0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #420 -: Октомври 15, 2010, 21:25:24 pm »
Момичета, ето ме, добре съм! Не смогвам да изчета темата, ей. От миналия понеделник съм в МД за наблюдение. Нали ще съм секцио заради миомите та ме приеха да ме следят. Там нямам интернет, затова не пиша. Няма никакви индикации да раждам скоро, само дето ще си повися в болницата, няма как. Сега съм у дома за уикенда, а в понеделник пак се връщам там.

Видяхме се с Раиска. Тя голяма сладурана бре ей :) Изглежда все едно не е раждала, хехе :)

Стерче, как си ти миличка?

Чери, дано всичко е наред! Свържи се с друг лекар тогава.

« Отговор #421 -: Октомври 15, 2010, 21:29:56 pm »
дано, тони, тука са доста по-лежерни - имаш само 3 видеозона, една ФМ и то в 20тата седмица и това е. иначе се виждаш с акушерка от време на време. но имат много групи за бременни и тн. аз мисля, че ще раждам в англия, за да можем да си се приберм в къщи и таткото да си поема задълженията на помагач, ходя си на видеозон и в бг, щото се прибирам често, но мисля, че и две жк ще ми дойдат много. ще видя. а иначе за раждането не знам, препоръчаха ми болница, но не съм ходила още, много е рано, снаха ти къде е, в коя болница? стискам палци всичко да е ок. то тъпото е, че нищо не можеш да направиш, освен да вдигнеш скандал. дано раждането й мине леко.
Eлена, оказа се че и тук платени от ЗК прегледи са пак толкова, всъщност ФМ се плаща също. Каква ми беше изненадата, след като четох, че преглед се полага веднъж месечно, а то не предполагало ехограф...? питам сестрата на ръка ли ще ми гледат или боб се хвърля  :lol: абе цирк
Аз днес ходих на второто място освен ЖК, защото веднъж месечно не ми стига и този път премълчах, че съм ходила и в МД (явно беше забравил от предния път), някак ми стана неодобно, защото каза че всеки си имал начин на работа..някак ми е конфузно защото всеки път ме разпитват кой, какво, как. Но най-важното е че видях мъник и сме добре :D
« Отговор #422 -: Октомври 15, 2010, 22:36:47 pm »
Здравейте , момичета , много време не съм писала тук,защото нямах и нет.
Чета ви иначе, но все не намирам много време да пиша. Добре съм общо взето,последните ми изследвания също показаха, че имам завишени левкоцити и бактерии в урината.Пуснах стерилна урина, беше чиста.Имам и гъби,проведох един курс на лечение с Гино - певарил и Низорал крем, но не знам дали съм ги излекувала.Затова казах одеве и на Натали, да се опита да бъде по-спокойна, колкото е възможно.Аз също се притеснявам за какво ли не , а сигурно и всяка една от вас, но се опитвам да гоня лошите мисли.При прегледа при д-р Сигридов ми каза, че плацентата на едното бебе е близо до шийката на матката и това било предпоставка за кървене, но не спомена нищо повече , а и аз не попитах и после полудях от притеснение.Не знам, опитвам се да вярвам ,че всичко ще е наред!

