0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #80 -: Октомври 08, 2010, 09:50:14 am »
Лъки бях на Гинипрал преди да ми започне сърцебиенето, но за Гинипрала ми бяха изписали да пия и Изоптин който е за сърцетуп. От както започна да ми се случва това се уплаших и спрях и Гинипрала и Изоптина.

Лите аз бях много зле с повръщането! Даже се наложи и в болница да полежа защото се обезводних, но една сутрин към 16та седмица се събудих и вече ми нямаше нищо!

що се отнася до дрехите аз скъсах анцузите си от носене  :) но вече и те ми стягат!
*
« Отговор #81 -: Октомври 08, 2010, 10:17:44 am »
Викс поръчката ще дойде другата седмица , защото куриерската фирма идвала в четвъртък и вторник при нас.  :D

За термина , моят го водят от началото 29.12. Нищо че бебо някой път изоставаше с 2-3 дни ,а сега е 1 седмица напред. Моят болничен ще е от 14.11 . Май с коя дата са те завели на ЖК.
Между другото и аз май клоня към секцио , та ще видим кога ще се появи човечето
« Последна редакция: Октомври 08, 2010, 10:20:18 am от rossy * »
*
« Отговор #82 -: Октомври 08, 2010, 10:25:59 am »
Виксън, при мен са броили точно 45 дни назад от първоначално изчисления термин - 1.11. Този термин и при мен не е точен - просто е точно 280 дни след първия ден от последната менструация.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #83 -: Октомври 08, 2010, 10:39:55 am »
Таратататаааааа !!!

Момичета, искам да ви съобщя...
Тъй като, Дианка беше доволно насъсквана, че започнаха да ни изпреварват...нейната девойка не издържа на напрежението и реши да се покаже тази нощ !!!  :D
Мама е много щастлива, има си една малка пчеличка Мая ! Добре я е отгледала...бебка е готова да дефилира с размери 3350 гр и 52 см.  :D

Дианка праща поздрави и много усмивки на всички, а ние и даваме почетното първо място от изоставащата тройка  :lol: Таткото от снощи се е подкарал с всякакви домашни ракии, така че Наздраве за Мая ! :D
*
« Отговор #84 -: Октомври 08, 2010, 10:52:53 am »
Ехаа,честита пчеличка на мама Дианка!Да е здрава и щастлива! :)

*

!!!

• 1495
« Отговор #85 -: Октомври 08, 2010, 10:54:31 am »
Ех че хубава новина ни носиш Раиска  :D Честито да им е!
Айде сега е твой ред и на Стерчето  :wink:
*

stertje

• 538
  • звездобройка
« Отговор #86 -: Октомври 08, 2010, 10:59:15 am »
Браво на Дианка - страхотна новина, айде дано да повлече краче и за нас чакащите "след" нея. При нас никаква промяна засега.
<br />[/url][img]http://ticker
*
« Отговор #87 -: Октомври 08, 2010, 11:05:49 am »
Урааа, много се радвам! Честито Дианче! :)

Хайде и ти Стерчо, а Раиска в понеделник :)

Рая, пусни една тема в честито :)

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #88 -: Октомври 08, 2010, 11:20:46 am »
 :D Готово !
Аз съм малко бавна...докато харесам картинка, пък да я сваля...  :lol:
« Отговор #89 -: Октомври 08, 2010, 12:06:32 pm »
Честито и тук на Дианка, нека малката Мая да ви радва много!

Аз да се оплача, вчера бях на преглед, бебката е добре, станала е 810 грама, но шийката ми се е скъсила много, станала е 2 см, а главата на бебето е много ниско и съвсем я подпира. Сигридов ми каза да лежа една седмица и ми изписа лекарства, но ако продължи да се скъсява че ще ми прави серклаж другата седмица, тогава било крайния срок за серклаж. Мен много ме е страх, защото тогава се падам 27 гс, ох дано да не се наложи. Иначе добрата новина е, че нямам контракции. Изписа ми и антибиотик, защото имало риск от инфекция заради редукцията, уж беше минал критичния момент, вече незнам какво да мисля. Каза ми, че ЦРП-то и да го следя, ако се вдигне вече нищо не можело да се направи и антибиотика бил по-скоро профилактично. И в 30 гс ще ми сложат инжекции за дробчетата.
Та така, сега ще лежа и дано другата седмица положението е по-добро. Дано бебката да  седи в мен колкото се може по-дълго.
*

!!!

