0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #900 -: Ноември 01, 2010, 12:12:10 pm »
Раиска на моята приятелка малкия имаше обриви и се оказа че е алергия от кърмата! Подложиха я на диета така че кърмата и да не съдържа някои съставки и бебчето се оправи.
« Отговор #901 -: Ноември 01, 2010, 12:20:33 pm »
Раиска, не се разстройвай, моля те! Мога само да си представя колко изнервяща е цялата ситуация за теб, но имай предвид, че и да не кърмиш, не идва краят на света! Ти си чудесна майка и даването или не на АМ няма да промени този факт! Деца се отглеждат и без кърмене, слава Богу!
Прегръдки!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #902 -: Ноември 01, 2010, 12:43:10 pm »
Ето това исках и аз да напиша! Понякога просто не се получава - някои деца не сучат добре, някои майки наистина имат недостиг на кърма, независимо от това какво правят, още повече,че Раиса има и проблеми с щитовидната жлеза(като мен)...Така,че не бива да им се вменява чувство на вина, не бива и те да се измъчват и да свеждат живота си и този на бебето до едното кърмене! И да не се справят това не ги прави лоши майки. И, да , някои деца се отбиват лесно поради биберона. Но най-важното е и майката, и детето да не се побъркат, да са спокойни и да не се превръща всяко хранене в кошмар.
Слава Богу, в днешно време има и доста читави алтернативи!
Кураж, Раиска, и това ще отмине- казвам го от личен опит!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
« Отговор #903 -: Ноември 01, 2010, 13:23:51 pm »
Ех това кърмене...на мен лично започва да ми звучи като пълен кошмар, честно.  :? Нали уж е естествен процес, инстинкт за бебето...
Преди да започна да чета материали по темата, си мислех общо взето, че е достатъчно само да имам кърма, а другото си се получава от самосебе си, а то какво излезе. Разранени зърна, спящи бебета дето не могат да сучат, или не искат, или се уморяват, пак една каруца таблетки и чайчета, за лактация, 24/7 се опитваш да го направиш добре и все не се получава.  :(
Може би аз съм несериозна, безотговорна и недостстъчно склонна да се старая, но нещо не се виждам в положението на Раиска, като му дойде времето. Наясно съм, че за бебето е най-добре да го кърмя, но ако потръгне - потръгне тази процедура. Ако ще стигаме до такива "челни стойки" само и само за да суче човека...май не съм много склонна да го направя. Както писа някой по-горе, кърменето е въпрос на личен избор и мотивация явно. Моята мотивация взе да куца, само като ви чета  :lol:

Ама може пък да извадя късмет и дребния да си се справи добре. Ако не - има достатъчно алтернативи наистина, важното е да е здрав и да се развива добре с, или без кърмене - лично за мен не е чак толкова важно.

Много благодаря на всички мами, които споделят тук личен опит от кърменето, за мен е много полезно това, което пишете  :D

Раиска , горе главата мила! Ти си инат голям и щом си се заела да кърмиш - все ще ти се получи както трябва. Имаш кърма, това е чудесно, дали ще я даваш с биберон, или Дария ще си я суче директно - все тая. Важното е, че детето си хапва от твоето мляко. Успех в начинанието и дано скоро, всичко ви се получава леко и приятно и да не се нервираш, а само да се наслаждаваш на майчинството.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #904 -: Ноември 01, 2010, 13:40:34 pm »
Ами ето това е недостатъка на форумното общуване.
Раиса, в никакъв случай не те нападам, не казвам, че не се справяш, а най - малкото те критикувам. А още по -малко се опитвам да ти вменя чувство за вина.
За пореден път казвам, че кърменето е личен избор и не е на всяка цена, и ако то не се получава/по някакви причини/, това не те прави лоша майка и т.н.
Опитвах се да ти кажа,чисто фактологично, че жената не говори врели некипели за отбиването и шишето.
Повтарям, че говоря от личен опит.
И моят ден се въртеше около сучене и цедене, понякога имах чувството, че денонощно ходя без блуза, и в крайна сметка и аз дохранвах. Това доведе единствено до категорични предпочитания към шишето, защото и беше по-лесно.А само с цедене, не можеш да поддържаш кой знае колко дълго лактацията.
В крайна сметка, ако не се получи, както е казала Инке Тинке, има алтернативи.
Знам, че в момента си много чувствителна, нормално за всяка скоро родила жена,но не превръщай кърменето в борба.И не виждам, защо трябва да ти е толкова болно-или става или не.
И моля те, не се засягай, не съм вложила лоши чувства в постовете си към теб.

