0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #240 -: Октомври 12, 2010, 13:11:50 pm »
Раиса, аз като идвах в петък ми се видя, че правят ремонт на третия етаж в МД. Къде е родилна зала тогава? Или е само в другото крило ремонта? И ти на 12-ти етаж ли си?

Да, на третия етаж има ремонт, родилното е свалено на втория. Аз бях говорила с док още преди месец, че искам да съм на 12 етаж...и изведнъж, в неделя сутринта тръгват да ме местят от реанимация, питат ме на кой етаж - аз казвам 12ти, и да ама не. Няма свободни легла, няма нищо запазено на мое име и така. Казха ми че варянтите са ми да отида на 7мия етаж. Или ще съм в обща стая с теалетна на етажа или ще съм в самостоятелна стая, със собствен санитарен възел, но за 80 лв на вечер. Избрах да съм сама и изобщо не съжалявам. Верно, ще платя 4 нощувки но разликата е голяма. Принцино е забранено външни лица да влизат на етажа ( ако искат да видят бебето показваш го на входа на отделението ) но в моята стая може, понеже съм сама. Иначе не е удобно...те няколко жени в стаята , едната се цеди, другата пърди и влизат някакви външни хора...Тук бебето не е постоянно при мен, а спазвам режима на етажа. На всеки 3 часа, 1 е при мен в стаята. Гушиме се, имаме гости и се храним  :). Дават ми я в 7,10,13,16,19,22 часа е за последно. Връщам я в 23 часа и си спи при лелките. В началото ми стана кофти че се прецаках ( исках да е постоянно при мен ) но сега не съжалявам че така стана. Много бързо ми минават 2та часа докато я няма и имам време да си погледна нещо, да се изкъпя ( че си е приключение ), да дойде някой да ме види, да попиша с вас  :wink: .
Ето сега отивам да я взема и после ще довърша.

( между другото очаквах някой да ме нахока да не спамя темата на бременните  :) радвам се че не ми се карате, щото аз не искам да си ходя... :D )

За  "тоалета" долу, аз се оправях с опипване...до колко сполучливо не знам, но и не ме интересува...на който не му аресва - да се оправя той  :lol: Страх ме беше да ходя на козметик, заради хигиената. Знам че спазват, но все пак ...аз гъби хващах само от поглед. Тук не ме обръснаха, значи съм била добре.
« Отговор #241 -: Октомври 12, 2010, 13:20:10 pm »
tanj74, мисля че Сигридов  в събота ще бъде на работа. Аз като си записвах час исках да е около 13.10., но ми казаха че тогава ще отсъства. Затова си записах за 16.10. (и аз съм в събота)- тогава със сигурност щял да бъде там. Дано няма някаква промяна, Vickson да каже ако знае.
Иначе обаче аз отивам дори и да го няма,щото пак съм много притеснена. Още не усещам бебето, а уж при втора бременност се усещало по-рано. Та съм се паникьосала здраво. То аз все намирам за какво да се притесня, де.
Но знам че ти пътуваш от провинцията и наистина ще е неприятно ако го няма.
*
« Отговор #242 -: Октомври 12, 2010, 13:35:39 pm »
За козметика - Ъпсурд. Аз веждите не мога да си оскубя, без прилично количество сълзи (а и нецензурни изказвания по повод роднините). Та май ще мина на варианта с опипването...

*
« Отговор #243 -: Октомври 12, 2010, 13:37:01 pm »
zeituni мерси за инфото  :flower:.Наистина е неприятно това с пътуванята.Но нямам друг избор.
p.s.преди малко успях да се свържа с секретарките и ми казаха, че в събота Сигридов ще работи  :D

« Последна редакция: Октомври 12, 2010, 13:45:41 pm от tanj74 »
« Отговор #244 -: Октомври 12, 2010, 13:38:58 pm »
Благодаря на всички за топлото посрещане,страхотни сте   :)
Райсче хубаво да нагушиш и цункаш момата и от мен

