0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #620 -: Октомври 21, 2010, 14:52:06 pm »
Незнам накъде вървим-на къде отивамеПоне да си кажат -ще си плащате пък ти си прецени,на частно или там,ама карай,много ясно ,че ако има нещо ще си отида при др.за УЗ и така.Добре ,че ходих на ФМ в Благоевград ,че да съм спокойна...Така всеки ако си оттушва за ниските заплати,трябва да влизаме в час с боксови ръкавици. и т.н...хайде да не товаря темата :D

« Отговор #621 -: Октомври 21, 2010, 14:53:03 pm »
На мен доки също още първия път ме предупреди, че по ЗК ми се полагат само 2. Но според нея ще трябва поне още 3 пъти да се гледаме, но ще трябва да си ги плащам по 25 лв., както е ценоразписа на клиниката.
*
« Отговор #622 -: Октомври 21, 2010, 15:26:11 pm »
Здравейте момичета, днес есента се развихри с пълна сила :)

Така е на ЖК, претупват се нещата, човек ако разчита на тях ще се побърка от молби и чуденки, но за това си трябва държава, която да се погрижи за населението,  а такава на тези териториални земи вече се съмнявам, че има :mrgreen:

За курсовете за бъдещи родители и аз си мислех наскоро, но по-скоро ми се иска да посетя болницата в деня на отворените врати. Видях, че Vickson пита за Майчин дом, аз пък се интересувам от Шейново - интересно ли е това посещение, някой правил ли го е?

Някой от вас интересува ли се от съхраняването на стволови клетки, аз все още се колебая по въпроса, а ето една интересна статия, на която тези дни попаднах http://www.capital.bg/biznes/moiat_kapital/2010/10/15/977271_stvolut_na_zdraveto/ 
Ако има отделна тема тук и някой е попадал на нея моля да даде линк  :)

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #623 -: Октомври 21, 2010, 15:32:38 pm »
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #624 -: Октомври 21, 2010, 15:39:03 pm »
Благодаря ти много, интересна е :hug2:

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #625 -: Октомври 21, 2010, 16:02:15 pm »
Beauty, аз ходих на 13-ти този месец на Ден на отворените врати в Шейново  :D
Разходиха ни из болницата малко, видяхме Вип залата за раждане, обикновенна стая за родилки /най-голяматаза 5 жени само тя беше свободна/ и от неонатологията, първата стая по коридора в която спяха бебенцата, през стъклото на вратата надникнахме, аааа видяхме и баните. Един готин млад доктор  :lol: ни разхождаше /съжалявам че не го попитах поне как зе казва, но май бил психолог?!  :wink:/ , от цялата обиколка той ми хареса най-много хахахаха  :lol: Цялото разглеждане /на гореизброеното/ + няколко минути за въпроси който има - около 20-25 минути трае. Не мога да кажа че съм впечатлена, но и не видях нищо отчайващо или притеснително. Не виждаш нито предродилна, нито родилна зала, което мен в случая не ме притесни, защото мисля че ще сме секцио/ а знам че в операционната няма как да се влезе/, но за нормално раждане сигурно си е хубаво да се видят тези неща.  :? Както се казва няма да ти навреди ако отидеш, но и няма да изгубиш. В сайта на шейново има много снимки - като чели от тях по-така се виждат нещата. Чака се около 2-3 седмици обаче след като се запишеш, явно има доста желаещи мами да гледат.
От приятелка дочух, че май в Майчин дом навсякъде ги разхождали, но това е неподтвърдена информация. Точно за това и питах ако някоя мама е ходила, да сподели с нас струва ли си.
« Последна редакция: Октомври 21, 2010, 16:06:23 pm от Vickson »
*
« Отговор #626 -: Октомври 21, 2010, 16:16:55 pm »
Тия ЖК явно са пълна гавра, като ви чета поне.  :?  Може и да има някои изключения, но едва ли са много. Ако на ЖК се разчита само, за проследяването на бременност, особено ако се окаже проблемна - кофти.

Аз не смея да се "похваля" още, че ми се е разминало, но след първия прием на лекарствата снощи в 12, тази сутрин към 5.30 последно имах контракции и после още 2 приема на лекарствата и засега поне - положението е спокойно. Утре пак съм на лекар, да проследим подробно контракциите има ли ги, с каква честота са и пр., а дано няма какво особено да се проследява  :D

Ха сега познайте с какъв страх се храня  :lol: Все едно ям отрова и се ослушвам след всяка хапка да не би нещо да се размърда пак, ама "страх лозе пази" ;)

Хубава вечер на всички и само положителни емоции ви желая!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #627 -: Октомври 21, 2010, 16:41:39 pm »
Vickson мерси мила, че сподели  :hug2: май сега и аз се замислям да посетя двете болници и да сравня впечатления  :wink: И аз най-вероятно също ще съм със секцио, поне с близнаци е такава практиката в повечето случаи. То има време ама нещо все го мисля напоследък и ми се срува, че времето лети и трябва човек бързо да проучва :)
Жбрули стискаме ти палци да се оттървеш от контракциите.

