има ли кремове, които могат да се използват по време на бременност. аз още не съм се сдобила с това чудо, но както върви тази работа със запека (открих, че май само сок от сушени сливи ми помага) и аз ще трябва да се подготвям.

чери, надявам се всичко да е наред при теб на прегледа утре (днес?). стискам  палци

елле честита среща, звучи много вълнуващо. а пък баткото е толкова готин, хигиенно ориентиран.

отивам да честитя на лейла

сега само чакаме новини от стречето и стискаме палци, разбира се.
*
« Отговор #375 -: Октомври 15, 2010, 08:36:34 am »
Привет момичета!
Стерче,хайде мила дано всичко е наред ,очакваме включване от лаленцата :wink: :crossfingers:
Рая,пиши и ти като имаш време вече ,че сега с малката сигурно е голям купон :D
Натали,Чери успех момичета :crossfingers:
Някой ще ми отговори ли на въпроса от предния пост за болката???? :D
« Последна редакция: Октомври 15, 2010, 08:38:43 am от moniks_s »

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #376 -: Октомври 15, 2010, 09:12:04 am »
Мони, и мен ме понаболява ту отляво ту отдясно, но съм сигурна, че не е от бебето. По скоро предполагам, че е от разтягането или от нещо такова.

Стерче, чакаме хубави новини!Дано всичко е минало наред!

Абе нещо Раши ми се губи тези дни, може и тя да ни изненада с някоя новинка.  :lol:
07.10.2009
« Отговор #377 -: Октомври 15, 2010, 09:21:43 am »
Мони, мен също ме наболява, но рядко и за кратко. Незнам от какво е, но power сигурно е права, че е от разтягането. А иначе при мен бебчо си мърда и ми е много готино  :D. Дано не се заблуждавам де.
Райска, дано бързо минат раните, че да можеш по-скоро да се порадваш на всичко свързано с бебка :)
Чери, Натали, всичко ще бъде наред  :bighug:
А какво става с Раши и Стерчето  :ask:
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #378 -: Октомври 15, 2010, 09:33:33 am »
Добро утро дебеланки  :D

Чери стискам ти палци да се разминеш със серклажа! И аз мисля че е късно за него и по-добре да си лежиш и да изчакаш момента да дойде!
Натали момичетата правилно са тиказали да пуснеш пак изследванията! Стискам ти палци да излезнат чисти!
Раши ни се губи вече няколко дни  :? Дано всичко с нея е наред!
Мони и аз имах болки тук там. Не мисля че са опасни, но все пак при следваща косултация сподели с доктора си.

Аз да ви се оплача, че от както съм с контракции сънувам ужасни неща  :? Едната вечер сънувах че раждам преждевременно, а после 2 вечери подред сънувам че кървя   :? Много съм се уплашила и много ме е страх дали всичко ще завърши добре  :(
« Отговор #379 -: Октомври 15, 2010, 09:39:43 am »
kriska, не се притеснявай от това какво сънуваш. В повечето случай ние /нашите негативни емоции/ предизвикват лоши сънища, а не обратното. Успокой се - всичко ще бъде наред.
И аз забелязах че Раши се губи - дано да е добре.
 Хайде лек ден сладурки.