0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #160 -: Октомври 10, 2010, 17:07:56 pm »
Сами, четох, че тъпата болка е от разтягане... Не вярвам да е сериозно. На мен малко или много ми се оправиха чревните неразположения веднага щом премина гаденето /като ми беше лошо ядях само тестена храна, която ми утежняваше запека, оттам и червата ме боляха/. Сега закусвам първо с плодове, след час - 2 с нещо по - сериозно  :oops:. И като че ли се чувствам по- добре, макар че запека пак си го имам. Дано се почувстваш по - добре скоро.
*
« Отговор #161 -: Октомври 10, 2010, 17:14:10 pm »
Може ако имаш в ляво някакви сраствания примерно ...Моите болежки са основно в ляво и в таза някъде навътре, ама хубаво е ,че отшумяват! Питай док при следващото посещение , за твое успокоение :D
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #162 -: Октомври 10, 2010, 18:54:17 pm »
Халоу от нас, предаваме на живо от МД  :D

Сладкиша ми е прелестен, много съм щастлива ! Мъчим се да се кърмим, но нещо се затрудяваме...или е мързелива момата, или и е трудно.
Раждането беше много тегаво, но важното е финалът !
Изтекоха ми водите в 00.30 мин в петък. Тоест вече е било събота...нямах никакви болки, нито контракции. Беше голям цирк, защото се щурахме из вкъщи с мъжа, супер стреснати се чудихме какво да правим..търчах с една хавлия между кракта и си мислех как ще се докопам до болницата, като това не спира да тече...от къде да знам колко време имам. Тръгнахме, от където минех правех локви, но най-много в приемното.
 Ние всъщност не знаехме къде точно е приемното, звъннах на док
( къръщинка - той в Пловдив, но каза че ще дойде на следващия ден  :), то до тогава няма да съм родила, щом съм без болки )
обясни ми някакъв тунел и до там. Намерихме ние тунела без да сме сигурни то ли е или не...там - една зала, празна...аз влизам, под мен локва и изведнъж от една стая изкочи едно момче - Е, не очаквах това да видя! Питам го, това ли е применото, то - да, а аз - еми раждам!  :lol: Той - е много добре, а аз гледам и се чудя, този ебава ли ме...направих локва под мен, а никой не реагира.
По едно време една врата се овори и ме поканиха да вляза .
От там документи, преглед, клизма ... казаха да си оставя целия багаж - само по нощница, джапанки и дамската чанта.
Приеха ме с 1 см разкритие, без води. След 10 часа контракции на 5-7 мин. си бях на същото дередже...и добре че Дяволов дойде, защото вече бях доволно нервна и изморена. Един от лекарите му каза, че ме вижда за друго място...но док искаше до последно да ме пробва. Сложиха ми Окситоцин и след 2 часа имах контракции на 2 мин, а разкритие - Цели 2 см. Тоновете на бебка не вървяха добре и в един момент ми казаха, че ме местят за секцио...от там нещата започнаха да се развиват много бързо. От операцията и Реанимацията имам много кофти спомени, но важен е резултатът  :D а той е очарователен! Минал е само ден, а аз вече всичко забавих.
Сутринта ми беше много зле, защото знаех, че трябва днес много да вървя и да се движа, а аз изобщо не можех да се надигна от леглото ! Виеше ми се свят, повръщаше ми се зверски и болките бяха непоносими. След няколко часа упорити опити успях да се вдигна, махнаха ми катетъра и отидох сама до тоалетната. ( беше ужасно пишкане, но успях ) След още няколко часа вече бях преместена в стаята ми и разцъквах наоколо...А по обяд отидох сама да си взема бебето, носех го и го кърмех. Въобще като се замисля - в рамките на един ден имам огромно подобрение...сутринта ми се ревеше, че няма да успея да се вдигна от леглото, а сега обикалям по коридорите.  :D

Това е от нас ! Целувки на всички !
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #163 -: Октомври 10, 2010, 18:59:39 pm »
Еее, Раиска, поизмъчили сте се с бебка, но вече всичко е зад гърба ти. Успех с кърменето, бъдете здрави!  :bighug:
« Отговор #164 -: Октомври 10, 2010, 19:02:16 pm »
Ех геройнята ми тя ,браво миличка справила си се прекрасно,а още по прекрасно звучиш  :D.Цункай тоз сладкиш от мен специалнооооооооооооооо  :D
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #165 -: Октомври 10, 2010, 19:10:59 pm »
Ехаааа, Браво Раиска! :D
Наистина, важен е резултата :D
Прегръдки и целувки и от мен! :D
*
« Отговор #166 -: Октомври 10, 2010, 19:24:54 pm »
Раиска, миличка, важното е че ти и бебка сте добре!

« Отговор #167 -: Октомври 10, 2010, 19:29:58 pm »
Райска, много се радвам, че и двете с бебка сте добре  :bighug: Много целувки и успех с папането на принцсата  :D
*
« Отговор #168 -: Октомври 10, 2010, 19:46:21 pm »
Райска браво майче  :balk_46:
*
« Отговор #169 -: Октомври 10, 2010, 19:58:32 pm »
Раиса, звучи като да е започнало ужасно, но сега всичко да е наред. измъчила си се с тези 10 часа контракции и накрая секцио, но важното е, че бързо се възстановяваш и, че девойката е с теб и те радва, сигурна съм, че ще се разберете за кърменето. да сте живи и здрави и двете и много радост да си доставяте.