Вярвам!!!!
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #245 -: Октомври 12, 2010, 14:02:08 pm »
Vickson имаш ли представа докога ще отсъства Сигридов?В събота трябва да съм при него и сега се чудя заслужава ли си да бия толкова часа път ако не е там  :?
До колкото разбрах май в петък ще е на работа, но пак не мога да ви гарантирам, че той ще е на смяна когато е вашия час. Аз също имам час за края на месеца, но не знам кой от двамата ще е.
« Отговор #246 -: Октомври 12, 2010, 14:05:50 pm »
p.s.преди малко успях да се свържа с секретарките и ми казаха, че в събота Сигридов ще работи  :D 

А в петък няма ли да е там, на мен той ми каза да отида в петък в 7.30 сутринта без да записвам час само да ми измери шийката. Ох дано да се е върнал, че да не се разкравам и на другия ден.
Аз бях на ЖК, според лекарката там всичко било супер, щом съм нямала контракции или болки не можело да ми е скъсена шийката, а за утрогестана каза, че няма да коментира, защото се давал до 12 гс.  :D Изобщо на колкото лекари отидеш толкова различни мнения ще чуеш.

Раиса, честито мляко!!!
Бебеошори, добре дошла, лека и безпроблемна бременност до края!
*
« Отговор #247 -: Октомври 12, 2010, 14:10:31 pm »
( между другото очаквах някой да ме нахока да не спамя темата на бременните  :) радвам се че не ми се карате, щото аз не искам да си ходя... :D )

Раиска много са интересни разказчетата ти, за мен е удоволствие да ги чета и така да се доближа още повече до тези прекрасни твои първи мигове. Информацията, която ни даваш е много полезна за мен, прегръдки за теб и малката ти принцеска  :bighug:

*
« Отговор #248 -: Октомври 12, 2010, 14:12:54 pm »
Cherry не знам за петъка.Аз питах за събота и ми казаха, че в събота вече ще е там.
« Отговор #249 -: Октомври 12, 2010, 14:20:05 pm »
Сега видях, че Виксън е писала преди мен, че май и в петък ще работи, дано наистина е така. А новата лекарка и аз я видях веднъж, Сигридов я викна, когато ме преглеждаше и й обясняваше с подробности как ми е правил редукцията, явно съм доста интересен случай. Само незнам дали за нея ще се записват часове или прегледите вече ще са при който се паднат.
*
« Отговор #250 -: Октомври 12, 2010, 14:22:29 pm »
Ехо привет момичета!Супер настроение цари тук :grouphug2:
Веднага приветсвам Бебешори-браво на бебоците :welcome_1:
Стерчи,успех за четвъртък-Петковден е да знаеш :wink:
Относно обезкосмяванетоАди от известно време при мен е цял ритуал-само с огледало иначе нищо се не вижда  там :lol:
Раиска,ние няма да те нахокаме щото ни е интересно ,пък и приятно да си лафим с теб :bighug:

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #251 -: Октомври 12, 2010, 14:28:24 pm »
Ех, Раиса, как ще те гоним от темата. Разказваш толкова увлекателно :lol:...
Аз продължавам с въпросите :D :
 -пишеш през телефона или да не повярва човек, че в МД има нет 8O и може да си вземеш лаптопа?
 -и щом на 7-ми ет. плащаш по 80лв на вечер, колко е тогава на 12ет.? 8O

Ихаа..ако знаете преди малко какви "яки" ритничета отнесох. :lol: Най-хубавото нещо в живота ми. Направо се разплаках от умиление.
« Последна редакция: Октомври 12, 2010, 14:32:05 pm от Nataly* »
« Отговор #252 -: Октомври 12, 2010, 14:57:50 pm »

Иначе обаче аз отивам дори и да го няма,щото пак съм много притеснена. Още не усещам бебето, а уж при втора бременност се усещало по-рано. Та съм се паникьосала здраво. То аз все намирам за какво да се притесня, де.

