0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #600 -: Октомври 20, 2010, 21:14:46 pm »
Момичета, нещо си чувствам краката в прасците като дървени когато седя или походя малко
Възможно е това да се дължи на липса на магнезий - при мен схващането на прасците започна вечер, когато спя - много боли. Изписаха ми магнезий -прахчета. Попитай лекаря си..Елена В - относно ранното БХС и на мен ми правиха такова в 12 гс, и въпреки че съм на 30г  резултата не беше добър и много се шашнах излишно, тъй като беше пуснат в обикновенна лаборатория....По-късно напривх изследването и пробата беше изпратена в София в Национална генетична лаборатория - съветвам ако решиш да правиш и не си от София да изпратиш кръвта там... А относно изпотяването - и аз от седмица се будя изпотена и спя на отворен прозорец -жега голяма....в работата седя по къс ръкав и с отворен прозорец....кръв гореща  :lol:
« Отговор #601 -: Октомври 20, 2010, 21:18:33 pm »
Раиска, дано бързо се оправите, че много му е рано на сладкишка такива мъки  :?

Ели, за БХС аз направих ранния, но късния мисля да пропусна. Предварително ме подготвиха, че дори само заради възрастта може да има отклонения и да не психясвам. Но питах и в лабораторията и казаха, че ранния по принцип е по-точен.
За запека, незнам само от бременността ли си така (за мен този зор е абсолютно нов) но повече от 3 дни не трябва да допускаш. На трети ден най-много взимай нещо- дуфалак и майчин лист взимам аз, като второто не го запарвам много да е по-слабо и пак действа добре. Вече ще пробвам и със сушени плодове и киви но на изчистено :)

Момичета, ако има пациентки на Щерев, има училище всеки месец, 3 поредни недели и представете си е безплатно. Как така са се отпуснали незнам, но смятам че ще полезно. Също така в мола Сити център София има всяка сряда от 10ч. но незнам какво представлява.
*
« Отговор #602 -: Октомври 20, 2010, 22:13:54 pm »
Леле ,Рая да пазите бебка Дария,ей :DБързо оздравяване :crossfingers:
Поне със запек не съм де обзавела  :Dза разлика от другите болежки
 :lol:

*
« Отговор #603 -: Октомври 20, 2010, 23:45:21 pm »
elle22 Явно не само запекът води до подобни изживявания, ами и обратното му състояние  :? и изобщо всеки по-остър стомашно-чревен дискомфорт.
И аз от снощи имам доста неприятни емоции и усещания, заради тъпите сушени кайсии, които ядох - нали имали желязо, та уж заради хемоглобина... Е, горчиво, горчиво съжалявам, че ги ядох.
Снощи се започна едно куркане на черва, едно напрежение в стомаха, после в корема, стана болезнено. Казах си, че няма страшно, явно пак съм се уредила с разстройство - типично за мен. Пих но-шпа, бусколизин, лежах цял ден, уж да ми мине, да ми мине - все пак след ходене до тоалетна се облекчаваше положението...ама не мина.
Вече към 19ч. днес, уж ми беше по-добре, реших да се разходя до аптеката за още бусколизин /на 30 метра е/ - едвам се довлякох обратно  8O  Така ме заболя корем, кръст, яйчници...абе навсякъде, изби ме студена пот, взех да пъшкам. Та най-накарая ми светна от всичко това, че разстройството е минало и заминало, ама "ми е оставило за подарък" контракции  :( Доки ме прегледа спешно и потвърди опасенията ми - контракции са. За щастие шийката е перфектна и сега съм с една шепа хапчета и отново под домашен арест и лежане. Утре ще видим има ли подобрение и дано се размина с болницата и по-сериозен проблем.

И това заради някакви тъпи кайсии и напъните ми да ям полезни и богати на желязо храни  :x Бе пий си там хаповете и яж каквото не ти прави проблем със сигурност, ама акъл море - глава шамандура моето. Очевидно.

