0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #260 -: Октомври 12, 2010, 18:51:14 pm »
аз ще се пробвам да поспя сега. и на вас ли ви се спи постоянно?

Непрекъснато :-) Тъкмо се събуждам от второто за деня 2-часово дремване  :D
Смехотворното е как ми се обърна био часовника: сега заспивам в 21, събуждам се в 2, после окончателно в 6-7! Аз - доброволно будна в 7 часа сутринта: това е чудо, достойно за Ватикана :D
*
« Отговор #261 -: Октомври 12, 2010, 18:54:14 pm »
Момичета имам и аз един въпрос,гледайки биометричните данни от ФМ само не мога да разбера колко см е бебо.Бихте ли ми казали как са съкращенията за дължината,разчитам големина на главичката и т.н ,но само това не мога?Някой ползвал ли е Стопацид против киселини???

« Отговор #262 -: Октомври 12, 2010, 19:17:39 pm »
Раиска, недей така, бе, мила! Сукането е освен ядене и удоволствие за бебетата! Моят хубавец ядеше по 40-50 минути в началото, бавно, с почивки. Те се уморяват, това си е бая усилие за тях. Освен това, бебетата не ядат еднакво на всяко хранене. А и няма да й укрепнат мускулите и да започне да суче по-бързо, ако я свикваш на шише от сега. Ти не се бой, че я мъчиш нея. Просто се нагласи, че кърменето в началото отнема време. После ще става все по-кратко.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #263 -: Октомври 12, 2010, 20:13:42 pm »
Раиска, аз като прясна леля  :oops: да изкажа мнение за кърменето. Както казва cambozzola, нормално е сученето да отнема доста време. Ако ти остава кърма цеди се като се прибереш и замразявай да имаш вариант ако отсъстваш от вкъщи. С първото дете сестра ми направи огроооомна грешка да слуша личната на Криси и да я дохранва, детето се отби за 5 месеца. Сега с второто се хранят колкото му е кеф и когато му е кеф. За 30 дни беше + 1.5 кг. само на кърма от цица  :D

Аз като ходих при д-р Сигридов вътре беше една нова док. (Марина Михова май пишеше на табелката) с нея ще стане като с Перси и Шефкетова преди, никой няма да иска да е при нея, всеки ще се моли да е при Сигридов, ще мине време и нея ще приемаме за даденост  :) Ако трябва да съм честна сега и аз бих предпочела да не съм при нея, трудно се доверявам.

Сега да разкажа за себе си. На първата ФМ всичко е нормално, това доста ме успокои. Беше странно да гледам как бебо мърда, а аз нищо не усещам. Все едно не е в мен. Док нищо не каза за пола, а аз не се сетих да попитам. Преди  малко изтеглих и БХС, според док е идеално и не се налага да почвам Фраксипарина. Ще си пусна от ЖК ПКК, урина, МБ, кр. захар и CRP към 20-ти, за да ми е спокойно, следващият преглед ще е на 8 ноември.
« Отговор #264 -: Октомври 12, 2010, 20:23:37 pm »
Мира,браво за хубавите новинки.Аз пък изкарвам песъчинки,та от там и болката в бъбрека и ниско доло,пак почнах неоринала и ще съм на него до края.Изписаха ми и Биозин Мама за имунната система че сега с тея вирусиии...отделно съм се обзавела и аз с кандида  :(,сега 6 дни ще слагам Канестен,после вече ще видим кое как е).Искам да попитам нещо,нормално ли е да ми придърпва вечер ниско доло сеедно имам тежест само вечер в корема и така дърпа че чак ме боли и се привеждам  :?,а също така освен че ми се пишка често ,ми се допишква изведнъж и направо чак боли,сеедно съм стискла цяла вечност,едвам стигам тоалетнта  :?.Ооооо и още нещоо ужас мн въпроси станаха ама  :oops: ,зърната ми ме болят зверски,и то не е точно болка а по точно горят нещо ужасно (това е само вечер като вляза да се къпя),на някой да му се е случвалоо  :???
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #265 -: Октомври 12, 2010, 20:29:22 pm »
Мънки[/i],за пишкането и при мен става изведнъж и някак си чак ме заболява, а и ти щом изкарваш песъчинки е от това,знам как е  :?Аз от , седмица ставам по 3 пъти вечер до тоалета и е мн.кофти ама....ще търпим
Зърната и мен ме болят ,а особено след къпане все едно ми се издуват и чак каначелтата ми изпъкват,предполагам ,че всичко това е нормално
Кажете за съкращенията бе момичета при тази биометрия,как пишат размерите на бебчовците?????