Дъщеря ми я усетих в 16 седмица /първа бременност/. Младежът едва в 18та и то за кратко, след което имаше период на затишие.
И аз така си мислех, че трябва да е. Втората да се усеща по-рано. Явно не е правило. И двете бременности ми са със задна плацента.
Но не съм се шашкала чак толкова :D

« Отговор #253 -: Октомври 12, 2010, 15:49:05 pm »
aditoo с козметик.  :lol: При мен друг вариант няма. Отдавна не виждам какво става там. Ходя през 2 седмици, за да не е така болезнено. Аз от стимулацията имам и по корема един гаден мъх, ама съм си го оставила за накрая. Може би като вляза в 9 ще махам и него.  :oops:
Не е от стимулацията, от бременността е - ако не те дразни, не го махай, ще си падне като родиш. Аз се бях покрила с брадавички по шията и под гърдите, които изчезнаха за отрицателно време след раждането (за ден-два, буквално).
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #254 -: Октомври 12, 2010, 15:50:21 pm »
За усещането на бебето... Аз май съм от най-късно усетилите /слаба съм, със задна плацента/ и има 5-6 дни откакто го почувствах за първи път лекичко. Даже не бях съвсем убедена, че е това първите ден-два.  :lol: После пък изведнъж го усетих категорично, точно нещото на което му казвате "ритник", чак подскочих на дивана...и така 2 дни плътно бушуваше, щом ме събуди по-предната нощ. От вчера насам пък - почти нищо, само лек гъдел някакъв, днес не съм го усещала. Казвам го в потвърждение на думите на Албена всичко това - и времето е много относително, и поредността на бременността, и каква е плацентата явно. А и когато веднъж вече сме го усетили, това въобще не значи, че оттам нататък ще го усещаме със същата интензивност и е проблем, ако има затишие някакво. Моето като не го усетих днес - пуснах доплера да се уверя, че е ОК - бие му сърцето та пушек се вдига  :D, вероятно е заел позиция, в която не ме подритва така яко, или просто мързелува.

Та не изпадай в паника Зейтуни, явно така е нормално.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #255 -: Октомври 12, 2010, 16:00:50 pm »
cambozzola аз ще го махам заради секциото (разреза ще е по коремата операция, т.е надлъжен) така че по-добре да ги дръпна отколкото да ми ги махат с някой мизерен бръснач както беше при коремната. Иначе не ми пука особено за окосмяването. Нашите хирурзи така ме обезобразиха, че малко косъм ич не е проблем. Ще има да го крия тоя корем... и аз не знам колко време.  :(
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #256 -: Октомври 12, 2010, 18:00:07 pm »
Раиса, честито мляко, дето толкова го чакаше, сега звучи изобилно. на малката харесва ли й новото меню? въобще не мога да разбера тази логика, че като ти се развикат ти повече ще слушаш, хич не съм съгласна, все ти да си им крива за нещо. сигурно не си единствената родилка дето се тресе от окситоцина, да се бяха понаучили как да се оправят. важното е, че сте живи и здрави, ти как си, как  върви възстановяването, имаш ли болки още?

Оф, мляко имам доволно, но бебка нещо не успява да го яде. Имах пробно кърмене - за 40 мин беше изяла 15 мл  :( ( за днес трябва да са 30 мл ) . Аз като видях колко малко е изяла се върнах в стаята и за 5 мин и наточих 20 мл. После за следващото хранене реших да видя за какво става въпрос - еми за 10 мин от едната гърда изцедих 40 мл...а има и още. Явно и е трудно още на беба. Мисля да не я мъча повече, то и нямам достатъчно време тук...аз от кърмене не мога да я видя. Реших че тук ще се цедя и ще я храня с шише, а вкъщи ще я мъча на гърди и ще я меря на кантара да видя какво е изяла...
Ели аз не ги обвинявам...вярвам че си разбират от работата, а и надали им е лесно с нервите. Тук се ражда постоянно! Аз за 12 часа в предродилна зала - 3 момичета родиха на съседното легло. ( 2 ги изкараха за последните 2 напъна в родилна зала, но едната баш си роди до мен ). Това само в моята стая! Отделно другите...постоянно се крещи, някои мами са като линейки направо. Напрежение си е и то не малко. Нормално е на моменти да се изпускат, а и аз едва ли съм била съвсем адекватна. Някак си от силните болки не успяваш да се средоточиш много, особено като ти говорят от няколко страни...Те викайки те карат да се фокусираш над думите им и да им помогнеш да си свършат работата по-бързо. Абе в крайна сметка да минава и това е  :)
Аз с всеки ден съм все по-добре. Болки имам, няма как да изчезнат толкова бързо  :) То и след нормално раждане матката боли като се прибира, пък камо ли като е рязана. Но снощи спах почти добре. Имам големи очаквания за тази вечер.
Днес като ми сменяха лепенката на шева, старшата сестра веднага позна кой ме е оперирал :D Имам естетически шев, който е обърнат на вътре и конците са в кожата - резорбират се. Казаха ми, че като ми махнат тази лепенка и съм готова,няма и белег да имам, чак се изненадах!