Извинявайте за дългия и кисел пост - споделям това, само за да го имат предвид и другите момичета, особено новите и за които е първа бременност - да не си отварят сами такива грижи, че освен самото притеснение, човек го е яд как сам си го е докарал. Поне мен ме е яд до позеленяване в момента.

Та с бабините лекове и полезните храни - по принцип не е лошо, но в някои случаи май е по-добре да се пият лекарства. Поне ефектът им е по-предвидим, ако не друго.

На всички спокойна нощ и безпроблемно бременеене от мен!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #604 -: Октомври 20, 2010, 23:59:46 pm »
Олеее, ами може и от кайсиите да е! Аз съм имала запек и при предишните бременности, ама такова чудо за пръв път ми се случи. Купих си 2 кутии сушени кайсии и ги изядох през тези дни. Барабар с другите полезни храни. При мен контракциите не са потвърдени, понеже съм на лекар в началото на другия месец чак. Но определено ми мина през ума за тях и си пия последните хапчета но-шпа, чакайки си илачите от България. Дано ти мине по- бързо, аз съм доста по - добре от вчера.
Лека на всички!
*
« Отговор #605 -: Октомври 21, 2010, 02:11:52 am »
здравейте,

и аз си мислех да направя само ранния БХС, доколкото разбирам в майчин дом? не знам може след морфологията да ми кажат, че няма нужда, ще видим, ще ви пиша.
а колкото до студено-топлото - аз май съм на обратно, ужасно ми е студено и то постоянно, трябва да съм си в легълцето и да ми е пусната печката иначе ужас. дано прихвана малко от вашите топли вълни, че това с навличането отсега, къде ще му излезе краят? жбрул, не зная дали е от кайсиите, аз днес хапнах таратор и имах чувството, че ще ми се пръсне корема, то болки, то подуване, ужас, от един таратор. явно просто си е сложно това с храната. а за запека, аз преди си го отглеждах, а сега си го култивирам, ще ходя да си купя ева кю, щото вие се кълнете в тях

елле аз ще си ходя в лондон, ако мислиш, че оттам лекарствата ще пристигнат по-бързо, кажи да ти пратя - прибирам се на 31ви този месец, но по принцип имай в предвид, защото аз много често си пътувам, почти на всеки две седмици, така, че ако решиш, само кажи

за болките в гърба и кръста - днес гледах гала и не че тя е особен авторитет, но представяха нещо, което се нарича кинези тайпинг (за кинези не съм сигурна, но беше тайпинг), където слагат памучни лепенки по коремните и гръбни мускули при болки в гърба и кръста и по краката за кръвообращението. звучи смислено, доколкото имам някакви бегли познание по кинезитерапия, можело да се къпеш с тях и да се мажеш върху тях с мазила срещу стрии и др. ако някоя много го е закъсала с гърба, може би да поразучи?

раиса, много кофти това с болния сладкиш, то и ти не е хубаво да си болна, ама то милото... да се оправяте бързо или да изгоните таткото като носи бацили :)

