0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #280 -: Октомври 12, 2010, 22:27:33 pm »
И мен понякога ме боли като ми се приходи по малка нужда.. Не е точно болка,ами нещо ме притиска и докато не се изпишкам не минава :) Иначе честотата на това занятие е повече от началото.. Уж само в началото било -да,ама не и при мен :) Мъжа ми се смее че ми трябвало тоалетна до леглото :):) какво да се прави-малко остана няма да се скатаваме сега я  :wink: Ама и аз сега си мисля че заради настинката много ми се пишка-не че иначе не ходя но все пак :)
Да се надявам че всичко ще е наред и за напред и няма да има някакви фрапиращи моменти :):) Дано всичко да е наред с мамите до така мечтаната среща :) Аз май ще си лягам че нещо ми е едно сънливооо.. А точно сега пък бебо ще се разбуди-винаги така става.:) Лека вечер бременелки
« Отговор #281 -: Октомври 12, 2010, 23:02:35 pm »
Супер странно, когато аз попитах Сигридов дали е възможно болките да са от ендометриозата ми се изсмя и каза, че не можа такова нещо. Явно си говори на кой каквото си поиска. Аз съм толкова разочарована от него, като професионалист, не за прегледа, ами като 4 год пациент на клиниката, че повече никога не искам да го виждам. Държа се като пълен идиот, за съжаление така петни и името на клиниката.

Маймунче аз бях с такива болки.Сигридов ми каза, че са от ендометриозата която имам.Аз се бях стреснала, че са контракции.На моменти така ме болеше, че не можех да ходя.Допишкваше ми се през 5 мин и ме болеше докато пишкам.Абе гадна работа.Отшумяха за две седмици с помощата на но-шпа.Друго не съм пила.

Раиска искам да ти кажа, че се запознах с една мама. Родила е в II градска. Бебка добре се е хранила, след ядене не плачела и така 2 седмици, докато се окаже, че детето не яде достатъчно о я приеха по спешност в Токуда. Сега е добре, но е била в много критично състояние. Имам предвид, че е важно да си имаш кантар, мери, захранвай, ако трябва давай и добавка. Ще се справиш. О, и да ви е жива и здрава дъщерята.
« Последна редакция: Октомври 12, 2010, 23:06:50 pm от nikolina-pikolina »

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #282 -: Октомври 12, 2010, 23:07:25 pm »
Раиса, като видиш че се успива, сваляш - чорапче, по някоя връхна дреха, да й стане леко хладно. Може да я вдигнеш, да я уригнеш - така също ще я разбудиш. В началото ядат бавно, но това не трябва да те притеснява. А и винаги можеш да ги помолиш да ти я оставят малко повече.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #283 -: Октомври 12, 2010, 23:44:40 pm »
Раиса, късно се включвам, но като съвет -пиши в темата за кърмене.
Сега по същество - Ники в началото беше много слабичък, едва имаше душа за две-три дръпвания. Висеше по 20 мин. на едната гърда, тъкмо реша че е накърмен и сложа да спи и ревне. Почнах -20 мин, едната, 20. мин. другата и чакам сам са спре да преглъща (като гълта значи яде, другото е, че те ползва вместо биба). На 40тия ден започнах да дохранвам, защото не ми стигаха сили вече - ако имах изцедена кърма давах нея, ако не АМ - приготвях 30 мл.Така докато позаякна, освести се след раждането, минаха зверските колики и сега суче без проблем. Дохранвах СЛЕД накърмване. През тези 3 месеца пих с литри лактогонен чай и вода. Като заспеше не можех да го събудя и това е. Затова бързах да го нахраня преди да е заспял :lol:
Пробното кърмене е голяма глупост. Кантара е ненужен-само те стресира. Ние имаме и освен допълнителен стрес полза никаква.
Ники се научи да суче със силиконови зърна, защото беше захранен със шише в родилното и не искаше цица. Излъгах със силиконово и в 4ти месец ги махнах.
Стерджито мяркала ли се е?
[/url][/url]
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #284 -: Октомври 13, 2010, 08:21:34 am »
Благодаря на всички за включването по моя спам  :D
Спирам вече, по тези въпроси в тази тема  :) ще се кърмим, къде ще ходим, тази сутрин се справихме идеално. ( преди да я сложа да яде си размачках хубаво гърдата (имах и буци) и с помпата издърпах нещата да тръгнат, а после тя. Та така, малко да и помогна ).

За Стерчето утре е големият ден, освен ако девойката не е решила друго... :)

Елле, да разкажеш за незабравимата среща !  :)
*
« Отговор #285 -: Октомври 13, 2010, 08:30:25 am »
Елле ,приятна среща с малкото ,такава ще е  и за баткото :lol:
Стерче, мило още 1 ден  :crossfingers:
Рашии,къде се изгуби   :ask:

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #286 -: Октомври 13, 2010, 09:15:20 am »
Елле, и на мен ще ми е много интересно какво ще каже баткото след прегледа ви! Успех и хубави мигове с бебчо.
Райче, ти си пиши в темата за кърменето - ама да не спреш да пишеш и тук  :wink: а лично попивам всичко написано от всяка от вече настоящите мами с опит в кърмене, отглеждане и т.н. и смятам че това е полезна информация директно от първоизточника. 
Росинка, много ли са ти големи панталоните? Няма ли да можеш да си ги носиш? Ако пък е толкова зле, можеш да ги смениш мисля - има такава опция.