Нати , при мен нет няма. Аз и вкъщи ползвам преносим нет на Мтел ... Мъжа ми дойде да ми донесе багажа в неделя сутринта, казах му да ми вземе и лаптопа.
Но Дианка каза, че при тях на 12 етаж има нет в коридора. Дали има компютър някакъв, или уаерлес не знам...Тя да каже като се появи  :)

На 7мия етаж е безплатно. Не знам по колко жени са в стая, малко са кофти стаите, но най-гадното е с банята и тоалетната, че е обща...И повярвайте - не е никак привлекателна...те може би затова масово жените тук са некъпани и със същите нощници от родилното...с петната кръв. Това да си вземеш в багажа 2 нощници е глупост - трябват си дрехи някакви. Едната я пиши бегала, тя от раждането няма как да остане чиста. Втората също може лесно да се изцапа с кръв...и какво ? А и ти ходиш, обикаляш насам-натам, не лежиш като изтукан по цял ден. Аз имах една нощница за раждането, една пижама с копчета и имам 3 екипа тип домашни - клинове и блузи/фанелки + една жилетка.
На 12 етаж нощувка е 40 лв, двойна стая.
Аз понеже съм в еденична - цената е двойна...нищо че съм на 7ми етаж.  :)
*
« Отговор #257 -: Октомври 12, 2010, 18:06:21 pm »
раиса, хич не дей да кокетничиш :) нали знаеш, че няма да те изгоним.

аз ще се пробвам да поспя сега. и на вас ли ви се спи постоянно?
*
« Отговор #258 -: Октомври 12, 2010, 18:12:49 pm »
Раиска, как ще я мъчиш. Ако не я слагаш да суче как ще се научи. Нормално е бебетата да сучат по 30 мин. Освен това едва ли е изсукала само 15 мл. Моят кантар ми правеше едни шантави замервания, а на този дето кой знае колко хиляди бебета са премерени ако ще вярваш.Колко проблеми са причинили контролните замервания. Тебе какво те накара да правиш контролно замерване. Показателно е колко наддава и то децата се мерят след 2 седмици примерно, за да се прецени реално.Кърми си детето,а после ако искаш и додавай, но едва ли имаш проблем. С помпата не можеш да се стимулираш както би те стимулирало едно бебе, е сигурно има изключения, да не влизам в спорове :lol:
*
« Отговор #259 -: Октомври 12, 2010, 18:13:42 pm »
сега видях, че си писала. аз явно съм се наслушала на ужасии от приятелки за гадни доктори, дето ти скачат по корема и ти бият шамари и други такива, вярно е, че им е натоварено, но пък и на теб не ти е било по-леко. важното е, че си добре и че с бебето всичко е наред, сигурна съм, че като се приберете на спокойствие в къщи ще си хапва колкото й трябва. в този ред на мисли кажете за везните, щото аз гледам едни в нета, но са много скъпи, а това се взима за първите няколко месеца или година докато се кърми или поне докато е сигурно, че яде бебето. та кажи, пък и другите, къде мога да погледна везни на прилични цени?