0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #220 -: Октомври 11, 2010, 20:55:42 pm »
стерче, честита дата, може пък девойката, каквато си е вироглава да реши по-рано, но четвъртък е хубав срок. стискам палци за лека и много приятна  първа среща.

раиса, да знаеш успяваш да направиш дори секциото привлекателно, явно бебка е много специална щом такава любов цъфти от първия час дето се вика.

надин, много кофти за това с кървенето, дано не се налага да лежиш твърде много, но по-важно е ти и бебето да сте добре. да се оправяш бързо от гадния грип. аз съм станала като една хиена - имаше едно сополиво полякинче в болницата до мен и аз много се напрегнах, станала съм една - сакън да не ми кихне някой бацил, никога не съм била такава, но сега си е друго.

ето и моят отчет, бебето е с внушителните размери от 2.1 см и има пулс от 156 удара в минута. със сигурност е едно, явно втория сак се е абсорбирал, то това се знаеше, много е смешно има едно като ореолче от едната страна, мъжа ми ще каже, че това са неговите гени :)

на мен също ми казаха, че съм с предна плацента, но доколкото зная плацента превиа и предна плацента са съвсем различни неща, сега ще ида да прочета пак и ще докладвам.

надин дано се оправиш съвсем скоро.
« Отговор #221 -: Октомври 11, 2010, 20:58:45 pm »
Честита нова тема, момичета!Започва страхотно с появата на двете девойки! Да се пълни бързо и до края все така да се прехвърляте в "Честито"!
Раиса, още веднъж, честита ти мома! Не се безпокой за кърменето- ще се напаснете с девойката. На мен кърмата ми слезе чак на 4-тия ден, но пък прокапа по пода- ще се регулира и при теб- приемай достатъчно течности и не се отказвай да я учиш да суче- сукането е най-добрата стимулация.
Стерче, стиснати палци за теб и бебка!
Камбоцола, страшни сте родените на тия дати, значи- умни и красиви- направо нямам думи!(Аз , такова, не защото синът ми е на 15, просто така- съвсем безпристрастно :D :D :D)
Предна плацента и плацента превиа нямат нищо общо помежду си. При предната тя е прикрепена към предната стена на матката, а при превиа плацентата е към шийката на матката и възпрепятства нормалното раждане, а и е причина за често кървене.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
« Отговор #222 -: Октомври 11, 2010, 21:33:36 pm »
инке-тинке ме е изпреварила,
ето един линк за плацента превиа, на английски е, но ако на някой му е много важен, мога да го преведа, само ми кажете.

http://www.babycenter.com/0_placenta-previa_830.bc?page=3

като цяло дори и плацента превиа има степени, според това колко е близо до шийката на матката. само 10 % от бременните имали такава, а от тях със сериозни усложнения са още по-малко. съвсем е възможно да се вдигне плацента превиа и да си стане "нормална" плацента. ако има превиа се ражда задължително със секцио, не се прави секс, не се тича и не се вдига повече от 4.5 кг, за да не се предизвика кървене.

но надин, ти нямаш превиа, така че не се шашкай, предната плацента си е съвсем нормална, възможно е малко по-трудно да си усетим бебетата, ако тя ги "завива", но и това казват, че не е задължително. иначе не е проблем предната плацента. ще трябва да изчакаме да видим какво ти казват лекарите за това кървене. стискам палци много бързо да се оправиш
« Отговор #223 -: Октомври 11, 2010, 22:11:48 pm »
И моята плацента е предна, до скоро ми казваха, че е и превия, понеже беше разположена точно над канала. В 17 гс покриваше изцяло канала, в 21 гс вече беше 1 см над канала, а сега в 26 гс се е вдигнала на 2 см над канала, но лекаря ми каза, че повече няма да се вдига, а за нормално раждане трябвало да е 3 см. над канала.  Предупредиха ме, че има риск от прокървяване,но досега не съм имала. Казаха ми да се пазя, без секс, да не вдигам тежко и без дълги разходки.
*
« Отговор #224 -: Октомври 11, 2010, 22:55:01 pm »
bebeshori,добре дошла при нас,най-желаната и очаквана тема,изпълненас радости,дано само такива щастлива неща се случват и да четем тук.
Нека се пълни с нови растящи коремчета,че нали като пораснат много и накрая отпадат :)
Искате ли да си направим нещо като вестителки на добрите новини за родените бебчета,както е в бг мама в някои теми.
Тоест няколко дами тук да си дават на лични тел.номера,и на тях да им се пращат смс или обаждане с данни кога,какво и как се е родило..
И после вестителките тук да съобщават тук новината.?
« Последна редакция: Октомври 11, 2010, 22:58:10 pm от nikid »