*
« Отговор #628 -: Октомври 21, 2010, 17:51:23 pm »
Jbrul , сега като се замисля аз май се бях докарала като теб , само че от сини сливи . едната порция контракции заради която си бях изкарала акъла , беше явно от тях... Пий си лекарствата и дано утре всичко вече да е ок.

аз да ви кажа , че според мен ако раждаш нормално , едва ли в този момент ще те интересува чак толкова как изглежда родилна зала  :lol:
 Аз ходя на училище за бременни в момента в една частна болница (безплатно!) базата им е супер луксозна , а цените приемливи , но пък като искам при моята док , която работи в държавна болница...ще трябва да преглътна ,че няма да раждам в разкош... :?
*
« Отговор #629 -: Октомври 21, 2010, 18:06:50 pm »
Здравейте и от мен. И аз бях днес на ЖК. Всичко е наред за сега. Бебка върви със 2 седмици напред. То не че ние и двамата сме дребнички. Док каза че най вероятно ще се ражда по рано.
Мен пък всеки път на ЖК ме гледат на ехограф. Но явно е от лекаря.
« Последна редакция: Октомври 21, 2010, 18:14:50 pm от bebo79 »
« Отговор #630 -: Октомври 21, 2010, 18:54:39 pm »
Здравейте и от мен,

днес бях в Токуда при д-р Илиев и добре че отидох, измери ми шийката и ръчно и с ехографа и според него е добре, не е скъсена, с добра консистенция, изкара я 3,40 см. точно колкото винаги ми е била и на ФМ и на останалите прегледи. Даже ми разреши и да се разхождам. Незнам откъде такова голямо разминаване има със Сигридов, но той за пореден път ме изплаши страшно много, вече направо ме е страх да ходя при него. А риска от преждевременно раждане е не заради шийката, а заради евентуална инфекция от редукцията. Както и да е, мисля да си се пазя повече и да лежа още няколко седмици. А бебката вече е станала 1030 грама  :D
Аз ходих на отворени врати в МД, но понеже имаха ремонт в родилното, не разбрах на 2ри или 3ти етаж, не ни разходиха там, а направо на 12тия, обясниха какво трябва да си носим, какви са цените, после аз си тръгнах, че имах работа, но момичето, с което бях ми каза, че са им показали стаите на 12тия етаж с по 1 и 2 легла и после са ги завели на 7мия и там също са им показали стаите. Мислех да ходя пак, но щом като имат ремонт пак няма да може да се види много и затова се отказах.
Жбрул, стискам палци бързо да се оправиш!
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #631 -: Октомври 21, 2010, 19:08:27 pm »
Чери:? странни са тези разлики от 1.5 на 3.5. Дано второто е вярно!
А за ЖК нямам думи. Според едни с 1 талон за УЗИ те гледат 2 или 3 пъти. Според други имаш само 2 прегледа и това е.
« Отговор #632 -: Октомври 21, 2010, 19:33:03 pm »
Да, Мира странни са тези разлики и аз това се чудя откъде такова разминаване. Миналата седмица като бях на ЖК помолих лекарката да види шийката и тя ми каза, че за нея не е скъсена. Аз не й взех много под внимание мнението, защото ехографа й е доста стар, но може и да е била права. А д-р Сигридов искаше да прави серклаж и на моя позната в 24 гс, тя  отказа, понеже се следи при Велев и се е оказа, че няма скъсяване и съответно си износи до края. Другата седмица мисля да отида и на още едно място да видя какво ще измерят там.
« Отговор #633 -: Октомври 21, 2010, 19:39:40 pm »
Гледам че обсъждате Жк то.....аз лично съм доволна от моята лекарка  :D.Не ме претупва никога,всеки месец имам ехограф,и всеки месец мерки.Пускат ми се изследванията когато трябва по ЗК,и ако има нещо което ме притеснява веднага се взима под внимание.Много е важно къде се записвате момичета,аз лично за да се запиша съм взела доста мнения за доста лекари за да се спра на тази ,ии определено не съжалявам.Даже като знам че сега на 26 ти ми е последния преглед при нея (понеже е бременна и е време да излиза болничен),направоо се изприщвам.Не чее не вярвам на моя си доктор,ама някакси по ми беше спокойно с нея :)))).Та искам да каже че има и някой добри,но ако на мене ми говорят както на Монии,направо незнам къде ще я пратя с приказки ..... :x
« Последна редакция: Октомври 21, 2010, 19:45:18 pm от Мonkey :) »
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #634 -: Октомври 21, 2010, 19:43:38 pm »
Привет момичета.
Относно ЖК, имам две приятелки, които си следят бременността по ЗК. Всеки месец ги гледат на УЗ и доколкото разбрах от тях не плащат нищо. Аз при докторката която ме следи си платих абонамент за цялата бременност. Засега съм ходила само веднъж при записването. На преглед отново съм на 29.10. Засега нямам наблюдения за платената ЖК. Не мога да кажа кой вариант е по-добър. Определено обаче си зависи от доктора.

