0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #460 -: Октомври 17, 2010, 10:36:34 am »
Добро утро мами :) Аз да споделя че имах кървящи венци само в началото..И си смених пастата за зъби.Моя зъболекар ми каза да сменяме в къщи пастата за зъби на всеки два месеца поне.И така пробвахме с моето слънце.И има ефект.Сменяме различни видове Колгейт ..И засега е добре :) то не остана много до края и каквото и да стане изобщо няма да ме притесни.. Важно е бебо да е добре :) Ако ще и с кървави венци да ходя.
Айде спирам да пиша и отиваме с мойто ангелче и тати да пием кафенце на плажа..Ще се възползваме от слънцето :)
Целувам ви силно всички и ви желая прекрасен ден :) :)
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #461 -: Октомври 17, 2010, 10:45:04 am »
Здравейте,
Исках да кажа нещо за желязото - има силен затягащ ефект, тези от вас които имат проблеми със запек - трябва да внимават ако приемат и желязо. Наблегнете на течностите, плодове и фибри.
По отношение на ядките - до колкото ми е известно навсякъде се препоръчват в суров вид, т.е. не печени със сол. Солта трябва да бъде в много ограничени количества през цялата бременност, защото и без друго се задържат течности.
*
« Отговор #462 -: Октомври 17, 2010, 11:09:44 am »
Здравейте и от мен, я да споделя и аз моите тревоги последните дни. От доста време и аз имам напрежение и болки в таза, но по-притеснителното от вчера започнаха болки и в пубисната (срамната) кост, като болките са режещи на моменти, особено като се движа-ходя и при въртене в леглото. Само, когато легна на лявата страна не ги усещам. Също както някои от вас имам и едни разтягания и болежки в дясно, понякога и в ляво. Много се притесних от снощи и утре ще ходя на преглед да видим какво става. До сега съм имала болки само в таза, но тези отдолу при срамната кост и уретрата ме притесниха много. Вчера доста се пораздвижих - бях на ехокардиография на бебетата, после обиколих няколко магазина, накрая се видяхме с приятели - и в края на деня започнаха тези щуротии и болежки. Може би се понатоварих повечко. Пия си магнезия в ниската доза, както ми го изписаха 3х1, но снощи и ношпа пих, като че ме поотпусна за известно време, на сутринта обаче пак се започна  :? .
От известно време имам адски киселини, нощем спя почти седнала, вземам Талцид на таблетки в краен случай, ама няма оправия. Вие как се справяте с киселините.

« Отговор #463 -: Октомври 17, 2010, 11:26:10 am »
Лично аз се оправям единствено с газирана вода,като получа киселини 1-2-3 глътки и на момента ми минава :))).
 Писах ти на лични по подробно :).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #464 -: Октомври 17, 2010, 12:03:17 pm »
Не съм ви чела много назад - може и да е коментирано :)
За кървящи венци е добре да се приема Омега3.
Омега 3 е добре да се взема от бременните и кърмещите майки :)

http://mamita-bg.com/2009/03/14/%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%B3%D0%B0-3/
http://health.actualno.com/news_155773.html
http://translate.google.com/translate?hl=bg&langpair=en%7Cbg&u=http://www.pregnancy-info.net/omega3.html

.....но НЕ от черен дроб на риба , защото се съдържа и вит.А 
на опаковката на всеки продукт си пише
Или не трябва да е 
fish liver oil
Какво пречи витамин А?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #465 -: Октомври 17, 2010, 12:08:36 pm »
Привет!
За венците аз използвам паста лакалут или парадонтакс (сменям ги)+ вода за уста Елудрил.