« Отговор #225 -: Октомври 11, 2010, 23:34:04 pm »
ЕЕ много се радвам за новите попълнения, при това пресни, пресни  :D да имате лека и спокойна бременост и прекрасен финал  :D

Елена, браво за хубавите новини!
Раиска, благодарим за предаванията на живо  :wink: Като цяло доволна ли си от грижите в МД? Дано скоро се приберете без проблеми!
Надин, почивай спокойно доколкото можеш, сигурна съм че ще си по-добре. Заради плацентата ли е кървенето?
*
« Отговор #226 -: Октомври 12, 2010, 01:11:37 am »
гледайте каква съм заспала, Бебешори, добре дошла тук, лека и много щастлива бременност.

аз нали си ме знаете сега ми направи впечатление, че на снимката от ехото пише, размер 20.7 мм, пък навсякъде като чета за 8-9 седмица пишат 1.6 мм, вижда ми се много голяма разлика, може да е от апарата или от моята глава, но някоя от вас ако знае нещо за размерите, ще съм благодарна да сподели.

иначе за вестител на добри новини съм първа писта :) аз често съм на компютъра, така че няма въобще да ми представлява проблем, ще е едно удоволствие, както се казва

лека ви нощ
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #227 -: Октомври 12, 2010, 01:23:20 am »
Еленка, дали не е 1,6 см?  :D От 1,6см до 2см не виждам голяма разлика. Хайде отивай да поспиш, ние отиваме на следобедна разходка  :eating:  :oops:
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #228 -: Октомври 12, 2010, 08:44:56 am »
Като цяло доволна ли си от грижите в МД? Дано скоро се приберете без проблеми!

:) Доволна съм, да. Сега като се замисля, кофти впечатление ми направи само една сетра/лекарка, която беше малко груба. А, и тук в одлението при бебетата има една много кисела и все за нещо прави забележки. Малко ми беше сресово по време на операцията, понеже имаше две жени които постоянно ми се караха, докато ме подготвят. Аз не знаех на кой свят съм от всякакви болки, а те ми викаха да не мърдам - ок, но от болките имах разни ковулсии, които не можех да удържам.
Но мисля че това е нормално...държат се по-грубо за да слушаш и изпълняваш, все пак не съм отишла на спа процедура...Анастезиолога 5 пъти ми дупчи гърба докато ми вкара катетъра...по едно време си смени иглата, та или съм била виновна аз, че при контракциите съм мърдала леко (те ми бяха на 2 мин ), или той не си беше избрал подходящата игла. Човека беше много мил, всичко ми обясняваше, за да не ме стресне . Но и аз не съм им била лесна, цялото ми тяло се втрисаше ( мисля че е от Окситоцина, тресеш се все едно си с висока температура ), на контракциите малко или много се сгърчвах, цялата се бях стегнала...та така.
За финал мога да кажа, че положителните ми впечатления от персонала са много много повече от отрицателните. Даже аз по-скоро имам много забележки към база и храна, към хора - не. ( храната е плен шит ! )