*
« Отговор #635 -: Октомври 21, 2010, 21:44:04 pm »
Виждам че обсъждате горещата тема ЖК - аз до момента си ходя на частно всеки месец защото съм много доволна от лекаря си. На ЖК се записах в самото начало,защото мислех че документацията около болнични и раждане става само чрез жк, но явно съм грешала...Аз също не съм доволна от системата - чакаш по опашки - въобще половин ден отива за нищо - а аз съм работеща жена и не мога да си позволя да губя толкова време...До сега съм ходила два пъти и при първото изследване на кръвта ме изкараха със завишена кр.захар....на следващият ден се оказа че нямам такава, след като ходих да ме дупчат три пъти през деня  :ask: За УЗ да не говорим -разберат ли че ходиш на частно - въобще не си правят труда.
*
« Отговор #636 -: Октомври 21, 2010, 21:49:14 pm »
Ами оказа се че всичко е про форма ако не си плащаш ...,тя уж е много внимателна лекарка,ама напоследък го е ударила през просото,то и аз работя още Йо,ама като е ден за жк не ходя на работа щото висиш 3-4 часа пред кабинета.Абе живи и здрави да сме ,че..то ако се наложи си плащаш и готово :?Тя ако знае ,че съм ходила при друг на ФМ сигурно ще ме изхвърли като коте от кабинета :lol: 8)

« Отговор #637 -: Октомври 21, 2010, 21:52:01 pm »
Ама момичета къде чакате вие толкова че ви минава толкова време от деня?Аз си записвам час,може да се забави но най мн с 20 тина минути.Ако съм за изследване ,дават ми направленията за кратко време и аз си ги нося в лабораторията която искам :)).Хич не чакам ,защо така ви мотаят вас ,ужасно еее :(.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #638 -: Октомври 21, 2010, 21:55:24 pm »
Аз също ходя с час и досега не съм чакала повече от 10-ина минути. Сега обаче се чудя утре дали да кажа на доки, че след като ми изкараха акъла заради първото БХС съм ходила по спешност при друг лекар, за да мога и да повторя изследването.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #639 -: Октомври 21, 2010, 22:27:35 pm »
И аз на женската консултация ходих ей така, колкото да ме заведът някъде и да ми водят документите. Но поне имах късмет с поликлиниката - не съм чакала нито веднъж! Не видях една бременна в тази поликлиника...
Иначе за прегледи разчитах на док, при който раждах, и на частните лаборатории - за изследванията.

За МД аз мога да ви разкажа...абсолютно се съгласявам с мнението, че като тръгне бебето да излиза - все ти е тая каква е обстановката :)
В момента родилните зали, предродилни, реанимация и операционна са на втория етаж. ( Може да има и по другите етажи...аз видях тези зали на 2рия етаж ).
Предродилна - стая с 3 (или повече) легла, до всяко има нощно шкафче. Леглата са ретро, метални...удобни са да се хванеш над главата...чаршафите са малко кофти, но са чисти. В общи линии изобщо не ме интересуваше, но ей така, по спомени.
Плочки има по пода и в стаите и в коридорите, видях 4 предродилни зали, ползвахме една тоалетна в коридора близо до стаите. Тоалетната беше прилична, но нямаше тоалетна хартия, което си беше кофти...тъй като ми позволиха да си взема само дамската чанта - т.е. имах едни кърпички - крайно недостатъчно. Молих сестрите за лигнин - там това се харчи като топъл хляб  :)
Разгледах родилните зали - сториха ми се доста зле и то най-вече самото легло. Старо, много старо...Но това наистина са бели кахъри.
Залата в която ме оперираха също ми се стори зле, много малка една такава, но тогава пък вече тотално ми беше все тая  :lol:
Реанимацията беше добре, нещо като предродилна, но по-уютна.

На 12тия етаж ходих на гости на Дианка  :) Стаята беше с две легла, мъничка ми се стори, но това е по-скоро защото като големина беше като моята стая, пък аз бях с 1 легло. Между двете легла стоят 2 кошчета за бебетата, има нощни шкафчета, телевизор...и май това е.

На 7мия етаж видях една стая - имаше 3 легла, балатум ( доста стар...), някакъв шкаф тип скрин...и май това е. Стаята ми се стори гадничка. Тоалетната беше 1 за целия етаж, а храната беше...леле майко! Не знам дали на 12тия етаж ги хранят със същото, но на 7мия си беше помия. Веднъж не успях да ям там.

Моята стая беше с 1 легло, на 7мия етаж. Личеше че е ремонтирана, банята беше нова и хубава, мъничка но достатъчно. Имах щори, телевизор, дълбока мивка в стаята ( беше ми много удобно, първите дни там си миех косата защото ме беше страх да вляза под душа цялата ) гардероб, нощно шкафче и фотьойл. Чисто беше, което е най-важното.
От всичко видяно в МД, ако имате възможност, препоръчвам еденичната стая.
Аз платих 4 нощувки по 70 лв. - 280 лв за стаята.