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #287 -: Октомври 13, 2010, 09:43:29 am »
Сегаа аз пак смойте въпросчета,има ли някоя от вас коята да е лекувала гъбички с Канестан ?Ако има нека ми каже с апликатора ли ги поставяше или с ръка незнам как е по правилно ,абе изобщо всичко което е свързано с бъркане ме притесняваа  :?

Маймунке аз ги преборих с Канестен! Не съм използвала апликатора! От Канестена ли или от какво обаче и аз незнам флората ми е отишла по дяволите и сега ми предписаха 10 дена Лактажин.

Аз да ви се оплача  :( От вчера съм с много безболезнени контракции. Започнах към магнерота и ношпато пак да пия гинипрал.
*
« Отговор #288 -: Октомври 13, 2010, 09:55:15 am »
Цитат
Аз съм толкова разочарована от него, като професионалист, не за прегледа, ами като 4 год пациент на клиниката, че повече никога не искам да го виждам. Държа се като пълен идиот, за съжаление така петни и името на клиниката.

nikolina-pikolina, би ли разказала подробно. Голяма част от нас са пациентки на д-р Сигридов и ако има нещо, което те е обезпокоило, ще се радвам да споделиш.
« Отговор #289 -: Октомври 13, 2010, 09:57:33 am »
Раиска искам да ти кажа, че се запознах с една мама. Родила е в II градска. Бебка добре се е хранила, след ядене не плачела и така 2 седмици, докато се окаже, че детето не яде достатъчно о я приеха по спешност в Токуда. Сега е добре, но е била в много критично състояние. Имам предвид, че е важно да си имаш кантар, мери, захранвай, ако трябва давай и добавка. Ще се справиш. О, и да ви е жива и здрава дъщерята.
Според мен, ако бебето пълни памперсите (поне 4-5 изхождания по голяма нужда на ден), значи всичко е наред. Не съм ползвала кантар, повечето мами не ползват, но изхожданията са добра индикация. По едно време памперсите за нищо ги нямахме ;) Иначе да се твърди, че бебето се е хранело добре, е смешно - майката няма как да прецени.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #290 -: Октомври 13, 2010, 10:01:21 am »
Здравейте мами :) Минавам да ви нагледам :) Стерче успех утре,а ако мацката е решила днес да е -супер :):) Тя отсега си е с характер така че...  :D аз съм по-добре-гърлото ме боли но не толкова много.Но носа ми си тече ли тече..Но какво да се прави-поне съм в къщи и се лекувам с каквото мога-чай и мед и лимон..
Лек ден от мен и до после..
*
« Отговор #291 -: Октомври 13, 2010, 10:06:51 am »
Здравейте !

Ники
:bighug:

Криска пий си лекарствата и лягай! Лежи колкото можеш повече и контракциите трябва да минат  :hug2:

Викс
, панталона ще трябва да го сменям поне с 2 номера  :lol: Днес ще им звънна
« Отговор #292 -: Октомври 13, 2010, 10:12:34 am »
Привет, момичета. :D
Виждам всички сте в сравнително добро настроение! А така! :D Продължавайте да се усмихвате и радвате на бременността. Сега с известна доза носталгия се сещам за този период. Става ми мило!  :)

По повод на гъбите - при мен се наложи преди серклажа да сложа един апликатор Гиназол - свърши перфектна работа, успях да се опазя после до секциото. Пусках сравнително често изследвания.
За Д-р Сигридов - добре се справя според мен, назначаваше ми непрекъснато изследванията, т.е. държеше при всяко посещение при него /на 3-4 седмици/ да представям актуални, проследяваше всичко и вземаше адеквактни решения. Доведохме нещата заедно до най-щастливия край! Жив и здрав да е! Обаче: Има едно негово качество, което не харесвах - плюенето по адрес на колегите. Понякога прекаляваше в коментарите си. Както правилно отбеляза по-горе Нина, случвало се е един и същ факт да го коментира по различен начин. Това ми е направило впечатление, но съм му го простила - младичък е още, себичен....

Хайде засега лек ден от мен. И никакви хреми, сополи, болезнени контракции!