Сещате ли се за една досадна реклама "Къде е млякото" ... Та, отговорът е - в големите бомби на мама  :lol: Днес ми слезе млякото, значи - на 3ти ден. ( вчера се цедих с помпата и си мисля че тя отвори големите порти на теча ). Мъжа ми ми купи ръчна на Авент. Довона съм как работи .
« Отговор #229 -: Октомври 12, 2010, 09:10:57 am »
Добро утро и от мен :)
Първо искам да поздравя с "Честито и добре дошла" Бебешори и Желязкова. Лека и безпроблемна бременност момичета :-*.
Аз от вчера вече съм на работа и неуспях да вляза да видя как сте. Вечерта така ми беше стегнало от офиса, че казах на милото, че искам да ходим някъдев на гости  :oops: и отидохме. Но днес бързам да ви прочета и да ви кажа, че се радвам, че ви има  :bighug:.
Нашият бебок вчера цял ден мърдаше, неможа да се намести. Затова пък днес още спи  :lol:.
Желая ви прекрасен ден и Стерче, стискам палци да се видите скоро с момата :)
« Отговор #230 -: Октомври 12, 2010, 09:14:22 am »
Камбоцола, страшни сте родените на тия дати, значи- умни и красиви- направо нямам думи!(Аз , такова, не защото синът ми е на 15, просто така- съвсем безпристрастно :D :D :D)
Разбирам те напълно ;) Кои сме ние да оспорваме фактите?!?  :lol:

Сещате ли се за една досадна реклама "Къде е млякото" ...
Мъжът ми оня ден разправя на Борис "Така е, дребен - имаш крава, пиеш мляко!"  :lol: :lol: :lol:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #231 -: Октомври 12, 2010, 09:24:04 am »
Разбирам те напълно ;) Кои сме ние да оспорваме фактите?!?  :lol:
Сладурки, и тия дето да на 18-ти не са много лоши :lol: :lol: :lol: май хихихи

Иначе ние вчера бяхме на преглед, само дето Сигридов го нямаше и новата д-р Михова ни гледа... не съм очарована, ако трябва да съм честна, не за друго, ами не знам как държи трансдюсера и как го мърда, но нито един нормален разбираем кадър не видяхме на бебо, само тя си знае кво е гледала. А когато Сигридов гледа, все едно съм вътре в корема си и всичко виждам и разбирам. С мен бяха майка ми и мъж ми, и те подтвърдиха, че абсолютно нищо не на видели за 25-те минути преглед. Иначе каза че бебчо е добре, отговаря на седмиците, пораснал е  и вече е 1,200кг. Акробат бил  :D така каза, легнал по гръб, вирнал краката си пред лицето си и си ги гушнал с ръце - демек нещо като сандвич!  :lol: Голям смях. Искаше ми се и аз да го бях видяла ама на! Абе усетих аз че нещо правеше той вчера цял ден се мести и върти и ме риташе много различно, а то явно е бил с главата надолу по някое време. И така.

Райче, честито ти Мляко!!!  :wink:
Тони-бонбони, извинявай, ама само аз ли не можах да видя снимките от сватбата? не ги намерих в албумчето ни в снимка.бг?!
Добре дошли на новите попълнения и леки месеци до края.
« Последна редакция: Октомври 12, 2010, 09:38:36 am от Vickson »
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #232 -: Октомври 12, 2010, 10:05:07 am »
Раиса, аз като идвах в петък ми се видя, че правят ремонт на третия етаж в МД. Къде е родилна зала тогава? Или е само в другото крило ремонта? И ти на 12-ти етаж ли си?
*
« Отговор #233 -: Октомври 12, 2010, 11:47:09 am »
Здравейте, момичета!
Първо  :welcome_1: на новите попълнения, дано скоро да има още. Леки 9 месеца (или каквото е останало от тях).
Раиса, изключителни благодарности за обстойните обяснения! Със сълзи (от радост) съм ги чела, като ти разкаже някоя позната вече не звучи толкова зле.
Не съм писала известно време, но чета редовно. При мен нещата са наред. Бебето не спира да ме рита, корема ми се тресе достатъчно, че вече и през дрехите се вижда какво се случва. В момента, в който седна и се започва :)
От към емоционално състояние съм го закъсала яко... рева като малко дете през 5 мин., буквално за всичко... Как ще я карам така не знам, хората около мен се чудят какво се случва, а на мен просто ми се плаче.
Искам да ви питам  :oops: как се справяте с буйната растителност, намираща се под корема?
Приятен ден на всички!

