Привет момичета
Раиска, много е досадно това, което споделяш.
Аз по тази причина, отдавна съм се научила с роднини и близки - "работа" да не върша. Разбираемо е в случая да се спреш на лелята-педиатър, доста е трудно да избереш лекар за детето, на когото да вярваш, все пак като сте рода - се очаква да е супер старателна и да влага лично отношение, ама...става твърде лично накрая, както виждаш
Аз от години, даже не казвам на майка ми, ако се разболея нещо, защото се почва едно търчане до нас всеки ден, слушане със слушалки, запъване да пия АБ и втелясване от страна на родителското тяло, относно здравето на скъпоценната щерка /ако и да съм на 30 години вече/. По-лесно ми е да привикам личната, хем е кадърна жената, хем не се върти като квачка около мен.
А за това, че тепърва ще завалят неисканите съвети - не се и съмнявам. Просто очаквах коментари и даване на акъл, СЛЕД като бебето се роди, но се оказа че Ората разбират от бременност и раждане, повече и от най-педантичния лекар, на когото съм попадала в живота си... Ама то така е в БГ - всеки разбира от всичко - това политика, футбол, раждане на деца, възпитанието им, гениален народ от "разбирачи" пък държавата ни виждаме на какво дередже е
Най-якото изказване на тема бременност в близките дни, дойде от маникюристката ми. Предишната седмица си пропуснах часа, заради проблема с контракциите и тази седмица като отидох - нормално беше да обясня на две, на три какво е станало и защо не съм могла да дойда. Обясних разбираемо като за идиот естествено /или поне така мислех/. Дамата ме изслуша с огромно съчувствие и цъкане с език /разбирай иии лоша работа/ и ме пита сега какво правя по въпроса. Отговорих, че пия шепа хапчета естествено. Коментарът беше: "Ама защо пиеш хапчета, нали знаеш, че като си бременна не трабва да взимаш никакви лекарства?"
А кажете ми сега - на ей такава тъпня как да реагира човек
Позачудих се дали да опитвам да обяснявам отначало, ама се отказах и я загалавичках на тема лакове за нокти.
Та вместо да се ядосвам, май е по-добре да се посмея на такива неща. Може и да си направя една тетрадка, в която да записвам подобни "бисери", сигурна съм, че шедьоврите в жанра - тепърва предстоят!
Nataly* Не се скатавай сега, чакам си ЛС
По въпроса с кашлицата ти, утре пак съм на лекар и ще я питам какво може за кашлица да вземеш. Жената е много компетентна и педантична, ако има някакъв подходящ препарат - ще го знае и ще каже.
geri28 Радвам се, че всико при теб е ОК и си спокойна вече. Все така да е до финала!
Хубав ден на всички!