сами, според баба ми, след като е отляво е момче (тя е била акушерка и каза, че са си правили проучвания :)) а иначе по-сериозно, мен също ме боли корема и мисля, че са черва, защото вече и аз съм запечена, мислех си, че при мен ще е обратното, от бременността ще се оправя, така беше в първите седмици, но сега е ужас някакъв, ще видя какво ще правя. Сега видях, че си писала, че ги различаваш тези болки, дано не е нещо сериозно, аз винаги като се оплача от болка, ми казват, че по време на бременност било нормално, пиши какво ще ти кажат на теб, кога ще ходиш на лекар?

да ви се оплача, едвам удържам мъжа си да не се заглежда по легълца и столчета и др мебели за бебе, още ни е рано все пак, нали?

хубави новини има в темата ни тази събота и неделя, а пък и нови попълнения идват, така че купонът продължава
*
« Отговор #170 -: Октомври 10, 2010, 20:07:07 pm »
Раиса, браво и на двете ви. Малко сте се измъчили, но е важно че сега и двете сте добре.
Ех колко хубави новини. Все така да продължавате момичета. :D

*
« Отговор #171 -: Октомври 10, 2010, 20:12:18 pm »
Елена, късметлийка си! Аз моя не мога да го накарам да мине покрай детски магазин...

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #172 -: Октомври 10, 2010, 20:19:13 pm »
Браво на смелите мами :) дано при всички да мине всичко гладко :)
Аз май не пиша много в тази тема,по принцип повече чета.Именно оттук и разбрах за магазина от който вчера си взех и два панталона за мами  C&A.Не помня кое момиче беше писало .Намерих си страшно удобни дънки и панталон за по специални излизания..Наистина са супер качество.. :)
Иначе вчера и нашия тати най-накрая усети малкото бебе :) Точно вечерта аз си го усещам почти по едно и също време,ама тати не беше все още.. Опитваше ама уви. :) Еми аз викам сега е момента-дай си ръчичката.И той я сложи ама първите ритвания не ги усети..НО второто и третото почукване и се ококори :) Много весело стана..И днес един такъв само дебне и ми каза-като започне и викаш да пипам и аз :):)
Сега обаче си лягам че ми е едно изморено-утре на работа та така до края на месеца.След това спирам че взеха да ми идват отгоре тези 9 часа работен ден + 1 час пътуване напред назад  :? Пък и ще стане към 27/28 седмица... май е време за почивка... Лека вечер на всички и до скоро :)

Хубаво е да споделя това с вас-чувствам се част от "тима" :) Благодаря Ви че ви има
« Отговор #173 -: Октомври 10, 2010, 21:28:03 pm »
Раиска, браво, няма леки победи, но така е най-сладко :D Скорошно възстановяване и кърмене с малката.

Елена, за болката причини много, обикновено както ти казват е нормално, но ти в твоите седмици не подценявай остра или постоянна болка. При мен може би не е нещо сериозно, май Еле е права, че тъпите болки да от разтягане, мисля да не обаждам на лекар (засега никога не съм звъняла и незнам дали ще ми даде съвет по тел), но като отида пак ще питам. Може пък, както казва Роси да е от ендометриозата, макар че нямах страствания и се надявам поне засега да съм се отървала.

saraapl, добре дошла отново и браво за ритничетата, нямам търпение и аз да ги усетя :)
« Отговор #174 -: Октомври 10, 2010, 21:32:13 pm »
Браво Рая, доста напечено е било при тебе, но хубаво е че е минало и резултата вече е в ръцете ти, а това ни кара да забравяме за болката и премеждията от раждането.Още веднъж - поздравления за всичко!

*
« Отговор #175 -: Октомври 10, 2010, 21:37:17 pm »
Привет и от мен :balk_5:
Много хубави новини съм изтървала, но наваксах :D! Отдавна не съм писала, бях болна(изкарах прословутия вирус :?), сменихме си жилището и време не оставаше :( :(, но сега вече всичко е под контрол!
Раиска много се изненадах,че си взела бебка толкова бързо, БРАВО :D, всички казват, че чак на третия ден им дават бебетата след секцио :(
Инъче ние сме добре растем и чакаме щастливия момент, но все още нищо не сме купили!
*

Желязкова

• **
  • 82
  • Животът е предизвикателство - приеми го!
« Отговор #176 -: Октомври 10, 2010, 22:34:24 pm »
Мили момичета, пожелавам ви много спокойни дни   preggo, много усмивки  :balk_50: и весели и здрави бебчета! :bori_001: :babbycarrage: :bori_016: Сутринта бях на кръвен, 11 ден след трансфера и β-ЧХГ (hCG) -  330,49 U/L !!!
*
« Отговор #177 -: Октомври 10, 2010, 23:01:01 pm »
Желязкова,честито и леки оставащи месеци.
Райса,да ти е жива и здрава бебката.

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #178 -: Октомври 10, 2010, 23:03:47 pm »
Мили момичета, пожелавам ви много спокойни дни   preggo, много усмивки  :balk_50: и весели и здрави бебчета! :bori_001: :babbycarrage: :bori_016: Сутринта бях на кръвен, 11 ден след трансфера и β-ЧХГ (hCG) -  330,49 U/L !!!

Добре дошла при нас. :D
Това ЧХГ ми прилича като за близнаци. :wink: :lol:
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #179 -: Октомври 10, 2010, 23:36:52 pm »
:) И на мен ми казаха, че ще ми я дадът в понеделник, но аз изнахалствах и си я взех още днес :D

Стана ми странно, колко пъти съм си стискала гърдите и нищо. Днес извиках една акушерка да ми помогне с кърменето - тя ми натисна леко гърдата и хоп ! тръгна  8O
Който може го може  :lol:

Добре дошла Желязкова !
« Последна редакция: Октомври 10, 2010, 23:39:28 pm от Raissa777 »