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #423 -: Октомври 15, 2010, 22:45:44 pm »
Момичета, току що си хванах пулса на бебчето с доплера и съм ужааааасно щастлива!   :heartbeat:. Дано ви заразя с положителните емоции, които изпитвам в момента! Приятна вечер!
« Отговор #424 -: Октомври 15, 2010, 22:55:42 pm »
Здравейте,момичета!На 06.10.2010 Диди стана мама на малко сладко момиченце!Пожелавам на всички тази радост!
*
« Отговор #425 -: Октомври 16, 2010, 09:11:37 am »
Здравейте сладуранки, едва хвърлям по един поглед на темичката, още не можем да се организираме и ми е малко трудно, но и това ще стане  :D.
Надявам се всички да се чувствате добре и скоро да се срещнете с вашите прекрасни бебчета.
*
« Отговор #426 -: Октомври 16, 2010, 10:29:09 am »
Честито на Диди и на Тайс пропуснала съм ги да са им живи и здрави рожбите!
[/url]
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #427 -: Октомври 16, 2010, 10:39:30 am »
Честито на новите мами :) Добре дошли и на новите ни бременелки :) Аз вчера нямах нет и ми беше скапано цял ден .. Ели мила не се притеснявай-вярвам че всичко ще е наред :) Иначе и мен ме хванаха едни мрачни мисли-без причина...МАй вече нямам търпение  :oops:
Бясна луноходка сигурна съм че и с теб нещата ще са наред..И бебчетата ще се чувстват добре в коремчето на топличко :) Ти само трябва да си спокойна-нали все пак тогава и те ще са спокойни :) Много целувки от мен и много положителни емоции..Един ден ще се надсмиваме над грижите които сме имали- но вече ще гушкаме нашите бебета :) и ще сме много щастливи
« Отговор #428 -: Октомври 16, 2010, 12:31:31 pm »
добро утро, всъщност ден, но преди малко станах  :wink: Тези дни съм с много ниско кръвно и гловоболие, незнам защо. Но като изключим това напоследък съм по-спокойна, въпреки че ходя на работа и съм затрупана, което си оказва влияние все пак. Исках да ви споделя, че започнах един специален курс -йога и лекции за бременни, свързано е с пренаталното общуване, подготовка на тялото за раждане, справяне с болката и страха и т.н. Много съм доволна и съм сигурна че ще се отрази много положително на двама ни  :D Ако някои се интересува не е късно, да ми пише на лични за координати.
Надявам се, Натали да си по-добре, не смятам че само един резултат от изследване показва еднозначно едно нещо, а и така да се окаже -ако вземеш мерки ще се справиш, недей така  osi_9
Луноходке, с теб сме почти едни седмици. Разбирам притеснението ти, но мисля че много преувеличаваш скъпа. Това че те е предупредил за възможно кървене не означава, че е фатално, искал е да знаеш ако се случи от какво е. А ти дори не кървиш засега, дано си добре, но доколкото знам с близнаци често се случва едното да попадне по-ниско. Зареди се с оптимизъм и всичко ще е наред!!
*
« Отговор #429 -: Октомври 16, 2010, 12:34:11 pm »
Има ли някоя от вас с мастопатия? Интересувам се живо.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #430 -: Октомври 16, 2010, 13:48:36 pm »
Здравейте и от мен! От одавна не съм писала, но няма кой знае какво ново покрай мен - освен че пуснах пак ПКК и този месец се радвам на по-добри резултати - хемоглобина ми се е вдигнал от 108 на 117 :lol: Хаповете желязо имат ефект. Онази нощ обаче така ми се схвана кракът на сън че направо ми идваше да викам......док ми предписа магнезий диаспорал....мисля че помага. Докато спя слагам и една възглавница под краката за да са по-нависоко. Аз все още си ходя на работа и съм седнала през повечето време та и от това може да е схващането... Специални поздрави за Тайс и малката сладурана :lol: Стерче, чакаме да се похвалиш - прегръдки от мен  :bighug:
*
« Отговор #431 -: Октомври 16, 2010, 14:12:52 pm »
Привет и от мен. Честито на пресните мами и безпроблемна бременност на новите попълнения в темата!  :D

От тази сутрин и аз се "уредих" със схващания на мускулите /май крампи се наричаха/. Направо се препотих от зор, както блажено си спях и изведнъж и двата ми прасеца - гърч!  :( Много боли това и дълго продължи, даже не можах да се сгъна, че да си притисна стъпалата, за да спре това чудо, добре, че мъжа ми беше в къщи, та помогна...
Пия магнерот 3х1 вече втори месец, но явно не е достатъчно щом се случи това. Вчера точно бях при Док на ФМ - всичко е идеално с бебето, изписа ми желязо, че ми паднал много хемоглобина /110/, но не попитах дали да пия по-високи дози магнезий, понеже до днес подобен проблем просто нямах.

Чудя се сега дали на своя глава да удвоя дозата Магнерот, или първо да му звънна да питам. То болките някак ще ги изтърпя и ще минат, но ме втресе при мисълта, че това може да се случи докато шофирам  :? Някоя от вас овладяла ли го е изобщо този проблем, или така ще си я карам до раждане?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #432 -: Октомври 16, 2010, 15:24:55 pm »
Има ли някоя от вас с мастопатия? Интересувам се живо.
Аз си имам  :).
*
« Отговор #433 -: Октомври 16, 2010, 15:25:29 pm »
Jbrul аз също имах такива крампи  :(, но винаги се получават когато спя, до сега никога не ми се е случвало докато съм в движение. Може и да греша, но мисля, че се получават само когато тялото е в покой :ask:
*
« Отговор #434 -: Октомври 16, 2010, 15:32:09 pm »
..Един ден ще се надсмиваме над грижите които сме имали- но вече ще гушкаме нашите бебета :) и ще сме много щастливи
:good_post:
Сами, за ниското кръвно - най-бързо се оправя с айран със сол. От години съм с ниско кръвно и давам гаранция, че помага :)

