violett И аз го мислих с обзавеждането точно как да стане и още не съм решила окончателно. Детската стая няма да я правя сега, искам бебето да си е в нашата спалня поне до годинката и ще купя само кошарка и бебешки скрин, които ще гледам да се вързват с интериора на нашата спялня. Когато реша да го местя в неговата си стая - ще сложа там кошарката му и скрина, а останалото "обзавеждане" ще се сътои предимно от някакви играчки предполагам...разните там сглобяеми къщички, кошове с играчки и от сорта занимавки за малко дете. Мисля си, като стане на възраст за предучилищна примерно, да изкарам от стаята му бебешорските истории и тогава да правя вече цялостен дизайн, всичко да си е един цвят, материали, не да се чудя кое да напасвам, да нбутвам, да нагласям размери... И съответно вече ще е обзаведено като за по-голямо дете - с бюро и пр. необходими неща. А и така няма да се лиша от удоволствието, сега да купя баш бебешки мебели с всичките им там картинки и джунджуфилки
Та...такъв ми е плана засега, а и да избирам в момента мебели, които да се ползват следващите 5-10 години не ми се ще, тогава ще излезе пък друго дето много ми харесва и ще ме е яд, че съм купила по-рано.
cambozzola Признавам си, че никак не се бях замисляла по въпроса с даването на акъли за нероденото ми бебе от някакви си там хора, които нито ги питам, нито им е работа...
Тази ми заблуда, предполагам се дължи на факта, че в моето семейство и изобщо сред наистина близките ми хора, на никой не му минава през ум да коментира даже, не акъл да дава...нали ме знаят какъв съм "Хитлер"
и какво ще им се стовари на главата
И майка ми и свекърва ми са на позиция: "ние сме раждали деца едно време, сега е друго, младите си знаят най-добре кое как да бъде, няма какво да се бъркаме"...и не се бъркат за нищо.
И на фона на тази картинка, "комшийката Пена" ме вижда на стлбището и се почва
Аууу ма ще имате бебе, ама в кой месец си, уууу ми защо ти е толкова малък корема, ама ти не си напълняла изобщо - значи не ядеш, а с мас мажеш ли се, гледам че и косата ти е боядисана не знаеш ли, че така ще отровиш бебето... като латерни са тези хора. Не мога да взема думата, даже за да им тегля по една майна бе!
Другият ми "любим" въпрос е "Как ще раждаш?". Пробвах всякакви отговори, но е безрезултатно. Винаги следва : "Ама защо така?" и наставления как трябва да се ражда, "аргументите" варират във всякакви безумия... В резюме: Ако кажа секцио - следва лекция как всички деца родени така са алергични, болнави, често били "недъгави" и много майки умирали от упойката /която ако не знаете се поставя в гръбначния мозък
/. Естествено тази "ценна статистическа" информация е базаирана на: "на една приятелка дъщеря й, по телевизията казаха, в един вестник пишеше..."
Пробвах да казвам, че ще раждам естествено, ама ядец. То, че може да умра при секциото - ясно, ама с една шепа задник, естествено нямало да стане и пак "наставления". Накрая се "застраховах", че доктора ще реши кое как, като му дойде времето - полза от такава теза също нямаше
Той тоя доктор, нали съм знаела какви са докторите и как нищо не разбирали, следва изреждане на кого, кой лекар, как му объркал диагнозата, кой умрял, кой оживял сакат... Следващия път вече, като ме пита някой как ще раждам - ще кажа "през ушите" да видим какво ще измислят
А най-идиотското от всичко е, че аз никого и никъде не занимавам с моята бременност /извън специализираните за целта места/. Не обичам да досаждам и да ангажирам нечие внимание със себе си и моите "Радини вълнения". Когато се видим с някого, съберем се компания - никога не говоря за бебето и вълненията ни покрай него, хората какво ги интересува, да не са те бременни... Е, да, да, ама не! На 5-тата минута се почва тази тема и никакви опити да парирам учтиво питанията с кратки, "служебни" отговори - не минават.
Май решението на този проблем е да спра да бъда любезна, понеже към момента го "реших", като спрях да се виждам с почти всички приятели и познати, че яко ме нервят с глупостите си
Иначе за детските дрехи и аксесоари Камбозолка - моя бюджет нищо не го спасява. И за момченце накупих де що видях "по-така", а си имам и племенница и там "наливам" в рокли, шапки, чантички и каквото се сетиш шеста година...живи и здрави да са децата, от това по-сладък разход - няма
elle22 Много неприятно това душичка и знам, че ужаааасно боли. И майка ми и половината ми рода са с жлъчни проблеми, само като съм ги гледала по време на жлъчна криза - не искам да си представям какво е да го изпитам лично. Наистина, само строга диета ще те спаси в момента, много е неприятно да се ограничава човек, но предвид как боли раздразнена жлъчка и какви проблеми може да ти отвори - бял кахър е диетата. Дано не те повтаря!
П.П. За поредния дълъг пост - моля псувните да ми ги пращате на ЛС