*
« Отговор #266 -: Октомври 12, 2010, 20:44:03 pm »
Относно плацентата и аз съм с предна и бебка до сега не ме е тормозила с ритничета, не че не я усещам ама си е мн леко. Или е мн спокойна или е от предната плацента.
И аз съм така .Усещам бебо , но не е чак тормозещо... Даже като се обърне седалищно , усещам само едно рязко прихождане до 00 за кратко , докато се намести :lol:

Викс , вчера и ние бяхме на док и сме 1230гр. Вървим си заедно и това си е  :
D
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #267 -: Октомври 12, 2010, 20:53:41 pm »
кантара : и аз гледах че са много скъпи, но не съм разглеждала специално. Леля му на мъжа ми е педиатър и каза че задължително трябва да имам кантар, за да може тя да идва вкъщи и да ми следи всичко, а не да ходя по болници...Каза че тя ще го вземе. Като се приберем от болницата ще видя какво е купила, тя ще намери нещо хем добро хем и цената да му е по-прилична.

Боби, за контролното кърмене - аз поисках акушерките да ми я премерят, защото виждам че имам много мляко, а те ми дават добавка 10-20 мл (значи не качва достатъчно)...и аз не знам какво става. Като видях колко е изяла лошо ми стана...
Аз я виждам че малко суче - дръпне няколко пъти и заспи. Аз и щипя бузите,краката, ушичките и дърпам - едвам я будя. И пак същата схема. А то млякото ми само тече !
Сега тук в болницата я взимам за 50 мин някъде за всяко кърмене. Аз докато я взема ( особено ако е последното дадено бебе ), докато се наместим в стаята, докато я намърдам да суче и започнем със сукане-спане-будене и то времето ми свършило...нито знам колко е яла ( още зяпа ) нито съм я нацелувала като хората.
Затова реших така, тук сме на шише, да заякне малко, а вкъщи ще имам цялото свободно време и кантара да си се храним и т.н. Не вярвам за 1-2 дни нещо да стане. А и шишето на Авент пуска доста по-бавно от шишетата, които дават тук.

Мони
- аз не знам за биометрията  :?
Маймун и аз съм била така с пишкането .
« Отговор #268 -: Октомври 12, 2010, 21:03:54 pm »
Моникс, на мен ми казаха още в 15 седмица,че бебето вече не се мери на дължина, а на тегло. Иначе съкращенията, които знам са следните:
BDP - диаметър на главата,
HC - обиколка на главата
АС - обиколка на корема
FL-дължина на бедрото
Мира, честито за хубавите новини от ФМ, трябвало е да питаш за пола, на мен Сигридов още в 12 гс ми каза, че е момиче.
Мънки, много неприятно с тези песъчинки, дано те отпусне от лекарствата.
*
« Отговор #269 -: Октомври 12, 2010, 21:05:52 pm »
Маймунче аз бях с такива болки.Сигридов ми каза, че са от ендометриозата която имам.Аз се бях стреснала, че са контракции.На моменти така ме болеше, че не можех да ходя.Допишкваше ми се през 5 мин и ме болеше докато пишкам.Абе гадна работа.Отшумяха за две седмици с помощата на но-шпа.Друго не съм пила.
*
« Отговор #270 -: Октомври 12, 2010, 21:08:06 pm »
Аха ,благодаря Чери.Значи правилно съм запомнила  само тежината.Благодаря,Раиска и на теб 

*
« Отговор #271 -: Октомври 12, 2010, 21:11:44 pm »
Монкс, докато си изровя бележките Чери ти е отговорила :)
Мира, честито за добрите новини!
Мънки, песъчинки не съм имала, обаче в момента, в който ми се доходи до тоалетната ако не е наблизо съм си се изпуснала  :oops: Да не казвам, че 5-6 ставания на нощ не ми мърдат (и това в спокойните нощи  :D). Колкото до зърната моите са като прежулени още от началото. Всеки допир е доста "приятен", но вече свикнах... И при мен положението се влошава след баня.

« Отговор #272 -: Октомври 12, 2010, 21:21:02 pm »
Благодаря ви момичета явно не е нещо необичайно оспокойхте ме ,аз ставам по 3 пъти точно на вечер ,мъжа ми направо се вижда в чудо  хххихиххи ама така ще е ,още малко остана,ще стискаме зъби няма как  :D
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #273 -: Октомври 12, 2010, 21:29:47 pm »
ама така ще е ,още малко остана,ще стискаме зъби няма как  :D
Мънки, ще стискаме зъби и още как! Тепърва ще ни се налага, особено след като се родят мъниците  :lol: Майка ми каза, че бременните неволи си били песен в сравнение с това, което следвало след тях :wink:
Извинявам се за спама!

