0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #340 -: Октомври 14, 2010, 10:11:10 am »
Камбозолка,  :balk_19: :balk_7:
Желая ти мн здраве, щастие, късмет, любов за теб и цялото ти семейство  :balk_14:.

Стерче, мила стискаме палци днес всичко да мине по вода и да се срещнеш вече с бебка :)

Бебешори, на мен почти не ми се е гадило. Но на моя приятелка й помагаха ябълките. Още като се събудеше и хапваше една за отскок ;)

Относно магнерота, на мен доки ми го изписа профилактично 2*1.
*
« Отговор #341 -: Октомври 14, 2010, 10:13:28 am »
Здравейте и лека бременност на всички ! Включвам се заради Раиса и Виксън ! :)
 Раиска,смело мажи с лансиинох,внимавай с масажите,че си е сложно и може да запушиш канал,вместо да го отпушиш.Попитай някоя от акушерките,как да правиш масажите(ако не са ти обяснили вече де) :)
 Вики,миналата зима ми се наложи  операция по спешност и понеже се бях паникьосала и незнаех какво да правя,звъннах на д-р Сигридов и той ме насочи към шейново и д-р Велев. Много се изненадах от вида и обслужването,което получих,въпреки ,че не съм плащала нищо на никой.. На мен ми хареса там.. Събирай още мнения,имаш време :)
 Д-р Сигридов всеки път ми се е карал за нещо и често съм излизала разтреперана от кабинета му,но честно казано не бих го заменила с никой друг (лично и субективно мнение,не ангажирам никого с него )! В деня на раждането ми, се беше обадил 3 пъти на екипа,който ме изражда,за да провери всичко ли е наред...
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #342 -: Октомври 14, 2010, 10:20:45 am »
Бебешори, питаш за гаденето  :), аз още не мога да ям. При мен най-зле е вечер, ям каквото ям до към 15 часа. Много ми помагат лимоните, портокалите, ябълките и гроздето. Една приятелка ми каза, че жени, на които им се гади са дехидратирани. При мен това май е вярно, защото и водата ми е проблем. Отрий храна, която ти понася и карай на нея.
*
« Отговор #343 -: Октомври 14, 2010, 10:47:53 am »
Момичета някоя ползвала ли е полижинакс по време на бременност?
Резултата от микробиологията ми е отрицателен, но имам течение и док ми изписа 6 глобули, но в листовката пише да не се ползва по време на бременност и кърмене. Преди 2 седмици слагах 3 глобули гинопеварил пак по негова препоръка, но ефект нямаше. Та съм в чуденка сега какво да правя, че все пак е АБ.

И аз мазах с лансинох, обаче пак имах рагади, болката наистина е много силна, особено при първото засукване. Четох после, че не било хубаво да се мият гърдите непосредствено преди и след кърмене и да се оставя по 1 капка кърма на зърното да засъхне и смятам този път така да пробвам. Ако не помогне, поне няма да навреди :)

По повод витамините - миналия път пих през цялата бременност различни, най-вече центрум матерна + зимафлуор + фолиевата к-на, дъщеря ми се роди 10 дни преди термин 2900, та мисля не са се отразили на теглото и, съвсем нормално ми се видя. Сега обаче на своя глава реших да не пия нищо освен елтироксина, желязото и магнезия, дано не съм сгрешила.

И да не забравя - добре дошли на всички нови бъдещи мами! Лека и безпроблемна бременност ви желая!

« Отговор #344 -: Октомври 14, 2010, 11:46:50 am »
Камбозолке Честит Рожден ден :).
 Бебешор - аз лично се оправях с цитронада,или лимонче само,но най вече си правех цитронада ;).Райска дано бързо се оправиш,иии мн се радвам че вече се прибирате във вкъщи,малката ще е очарована от стаята си  :D.
 Стерче много стиснати палчета  :D,всичко да мине по вода :).
Мая -то май на всичките пише да не се ползва по време на бременност,аз съм на Канестен и на него пише същото,не се притеснявай докторите си знаят работат ;).
 За витамините аз съм за,моя организъм се оказа мн слаб и без допълнителни витаминки най вероятно щях да съм нон стоп в болница  :?.А до колко се отразяват на децата за мене може да е само в + това ,едва ли да има отрицателни неща.
 Крискаа миличка как си днеска ,надявам се да са спрели тея гадни контракций и да не се налага да те вкарват в болница  :? :D.
 На всички лек ден .
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #345 -: Октомври 14, 2010, 12:14:48 pm »
Мерси, момичета! Стерче, стиснати палци и от мен, всичко ще е наред!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #346 -: Октомври 14, 2010, 12:29:17 pm »
Мая -то май на всичките пише да не се ползва по време на бременност,аз съм на Канестен и на него пише същото,не се притеснявай докторите си знаят работат ;).
Така е, на повечето го пише, но от доктор знам, че има едно важно уточнение, да не се приемат или прилагат до определена г.с. когато завършва органогенезата /май беше 15-16 г.с., но може и да бъркам/. След това вече може - разбира се под лекарски контрол и  предписание.