*
« Отговор #234 -: Октомври 12, 2010, 12:29:57 pm »
елле, аз съм пълна патка, разбира се, че е в сантиметри, и съм направила и една друга грешка, не е 2,7 сантиментра, а ми е 2,07 сантиметра, така че си права, че разликата не е особено голяма. не зная що се притесних, ама нали трябва за нещо да се притеснявам.

адито, аз не плача за сега, но това с концентрацията и помненето въобще го няма. а хората около теб не са ли свикнали с идеята, че си бременна и е нормално да плачеш? то и да се смееш е нормално, но предполагам това не предизвиква проблеми.

Раиса, честито мляко, дето толкова го чакаше, сега звучи изобилно. на малката харесва ли й новото меню? въобще не мога да разбера тази логика, че като ти се развикат ти повече ще слушаш, хич не съм съгласна, все ти да си им крива за нещо. сигурно не си единствената родилка дето се тресе от окситоцина, да се бяха понаучили как да се оправят. важното е, че сте живи и здрави, ти как си, как  върви възстановяването, имаш ли болки още?
*
« Отговор #235 -: Октомври 12, 2010, 12:33:14 pm »
aditoo с козметик.  :lol: При мен друг вариант няма. Отдавна не виждам какво става там. Ходя през 2 седмици, за да не е така болезнено. Аз от стимулацията имам и по корема един гаден мъх, ама съм си го оставила за накрая. Може би като вляза в 9 ще махам и него.  :oops:
*
« Отговор #236 -: Октомври 12, 2010, 12:33:38 pm »
Привет и от мен :D
Добре дошла на бебешори, късмет и леки и безгрижни  :cloud9:
Относно плацентата и аз съм с предна и превия, гласят ме за секцио :(, пия магнерот 3 пъти по 1 незнам дали от лейарствата, но нямам кървене за сега :)
Раиса благодаря за пояснението за номерата на гащите много ми беше чудно :oops:
*
« Отговор #237 -: Октомври 12, 2010, 12:41:09 pm »
Vickson имаш ли представа докога ще отсъства Сигридов?В събота трябва да съм при него и сега се чудя заслужава ли си да бия толкова часа път ако не е там  :?
« Последна редакция: Октомври 12, 2010, 12:43:03 pm от tanj74 »
*
« Отговор #238 -: Октомври 12, 2010, 12:46:35 pm »
Момичета вижте на какво попаднах във форума. Някой друг има ли мнение по въпроса?
Цитат
... сетих се още нещо много важно по отношение на кърменето и болницата. Ако в началото имате проблеми с кърмата, т.е. имате кърма, но каналчетата са ви твърде тесни и все още не може да потече както трябва има едно лекарство, което може да ви помогне - казва се  Oxitocin и е на ампулки, слага се на капки в носа. Помолете в болницата да ви го сложат още в началото, за да помогне да тръгне кърмата по каналчетата, защото ако го направят на по-късен етап, когато гърдите ви са станали като камък няма ефект. На мен ми го каза една приятелка, но за съжаление когато разбрах вече беше късно. Иначе в болницата акушерките много добре знаят, че могат и така да ви помогнат /не само със зверско стискане/, но ако не си поискате се правят на три и половина. Това е, искренно се надявам това да ви помогне и да успеете да закърмите сладурченцата.
Относно плацентата и аз съм с предна и бебка до сега не ме е тормозила с ритничета, не че не я усещам ама си е мн леко. Или е мн спокойна или е от предната плацента.
« Отговор #239 -: Октомври 12, 2010, 12:57:31 pm »
Адито, аз също по-лесно се разплаквам, но да ви кажа снощи как се смях. Легнахме и милото за лека нощ пак си прави майтапи и аз като започнах да се смея от сърце, че и със сълзи и така 10 минути сигурно ;). Едва се спрях. Ама ми беше готино :)
Аз все още не съм ходила за там на козметик, но може и да опра до него скоро.