0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #920 -: Ноември 02, 2010, 09:48:00 am »
Благодаря Ви за отговорите, момичета. И аз така си мислех, че изтичането на коластра не е показател, но понеже никак не са ми напрегнати или чуствителни гърдите, пък и не са пораснали от третия месец, та това ме накара да се замисля по въпроса. Но и аз споделям мнението, че дори и да липсва кърма, не е болка за умиране и това не ни прави непълноценни майки.
Цитонамазка и аз не мисля да пускам, въпреки че на ЖК всеки път ме питат.За МБ може би ще пусна следващия месец профилактично.
Това все едно съм го писала аз :D
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #921 -: Ноември 02, 2010, 10:06:59 am »
Аз неможах да кърмя нито ден децата, защото нямах повече от 20-30 гр кърма и то след 30 минутно цедене. Честно да ви кажа, минах през период в който обвинявах себе си (силно казано, но изпитвах някаква вина) и все мислех дали неможеше да намеря все пак време да се цедя наистина на 3 часа за да стимулирам гърдите си.
После не ми оставаше време да мисля а и да имах кърма никак не си представям как щяха да се случват нещата:)
Споделям това защото няма нищо ненормално понякога да не се чувстваме "добри майки" за децата си. За едно сте прави, най-важно е да сте здрави с децата и да сте спокойни:)
Аз и сега не съм убедена дали съм добра с децата си и дали им давам всичко:)))Обатното обаче е на 1000000 процента. Те го правят всяка секунда:)
Лека бременност момичета.
*
« Отговор #922 -: Ноември 02, 2010, 11:15:42 am »

Здравейте!
И аз нямам изтичане на коластра. Гърдите ми не са чувствителни ( само понякога) и съм сменила сутиените с 1 номер от началото на бременността. Док каза , че това няма значение и не означава , че няма да имам кърма живот и здраве :)

Цитонамазка пусках някъде към 4 месец , по собствено желание .  МБ съм пускала 3 пъти от началото на бременността , пак по собствено желание (защото имам някакво постоянно течение , което се променя постоянно - и МБ е ок)
« Последна редакция: Ноември 02, 2010, 11:18:42 am от rossy * »
« Отговор #923 -: Ноември 02, 2010, 11:28:14 am »
Lisko, и аз някак си не си ги представям при теб нещата с кърменето.С тези три сладура....кой по-напред да накърмиш.Ти пък най-малко можеш да се обвиняваш...да износиш и родиш три дечица хич не е лесно.Кърмата да е проблема :lol: Сигурна съм, че и трите получват всичко необходимо, ако не и повече.
Гери, така е, еднакви неша ни терзаят и започваме да мислим еднакво :lol: :lol: :lol:
Аз пък вече го загазих с този мой крак.Явно съм прещипала някой седалищен нерв и оправия няма.На моменти въобще не мога да го местя, да сядам, да стъпвам.Мислех да си взема Волтарен да пробвам с мазане, но трябва да питам дали става за бременни. :?
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #924 -: Ноември 02, 2010, 11:45:53 am »
Благодаря ви момичета за отговорите. Аз също смятам, че не може да е фатално за дето не съм пускала цитонамазка през бременността и на следващия преглед ще попитам Сигридов за неговото мнение. Иначе от ЖК не пропускат да ме попитат какво съм пускала като изследвания в клиниката през изминалия месец за да им направя копия, които те да си приложат в досието и да не ми ги пускат и те, сакън да не се набутат с нещо, ама че аз си плащам осигуровките и ми се полага... това е друго теа явно.  :?
Мисля си утре да ходя в Бейби мола в 11ч на лекциите, някоя от вас да има намерение да ходи? А, и да питам Рая - колко горе-долу продължават тези лекции? До колкото знам е без предварително записване?!
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #925 -: Ноември 02, 2010, 12:06:11 pm »
Виксън има някакво записване, сега ще потърся да ти покажа къде...Но и да не се запишеш няма разлика. Никой не те пита нищо, аз по-скоро гледах за какво ще е лекцията, защото имаше някои , които ми се струваха излишни.
2 часа продължава цялата драма, като понякога малко се уливат с рекламирането ( има представители на ХИП ), но като цяло е добре.

