0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #780 -: Октомври 27, 2010, 08:42:17 am »
Привет на всички.
Добре дошла на Пони-Петя, и успешна бременност до края с двете бебчета.
Натали, и аз знам това което са ти казали другите девойки, че когато стягането е само на определено място, значи е бебето. На мен също ми се случва понякога, обикновено след като малкия си поиграе или се завърти. Също така усещам тежест и разпъване.
Чери мила, кой ти изписа витамините? До колкото знам Сигридов е против тях. На мен от ЖК ми казаха да пия Центрум...  :? точно тия дето ги изтеглиха от търговската мрежа преди 2-3 седмици заради ГМО-то в тях, аз така и не ги бях купила, защото Сигридов ми каза че не трябва да ги пия.
*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #781 -: Октомври 27, 2010, 08:44:14 am »
Здравейте, мамчета отдавна не съм писала. :oops:
Чери,аз вземам същите витамини,и слагам през ден клексан,изписа ми ги моята докторка,нищо не каза за клексана.
На 14.10 правих амниоцинтезата,всичко мина добре,нямаше никаква болка,и не беше страшно,много бързо мина,а пък и аз бях много спокойна.Имаше и емоционална изненада,нашата мома се оказа един не толкова срамежлив момък 8O,но пък получи похвала от док че не мърдал докато ме боцнаха.След седмица ходих на преглед и всичко е наред с бебо,тежи вече 330гр,побутва ме от време навреме :P Чакам началото на този месец да излезнат и резултатите,надявам се че всичко ще е наред.
Лек ден от нас!
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!

http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
« Отговор #782 -: Октомври 27, 2010, 08:55:54 am »
Доро утро и от мен :)
Пони_петя :welcome: Лека и безпроблемна бременност :)
Да ви кажа за витамините и аз бях с прегнакеър, но тъй като ми беше мн гадно като ги пиех и след месец доки ги смени с флорадикс. Вече не пия никакви и наблягам на пресните плодове и зеленчуци.
Велка, браво за хубавите резултати  :D Само такива да има за напред!
А да ви кажа нащия какъв бяс беше след като хапнах торта онзи ден :D. Е то нямаше такова шаване, голям банкет  :lol:
Лек и успешен ден на всички, мами!
« Отговор #783 -: Октомври 27, 2010, 09:01:03 am »
Извинявайте за спама, но спешно ми трябва координатите на Monkey, умолявам ви ако някой от темата го има да ми го пусне на лични. Ако е нужно да се свържете с нея преди да ми го дадете името ми е Лина Статева. Благодаря ви предварително и още веднъж извинете, но незнам от къде другаде бих могла да го намеря.

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #784 -: Октомври 27, 2010, 10:06:31 am »
Добро утро  :)
Някоя може ли да ми каже каква е цената на ФМ при д-р Марков, че не намирам актуална информация?
« Отговор #785 -: Октомври 27, 2010, 10:13:57 am »
Добро утро :)
Добре дошла на Пони-Петя и лека бременност .
Дениса, ранната от 12 г.с. е 80.00 лв, а следващата е 100.00 лв.ПОне на мен толкова ми взе.Последната ми беш ена 27.09.2010.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #786 -: Октомври 27, 2010, 10:34:35 am »
При мен кървенето според доктора също е от резорбирането на 3-ия плоден сак, който още при първия преглед беше деформиран, но вчера още се виждаше - не е изчезнал.

Пони петя в 8 седмица и аз прокървях! След като ме приеха в болница се оказа че е от 3ти плоден сак който е празен. Кървях си по много малко още около 2 седмици!
« Отговор #787 -: Октомври 27, 2010, 11:26:29 am »
pony_petya при мен бяха много неблагоприятни нещата. Защото този път от 3 ембриона се захванаха 4-ри. Док много се ядоса, защото загубих близнаци в 6 мес заради инфекция отново след редукция и сега не искаше да се стига до това.
Махнахме еднояйчните, тъй като при тях риска за износване е много по-висок.
Аз имах леко зацапване след редукцията, но няколко седмици след това прокървих много силно. Оказа се, че има плоден сак с ембрио структура от 9мл, която не е развита и този сак се е отлепил. Д-р Стаменов беше мн добре изчистил сакчето с двата ембриона и беше мистерия от къде има още един и той кърви толкова силно. Лежах 20 дни в Токуда, все си кървях, докато не се изчисти всичко. Някъде около 14 г.с. мисля беше.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #788 -: Октомври 27, 2010, 11:56:24 am »
Аз платих при Марков ( гледах го сутринта при Гала  :) ) 120 лв, защото поисках диск с филм и снимки .

