Раиска, те Боби3 и Камбоцола са ти казали, но да се намеся и аз като една свекърва
, макар и бъдеща. И моят син първият месец- два сучеше по 40-50 мин.
Можи би можеш да помолиш да ти я оставят още 10-15мин. и, примерно, ти да им я върнеш. Аз бях на 12 ет. с бебето при мен и кърмех на поискване, но пък им се вързах на глупостта за почивката м\у 22 и 7 и като ревнеше нощем вместо да го накърмя аз го разнасях из целия етаж докато болката в раната не ме стоварваше на някой стол, откъдето той ме изстрелваше с рев! Той е бил гладен , а аз го гушкам!
Но тогава не мислех трезво. Освен това нощното кърмене м/у 3 и 8 е изключително важно за образуването на пролактина. И без това първите месеци ще ти се струва, че освен да кърмиш друго не правиш, по-добре отсега я учи да суче-а тя и без това друго забавление няма, пък и така най-пълноценно се сближавате. Искам да кажа,че не е загуба на време или лишаване на детето от ласки- напротив.
И да, някои деца много бързо свикват с бибероните и отказват гърда- особено по-мързеливите.
А пробното кърмене няма да го коментирам- много деца е отбило.Това е уравнение с постоянно променящи се неизвестни- не всяко ядене е еднакво като количество, ами ако се е изакало или изпишкало бебето докато е яло, ако е повърнало? При това тук ства дума за 15мл.!
Те в родилното ги теглят всеки ден, за да са сигурни,че не отслабват с повече от 10% от рожденото си тегло.
Най-точен отговор ще получиш след ок. 2 седмици, но дотогава не е зле да я научиш да суче, за да може да ти се регулира кърмата- няма постоянно да е толкова много.
Извинете, момичета, че ви оспамих темата!
Лека бременност!