0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #200 -: Октомври 11, 2010, 14:24:02 pm »
Раиска ти си нашия герой бе момиче!Минала си през "всички екстри". Нищо крайния резултат е налице, а какво по-хубаво от това!? Мн се радвам за теб и малката. Аз по принцип ще съм секцио, но го искам точно на термин, че накрая и аз мога да мина по същия път като теб. За бельото - мн ми хареса има ли някой бг сайт по който може да се поръча?
А ти стерче какво правиш още тук? Аз ровя из честито, а вие още 2в1.
На Желязкова добре дошла  :D аз на 11 ден след трансфера бях с ЧХГ 86 с близнаци.
Момичета бъдете мн внимателни тия падания могат да ни изиграят лоша шега. Аз вече съм си вкъщи и си лежа по цял ден. Не смея да изляза навън. Както казва моето слънце на финалната отсечка сме и трябва да устискаме. То сега и вирусите започват, така че се пазете много.
« Отговор #201 -: Октомври 11, 2010, 14:36:08 pm »
Раиса, браво на теб, поизмъчила си се, но важното е хубавия финал. Успех и в кърменето, сигурна съм, че ще се справите! А тези гащи и аз ги гледах в Бейби мола и много ми ги препоръчаха, казаха, че става да се ползват веднага след секцио и прибират по-бързо корема. Ти какъв размер си взе, мен ми казаха, че се гледа талията от преди забременяването, имат размери от 60 до 95 талия,  та и аз мисля да си взема по-нататък.
Желязкова, добре дошла, аз на 11 ден имах ЧХГ 430 и бяха 2 бебета, явно стойностите при всеки са различни и зависи и кога са се имплантирали ембрионите. Но със сигурност са поне 2 :D
Аз пък лежа по цял ден, вече всичко ме боли от лежане, ама какво да се прави, явно така ще е до края.
*
« Отговор #202 -: Октомври 11, 2010, 14:43:49 pm »
Раиса,много приятно ми е да чета разказите край случилото се събитие.
Кога се прибирате у дома в прекрасната детска стая?

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #203 -: Октомври 11, 2010, 14:51:53 pm »
Аз стигам до следния извод - като не става питай. Ако не ти помогнат - питай втори, трети и т.н. Докато стане. Днес докато кърмех влезе една лекарка и аз веднага я помолих да дойде да види какво става, как става и защо не става  :lol:
Тя ми обясни, че не съм си слагла хубаво гърдата... Та открих номера - излъгваш я да си отвори устата и като зяпне - бързо пъхаш максимално. Не зърното и леко отгоре, а колкото побере, един вид да и напълня устата. Нещо такова.
Сега май добре яде, не и дадох от шишето. А и те ми сипват по 10-20 гр мляко, не знам принципно колко трябва да яде новородено.
Но пък едното зърно ме боли, или с позите не се справям или нещо друго не правя като хората...то и тя с фасони, иска само гушната да я кърмя.
Абе веселба си е, ще стане, но очевидно ще сме на схемата опит - грешка .

Аз много трудно намерих снимка на гащите. Фирмата е "Anita", и колана ми за бременни е на тази фирма, много е добра. Но нещо не успях да намеря техен сайт, само дистрибутори разни...Единстеното което се сещам е да се намери телефон на бейби мола и там се пита какво е положението с тази фирма...понеже те си имат представител там.
Гащите отстрани са с колани за затягане. За размер се ползва обиколката на талията когато коланите са отпуснати - т.е. най-широкия им варянт. Трябва да предцениш, колко горе - долу ще ти е корема след раждането. Разбира се, има го момента че те са ластични и спокойно си слагаш +/- 10 см. Моя корем, изправена, беше между 120-113 см. Момичето на щанда ми каза да купя един размер, но аз купих по-малкия. Обиколката е за 80 см, ако не се лъжа. Гащите ми стават идеално, даже мога да закопчея коланите на 1то ниво.
Абе в общи линии консултирах се с жената на щанда, но тя като ми обясни за какво става въпрос се ориентирах сама.

Стерче ти верно ни разби ! И аз бях сигурна че вече имаме бебче...Момиче с характер !  :) Ще излезе, няма къде да избяга   :D

Казаха че ще ни пускат на 15ти, но аз давам зор за по-рано...14ти ?  :D

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #204 -: Октомври 11, 2010, 15:04:32 pm »
Аз пък лежа по цял ден, вече всичко ме боли от лежане, ама какво да се прави, явно така ще е до края.

Точно мислех да те преслушам как си и ти се появи. Полежи още малко, а после ще го караш просто малко по спокойно и всичко ще бъде наред. Тази седмица ли беше при Сигридов пак?Усещаш ли я сладураната да се е вдигнала нагоре?