http://www.ma-mabg.com/mama_babymall.php

За коластрата - и аз бях чела, че някое от бременйите момичета има изтичане...И всеки ден в банята си разглеждах подробно гърдите, чат-пат ги натисках - барем да потече нещо...нъц!  :lol:
В болницата в деня след операцията отивам да си взема бебето и гледам всички ги дават с шишета АМ, в леглото на Дария - няма. Сестрата ме гледа и коментира " А, ясно...на вас ви стига кърмата."
А аз - "Нямам никаква идея дали въобще имам нещо...не съм кърмила до сега" . Тя малко озадачена от объркването ме накара да си покажа гърдите, стисна ги и нещата тръгнаха. Аз опулих очи като палачинки, че това са моите гърди  :lol: Все пак колко пъти ги бях стискала и нищо. Та така, обясниха ми, че на жлезите има тапи, които трябва да се отпушат и стискането не е както аз го правех - има си чалъм   :D

« Отговор #926 -: Ноември 02, 2010, 12:15:18 pm »
Момичета,
кажете моля ви, как се казва този български лактогонен чай.
В аптеките ли се продава?

Благодаря

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #927 -: Ноември 02, 2010, 12:21:36 pm »
Райче, много ти благодаря за информацията. АЗ се рових доста но не намерих тази информация  :wink:
« Отговор #928 -: Ноември 02, 2010, 12:32:53 pm »
албена, аз имам един, предполагам че за този питаш - на него пише "ЛАКТОГОННО СРЕДСТВО" /при недостатъчност на мляко при кърмачките/ и е в една супер грозна, розовеникаква опаковка, с лошо качество като от соц-а. Цената е също такава - 1.28 лв. пише на етикета. Марката (предполагам) е ЗДРАВЕЦ, а производителят - СД "Шаркови и Сие". Пише, че съдържа плод от копър, анасон, магданоз, резене и кориандър. На вкус е приятно чайче.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #929 -: Ноември 02, 2010, 13:35:19 pm »
Бени, в която и аптека да попитат за лактогонен чай, ще им дадат. Той е същия като този, дето се продава тук по Росман и ДМ.
Раиса, кърменето няма нужда да ти става самоцел, няма нужда да се тормозиш, ако не върви и в крайна сметка вместо общуването ти с бебето да е приятно, ти да си изнервена, а то гладно. Както ти го усещаш със сърцето си, така го прави. Няма нужда да се мъчиш.
Децата са различни и едно с едно не си приличат, даже и да са на една майка. Универсални методи няма. Ако върви - върви, ако не - не се обвинявайте.
Фифа, не е задължително да е така, както пишеш. Моя син не поиска изобщо да се кърми. И аз като Раиса полудях. Девет месеца си причинявах страдания само, за да кърмя и да се каже, че съм кърмила. Тъкмо се научи да суче и тотално се отказа от кърменето. За мен е безумие това тормозене. Или става или не. Не си заслужава нито обвиненията, нито безсънните нощи, нито висенето на помпата по сто часа. Дъщеря ми лежа 1 месец в болницата и беше изцяло и само на биберон. Научи се на 2 месеца да се кърми, като карахме до 4тия й на смесено - ту биберони, ту гърда, за да мога от време на време да си почивам. И в един момент отказа всички шишета. Кърмих до година и половина. До тогава не искаше да погледне шише, камо ли да го вкуси.
Най-важното е майката да е спокойна, за да е спокойно и детето. И всяка майка знае кое е най-доброто за нейното дете!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #930 -: Ноември 02, 2010, 14:51:45 pm »
Здравейте,
позволете и аз да се запиша в уютната ви темичка.
На 24г. съм, първа бременност, след около 9 месеца опити. От момента, в който разбрахе за бебче сме на 7-мото небе с половинчо. Надявам се всичко да върви добре до очакваната дата за среща  :) Според лекарката ми очакваме момченце, дано и следващия път се потвърди това, въпреки че и момиченце да е няма да го върнем  :D Общо взето няма особено значение, важното е да си расте здраво и щастливо бебче.

