И аз на женската консултация ходих ей така, колкото да ме заведът някъде и да ми водят документите. Но поне имах късмет с поликлиниката - не съм чакала нито веднъж! Не видях една бременна в тази поликлиника...
Иначе за прегледи разчитах на док, при който раждах, и на частните лаборатории - за изследванията.
За МД аз мога да ви разкажа...абсолютно се съгласявам с мнението, че като тръгне бебето да излиза - все ти е тая каква е обстановката
В момента родилните зали, предродилни, реанимация и операционна са на втория етаж. ( Може да има и по другите етажи...аз видях тези зали на 2рия етаж ).
Предродилна - стая с 3 (или повече) легла, до всяко има нощно шкафче. Леглата са ретро, метални...удобни са да се хванеш над главата...чаршафите са малко кофти, но са чисти. В общи линии изобщо не ме интересуваше, но ей така, по спомени.
Плочки има по пода и в стаите и в коридорите, видях 4 предродилни зали, ползвахме една тоалетна в коридора близо до стаите. Тоалетната беше прилична, но нямаше тоалетна хартия, което си беше кофти...тъй като ми позволиха да си взема само дамската чанта - т.е. имах едни кърпички - крайно недостатъчно. Молих сестрите за лигнин - там това се харчи като топъл хляб
Разгледах родилните зали - сториха ми се доста зле и то най-вече самото легло. Старо, много старо...Но това наистина са бели кахъри.
Залата в която ме оперираха също ми се стори зле, много малка една такава, но тогава пък вече тотално ми беше все тая
Реанимацията беше добре, нещо като предродилна, но по-уютна.
На 12тия етаж ходих на гости на Дианка
Стаята беше с две легла, мъничка ми се стори, но това е по-скоро защото като големина беше като моята стая, пък аз бях с 1 легло. Между двете легла стоят 2 кошчета за бебетата, има нощни шкафчета, телевизор...и май това е.
На 7мия етаж видях една стая - имаше 3 легла, балатум ( доста стар...), някакъв шкаф тип скрин...и май това е. Стаята ми се стори гадничка. Тоалетната беше 1 за целия етаж, а храната беше...леле майко! Не знам дали на 12тия етаж ги хранят със същото, но на 7мия си беше помия. Веднъж не успях да ям там.
Моята стая беше с 1 легло, на 7мия етаж. Личеше че е ремонтирана, банята беше нова и хубава, мъничка но достатъчно. Имах щори, телевизор, дълбока мивка в стаята ( беше ми много удобно, първите дни там си миех косата защото ме беше страх да вляза под душа цялата ) гардероб, нощно шкафче и фотьойл. Чисто беше, което е най-важното.
От всичко видяно в МД, ако имате възможност, препоръчвам еденичната стая.
Аз платих 4 нощувки по 70 лв. - 280 лв за стаята.