А за кърмата на лекциите казаха, че трябва да се ядът повече белтъчини.
« Отговор #205 -: Октомври 11, 2010, 15:19:34 pm »
Точно мислех да те преслушам как си и ти се появи. Полежи още малко, а после ще го караш просто малко по спокойно и всичко ще бъде наред. Тази седмица ли беше при Сигридов пак?Усещаш ли я сладураната да се е вдигнала нагоре?

Ами все под пъпа ме рита, явно не се е вдигнала, ама дано поне шийката да остане същата, да не се скъсява повече. Слагам и утрогестан, четох, че той я стяга, даже в други форуми имаше момичета, на които им се е увеличила от утрогестана. Дано и при мен стане така. При Сигридов съм в петък да видим какво е положението. А утре съм на ЖК, тъкмо да си взема болничния за месеца, ама там такива екстри като измерване на шийката не правят  :D
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #206 -: Октомври 11, 2010, 15:22:27 pm »
Здравейте и от мен дами... И аз мисля вече към края на месеца-тогава ще съм 26/27 седмица да спирам работа защото при мен положението не е много розово..Искам да кажа че работя по 9/10 часа на крак цял ден с почивка естествено,но не толкова колкото на мен ми се иска да почивам в предвид състоянието ми.. А относно настинките-пак съм си жив пример..Днес отидох на работа и се наложи мъжа ми да идва да ме прибере и айде при лекаря.Такава хрема,такова гърло ме боли.Добре че нямам температура и с бебо всичко е наред.Но то е ужасно-не мога да дишам,носът ми е тотално запушен..А още не е започнала истинската зима.И взе да ми идва в повече май на мен .И според майка ми и мъжа ми трябва да си почивам сега,а не както аз правя.Първата настинка преди 3 седмици на крак на работа,ама тази не се издържа..
Искам да попитам нещо което ми е интересно :) Има ли мами в моите седмици-24/25,които да са купили люлки или колички..Аз още май не смея.Много ли е рано..???
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #207 -: Октомври 11, 2010, 15:29:11 pm »
Искам да попитам нещо което ми е интересно :) Има ли мами в моите седмици-24/25,които да са купили люлки или колички..Аз още май не смея.Много ли е рано..???

Аз съм купила кошарки, дрешки, шишета, вана и други още от 18 седмица  :D Всичко си е до човек!

Чери не го мисли много! Едната ми девойка е залепена за шийката и даже като ритка имам чувството че ще се подаде някой крак или ръка  :? Усещам я някъде 6 пръста под пъпа!
За утрогестана съм чувала че даже и за контракции помагал.

Раиска голяма борба с това кърмене  :D ще му хванеш цакате няма къде да ходиш  :D
*

Желязкова

• **
  • 82
  • Животът е предизвикателство - приеми го!
« Отговор #208 -: Октомври 11, 2010, 15:33:42 pm »
Благодаря Ви за прекрасните пожелания, много сте мили.  Посрещнахте ме много топло и се надявам с всеки ден тази темичка да се пълни все повече с  :bfp1: :bfp1:
Поздрави на вашите мъничета и още веднъж - благодаря !!! 

*
« Отговор #209 -: Октомври 11, 2010, 16:15:50 pm »
Раиса, голямо приключение, големи преговори. дано се разберете съвсем скоро с малката. аз сега трябва да бягам на ехограф, виждам, че доста хора са писали, но като се върна ще ви чета и ще се отчета за ехото. това ми е втори, на който ще видя бебето и както можете да си представите вълнение е голямо.

до след малко
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #210 -: Октомври 11, 2010, 16:24:59 pm »
Ех, Райче, колко ми е приятно да чета за твоите премеждия с кърменето  :D сигурна съм че съвсем скоро ще се нагодите с малката една към друга и няма да имате никакви проблеми.
Сара, ако можеш наистина е по-удачно в това време шантаво да си си вкъщи. Аз също смятам от началото наследващия месец да си остана вкъщи вече, че от няколко дни карам накрак я вирусче, я настинка... но проблема е че сега не мога да изляза още. Иначе за покупките, това си е съвсем индивидуално, аз лично действам както ги усещам нещата, не се съобразявам с никакви чужди мнения. Започнах да си пазарувам преди около месец и малко, предимно дрешки дребни, но  :oops: вече сме поизпълнили списъка - от което аз лично съм много щастлива
« Отговор #211 -: Октомври 11, 2010, 16:45:40 pm »
Здравейте момичета!
Надявам се приемате нови попълнения  :)
Дойде време и аз да се запиша в дългоочакваната темичка  :)
Днес видяхме с доки 2 плодни сакчета едното е значително по малко от другото но да се надяваме и то  да се закрепи
Много съм ви чела и съм се радвала заедно с вас  :)