На всички вас желая леко бременеене, а на момичетата с предстоящ термин - прекрасна среща с малките съкровища
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #931 -: Ноември 02, 2010, 15:00:41 pm »
 :balk_144: излезе МБ, имам Кандида. Знам, че често се случва, но досега никога не съм имала такива проблеми и ми е криво.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #932 -: Ноември 02, 2010, 15:09:09 pm »
Привет, привет! От няколко дни отново нищо не ме боли и си нахлузих крилата  :D.
kuester:welcome3:! Лека бременност  :).
Мира, пожелавам ти да разкараш новата си "приятелка" със звучното име по - бързо. Аз съм "гъбясвала" само по време на бременност, все още очаквам включване с тази  :lol:.
Желая ви прекрасен следобед и много усмивки!
*
« Отговор #933 -: Ноември 02, 2010, 15:31:18 pm »
Мира не се притеснявай за гъбите.Обади се на Сигридов и му кажи.Той най-вероятно ще ти изпише гинопаверил за 3 дни и низорал крем също за 3 дни.Аз също много е притесних когато ми излязоха гъби на микробиологията защото преди това никога не съм имала такива, но не е страшно, просто трябва да се лекуват. :P
« Отговор #934 -: Ноември 02, 2010, 15:44:12 pm »
Момичета, кажете , тези гъби съпроводени ли са от сърбеж, парене или нещо, което да ни подскаже за тяхното наличие, или не е задължително, т.е. разбира се от изследването само.Аз никога не съм имала. Относно течението при мен винаги го е имало, но са ми казвали, че проблем няма т.е. не било течение от гъби.Сега си ми е същото, няма цвят или мирис.Оххх, много обстойно го описвам :oops:, но взех да се притеснявам, защото последната микробиология ми е точно от преди 6 мес.
*
« Отговор #935 -: Ноември 02, 2010, 15:47:50 pm »
violett аз нямах никакви симптоми, нито течение.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #936 -: Ноември 02, 2010, 15:53:00 pm »
Еле, Таня, благодаря! Утре ще ми донесат изследването и дано да са ми пуснали и антибиограма, ще звънна на док, само дано е в Б-я.
violett, при мен има променлив сърбеж, понякога се мия по 6-7 пъти на ден, за да ми олекне, мирис няма, цвят- може би лекооо по-жълт. Аз си знаех, че нещо ще излезе, защото досега никога не съм имала такъв дискомфорт.
« Отговор #937 -: Ноември 02, 2010, 15:56:04 pm »
Аз бях хванала гъби след редукцията, понеже ми правиха промивка с антибиотик. Получих страшни сърбежи и като казах на Сигридов той ми изписа директно както на Таня Гинопеварил за 3 дни и низорал, не сме пускали МБ. Мина ми бързо, оттогава не съм имала оплаквания, ама като чета, че и без симптоми може да има гъби ще взема и аз да си пусна една МБ тези дни.
« Отговор #938 -: Ноември 02, 2010, 15:59:55 pm »
Мммдааа, и аз така ще направя :? Простете за невежството, но гъбите опасни ли са за плода по време на самата бремнност или по-скоро са проблем при раждането, тъй като се предават на бебето? Питам защото, недай си Боже, имам такова чудо и досега не съм го изследвала, да не би да стане беля. :(
*
« Отговор #939 -: Ноември 02, 2010, 16:33:17 pm »
То и аз да питам за гъбите, но нещо друго! След раждането лекуват ли се специално или имунната система  си се справя сама?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.