geri28 Благодаря за информацията. Щом само когато е в покой тялото става това - ОК. Неприятно е, ама поне няма да се нацепя някъде по магистралата, заради схващане
Вече си представях как ще се наложи да се простя с колата за доста време... Надявам се с по-висок прием на магнезий, да се закрепи положението. Аз, че съм лигла и не търпя на болка и дискомфорт - факт
Но не си правя майтап, след схващането сутринта почти три часа едвам стъпвах - все едно пирони ми бяха набити в прасците
Другата "веселба" е с желязото. На таблетки - не ми понася на стомаха, сега ще стане веселичко като ги почна...
Това, което четох за храните съдържащи желязо, не ме зарадва особено. Нещата богати на желязо, които може да ям бременна - не ги обичам. Това, което обичам - не може при бременност /морски дарове и дроб/, чудничко
Все пак се спрях на сушени кайсии и сливи, боб, леща, зеле, зеленини разни, даже за ядки ще се напъна. Не знаех обаче, че кафе, чай и мляко - пречат на усвояването на желязото, а храни и напитки богати на вит. Ц - спомагат за усвояването му. Никога не е късно да научи нещо ново човек
Сега ще си напиша една прилежна хранително - питейна схема за желязото и да видим дали ще има файда.
За ниското кръвно - подкрепям
aditoo. И аз съм така цял живот, даже в момента ми е 100/70. Айран и повечко вода да направи обем. Казват, че шоколад и кока-кола помагали, ама аз мразя сладко и нямам личен опит с тях. Преди взимах и Кофергамин, ако стане много зле положението, ама не мисля че за бременни е подходящо да приемат този препарат. Утехата ни момичета е, че при бременност страшното е високото кръвно, не ниското /стига да не припадаме по улиците/, че и това е било...