0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #660 -: Октомври 22, 2010, 15:32:23 pm »
Здравейте, здравейте! Само наминавам да ви видя  :).
mira_mimi, на мен при тези пристъпи ми "изписаха" едно кофеиново кафе на ден... колкото и несериозно да звучи. Дано ти отмине по - бързо.
Чудих се, кой ще черпи пръв - Дианка или аз  :), одъртяхме с още една годинка  :cheerleader:.
Честит Рожден Ден, Дианка!
« Отговор #661 -: Октомври 22, 2010, 16:08:10 pm »
 Vickson няма нищо страшно в клизмата. Купува се в аптеката, надупват те  :D точно както за епидурална упойка и сестрата ти я прави, всичко за 1 мин няма. И така.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #662 -: Октомври 22, 2010, 17:45:53 pm »
mira_mimi искрено ти съчувствам за главоболието. На мен още ми е пресен спомена. Иначе пък съм доволна че беше първото за бременността. Дано и за теб е първо и последно.
Алтеа като чета за усещанията ти все едно аз съм го писала. Моята бебка е същата.Много е спокойна милата и все по-рядко активна, което ме натъжава. Не зная мястото вече ли й е малко?
malkoto_8 най-точно ще ти кажат в понеделник какво е, но може би са контракции. Аз съм по същия начин в момента. Като съм в движение ги получавам, легна ли си всичко се оправя. Почивай си повече. Можеш да пиеш магнезий ако са на често, нош па също.
*
« Отговор #663 -: Октомври 22, 2010, 18:34:11 pm »
Привет и от мен.
Виксън на една моя колежка кумата и е раждала в Св.Лазар, ако правилно съм запомнила. Роди миналата година и раждането и е струвало над 2000лв. (май даже стигаше до 3000лв.) Незнам обаче точно какво се е включвало в цената.
Според мен щом в повечето случай при избор на екип раждането по обикновените болници е около 900-1000лв., по частните е двойно. Поне това са моите наблюдения.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #664 -: Октомври 22, 2010, 18:51:55 pm »
Аз в МД платих 650 за секцио с избор на екип. За нормално е 550 с избор на екип, но не знам дали включва упойка или не...ако не се лъжа упойката е 150 лв и логично ми се струва да не се включва в тези 550 лв.

За клизмата в МД - аз много се бях превъзбудила, в стил " леле раждам !!!"  :lol: а в болницата всички ме гледаха все едно сме на разходка в парка ( нормално де, за тях това е ежедневие...) . В приемното ме посрещна една жена, влязохме в една стая, каза да си сваля всички дрехи, бельото, обувките , да си облека нощницата, джапанките и да дам каквото съм съблякла на мъжа ми. Каза да седна в центъра на едно легло, понеже там имало наелон...през цялото време водите ми текът. Жената ми показа от къде да се обзавеждам с лигнин и така...седяхме си около час - тя ми задаваше въпроси, попълваше документи...а аз си сменях лигнините. След като приключихме с документацията ми казаха да се преместя в друга стая - имаше легло тип "магаре" - да се кача за преглед и клизма. Прегледаха ме за разкритие, сложи ми разтвор за клизмата и ми каза като ми се приходи до тоалетната да стана и да отида ( имаше 00 до стаята ). Излезе и ме остави сама да си чакам позиви.
Не беше кой знае какво, представях си го по-драматично.
« Отговор #665 -: Октомври 22, 2010, 19:06:04 pm »
Райска, а секциото с епидурална ли го правят? Струва ми се кофти да си буден и да те режат и винаги съм се чудела , ако ми се наложи да раждам секцио дали бих могла да сипоискам пълна упойка.Става въпрос не за планово, защото там сигурно може тъй като имаш време да обсъдиш с док, а ако съм решила да раждам нормално и в споследствие се наложи да ме срежат. :?
*
« Отговор #666 -: Октомври 22, 2010, 19:09:35 pm »
В интерес на истината и аз предпочитам пълна упойка,но не знам дали имаме право на избор в това отношение?Някой знае ли?
« Отговор #667 -: Октомври 22, 2010, 19:25:43 pm »
Аз пък не исках пълна упойка. Исках да съм будна и да знам какво става.
Даже гледах горе отражението в лампите. Та първо му видях дупето на дребния, така излезе на бял свят, с дупето напред. :)
Няма нищо страшно, слушаш докторите какво си говорят, можеш да си говориш с анестезиолога. Освен това видях мъж ми веднага след като ме зашиха, ако бях с пълна нямаше как да стане.
Освен това ти е спестено излизането от упойка и после болките в гърлото и гърдите от оная тръба, дето ти я вкарват в гърлото.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #668 -: Октомври 22, 2010, 19:32:30 pm »
В Карлово секциото се прави само с пълна, защото анестезиологът не се наема да слага спинална, но в голяма болница с добри анестезиолози си мисля, че трябва да имаш избор.

ileini, нямам си късмет, това ми е 3-та криза.
beauty, благодаря за статията, остава този тест вече да се прави и у нас.
elle22, Дианка  :balk_19:
« Отговор #669 -: Октомври 22, 2010, 19:34:23 pm »
момичета по колко вода пиете на ден :)при мен е ужасно,постоянно ми се пие и ми е сухо гърлото и устните,направо незнам имам чувството,че съм обезводнена :(,а пия минимум 4 литра
*
« Отговор #670 -: Октомври 22, 2010, 19:34:37 pm »
Струва ми се кофти да си буден и да те режат и винаги съм се чудела , ако ми се наложи да раждам секцио дали бих могла да сипоискам пълна упойка.