Контракции - мен лично обяснението "втвърдява ти се целия корем" ме обърка и закъснях с прегледа, на който ми откриха контракциите. Аз си обяснявам нещата така - когато имам контракция матката се свива и пристяга бебето. В началото мтката е по-малка и е под пъпа - съответно няма как да ми се стегне целия корем! Ще се стегне само ниско долу...точно това ме обърка в началото, мислех си, че щом ми тежи ниско долу и ме присвива - значи не са контракции...Но след 2 седмици размисли и страсти, отидох на преглед точно докато имах тази тежест и се оказа че са си баш контракции...А хем пиех по 1 таблетка Магнерот, профилактично...
После в по-късните седмици пак - никога не ми се е стягал баш целия корем. Ако бебето е застанало по в ляво - там се стягах, ако е по в средата - там и т.н.
И като го опипвах си беше твърд около бебето, а отстрани - мек. В последните седмици корема ми се стягаше високо горе, под стомаха...а от страни си беше мек - и това си бяха контракции. Коато отидох да раждам и вече бях останала без води, нещата се виждаха сдоста по релефно...бебето се беше изкривило и беше застанало предимно в дясната половина на корема ми, та целите контракции, втвърдяването беше в дясно и много добре се очертаваше как точно се е изкривила бебка.
 Като усещане при мен беше - все едно съм направила коремна преса и съм "замръзнала" в стегнатото положение, но в същото време нещата не зависят от мен, т.е. не мога да се отпусна. И усеяах една тежест точно там където ме е стегнало. Имах контракции от доста рано, та през цялата бременност. Хапчетата ги намалиха като бройка, но не ги премахнаха изцяло.
Идеята ми е, всеки сам да си предцени как се чувства, в коя седмица е, колко голяма би трябвало да е матката, къде се намира и т.н. и сам да си види състоянието. Има голяма разлика от контракция в 13-14 г.с. и в 30-31 г.с...
И най-добре, при съмнения да отиде на преглед. Ако все не може да се улучи момента, изчакайте да ви стегне и идете в най-близката поликлиника/болница и т.н. Всеки с ехограф може да види какво се случва.
Мен един ден ме стегна, влязох в първата поликлиника, която видях, казах че е спешно и ме прие една жена, даже не знам как се казва...за пръв и последен път я видях, но тя веднага каза че имам контракции, а и ми ги показа на монитора...
« Отговор #789 -: Октомври 27, 2010, 12:04:08 pm »
Добър ден и от мен!
Велка, честит мъж, всичко ще е наред и на резултатите от амниото!
Сега прочетох на английски какво пише на витамините, понеже на БГ са превели, ако се приемат антикоагуланти да не се приемат, но на английски пише за антикоагулатни като warfarin и че витамин К няма влияние върху аспирина и хепарина, така че явно няма проблем да ги пия.
Вики, на ЖК ми ги изписаха, а още преди 2 месеца, когато ходих и при Велев и той ми ги изписа. Знам, че Сигридов е против и още тогава го питах и той ми каза ако искам да ги пия, но тогава не си ги купих. Сега мисля да ги пия заради сезона, пък и нещо ми е по-отпаднало.
« Отговор #790 -: Октомври 27, 2010, 12:15:55 pm »
Криска, аз вече две седмици си прокървявам от време на време, после зацапва само и така от 6 г.с.-само 1 път беше силно и аз тогава лежах 3 дни в болницата.
nikolina-pikolina...съжалявам за всичко, което е трябвало да преживееш :( Аз изчетох преди време всичко относно кървене и бременност и така научих какво ти се е случило...
Мисля, че и при мен ще продължи още този ужас, но за мен най-важно е бебоците да са добре, а и все някога ще има край :wink:
Интересно...и аз гледах днес Марков при Гала и сега цяла сутрин се ровя за ФМ :D
*
« Отговор #791 -: Октомври 27, 2010, 12:16:22 pm »
Привет и от мен :D

Добре дошла на пони_петя, леки и безпроблемни :cloud9:

Велка честито за сините гащи :D

Тези екстри със стягането на корема ги имам и аз, но гледам да си полежавам повече и май се оправяме :wink:, ноо много ме боли на моменти когато рита :?
Това нормално ли е, болките са ниско долу в дясно или поне само там ги усещам :(
Мъжа ми каза, че му е тясно на бебо и за това така ме притиска :D, вярно е и, че корема ми не прилича на 8 месец, но какво да направя :oops:
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #792 -: Октомври 27, 2010, 12:38:24 pm »
violett,Raissa благодаря ви момичета за отговорите!
*
« Отговор #793 -: Октомври 27, 2010, 12:47:38 pm »
Добре дошла, pony_petya! Дано скоро да спрат притесненията ти и да изкараш лека и спокойна бременност!
Велка, много се радвам, че е минала спокойно амниоцентезата. Стискам палци и съм сигурна, че резултатите ще са добри!
На мен също ми бяха предписали в началото витамините на Центрум, които после изтеглиха заради ГМО. Изпих една опаковка и реших да мина на натурални витамини за лятото и есента.
Тези дни ме хвана хрема и си напазарувах цитруси от БИЛА. Кивитата бяха неузрели и се отказах, харесах едни прекрасно оцветени портокали и грейпфрути. В къщи с нетърпение се нахвърлих на един портокал без да го измия на чешмата. Докато го обеля между пръстите ми кожата се зачерви и запари като от алергия. Отвътре портокалът беше сух и кисел - явно откъснат зелен, боядисан добре и дълго престоял. След това не знам от внушение ли, но и при грейпфрута и лимоните усещам химически вкус в устата. Добре, че имам домашни ябълки и моркови, но явно ще трябва отново да се доверя на фармацията за витамините.
*

Желязкова

• **
  • 82
  • Животът е предизвикателство - приеми го!
« Отговор #794 -: Октомври 27, 2010, 13:10:56 pm »
Добре дошла pony_petya и честито!  :welcome_1: Лека бременност и здрави бебета!
При мен всичко е наред засега! Много съм щастлива, но лекарите ме притесниха, защото са се захванали и 3-те ембриона, а те разглеждат това като проблем! Казаха ми дано едно от бебетата само спре развитието си ... Но, мисля, че това няма да стане... Незнам какво да мисля, раздвоена съм дали да махаме едното или да си останат и 3-те!?
« Отговор #795 -: Октомври 27, 2010, 13:21:13 pm »
pony_petya  забравих да ти пиша, че при мен д-р Колева би около месец Прегнил за да спасим бременността. Така че акокървенето продължи, обсъди това с тоя док.

Meme на мен фармацевта на Ла Лига Лече ми каза, сега да не пия никакви цитруси, защото в тях имало доста вредни неща, партидата била много лоша. Можело чак в зимния сезон. Така че сега за бебо не е добре всякакви портокали и грейпфрути. Недей да ги пиеш.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #796 -: Октомври 27, 2010, 13:26:59 pm »
Николинка, и аз така реших, да изхвърля портокалите и грейпфрутите, за лимоните ми дожаля. Исках само да предупредя момичетата да внимават какво купуват.
« Отговор #797 -: Октомври 27, 2010, 13:41:19 pm »
Ей, момичета, благодаря ви отново за топлия прием, много сте мили :bighug:

Желязкова, честито и на теб. Лека и безоблачна бременност :D И 3-те ембриона ли имат вече пулс?
За редукция или против не мога да те посъветвам. Аз за себе си бях решила-понеже на мен също ми върнаха 3 ембриона и д-ра беше много притеснен, че ще се захванат и 3-те-каквото е решила събдата това ще е...При първото ми ин витро пак всичко ОК, върнахме 3 ембриона и накрая...извънматочна протекла нетипично и операция посред нощ по спешност, така че си знаех ако трябва три ще са..., само всичко да е нормално, което желая на всички от сърце :D :D :D
nikolina-pikolina, да, моя лекар провел ин витрото ми препоръча и ми биха Прегнил 5000 еднократно, но аз бях с лека хиперстимулация и много ме беше страх да не стане  проблем. Ако продължи кървенето и зацапването ще трябва да пътуваме до Варна за консултация на живо, няма как...това е най-важното на този етап.
Meme, благодаря за съвета. И аз не мога да се лиша от лимоните, пия изцеден сока с водичка, много ми помага против гаденето :wink:
« Отговор #798 -: Октомври 27, 2010, 14:27:36 pm »
pony_petya аз имах около 5-6 инжекции, на всеки 7 дни, не е еднократно и не е заради хиперстимулация. Ами обади се на доктора си, д-р Александров ли ти прави опита?

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #799 -: Октомври 27, 2010, 14:44:45 pm »
Здравейте момичета!
Честито на новите попълнения желая лека и безпроблемна бременност !
Нека идват още бременни мами това са хубави новини!
[/url]