« Последна редакция: Ноември 01, 2010, 13:44:54 pm от Fifa »
« Отговор #905 -: Ноември 01, 2010, 14:43:05 pm »
Мира, аз от кръвните пускам още желязо, общ белтък, албумин и ЦРП. Те се водят биохимия.
Досега съм пускала само обикновена урина, не са ми искали стерилна.
Вики, като се записах на ЖК за да взимам болнични бях в 8 гс, лекарката ме пита искам ли цитонамазка, но аз се подписах, че отказвам. Точно тогава имах зацапване, пък и моята ЖК е в една мизерна поликлиника, гинекологичния стол е супер стар и ми се видя мръсно и затова не се съгласих. По принцип имаш право да откажеш цитонамазка. Микробиология досега не съм пускала, хем ходя на няколко места и никой не ми е искал, питала съм и ми казват, че само ако имам оплаквания.
Лек ден от мен!
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #906 -: Ноември 01, 2010, 14:48:06 pm »
Извинявам се , ако поста ми е прозвучал кофти...не съм искала. Благодаря за милите думи  :)

Както и да е  :) поне засега се оправям...не исках да подхващаме тази тема и да занимавам всички. Случаи има всякакви - сестра ми се е научила да суче на 5 месеца, до тогава майка ми се е цедила на ръка.

Жбрули при някои мами си става от раз  :D Раши кърми от самото начало и се справят.
« Отговор #907 -: Ноември 01, 2010, 15:08:21 pm »
Cherry* , аз нямах оплаквания, но при микробиологията се оказа, че имам гъбички.Лекувах ги и утре ще пусна нова, за да видим дали съм ги излекувала, а цитонамазка ми направиха първия път,когато се записах на ЖК.

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
« Отговор #908 -: Ноември 01, 2010, 17:46:44 pm »
И аз съм от тези, дето 1 разранено зърно и 1 бучка не са имали (да чукна на дърво) - получи ми се веднага, без зор. Така че - не се отчайвайте, не е задължително да е гадно ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #909 -: Ноември 01, 2010, 18:45:25 pm »
Cherry* , аз нямах оплаквания, но при микробиологията се оказа, че имам гъбички.Лекувах ги и утре ще пусна нова, за да видим дали съм ги излекувала, а цитонамазка ми направиха първия път,когато се записах на ЖК.

И аз бях така. Нямах оплаквания пък се оказа, че съм се обзавела с гъби. Ще пускам контрола след няколко дни, но док. каза, че щом ги имам сега ще ги имам до края.
А цитонамазка бях правила 6 месеца преди да забременея и док каза, че няма нужда от нова важал този резултат.
*
« Отговор #910 -: Ноември 01, 2010, 20:42:37 pm »
Привет :D

Относно хремата ми предписаха корезалия, но не мисля, че ми помогна :?, а когато започнах и да кашля пих проспан това имаше ефект :wink:

Някой беше питал за коластра в 25гс, незнам дали е нормално или не, но аз съм в по големи седмици и още нямам никакви признаци за това :( Дано в крайна сметка това не доведе до липса на кърма изобщо, надявам се да кърмя :wink:, но незнам на какво мнение ще е бебката :D

Лека вечер от мен :wink:
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #911 -: Ноември 01, 2010, 21:03:10 pm »
Момичета, не е задължително да ви тече коластра от гърдите по време на бременността. Няма никаква връзка с това дали ще имате кърма или не. Спокойно.
На мен първото мляко, което ми е потекло, е било като съм се родила  :lol: от хормоните на мама. Странно нещо е природата.
Приятна вечер!
« Отговор #912 -: Ноември 01, 2010, 21:04:27 pm »
Гери, при мен се появи коластра преди 1 седмица.С първата бременност нямаше нищо подобно - както и кърма след раждането.Сега реших да наблегна на белтъчните храни и вероятно това доведе до този резултат, но в 25 г.с. мисля че е твърде рано.Лека и спокойна вечер.
*
« Отговор #913 -: Ноември 01, 2010, 21:36:42 pm »
Привет момичета.
Как сте? Относно наличието на кърма, една позната ми препоръча ако имам кърма и ако имам намерение да кърмя да пия по много боза. Незнам колко действа, ама тя е правила така и си е кърмила без проблем. В смисъл имала си е достатъчно кърма.
Раиска, мила вярвам че с малката Дария ще успете да се справите с храненето.
Хубава вечер ви пожелавам.

« Отговор #914 -: Ноември 01, 2010, 21:43:47 pm »
Раиска, ти направо си герой. Аз отсега знам, че не бих се справила ако ми е толкова трудно, 3л. чай.. и едва ли е с вкус на ябълка и канела  :) Не се впрягай, има деца хранени изцяло с изкуствени млека, пък растат напълно здрави.