За киселини помагат (специално на мен) сурови бадеми.
*
« Отговор #466 -: Октомври 17, 2010, 12:23:43 pm »
И аз мия зъби с Лакалут профилактично, засега нямам проблем. Редувам пастите - една тубичка Лакалут, една тубичка някаква друга паста и после пак Лакалут.
Парадонтакс е доста гадна наистина, но е много ефективна, при съпруга ми за 2 седмици спря кървенето на венците, а беше доста обилно. Сутрин имаше събрана кръв в устата, преди да я ползва тази паста.  :?
Ако само паста не помага, непременно комбинирайте и с вода за уста, както съветват момичетата. Дано всички скоро се справят с този проблем!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #467 -: Октомври 17, 2010, 12:37:58 pm »
Smaraidi, свързва се с малформации на плода.
« Отговор #468 -: Октомври 17, 2010, 13:45:02 pm »
На мен д-р Колева ми предписа Омега 3 още в 3-4 месец, защото е много добър антиоксидант. Най-добрия вариант на Омега 3 е Ескимото...пийте от него, няма ограничения. Пие се и по време на кърмене. Аз съм пила и течно но е супер гадно, има вкус на сурова, развалена риба, така че на капсули е добър вариант.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #469 -: Октомври 17, 2010, 14:11:02 pm »
Здравейте, най-сетне нет! Какво ли става със Стерче???
Аз набързо да си кажа по актуланата тема - за венците си от години насам се кълна в Лакалут (и пастата, и водата, и четката), много ми помага. Но истината се оказа редовното чистене на зъбния камък (след като си намерих зъболекарка, която някак си работи без да ме боли :-)
Иначе аз си се паникьосвам от кървенето и болките и туй-то :-( То ту спира, ту тръгва пак... Решавам веднъж на седмица да се разходя мъничко, щото ще полудея от лежане, и не стига че едва ходя (и то трябва да слезна от токчетата си!!!), ами и след 15 минути вече едва дишам, болките ниско долу почват, кръвта и тя... А аз се връщам обратно на дивана и почвам да се паникьосвам какво се е случило тоз път и дали бебето е още живо (да не говорим как си го въобразявам с 2 глави и по 7 пръста, от всичките лекарства, дето пия, вкл. антибиотика).  :?
*
« Отговор #470 -: Октомври 17, 2010, 14:15:56 pm »
Ели, забравих да кажа: и на мен ми забраниха морска храна, с изкл. на някои рибки в добре сготвен вид. Болка ми е, имайки предвид колко много обичам (особено скариди и суши), ама се живее :-) Гледам да не чета много книжките по въпроса какво трябва и какво не, защото винаги се стига до някакъв момент, в който поне 3 авторитета (вкл. моята док) са на 3 различни мнения и вместо да ми помогне, ме побърква допълнително. Затова съм решила да слушам док (все пак благоарение на нея стигнах дотук) и затуй: сбогом, тъмнооки скариди с нежни мустачки, поне докъм Май 2011 :-)
*
« Отговор #471 -: Октомври 17, 2010, 14:39:19 pm »
Ели, забравих да кажа: и на мен ми забраниха морска храна, с изкл. на някои рибки в добре сготвен вид. Болка ми е, имайки предвид колко много обичам (особено скариди и суши), ама се живее :-) Гледам да не чета много книжките по въпроса какво трябва и какво не, защото винаги се стига до някакъв момент, в който поне 3 авторитета (вкл. моята док) са на 3 различни мнения и вместо да ми помогне, ме побърква допълнително. Затова съм решила да слушам док (все пак благоарение на нея стигнах дотук) и затуй: сбогом, тъмнооки скариди с нежни мустачки, поне докъм Май 2011 :-)

Надин сега как ми се доядоха скариди бе!  :lol: Ама нямаааа. Мисля си за пица с аншоа обаче. Дали поне това може? Все пак аншоата първо е консервирана, после печена в пицата... как мислите?

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #472 -: Октомври 17, 2010, 17:10:37 pm »
Jbrul, за да те "замотам" съвсем, на мен ми забраниха консервите и по - специално консервирана рибка. Е, аз си опитвам от рибата тон, дето я слагам на сина ми в салатата  :oops:. Според мен на всички са ни ясни основните неща, които не трябва да ядем и пием изобщо. Оттам нататък не мисля, че от минимално количество на "спорните" храни ще се отрази зле на бебето или на мама му  :lol:. Примерно -едно кафенце на ден, малка порция рибка на седмица /сготвена/, малко шоколадче... ей такива нещица за душата, на никого няма да навредят  :).
Все още нямам проблема с венците, да чукам на дърво. Но точно преди да забременея си ги почистих и си мисля, че това е причината. Ще видим как ще са нататък. Иначе от 2 седмички "спортувам" полека по 30 мин 3-4 пъти седмично - карам колело /статично/ и се мотам на бягащата пътека /ходя/. Изобщо не си позволявам да се натоваря и се чувствам чудесно. Все по - малко неща ме болят  :).
Усмихната неделя без болежки и само с положителни емоции ви желая!  :cheerleader:
*
« Отговор #473 -: Октомври 17, 2010, 18:41:40 pm »
Абсолютно "за" Ел :-) То може да се дискутира например доколко аншоата е консерва, на теория бидейки само засипана със сол и зехтин :-) Ама така съвсем ще изперкулясаме, така че - смело напред към пицата с аншоа; то и аз поне повече от 2 рибки в порция не мога да изям :-) Ааа, и, сега се сетих: ние с ембриона вече сме оживели след цяла Цезар салата, с все аншоата  :lol:

Приятен апетит!
*
« Отговор #474 -: Октомври 17, 2010, 19:24:29 pm »
Момичета щом ви се хапва нещо - хапнете си, но не прекалявайте. В малки количества не смятам, че ще навреди. И на мен сега ми е преядоха скариди и най-вероятно утре ще сме на морско меню  :D Според мен е по-добре да опитам, отколкото да се стискам и да си мисля колко ми се хапва еди какво си.
За кървенето и аз съм същата, то май всички бременни са така, но бях писала и в предишната тема: чистих зъбен камък, паста парадонтакс, вода лакалут и една паста с която мажа венците Пародиум.
Бюти аз съм същата, но не съм ходила на лекар за тоя проблем. Първата седмица беше страшно. Като се въртях вечер в леглото направо ми се ревеше. При мен май беше от претоварване. Сега е маааалко по-добре ама пак си я имам и май така ще си карам до края.
А с какво главоболие съм от два дни момичета  :( не се търпи направо. То не беше Парацетамол, баячки, яйца, виетнамско чудо /с което си изгорих челото/... ЛУДНИЦА! Ефект - е нема. Като парцал съм. Сега си слагам сурови картофи на слепоочията. Ужас!
*
« Отговор #475 -: Октомври 17, 2010, 20:35:40 pm »
гледайте сега, проблема с морските животни е във възможността за хранително натравяне - т.е. ако има бактерийки, с които иначе ние нямаме проблем да се справим, но като сме бременни ни е по-слаба имунната система и другия проблем е ако са развалени. термичната обработка се погрижва за бактериите, както и консервирането. според мен за това с разваленото се грижат извънредно чувствителните ни носове, не знам при вас как е ама аз съм като куче следотърсач. проблема с рибата тон и океанската акула е в съдържанието на олово и трябва да се яде минимални количества (ако много ви се ядат). това са насоките на британското правителство (или по-скоро на институт по хранене към брит правителство). но естествено по-добре е вие да сте спокойни отколкото да следваме насоките на не-знам кой си. колкото до шоколада, освен минималното количество кофеин в него 5 мг на 50 грама (мисля че беше) няма друг проблем с него, даже има изследвания, които показват, че майки, които са яли шоколад като бременни след това имат деца, които се усмихват повече. така че яжте си спокойно.

аз да ви кажа днес голямо глезене му ударих, даже пийнах половин чаша винце (също можело, но много с мярка) и през цялото време си мислех за едни хора, които тук ги наричат "бременната полиция", от онези дето непрекъснато ти казват сега какво не трябва да ядеш и как не трябва да си дъжиш покупките в къщи и тн. хем няма такива хора около мен, ама явно са ми в главата.

надин, радвам се да те видя, че те мислих. хич няма да е със 7 глави, ще си бъде едно добре охранено бебе от целия този кръвопоток и лежане :)))
много гадно дето трябва да се чувстваш като под домашен адрес, дано поне можеш да пишеш по-често.
*
« Отговор #476 -: Октомври 17, 2010, 20:54:33 pm »
надявам се не ставам досадна, но ето един линк към въпросната агенция по стандартите по храните

http://www.babycentre.co.uk/pregnancy/nutrition/diethealthypregnancy/

дано помогне
*
« Отговор #477 -: Октомври 17, 2010, 21:32:42 pm »
Aй ШЕ им таковам и препоръките и чудесата на всички вече  :lol: /Елена, не към теб, мерси за линка/, ама наистина се стига до момента, че 5 капацитета да питаш - 5 различни становища ще чуеш.

За рибата тон в консерва - толкова консерви погълнах от нея със зелената салата, че и наблъскана с пармезан - късно е либе за китка, както се казва. Яж сирене, пий мляко, трябва ти калций, после пък - аааа изключи ги тези неща, че ти пречат да усвояваш желязото. Само пример давам. Та за това - ям си каквото ми се яде, само да не е полусорово и толкова. Апропо, пицата ми с аншоа ще дойде всеки момент, отивам да й се наслядя и после да попъшкам от преяждане.  :lol:

Хубава вечер на вас!  :D
« Последна редакция: Октомври 17, 2010, 21:40:21 pm от Jbrul »

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #478 -: Октомври 17, 2010, 21:52:16 pm »
ileini, съчувствам ти за главоболието  :(! Знам какво е, като ме хване кризата нищо не помага, до повръщане стигам и хора не търпя! Дано е време вече да ти мине, да се е навърлувало и повече да не те спохожда (поне докато родиш и кърмиш)
« Отговор #479 -: Октомври 17, 2010, 22:06:44 pm »
За главоболие можете да пиете парацетамол, помага понякога. В повечето случаи се опитайте да го игнорирате.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...