*
« Отговор #274 -: Октомври 12, 2010, 21:40:14 pm »
и за пишкам по сто пъти, а съм още в началото, не зная как ще го караме до края. Колкото до размерите, тук в англия имат един CRL или CRM, което е дължината от главата до опашката. не зная дали в бг го използват.

а за болките, аз нямам ендроментриоза, но имам понякога много силни болки ниско долу в корема и в областта на яйчниците, като питам, получавам два варианта на отговор - не може да са ти яйчниците, всичко е наред с тях, от бременността е; или да от стимулацията може да те болят яйчниците, а иди, че разбери какво става.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #275 -: Октомври 12, 2010, 21:57:42 pm »
Да се запиша и аз за деня :). Аз пишках много и болезнено още преди закъснението на М и това продължи допреди 5-6 дни. Същото и с болките в корема. И с гаденето... Остана ми само умората, разсеяността, запекът и болките в гърдите /които си ги имам отпреди заради кисти/. Всичко премина като магийка.
Утре е първата ми "среща" с бебо. Много се вълнувам. Малко се притеснявам дали има бебе изобщо  :oops: /все пак още не съм го виждала/. Синът ми много държи да дойде с мен - той е на 7 и живо се интересува от "бебешката" тема  :).
Стерче, успех в четвъртък! Дано всичко мине като по ноти.
Мънки, с предишната си бременност имах бъбречна криза. Отврат е и искрено ти съчувствам. Дано отмине по - бързо.
« Отговор #276 -: Октомври 12, 2010, 22:02:38 pm »
Сегаа аз пак смойте въпросчета,има ли някоя от вас коята да е лекувала гъбички с Канестан ?Ако има нека ми каже с апликатора ли ги поставяше или с ръка незнам как е по правилно ,абе изобщо всичко което е свързано с бъркане ме притесняваа  :?

Еле 22 - незабравина среща с мъничето :)
*
« Отговор #277 -: Октомври 12, 2010, 22:05:15 pm »
Забравих да кажа , че си получих панталона от КОнти! Много е хубав обачееее е огроооомен. Какво мерих ,какво поръчах... :D
« Отговор #278 -: Октомври 12, 2010, 22:16:29 pm »
еле, мога да се представя какво е вълнението.. стискам палци да го видиш утре - няма такова облекчение  :)

Размерите навсякъде са едвакви, но след 13г.с. дължина от глава до опашка не се мери точно, а тези които са написани от Чери.

Съчевствам ви за пишкането, защото аз продължавам моите неволи с нова сила- не мога да отида до тоалетна вече 3 ден, незнам какво да правя, вече се притеснявам. Днес взех 2 сашета дуфалак, мисля утре да пробвам и чая от майчен лист, защото вечер като го пия стомаха страшно ме присвива и се будя без да има смисъл  :x Особеното усещане отляво обаче изчезна..
« Отговор #279 -: Октомври 12, 2010, 22:22:29 pm »
Раиска, те Боби3 и Камбоцола са ти казали, но да се намеся и аз като една свекърва :D, макар и бъдеща. И моят син първият месец- два сучеше по 40-50 мин.
Можи би можеш да помолиш да ти я оставят още 10-15мин. и, примерно, ти да им я върнеш. Аз бях на 12 ет. с бебето при мен и кърмех на поискване, но пък им се вързах на глупостта за почивката м\у 22 и 7 и като ревнеше нощем вместо да го накърмя аз го разнасях из целия етаж докато болката в раната не ме стоварваше на някой стол, откъдето той ме изстрелваше с рев! Той е бил гладен , а аз го гушкам!
Но тогава не мислех трезво. Освен това нощното кърмене м/у 3 и 8 е изключително важно за образуването на пролактина. И без това първите месеци ще ти се струва, че освен да кърмиш друго не правиш, по-добре отсега я учи да суче-а тя и без това друго забавление няма, пък и така най-пълноценно се сближавате. Искам да кажа,че не е загуба на време или лишаване на детето от ласки- напротив.
И да, някои деца много бързо свикват с бибероните и отказват гърда- особено по-мързеливите.
А пробното кърмене няма да го коментирам- много деца е отбило.Това е уравнение с постоянно променящи се неизвестни- не всяко ядене е еднакво като количество, ами ако се е изакало или изпишкало бебето докато е яло, ако е повърнало? При това тук ства дума за 15мл.!
Те в родилното ги теглят всеки ден, за да са сигурни,че не отслабват с повече от 10% от рожденото си тегло.
Най-точен отговор ще получиш след ок. 2 седмици, но дотогава не е зле да я научиш да суче, за да може да ти се регулира кърмата- няма постоянно да е толкова много.
Извинете, момичета, че ви оспамих темата!
Лека бременност!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.