0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #520 -: Октомври 19, 2010, 10:37:19 am »
Вики , аз нямам такива болки точно , но от време на време имам навътре в таза . Бях питала док , дали може да е от ЕМ , и той каза НЕ. Би трябвало ЕМ да я няма вече ..надявам се  :wink: По-скоро би трябвало да е от тежестта и от разпъването . Питай пак док , но мисля , че не е притеснително.
Аз също си пия Магнерот-а , но пак получавам стягане на корема.
Вчера бях на една лекция за контракциите и там док обясни , че стягането е нормално . Може да е болезнено по някога. Опасно е , ако е регулярно. Стягане може да се получи от пълен пикочен мехур, пълни черва , рязка промяна на стойката , движение на плода... Само за информация
:D
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #521 -: Октомври 19, 2010, 11:09:09 am »
Вчера бях на една лекция за контракциите и там док обясни , че стягането е нормално . Може да е болезнено по някога. Опасно е , ако е регулярно. :D

Роси какво значи регулярни стягания? Аз съм със стягания в корема от 1 седмица и съм на куп лекарства за тях.

Викс и аз съм с ЕМ 4 степен и аз имам такива болки. Някои от болките съм сигурна че са от сраствания от 2те ми операции.

Аз пък напоследък имам чувството че таза ми се разширява. Имам много странна болка от вътре на краката.
« Отговор #522 -: Октомври 19, 2010, 11:10:47 am »
Монка аз се лекувах с прополки и чайчета ,така че в правилна посока си :))),освен това взимах осцилококциум,а сега вместо него ми изписаха Биозин Мама ,витамини за имунната ,за сега съм доволна :)
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #523 -: Октомври 19, 2010, 11:15:35 am »
Мони, аз пия биозин мама от 3 месеца и съм доволна. Само милото като се беше разболял имах малко хрема и леко ме болеше гърлото, но с чай с мед и лимон и хомеожен се оправих бързо.
*
« Отговор #524 -: Октомври 19, 2010, 11:20:19 am »
Криска, регулярни означава през равни интервали (примерно през 20мин. получаваш стягане)

Нормално е предполагам да има болка от срастванията, когато се разтяга матката. То с тази ЕМ сигурно сме пълни с такива "екстри".  :D
И аз имам едни странни усещания м/у краката  :lol: т.е. едно като мускулна треска само от вътрешната страна на бедрата в най-горната част 
:D
*
« Отговор #525 -: Октомври 19, 2010, 11:24:34 am »
Благодаря Ви за бързите съвети,супер сте :lol: ,дано ми мине бързо ,че ...всяка зима с тия ангини не си е работа

*
« Отговор #526 -: Октомври 19, 2010, 11:41:17 am »
Ооо, момичета с тия схващания съм се "обзавела" от доста време  :lol: Днес се престраших пък да правя едни упражнения за бременни от един диск на Елансил /с крема против стрии дават и диск с упражнения/ да видим утре дали ще мога да стана от леглото. Ама вече не се търпят тия болки в гърба и смятам, че не е излишно да се раздвижвам от време на време.
Такаааа и Стерче гушка малката си принцеска. Сега кой е на дневен ред?  :D Сещам се за Естелитка и Раши. Пропускам ли някой?
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #527 -: Октомври 19, 2010, 11:52:35 am »
Благодаря.
Роси, аз съм сигурна че моята ЕМ - още си е тука, щото просто няма как да се изпари. Нали знаеш, че мен ме изчистиха само от дясно, а от ляво въобще не е пипано...  :? тъй че сигурно е от това. На 30.10. съм на преглед и ще попитам Сигридов. Аз просто така, реших да споделя, че нещо  "ни мъ кефи" дет се вика  :lol:
Иначе колегите констатираха, че ходя по-разкрачено и някак се клатя като гъска  :lol: напоследък, явно от разширяването ще да е на таза  :D Абе без екстри - за къде сме само ми кажете хахахаха  :lol:
*
« Отговор #528 -: Октомври 19, 2010, 11:59:49 am »
Викс , мисля че е възможно да изчезне. Краси (ако се сещаш сега за коя Краси точно ти пиша) Е ходила 6 м след раждането на преглед и няма следа от ЕМ , а забременя с 2 кисти...
Ама  колко сме ги чакали тези екстри само ...че ако трябва и като гъсеница ще ходя
:lol:
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #529 -: Октомври 19, 2010, 13:10:38 pm »
Благодаря Ви за бързите съвети,супер сте :lol: ,дано ми мине бързо ,че ...всяка зима с тия ангини не си е работа

Преди 2 дни много ме заболя гърлото ( то май всички се разболяхме вкъщи, мъжа ми е виновен  :( ) . Едва спах през нощта - постоянно преглъщах . Болката беше все едно имам нещо залепнало по гърлото, а не да ми драска като рана...абе все едно започвах гнона ангина. Започнах и да кашлям, сухо едно такова, все едно да си изчистя гърлото. Вчера сутринта предприех ударни действия - купих от аптеката "Тантум Верде" - зелена течност за гъргара и едно ментови бонбони за сухата кашлица - "Исла" .
Днес вече съм добре откъм гърло, само че носа ми е запушен  :lol:
А...прополки си имах вкъщи, но изобщо не ми помогнаха...даже обратното - сладкото ми дразнеше гърлото още повече.
« Отговор #530 -: Октомври 19, 2010, 13:40:42 pm »
Сега аз да направя малък списък на следващите мамита който чакаме да се отчетат около термин :) ( ще ги пиша според лентичките им ):