лека ви нощ и до скоро
*
« Отговор #606 -: Октомври 21, 2010, 05:50:26 am »
Добро утро на най -ранобудните !
Някои до късно не спят а други като мен рано се събуждат !
Jbrul леле какви са тез контракции ,лоша работа ,но както казваш пий си хаповете и всичко ще е на ред !
Райска бързо оздравяване ви желая!
[/url]
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #607 -: Октомври 21, 2010, 08:49:47 am »
Добро утро и от мен.
Запек и аз получих бонус със бременността, макар че през живота си не съм знаела преди що е то. Сега вече повече от 2-3 дни не допускам да останат нещата без контрол. Уж се храня що-годе правилно, но определено ориз като ям /а много обичам/ и после имам затруднения. Обаче през деня гледам да компенсирам със няколко вида плод обилно прокарани с вода. Не е много приятно, но явно има ефект, защото сега ходя през ден и не е кой знае каква мъка. Казаха ми преди време сладко от рози  много помагало osi_15 аз веднага купих - е няма такава гадост, а на всичкото отгоре и ефект нямаше. С ева кю се оправих веднъж... ама беше мнооооого  osi_14 голяма мъка с много рев.
Меме, извинявай за въпроса ама случайно да знаеш какво означава вметката "Такса за семейна двойка: 50.00 лв."????  8O А за несемейна???
Някоя от вас да е ходила на Ден на отворените врати в Майчин дом да даде малко инфо - има ли смисъл или не и колко време предварително се записваш?
Райче, бързо оздравяване на цялото семейство пожелавам, цункай я девойката веднъж от мен  :wink:
« Последна редакция: Октомври 21, 2010, 09:25:06 am от Vickson »
« Отговор #608 -: Октомври 21, 2010, 09:20:07 am »
Добро утро :)
Засега почти не съм имала запек, но не е късно ;). Лошото е, че изведнъж трябва да търся тоалет  :oops:, а въобще не ми е удобно на работа. Да ви кажа мен кайсиите не ми се нравят, но и не са ме разхлабвали. Но да видите как ми действат крушите или сок от круша. До 2-3 часа съм с разтройство.
Жбрул, дано си по-добре днес.
Райска, бързо оздравяване на теб и принцеската.
Ние снощи най-после видяхме племенницата-англичанка  :D. Голяма е пикла. Предимно спинка през деня, а цяла нощ карала майка си да я държи на цицата  :wink:. Ще го видим и нашия юнак, както започва да шава още по-тъмно ...

« Отговор #609 -: Октомври 21, 2010, 09:42:54 am »
Добро утро :).
 Райсичка ,дано се оправите всички бързоо,и вече такива болни татковци да не влизат без маска при малкия сладкиш  :D.
 Аз лично сега започвам да ходя на срещите на Лалече лига,не се плаща и като чета доста бъдещи майки са много доволни :).
 Запек имах веднъж през цялата си бременност до сега,надявам се да няма повече,иначе си ходя редовно.Преди бях с "Р",а сега е просто нормално и ежедневно :)).
 Жбрул мила ох дано не те повтарят такива неприятни неща повече мила  :? :P.
Нещо не съм мяркала нито Естелитка нито другата ни Дама Радетоо,май май ще си имаме нови темички в честитоооо  :lol: :lol: :lol:.Да взема да спретна следващия списък аз ,ако има такъв вече дее,защото аз слагам само тези с оставащи с най малко 30 дни :))).Сега ще се огледам и ще видя аз как седят нещата,ако още не сме стигнали този списък ще изчакаме мъничко иххихиихихих.

Така,проверих и мисля че е раничко още за следващото списъче,но още малко и го мятам :)))
« Последна редакция: Октомври 21, 2010, 10:07:30 am от Мonkey :) »
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
Инфо за лекари и какво ме очаква от днес ,как се променя живота ...
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #611 -: Октомври 21, 2010, 09:50:03 am »
Здравейте, мамчета! :D
Аз със запека така съм свикнала още от преди да забременея, така че не мога да кажа, че е от сега, но гледам правя, каквото правя на 3-тия ден вече да съм свършила работата, обикновено ям сини сливи и се наливам с вода.
От днес започвам с глобулите, но по друга схема,както ми я каза моята си док, а не тази от ЖК, да видим ще ги преборим ли тези гъби.
Райска, дано бързо да се излекувате всички, с тези грипове, където ги говорят по новините много се страхувам, но дано нас да не ни хващат, ще се пазим повече.
Жбрул, явно това което помага на едно вреди на друго, сега си почивай повече и всичко ще се оправи.
Спорен и усмихнат ден на всички. :D
*
« Отговор #612 -: Октомври 21, 2010, 10:07:08 am »
Добро утро и от мен  :)
Аз нямам проблем със запека откакто закусвам с овесени ядки (3с.л.), пшенични трици (1с.л.), сушени кайсии (2бр.) и орехови ядки, забъркани в 1/3 кофичка кисело мляко. Ако това не помогне, едно кафе с мляко ме задейства веднага.