Аз ходих днес на ЖК и много се надявах въпреки че там не са добре с апаратурата да се види и пола. Въпреки това доктора си е много добър, гледа ме и с вагинален, но човечето било стиснало крака и не се видя. Почти бях разочарована, но после се сетих, че всъщност това, което ме вълнува най-много е че е добре. Аз както ви казах мисля в мъжки род (даже сега щях да кажа младежа) но ще трябва да почакам.. Каза обаче, че плацентата ми бела задна и дясна, а дясната обикновено била на мъжки отрочета.. Слад 12 дни съм на ФМ, така че ще дерзаем дотогава.
*
« Отговор #915 -: Ноември 01, 2010, 21:56:48 pm »
Коластра, или каквото и да било - нямам, ама то и в моите седмици трябва да е рано за това. Гърдите ми засега, радват единствено господин "бъдещия татко" с все по-впечатляващия си размер  :lol: Не, че и преди ми липсваха, ама сега е чууудо - вече трети размер сутиени сменям, но и последната "колекция" отива към омаляване...

Иначе МБ и на мен никой не ми е искал засега. И понеже се сетих, че не съм правила такава от юли, днес като бях при Доки, поисках да ми вземе една проба "ей така" да има. Резултатите трябва да са готови в сряда. Лекарката ми също каза, че МБ пускали ако бременната има някакви оплаквания и преди самото раждане /ако правилно я разбрах/, но като регулярно изследване - не. Нямам претенции, че знам кое, кога и защо трябва да се прави, но все пак ми се вижда странно това с микробиологичните. По каква логика трябва да чакам евентуално да ме засърби, да се разтека и пр. "екстри', че тогава да изследваме и да взимаме мерки, вместо да се пуска чат-пат МБ. А и някои момичета пишат, че не са имали никакви оплаквания, а въпреки това са се оказали с гъби... :?
За себе си реших, че ще си пускам и МБ веднъж в месеца, за лично успокоение, както пускам кръв и урина - няма с какво да навреди.

Цитонамазка също ще стане близо година, откакто правих за последно и не мисля преди раждането да правя друга. В крайна сметка, дори и лош резултат да излелзе от нея - бременна не мога никакви мерки да взема, само дето ще треперя, ако все пак резултатът не е перфектен. А и според много лекари, самото взимане на проба е рисково при бременност, предпочитам да не проверявам лично дали са прави  :lol:

Раиска пожелавам ти скоро и вие да се справяте с кърменето като Раши. Ако не стане автоматично и от раз, може би наистина в търпение и упоритост е разковничето /за който ги има де ;)/. Ако пък не ще да потръгне, въпреки старанието ти - не го взимай навътре, важното е детето да хапва и да е здраво и толкова. И аз съм кърмена само 40 дни, а едно време с какви АМ са хранили - не ми се гадае, пък я виж каква красавица съм станала хаххаах ;)

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #916 -: Ноември 01, 2010, 23:17:12 pm »
И аз да споделя за МБ - на мен също никой от проследяващите лекари не ми беше пускал МБ, та преди седмица сама си я поисках, защото ми се появи едно слабо и постоянно течение. Резултатът беше наред, а и аз нямам оплаквания, но ми се видя редно да го проверя. Доки ми каза, да не се притеснявам било нормално  :?

« Отговор #917 -: Ноември 02, 2010, 09:08:31 am »
Наличието или липсата на коластра по време на бременността не е показател за това дали ще имате кърма впоследствие. Пак пример със себе си ще дам - нямах и капка коластра, докато бях бременна, кърмя безпроблемно, кърмата ми слезе на третия ден. За сметка на това една позната си мокреше фланелките, докато беше бременна, но кърмата й свърши на 40-тия ден, ей така от раз. Иди го разбери.

« Отговор #918 -: Ноември 02, 2010, 09:20:26 am »
Здравейте, аз съм все още нямам коластра, но не мисля че това е определящо. Освен това онзи ден точно за кърменето говорихме с майка ми и разбрах, че аз сама съм се "отказала" от кърменето около 5 месец. Започнало да ме мързи да суча, а и съм проявявала интерес към пюрета и каши.
Рая, ще се справите. Важното е вие с Дария да сте добре и да сте спокойни :bighug:.
На мен ми взеха проба за МБ още като се регистрирах и всичко беше ок. А цитонамазка си правих 2 месеца преди да забременея, но и никой не ми е казал че сега трябва пак да се прави.
Прекрасен ден на всички!
« Отговор #919 -: Ноември 02, 2010, 09:21:53 am »
Благодаря Ви за отговорите, момичета. И аз така си мислех, че изтичането на коластра не е показател, но понеже никак не са ми напрегнати или чуствителни гърдите, пък и не са пораснали от третия месец, та това ме накара да се замисля по въпроса. Но и аз споделям мнението, че дори и да липсва кърма, не е болка за умиране и това не ни прави непълноценни майки.
Цитонамазка и аз не мисля да пускам, въпреки че на ЖК всеки път ме питат.За МБ може би ще пусна следващия месец профилактично.