и мене това многооо ме безпокои... :D
*
« Отговор #671 -: Октомври 22, 2010, 19:35:41 pm »
момичета по колко вода пиете на ден :)при мен е ужасно,постоянно ми се пие и ми е сухо гърлото и устните,направо незнам имам чувството,че съм обезводнена :(,а пия минимум 4 литра
аз пия около 2л. Хубаво е да се пие вода , ама как си с кръвната захар? изследвали ли са те скоро?
« Отговор #672 -: Октомври 22, 2010, 19:39:02 pm »
Виолет,в повече имаш право на избор,но ако е планово и разбира се ако има добър анестезиолог.Аз лично много искам да съм с спинална,искам да си чуя и видя бебчето в първите му мигове на този свят,но за съжаление не мога да се доверя на анестезиолога в болницата в която съм решила да раждам с планово секцио при моя лекар,таа май май ще трябва да свикна с мисълта ,че ще го гледам бебко на видеото после :).А ако е по спешност ,неьзнам дали можеш да изискваш,според мене тогава би трябвало да се преценява според твоето и на бебето състояние  :? май ,ама не съм сигурна де,нека някоя Мама да каже :)

Ми аз лично хич незнам по колко пия,едва ли е повече от 2 л.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #673 -: Октомври 22, 2010, 19:43:16 pm »
изследват ми я през месец,уж е нормална,сега в началото на следващия месец ще ми пускат изследвания
« Отговор #674 -: Октомври 22, 2010, 20:05:37 pm »
Аз лично се плаша от спиналната упойка и затова предпочитам да е пълна, ако ще е секцио.Не, че не ми е важно да си видя бебчето, но ми се струва жестоко да ме режат и аз да гледам. :?
А за каква тръба става въпрос....аз имам 3 пълни упойки до момента и не са ми слагали никога такава тръба в гърлото?
Маймунче, а ти защо ще раждаш секцио.Така си решила ли?
На мен много ми се иска всичко да мине нормално и да не се налага секцио, но отсега нищо не е ясно.
Дяволов каза , че не му иска да ме реже, тъй като вече имам една операция от пъпа на долу и ще трябва да се реже върху стария шев, но...каквото стане.Важното е бебо да е жив и здрав.
*
« Отговор #675 -: Октомври 22, 2010, 20:11:28 pm »
Това с раждането с пълна упойка не го разбирам... честно 8O
Спиналната упойка боли по - малко от взимането на кръв от вена, но всъщност вие си знаете.
/Изключвам когато това се налага по медицински показания/
Вайълет,абсолютно нищо не виждаш от самата операция. Ако това са ти притесненията, да знаеш нямаш повод за тях.
Мънки, не го приемай като заяждане, но като не можеш да се довериш на анестезиолога за спиналната упойка, как му се доверяваш за пълната.
« Последна редакция: Октомври 22, 2010, 20:18:05 pm от Fifa »
« Отговор #676 -: Октомври 22, 2010, 20:32:45 pm »
В интерес на истината и аз предпочитам пълна упойка,но не знам дали имаме право на избор в това отношение?Някой знае ли?

Пълна упойка се прилага само в краен случай. И при нея трябва да се действа много бързо, защото е опасна за бебето.
Няма нищо страшно в епидуралната/спинална упойка. Както вече съм казвала, слагат кърпа пред теб и ти виждаш само нея. Иначе усещаш нещо като натиск, но в никакъв случай не се усеща рязане и стъргане  :D. И си говориш и майтапиш с лекарите докато трае процедурата

Не бих проспала мига в който изваждат бебто и ти го показват.
« Последна редакция: Октомври 22, 2010, 20:34:54 pm от albenanedelcheva »

« Отговор #677 -: Октомври 22, 2010, 20:39:03 pm »
А самото поставяне на епидуралната упойка не крие ли повече рискове?
Уххх...не ми се мисли...дано не се налага секцио, че не незнам :?
« Отговор #678 -: Октомври 22, 2010, 21:06:32 pm »
Фифа,ами то няма той да ми слага пълната :).В болницата в която ще съм аз има само един анестезиолог който поставя спинални опойки  (за съжаление ,аз съм си патила от него ии  :? ) ,а иначе има още две жени аз лично си имам фаворитка при която ще съм,тя ще си ми сложи пълната опйка.Тя ми беше на лапароскопията и на пункцията та за пълната се доверявам  :wink: .
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #679 -: Октомври 22, 2010, 21:23:17 pm »
И при двете операции бях будна, но бих предпочела да не бях. Беше ми много зле от упойката. Ако имах възможност да избирам щеше да е пълна упойка. Въпросът е че в Тина Киркова вариант ти да си избираш упойката не съм чувала.