Раиска, дано бързо оздравеете, а таткото да му е за урок, че трябва да бъде по-отговорен, включително и към здравето си. Нашия съм го предупредила, че ако ми се разболее след ноември, да се счита за убит  :x

Jbrul, с какво количество кайсии си докара този проблем. Дано бързо се оправиш!

Vickson, според мен за тези 50лв. можеш да заведеш на курса таткото на бебето или някоя баба, но ако си сама едва ли ще има отстъпка. Предполагам,че няма да има проблем със записването на курса, защото всяка седмица започва нов. За деня на отворените врати може би ще е по-проблемно, защото се провежда само 2 пъти в месеца.
Аз мислех да не ходя, но 2 раждали приятелки ме посъветваха да отида. Разказът на Раиска как се е лутала с изтичащи води да търси приемното за родилки окончателно ме убеди, че е добре да се отиде.

Цвете, бързо справяне с гъбите!

« Отговор #613 -: Октомври 21, 2010, 10:46:40 am »
Аз съм си тук, рано ми е, ще се мотая в тая тема още известно време, не  бързам - до термина има още време.А и баткото го преносих с 12 дена след термина - да видим това дали ще е мързеливо и то. :lol:Следващата седмица съм на контролен преглед - ще видим.Питах за раждането нормално или секцио - лекарката каза:"Както тръгне - раждала си нормално, защо не и сега, нищо не пречи!" Лек ден и по-малко болежки на всички.
« Отговор #614 -: Октомври 21, 2010, 11:40:09 am »
Здравейте момичета,
Да ви питам нещо - имате ли идея с каква боя мога да боядисам люлката за бебето. Имам страхотна "люлка", в която сме гледани общо взето всички от семейството - аз, брат ми, майка ми и т.н. Единствентото което трябва да направя е да я боядисам с бяла боя за да я освежа, всичко друго по нея е чисто ново. Но се замислих да не взема да купя някоя отровна боя или някаква която няма да изсъхне повече от две седмици в това гадно и влажно време. Благодаря ви!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #615 -: Октомври 21, 2010, 11:45:06 am »
А не може ли да я изстържете или изшкурите? И след това да питаш за лак? Мисля, че има такъв безвреден лак за мебели.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #616 -: Октомври 21, 2010, 12:05:48 pm »
Има блажна боя на водна основа, която е по-скъпа от обикновенната, но съхне за два-тричаса и не мирише да блажна. На мен ми става ужасно лошо от миризмата на блажна боя и от години вкъщи всичко се боядисва само с такава. Вярвам че става за това, което ти трябва на теб.
« Отговор #617 -: Октомври 21, 2010, 12:27:23 pm »
Мерси - ще търся такава. Иначе люлчицата е метална и няма смисъл да се сваля старата боя. Тази събота и неделя ще се опитам да свърша това.
*
« Отговор #618 -: Октомври 21, 2010, 12:51:00 pm »
Ето и ни нас,привет мамита!
Бях на ж.к,всичко е наред,е не ми показаха бебо :xна УЗ добре поне че тоновете чух.
Да ви се оплача много съм разочарована от АГ-то,така ми се навика, щото съм казала ,че искам да ме гледа на УЗ,а пък видите ли ми се полагало 2-пъти,а не ме беше гледала от август и отнесох една тирада,че не била длъжна да ме гледа и т.нИ това бил последния ми УЗ за бременността 8O Ми като не взима пари,да си каже ,че иска да и се плаща и готово,ама..отврат егати отношението.Иначе най-важното е,че беборан е добре и това ме прави щастлива.Матката ми е 23см,а пупата 110 8O :lol:
Това е от мен засега.Хубав ден момичета  :grouphug:

*
« Отговор #619 -: Октомври 21, 2010, 13:31:29 pm »
Моникс аз като се записах на Ж.К. докторката ми каза директно , че само 2 видеозона поема касата и минимални изследвания и ако искам да не се записвам при нея.Може би искаше да ми каже , че трябва да доплащам , което според мен не е нужно защото се следя в клиниката по стерилитет и по тяхна препоръка ще ходя при доктор при който най - вероятно ще раждам.За отношението ......не ми се говори втрещена съм.