• 1495
« Отговор #90 -: Октомври 08, 2010, 12:10:15 pm »
Чери миличка лежи ако трябва повече от 1 седмица! Аз вярвам че с лежане нещата се нормализират!
Стискам ти палци да не се стигне до серклаж и да не се стигне до преждевременно раждане!
*
« Отговор #91 -: Октомври 08, 2010, 12:58:11 pm »
Liteto, д-р Бойчев е наистина отличен специалист и невероятен човек. Ще си в добри ръце. :balk_103:

kriska, аз след като спрях гинипрала продължих със сърцетупа може би още 2 седмици, но постепенно се нормализира ситуацията при мен от самосебе си. Не се шашкай допълнително от притеснение също може да направиш аритмия. Дишай дълбоко и се успокоявай и ще видиш, че всичко ще е наред! :crossfingers:

Cherry, лежи само и си пий лекарствата. Аз лежа от 5 мес. Шийката ми дори от 2,6 стана 3 см. Само лежането и спокойствието помагат срещу гадните контракции.

Моите между другото доста се засилиха, но пак ми е трудно да различавам кое е контракция, кое от мърдането на бебетата. На тях сега им е вече тясно, почти не ритат а само се местят и коремът ми става много твърд на моменти. Освен това мъничетата усещат всичко и реагират.
Не ме оставят и да се храня много много. Вечер през вечер пазя заветното място. Първите месеци не повръщах, но за сметка на това сега наваксвам :)

Хайде вече се местя в щастливата тема Честито, че започнаха да валят бебчетата  :party:
*
« Отговор #92 -: Октомври 08, 2010, 13:10:26 pm »
Ехххх момичета 1 ден не съм чела, а вижте колко добри новини! Браво на мамите да са им живи и здрави бебоците. Хайде следващия  :lol:
Liteto и според мен трябва изцяло да се довериш на мнението на Бойчев. И аз като Лъки смятам, че си в добри ръце.
Чери а при теб лежане му е майката. И аз от 1окт съм в болничен. Вече започна и на мен да ми дотежава. Днес имахме някаква гадна авария и бяхме без ток няколко часа, наложи се на ходя до ЕОН. Е казвам ви вървя като патка  :lol: Не мога да си събера краката. Мн съм смешна отстрани ама кво да се прави така ще.
Мънки мн е сладко ескимосчето. Аз купих едно якенце с такива ушички.  :D
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #93 -: Октомври 08, 2010, 13:23:35 pm »
А такаааа!  :D Най-после една мама да повлече крак с бебчето - Мая, страхотно име, най-добрата ми приятелка се казва така и това име ме кара само да се усмихвам широко  :lol:
Който му е ред да не се подмотва тука :lol:
Благодаря за съветите с болничния, аз питам, защото искам да изляза в болничен от 01.11. Т.е. искам да застъпя двата болнични без прекъсване и така, ама ще се уточня с акушерката в ЖК - да сметнем от кога е тоя 45-дневния и оставащото да го пуснев в първия - нещо ей такова ще стане  :wink:
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #94 -: Октомври 08, 2010, 13:44:08 pm »
Честито на Дианка и от мен!
Стерче хайде мила, явно добре гледаш принцесата, че отказва да излезе!  :bighug:
Раиска и тя.... ама девойките нямат избор ще излязат, защото ние чакаме снаха...  :lol: :lol: :lol:
Раши   :bighug: тоооо не останало и при теб. Пуууу от страни как лети времето!!!  :bighug:
*
« Отговор #95 -: Октомври 08, 2010, 14:16:29 pm »
Как става измерването на дължината на шийката? На мен мисля не са ми я измервали досега.

Къде мога да открия бебешки дрешки от БГ производители?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #96 -: Октомври 08, 2010, 14:32:10 pm »
Браво Рая,виж какви новини ни носиш!
Честита розова радост на Дианка и тук !Хайде ,Стерче,Рая ... :D
Браво за добрите мерки на Мънки :wink:
Хайде ,дано има още добри новини :crossfingers:

« Отговор #97 -: Октомври 08, 2010, 14:38:58 pm »
Честито на мами Тайс и Дианка и от мен!!! Да са им живи и здрави бебите. :)

Да ви се похваля, преди малко получих дънките :P Много са удобни и ми харесват.Е, малко са ми големички, но нека има място. :D Иначе са точно каквито исках -по крака,за да могат да се прибират в ботуш. :wink:
« Отговор #98 -: Октомври 08, 2010, 14:51:46 pm »
Да честитя и аз на Таис и Дианка!Много здраве и щастливи мигове с малките принцеси.Аз ви чета редовно, но нямам нищо интересно за споделяне.Физически съм добре, вероятно защото качих малко кг - около 8 досега, иначе съм доста раздразнителна и се карам за щяло и не щяло с който ми е под ръка. Виждам че се очакват още бебчета, и това ще стане - когато им дойде времето, явно не искат да излизат когато ние искаме.Аз скоро също ще се подготвям - но първото го преносих и сякаш съм по-настроена и сега за преносване.Живот и здраве да е  - когато дойде!Леко раждане на Стерче и Рая, Раши също наближава!На останалите  момичета - лека и спокойна бременност.
*
« Отговор #99 -: Октомври 08, 2010, 15:04:34 pm »
Дамиииии!  :( 37,4*С нормална температура за бременни ли е, или да почвам с Парацетамола????