Любче, много ти благодаря мила, аз също съм се насочила към Велев, по препопъка на Сигридов, дори вчера бях на Ден на отворените врати там, и просто ми се иска да имам повече мнения. Още не съм му се обаждала - за първа среща - но знам, че скоро трябва да го направя.
Ей, голям съм забраван, за втори път пиша и щях да пропусна, Стерже - успех днес и незабравима първа среша с малката!
« Последна редакция: Октомври 14, 2010, 12:32:18 pm от Vickson »
*
« Отговор #347 -: Октомври 14, 2010, 12:51:59 pm »
Раиска, вземи си дефламол и си го мажи за през нощта :) Избягвай да си миеш гърдите със сапун.
Подкрепям!! кремовете за зърна на мен не ми действаха... В краен случай мажи обилно с гентамицин и отмивай преди всяко кърмене - в него има антибиотик и ще ти минат по-бързо!!
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #348 -: Октомври 14, 2010, 13:05:52 pm »
Попитай някоя от акушерките,как да правиш масажите(ако не са ти обяснили вече де) :)

Не мога повече да се занимавам...или са много заети, или говорят различни неща и само ме объркват. Много повече ми помагат жените тук във форума ( Сърдечно Благодаря на всички !!! ) отколкото акушерките.
Тези, които са по-възрастни и разбират - са заети. Другите са разни млади момичета, стажантки, които като им задам въпрос и ме гледат като муле...
Вчера едната акушерка ми каза, като дойдеш в 23 часа искай крем за зърната. Отивам аз, срещам стажантката, казвам и че имам крем на Авент, и дали да ползвам техния, или моя е по-добър ... а тя ме гледа влажно, гледа и крема ми, чете нещо отзад ( аз го нося да го покажа ) и ми вика, еми ползвайте вашия Ако искате...той не е опасен.
« Отговор #349 -: Октомври 14, 2010, 13:21:19 pm »
Благодаря ви много момичета  :)
ще се пробвам на плодчета та да видим как ще е
Лек ден на всички мами !

Вярвам!!!!
*
« Отговор #350 -: Октомври 14, 2010, 13:39:52 pm »
аз също съм се насочила към Велев, по препопъка на Сигридов, дори вчера бях на Ден на отворените врати там, и просто ми се иска да имам повече мнения. Още не съм му се обаждала - за първа среща - но знам, че скоро трябва да го направя.

Аз се следя при Д-р Велев, така се случи, че с дългата отпуска Д-р Сигридов ме предгледа 2 пъти и изчезна, но понеже в началото имах доста проблеми се наложи да търся алтернатива. Към Д-р Велев ме насочи една позната, за сега съм доволна, още не сме обсъждали подробно детайли около раждането, но има време, при него смятам да раждам  :) Дори не съм стъпвала още в Шейново, следя се в частния му кабинет, той само там преглежда  :)

Криска как си мила днес, дано си по-добре, от снощи те мисля  :hug2:

Камбозолка :happy_birthday_1:

Стерче стискам и аз палчета  :goodluck:

« Отговор #351 -: Октомври 14, 2010, 13:46:18 pm »
Здравейте и от мен,

Първо да пожелая леко раждане на Стерже, дано скоро да имаме добри новини от нея!
Виксън, аз освен при Сигридов ходя и при Велев и Дяволов и най-вероятно ще раждам при някой от двамата. Засега впечатленията ми от Дяволов са по-добри, обръща ми повече внимание, докато прегледа при Велев е за има-няма 5 мин, не говори много, но това все пак е за проследяване. Имам позната, раждала при него и е много доволна, даже вчера ни бяха на гости родителите й и те много ми го препоръчваха, останали са с много добри впечатления от него. Та и аз още мисля при кой, но ако бебето тръгне по-рано както се съмняват със сигурност ще е в МД.
Криска, как си, имаш ли още контракции?
Аз утре съм на преглед да видим как е шийката, стискайте палци да ми се размине серклажа!
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #352 -: Октомври 14, 2010, 14:19:12 pm »
Благодаря ви много момичета за мненията, аз и за двамата само хубави неща съм чувала, но с никой от тях не съм се виждала лично. За Дяволов, знам много мами които са раждали секцио и са супер доволни. Моите познати, обаче, които са раждали при Велев, са имали нормални раждания и са много доволни, но за секцио при него не съм чувала нищо до сега, а при нас се очаква да е секцио и това ме кара да се чудя и да събирам инфо... Ще го помисля още няколко дена, пък после ще видим.
« Последна редакция: Октомври 14, 2010, 15:27:23 pm от Vickson »
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #353 -: Октомври 14, 2010, 14:45:51 pm »
Ей ме на и мен! Срещнахме се с мишока най - после! Всичко си му е на мястото, отговаря си на възрастта и се върти като пумпал :). Всички сме много доволни, а аз най - после се чувствам, очакваща бебе :). Синът ми беше с нас, много се зарадва, като се разшава бебето. Каза, че било много хубаво и спорехме 1 час, че имало памперс на дупето  :D!

Камбодзолка,  :happy_birthday_1:!
На Стерчето й стискам палци!
А в мислите ми е Раиска, защото имах същия проблем при кърменето.
Успех на всички и прекрасен следобед!
*
« Отговор #354 -: Октомври 14, 2010, 15:25:16 pm »
Стиснати палчета и от мен за Стерче, ама нещо ми се губи от 2 дни. Дали няма да има изненади?  :D
И Lucky нещо ми се губи  :ask:
Камбозолка  :happy_birthday_1:
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #355 -: Октомври 14, 2010, 16:21:22 pm »
Момичета днес и Лейла роди своя син  :D Идете в "Честито"  :D

Аз цял ден лежа и докато съм в легнало положение втвърдяванията са определено по-малко, но като стана се почва пак  :(
« Отговор #356 -: Октомври 14, 2010, 16:23:59 pm »
Здравейтее,ихааа супвр новинка Честит син на Лейлааа :)))))))).

Аз днеска реших да ида на преглед и всичко е наред,бебо ( шишко ;)),е вече 995гр.хиихиххииихиххих 1 кило месо  :lol: :lol: :lol:,всичко му е наред,сърчицето,краката както винаги пред лицето,подпрян на една страна с главата върху едната ръка абеее супер полза ахахаххаха.Околоплодните води са в норма ,абе с две думи аз съм щестлива че всичко е наред :))))).
« Последна редакция: Октомври 14, 2010, 17:06:09 pm от Мonkey :) »
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #357 -: Октомври 14, 2010, 16:33:04 pm »
Стерче стиснати палци и от мен и незабравима среща с бебо!
Елле22 радвам се,че най-после сте видели мъника,аз бих изперкала osi_12 до сега от мислене,ти си герой :balk_46:чувството е невероятно нали?
Добре дошли на новите мами и усмихнат ден на всички!

Оооо имаме се новинка,честит син Илейн!Да ти е жив и здрав и много да ви радва!
Монки ти понеже си от Варна,къде си записана за ЖК,аз все още не съм се записала,а искам да работят и със здравна каса и доста се чудя къде,а пък искам в АГ-то да раждам. :?

*
« Отговор #358 -: Октомври 14, 2010, 17:48:34 pm »
Браво Иси,браво и на момчето!Голямо мъжле,все така да е до края :crossfingers:
Стерче
,пак да си сложа палците :crossfingers: yahoo_17
Лейла,честита рожба
Рая,вече сте у дома сигурно.Сега ще се напаснете с Дария osi_9

« Отговор #359 -: Октомври 14, 2010, 17:53:24 pm »
Cherry* какъв серклаж толкова късно, кой ти го препоръчва? Серклаж се прави до 17-18 г.с, после само на топло и не е препоръчилтено.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...