Естелитка 5 дни до термин :))))
 Раши 12 дни до термин :)))))
 Радка Маринова 24 дни :)))))

Това е групичката с по малко от 30 дни оставащи,да и върви по вода и всичко да мине гладко когато му дойде времето,а ние ще ви следимеее:)).
 Така сега като гледах следващата група се очертава да е доста по голяма :))))
« Последна редакция: Октомври 19, 2010, 13:44:46 pm от Мonkey :) »
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #531 -: Октомври 19, 2010, 13:59:08 pm »
Момичета, ето ви един много хубава сайт /бях го пускала и преди, явно не сте му обърнали внимание/, следи ви бременността по седмици. Просто си вкарайте данните в началото и това е.
Аз го ползвам на немски, много е удобен.

http://www.eumom.ie/

Успех

*
« Отговор #532 -: Октомври 19, 2010, 13:59:26 pm »
Болките са от разширяването на таза маци :) Аз имах дни,когато ходех с ръка между краката ,за да поддържам нещо въображаемо хехе :) Имах чувството че съм спортувала яко и краката от вътрешната страна и самата кост отдолу адски ме боляха.. Отминава вднага след раждане ;)Няма страшно от това ! Екстра сте си и дано всичко е наред до самия край.. Целувам ви и на всички успех и хубави емоции ! :)
*
« Отговор #533 -: Октомври 19, 2010, 14:05:31 pm »
Присъединявам се към хубавите пожелания на Мънки, ще чакаме с нетърпение радостните вести  :goodluck:

Мънки, реших да те послушам с газираната вода за киселините и май има ефект  :D, благодаря ти мила, добре че ми припомни, не че напълно изчезнаха, ама значително съм по-добре  :hug2: с хълцане я пия тая вода, хич не мога газирано да пия, ноо помага  :D

Болките, който някои от вас описват между краката и таза, точно за тях писах по-горе. Също като Luba ходя едвам едвам като ме боли и се държа, все едно ще удържам натиска  :) За 2-3 дни малко понамаляха, ама и аз повече почивам и гледам много резки движения да не правя. Голямо притискане и разтягане падна при мен тези дни, и кожата все едно ще ми се сцепи всеки момент на корема, мажа я, ама боли и ефекта е слаб.
Вчера пуснах и една МБ да видим как е положението, дано всичко е наред.

« Отговор #534 -: Октомври 19, 2010, 14:27:08 pm »
Охо, появих се в списъка на очакваните бебета, това е добре.По въпроса с болките между краката - нямам думи,ходя като Баба Меца, а нощем как се обръщам - тракам, поклопвам и т.н. подобни изживявания.И седалището ме боли - абе успокоявам се когато погледна календара.А с газираната вода сме вече навсякъде - на разходка, на фризьор, в къщи има във всички местенца, от всякаква храна вече, но....малко остана!Следващата седмица ще се видим с докторката, при която ще раждам, да видим докъде сме го докарали.При нас лятото се роди бебе 6,100 кг, та всички ме майтапят да не го докарам и аз толкова - но слава богу няма такава опасност!Лека бременност момичета, ще се появявам отвреме-навреме.
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #535 -: Октомври 19, 2010, 14:47:25 pm »
Здравейте, момичета. :D
Отдавна чета вашите темички и всеки път, когато започнете нова тема си казвах " Ето, тази вече ще е темичката, в която ще дойде и моят ред да се запиша. " и ето, че това време дойде. На кратко, това ми е втора бременност, но за съжаление първата свърши още преди да съм се зарадвала, че е започнала. И този път в началото леко прокървих, доста се изплаших, но за сега нещата вървят добре, вече сме 9г.с. и 3 дни., ще се следим с док по - често, защото съм с двурога матка.
Е, това е от мен, дано Бог и Богородица закрилят всички ни, да се радваме на бременността си и най - вече на сладките си бебоци.  :D
« Отговор #536 -: Октомври 19, 2010, 14:57:59 pm »
Цвете, добре дошла, лека и безпроблемна бременност и най-милото бебе накрая! :)
« Отговор #537 -: Октомври 19, 2010, 15:15:29 pm »
Охооо Цветенцеееее,чаках те аз и ето дочах теее миличка,желая ти тази бременност да завършии чак след 7 - 8 месеца иххихих с едно прекрасно здраво бебче ;).А тук да идваш да се отчиташ само с хубави и весели неща покрай бебчо :).
*
« Отговор #538 -: Октомври 19, 2010, 15:16:06 pm »
Еха Цветенце :welcome_1: :D

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #539 -: Октомври 19, 2010, 15:43:03 pm »
Привет, привет!
 :welcome_1:, Цвете! Лека бременност!
Днес имаме 8 годишнина от сватбата, но за съжаление, милото работи до късно вечерта, та ще празнуваме утре.
Желая ви прекрасна вечер!