Вярвам!!!!
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #212 -: Октомври 11, 2010, 16:56:09 pm »
Добре дошла, Бебешори :), казах ти, че те чакаме в понеделник и много се радвам да те видя тук! Дано и двете бебчета се закрепят добре  :crossfingers:  :crossfingers:
Добре дошла и на Желязкова!
Леки 9 месеца, момичета!
Елена, чакам добри новини да донесеш :)
*
« Отговор #213 -: Октомври 11, 2010, 17:04:03 pm »
Привет от мен момичета.
Набързо само да ви се похваля, че днес вече се записах на ЖК и гледаха бебо. Всичко си му е наред. Рита с крачета и маха с ръчички. Цели 5 см. и нещо сме - май беше 5.2 см, ама от вълнение нещо дадох на заето. Доки каза че вървим дълги  :D.
Ако знаете само как се радвам. В края на месеца съм отново на преглед.

Хайде сега ще се върна назад да ви прочета, че исках първо да се похваля. Това е засега от мен. Поздрави на всички.

*
« Отговор #214 -: Октомври 11, 2010, 17:49:58 pm »
Такава хрема,такова гърло ме боли.Добре че нямам температура и с бебо всичко е наред.Но то е ужасно-не мога да дишам,носът ми е тотално запушен
И аз съм на този хал, вече на антибиотик, и то предписан не от УНГ-то, а от доки в "Щерев"! Бих ти препоръчака "Еуфорбиум", хомеопатични капки за нос, на мен много ми помагат. Дано нещо не увреди бебето, мен много ме е страх, независимо от всичко, което доки каза :(

А и друга беля май има - пак кървя, от събота (напуснах сватбата и кумското си място със скоростта на Пепеляшка, ама доста преди 12ч). Днес се доредих до доки, и тя каза да си лежа (което и без туй правя с тоз проклет грип), но и спомена, че май съм заформила предна плацента и това спомага кървенето. Някой знае ли що е то? Натали май беше споменавала нещо....Майка ми ми разказа, че тя била с "плацента превио" с мен, та затова била лежала 8 месеца нон стоп, но аз все се надявам да не съм наследила всичко :oops:

Ой, забравана! Желязкова, добре дошла, да запазиш тази усмивка в идните месеци!
А за Раиссс! - нямам думи, такъв полеви дневник никой не е писал :-) А честито и тука!
*
« Отговор #215 -: Октомври 11, 2010, 17:53:05 pm »
Бебешори ще си има бебешори  :lol: Честито и добре дошла при нас  :D
Относно пазаруването аз започнах към 27-28г.с. пък дали не беше и по-рано?  :oops:
И на съм се спряла де. Днес пак извъртях една пералня с пелени и дрешки, което ми напомня да ги прибера от терасата. Купувам, пера, гладя и прибирам.
Раиска качи фото на принцесата да я видим в снимка.бг
Nadine скорошно възстановяване!
*
« Отговор #216 -: Октомври 11, 2010, 18:16:07 pm »
Бебешори добре дошла ! Лека бременност ти пожелавам и на финала 2 здрави бебенца .

За купуването да бебешки нещица - аз съм купила само няколко бодита и съм поръчала някой други нещица и чакам да ми ги пратят. Спалните комплекти , завивки , хавлийки ще чакам майка в началото на ноември да ходи до Турция и да ми вземе там от Тач. Кошарата е набелязана. Другите дрешки и т.н мога да купя точно за 1-2 дена .СЕга остана да довършим апартамента и да се нанесем , за да мога спокойно да си изпера и подредя всичко за бебока.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #217 -: Октомври 11, 2010, 18:28:39 pm »
Натали май беше споменавала нещо....Майка ми ми разказа, че тя била с "плацента превио" с мен, та затова била лежала 8 месеца нон стоп, но аз все се надявам да не съм наследила всичко :oops:

Аз съм с предна плацента, но доколкото знам това има значение, че по-късно ще усетим бебетата. И аз имах прокървяване в 6г.с. и след това леко зацапване в 10г.с., но никой не ми е споменал плацентата като причина. Иначе когато е плацента превия се лежи и наистина може да кърви от нея.

Хе, хе, много се радвам на новите попълнения. Освободиха се две места и веднага нови дойдоха. По-хубаво от това здраве му кажи. :lol:
*

stertje

• 538
  • звездобройка
« Отговор #218 -: Октомври 11, 2010, 18:49:00 pm »
Отчетче набързо, засега сме си  все още 2 в 1, но вече имаме дата - в четвъртък сме с багажа  в болницата. не остана вече и при нас време, скоро ще е и нашата среща. :D
<br />[/url][img]http://ticker
« Отговор #219 -: Октомври 11, 2010, 19:31:56 pm »
Стерче, супер! Хубави хора сме родените на 14.10. И скромни  :wink:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.