Доста питанки за Токуда имате и се включвам с лични впечатления.
Раждала съм и двата пъти там. Първия път при д-р Диков, който сега работи в Шейново и втория път при д-р Димитров. И двата пъти секцио.
Ако, дай Боже, има трети път няма да повторя никой от двамата.
С операцията на Диков имах доста проблеми. Болеше ме чак до второто раждане и съм сигурна, че е от рязането.
От операцията на Димитров съм доволна. Възстанових се много бързо и вече нямам никакъв дискомфорт извън стандартния за оперирано място. Обаче от отношението му хич не мога да се похваля. И аз отидох при него по съвет на д-р Сигридов. стори ми се сериозен и освен това беше съгласен да опитаме нормално раждане след секциото. На прегледите преди 9-ти месец всичко беше ОК. Като почна да наближава времето обаче все по-често ми вадеше доводи в посока операция, повечето от които съвсем неоснователни. Накрая заминаваше на два пъти за по 2-3 дни, без да има уточнен заместник. Работят в екип с д-р Колева, която аз никак не харесвам и ме питаше, при кого искам да родя, ако го няма... Едното пътуване беше до неотложен конгрес във Видин или Добрич, а другото - съвсем лично...
Дойде един единствен път за 4 дни да ме види след раждането и то само, защото беше на смяна. Само за сравнение - в стаята имаше момичета, родили при д-р Кирякова, д-р Лазарова и д-р Илиев. Идваха при тях по не по веднъж всеки ден, а д-р Илиев по 2-3 пъти.
При трето дете живот и здраве ще се обърна първо към д-р Илиев.
Раиса, не те съветвам да мажеш зърната с дефламол и най-вече с гентамицин. Опитай след всяко кърмене да намазваш първо с кърма, оставяш да изсъхне и отгоре мажеш Лансинох. Не миеш преди следващото. И оставяй зърната възможна най-дълго без дрехи и на въздух.