*
« Отговор #435 -: Октомври 16, 2010, 15:52:43 pm »
geri28 Благодаря за информацията. Щом само когато е в покой тялото става това - ОК. Неприятно е, ама поне няма да се нацепя някъде по магистралата, заради схващане  :? Вече си представях как ще се наложи да се простя с колата за доста време... Надявам се с по-висок прием на магнезий, да се закрепи положението. Аз, че съм лигла и не търпя на болка и дискомфорт - факт  :oops: Но не си правя майтап, след схващането сутринта почти три часа едвам стъпвах - все едно пирони ми бяха набити в прасците  :?

Другата "веселба" е с желязото. На таблетки - не ми понася на стомаха, сега ще стане веселичко като ги почна...
Това, което четох за храните съдържащи желязо, не ме зарадва особено. Нещата богати на желязо, които може да ям бременна - не ги обичам. Това, което обичам - не може при бременност /морски дарове и дроб/, чудничко  :lol: Все пак се спрях на сушени кайсии и сливи, боб, леща, зеле, зеленини разни, даже за ядки ще се напъна. Не знаех обаче, че кафе, чай и мляко - пречат на усвояването на желязото, а храни и напитки богати на вит. Ц - спомагат за усвояването му. Никога не е късно да научи нещо ново човек ;) Сега ще си напиша една прилежна хранително - питейна схема за желязото и да видим дали ще има файда.

За ниското кръвно - подкрепям aditoo. И аз съм така цял живот, даже в момента ми е 100/70. Айран и повечко вода да направи обем. Казват, че шоколад и кока-кола помагали, ама аз мразя сладко и нямам личен опит с тях. Преди взимах и Кофергамин, ако стане много зле положението, ама не мисля че за бременни е подходящо да приемат този препарат. Утехата ни момичета е, че при бременност страшното е високото кръвно, не ниското /стига да не припадаме по улиците/, че и това е било...

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #436 -: Октомври 16, 2010, 16:08:54 pm »
Jbrul, за крампите, пий магнезия заедно с калции - има такива таблетки разтворими, помага много. Можеш и да си увеличиш малко магнезия, но да не те плаша - няма много ефект, или поне при мен не е имало. Имах си крампи до края. За желязото - яж салати с червено цвекло. Това е един от леките начини да си качиш хемоглобина. Аз имах проблеми с таблетките желязо и ядях много червено цвекло. А от бобовите ще имаш проблеми със стомаха. Другото е да ядеш много ядки и внимавай с кайсиите, понякога имат слабителен ефект.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #437 -: Октомври 16, 2010, 16:09:04 pm »
Сами, аз също се уредих освен с бебе и с ниско кръвно ;). Досега винаги е било 120/80, а сега съм с 90/60. Наистина има ефект с айранчето, почти всеки ден си правя. От време на време и по няколко блокчета шоколад за отскок ;).
Да не казвам голяма дума, но досега само веднъж са ми се схващали прасците и пак бше докато спя. Можеби магнеротът действа  :D.
Сега отивам да потърся гащи за дебели, че не ми се ходи по голо дупе  :lol:
Почивайте сладурки  :bighug:
*
« Отговор #438 -: Октомври 16, 2010, 16:17:52 pm »
Jbrul и аз съм с твоят проблем с желязото и спазмите в прасците! И при мен се появиха през нощта - много е неприятно. Док ми изписа магнезий Диспорал на прахчета по едно на ден и освен това взимам по две желязо -Ферололгама, но при приемът им трябва да има поне 2 часа разлика за да имат ефект - иначе все едно нищо не си пил...Консултирай се и с твоят лекар относно приема на желязо и магнезий... При мен магнезият на прахчета имаше ефект -от тогава не съм имала спазми, ще видим занапред - дано помага. Приятен уикенд на всички и по-малко болежки  :lol:
*
« Отговор #439 -: Октомври 16, 2010, 16:23:20 pm »
Ganka как се казват тези таблетки магнезий + калций? Всичко бих пила, само да не ям цвекло  :lol: Много съм зле с храненето аз... Бобовите не ми правят проблем със стомаха, не знам защо - ама никакви грижи, че за това се спрях на тях. Виж с кайсиите, ако имат слабителен ефект много - кофти, аз и без това съм...сещаш се.  :oops:
За ядките щях да питам - може ли да са печени? Естествено говедото Жбрул никак не понася сурови ядки, ама тя простотията не ходи по гората както се казва уффффф