Стерче, ти си на ход!
« Последна редакция: Октомври 13, 2010, 10:14:26 am от Tsvetiii »
*
« Отговор #293 -: Октомври 13, 2010, 10:20:28 am »
а за болките, аз нямам ендроментриоза, но имам понякога много силни болки ниско долу в корема и в областта на яйчниците, като питам, получавам два варианта на отговор - не може да са ти яйчниците, всичко е наред с тях, от бременността е; или да от стимулацията може да те болят яйчниците, а иди, че разбери какво става.
Ели, аз също съм така още от началото. При все че сега понамаляха, но пак има моменти... Моята доки ми каза, че всичките тези болки се дължат на растежа на мехура на бебето - докато се разпъва, за да заеме целия обем на матката. Това можело да причини и леко кървене (не моето:-)), но не било притеснително. Склонна съм да й вярвам, особено като гледам как расте малкото опашато нещо - като гъба след дъжд. Все си мисля, че колкото и да казват, че възрастта няма значение, 33 не е като 23: надали тялото ми е склонно без бой да понесе всички промени (като си сетя преди 10 години на какво го подлагах без проблеми, сега ми става лошо дори само да си го помисля :-)
« Отговор #294 -: Октомври 13, 2010, 11:17:53 am »
Стерче, девойката е с характер наистина, стискам палци всичко да мине леко :D
Елле, после ще чакаме да кажеш за срещата как е минало :)
Раиска, аз си те чета с удоволствие, това си е все пак опит, който някои от нас все още нямат и за нас е важна всяка информация ;)
Аз си бях взела един дънки и джинси. До миналата седмица размера ми беше ок , а сега ми се струва, че на дупе и крака ми стават големи. Само на шкембето държат  :lol:
Искам да попитам дали е възможно бебо толкова много да шава. Имам чувството, че не се спира. Нали не си внушавам, че е той  :oops:
Бързо оздравяване на всички сладурки  :bighug:
« Отговор #295 -: Октомври 13, 2010, 11:21:29 am »
Благодаря на всички за помоща ви  :D.Криска аз пък сложих с апликатора ,ама от днеска няма че нещо ме е шубе  :?.А и да ти кажа напълно е възможно да си прецакаш флората от хапчетата,това как го остановихте че да знам и аз ако ми се случи !?
 Стере силно стиснати палчета нещата независимо кога да се развият благополучно  :P.
 Рашинкаааа,Естелиткааа ама нямате право трябва чат пат да се показвате че да има някакъв контрол  :lol: :wink:.
 Приятен ден Дами ,на болните да си седят в къщи да пият много чайче с лимон и мед,на останалите не се спирайте джиткайте из магазините от това по хубаво нямааа  :lol: :lol: :lol:.А на работещите ,амиии не си давайте мн мн зор ;).

Тонка ,ами възможно е разбира се,наслаждавай се мила :)))
Еле чакам те с хубави новинки :)
Райскааааа аз лично искам да те чета та в коята и тема да пишеш там съм :)))
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #296 -: Октомври 13, 2010, 11:26:54 am »
Цитат
Аз съм толкова разочарована от него, като професионалист, не за прегледа, ами като 4 год пациент на клиниката, че повече никога не искам да го виждам. Държа се като пълен идиот, за съжаление така петни и името на клиниката.

nikolina-pikolina, би ли разказала подробно. Голяма част от нас са пациентки на д-р Сигридов и ако има нещо, което те е обезпокоило, ще се радвам да споделиш.
Присъединявам се, искам и аз да разбера какво е предизвикало това изказване. Аз лично съм много доволна от него. Признавам, че хумора му е странен, но само толкова.

Гъбите, аз ги лекувах със Гинопеварил и Низорал 3 дни, преди това антибиотик за бактериите 7 дни , и сега също съм на Лактажил 10 дни като Криска , защото флората хич я нямало. Като приключа ще пускам контролна микробиология и стерилна урина.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #297 -: Октомври 13, 2010, 11:51:57 am »
това как го остановихте че да знам и аз ако ми се случи !?

Ами след лечението с Канестена пуснах повторна МБ и там излезе.
*
« Отговор #298 -: Октомври 13, 2010, 12:16:35 pm »
Надин, и аз съм на 34 и хич не давам да се говори против "старите жени". сигурно и 20 годишните ги боли, ама сигурно те не се притесняват толкова, пък и всички тези манипулации преди това - са ни подлудили според мен. не съм сигурна дали без тях бих била толкова притеснена за всяко нещо. но пък сигурно можем и да й се радваме повече на бременността си?

стрече, успех и хубава среща
еле и на теб
криска да се оправяш бързо
*
« Отговор #299 -: Октомври 13, 2010, 12:18:47 pm »
мисля утре да пробвам и чая от майчен лист
АБСОЛЮТНО ПРОТИВОПОКАЗЕН ПРИ БРЕМЕННОСТ!

Илеини, беше питала за Окситоцин ампули за слизане на кърмата. Става, но такъв отдавна няма по аптеките. Пък и той не става за отпушване на канали, а само за отключване на рефлекса за потичане на млякото.
Вълшебното хапче за отпушване на канали е Лецитин (поне 1200 мг./дн.).А другото - бебе :lol:
Здрави майки и бебета.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери