0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #320 -: Октомври 13, 2010, 20:48:28 pm »
Така, да се отчета след прегледа и преди ехото...
Отивам при доктора и той ми казва, че всичко ми е наред. Пита ме дали имам по - специални оплаквания и аз му отговарям, че преди седмица всичко е спряло изведнъж. И той  8O... Донесе доплера и почна да търси пулс, почна да се поти, а за мен не питайте. И накрая се сети, че матката ми е обърната. "Бръкна" ме и ми повдигна матката с ръка, а отгоре с доплера... и най - после чухме сърчицето! Той въздъхна, защото било твърде рано всичко да ми мине, можело да означава, че сме загубили бебето /и прогестерона да ми спадне, от това и гаденето да ми спре..../. Та сега спокойно отивам на ехо, дано да ми намерят бебето  :D. Ще докладвам по - късно!
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #321 -: Октомври 13, 2010, 20:57:06 pm »
Моля ако някоя от вас е влизала в болница заради чести безболезнени контракции да ми пише на лични!
« Отговор #322 -: Октомври 13, 2010, 21:04:03 pm »
Ей, сладурани, как сте :) Аз имах много работа, но успях да изчета горе-долу какво се случва при вас.Да ви кажа, коремът изведнъж стана огромен...все едно съм в осмия месец 8O А, като хапна, изглеждам и в деетия :lol:
Успех на Стерчето!!!
Райче, и аз съм слушала много хубави работи за шевовете, които Дяволов прави.Повечето пациентки са възхитени. А и не само от самия шев, но и от операцията.Чувала съм , че бързо се възстановявали.Дано и при теб да е така.
Тони, аз магнерота си го пия профилактично 3х1....без да имам контракции....Марков ми каза така , а и Димитрова също.Това било профилактичната доза, която покрива нуждата ни от магнезии.Така, че не виждам причина да не си го купиш и да не го пиеш докато стане време за док.
Виксон, аз имам сведения от скоро родила мама в Шейново. Доволна е от нейната лекарка и въобще от отношението. Е, и там си има лекари, които не са за препоръчване, както навсякъде, но като цяло май повече се доволните в моето обкръжение.
*
« Отговор #323 -: Октомври 13, 2010, 21:17:06 pm »
Я да поспамя малко  :lol:
Раиска ти докаго ще криеш госпожица Дария от нашите добронамерени и любвеобилни /уверявам те в това/ очи а? Да вземеш да я снимаш да й се порадваме, /особено аз, дето няма да се уреждам с щерка този път/  :D
Иначе, да не си посмяла да спираш да ни разказваш - много е интересно и полезно всичко, което пишеш, чак мързел като мен да седне да чете за кърменето - смятай...
Радвам се за хубавия шев, белег няма да имаш даже. Хайде скоро да сте си у вас с беба и да се кърмите спокойно.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #324 -: Октомври 13, 2010, 21:23:35 pm »
Стерче, много късмет и стиснати палци от мен утре.
Утре е Св.Петка, а тя е закрилница на бременните и родилките. Така че запалете си по една свещичка, а по желание може и молитва да ви прочетат.
Хубава вечер от мен, дами. :D
« Отговор #325 -: Октомври 13, 2010, 21:51:48 pm »
здравейте дами, по повод на мненията за лекари, се сещам че още не съм избрала къде ще раждам за да ходя на прегледи и при въпросния доктор, както ме посъветвахте и вие. Ще го реша следващия месец, но също мисля, че ще или МД или Токуда. От тук обаче май само Нина ходи в Токуда. Може ли да препоръчате доктор от там?
Освен това четох сега, че в моите седмици се прави и 3Д, но не ми ясно това когато се прави ФМ ли е и къде мога преди ФМ да отида. В петък има час в Щерев за УЗ, но се не знам дали мога да го попитам поне за доплер, защото и сърце не съм чувала, само виждат сърдечната дейност на УЗ.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #326 -: Октомври 13, 2010, 22:24:14 pm »
Сами123 аз съм също в Токуда при д-р Илиев. Камбозолка също беше при него, а Нина е при д-р Колева ако не се лъжа.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #327 -: Октомври 13, 2010, 22:38:02 pm »
Жбрули, аз понеже съм отвеяна...взех си апарат, но забравих кабела за пс-то.
Като се прибера ще кача снимки на сладкиша.

Оф хора...кърмя и рева. Получиха ми се рагади, няма такава болка.
« Отговор #328 -: Октомври 13, 2010, 22:39:39 pm »
Райскааа стискай зъби доколкото е възможно,аз мн искам да кърмя ама мн ме е страх от тея неща  :?
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #329 -: Октомври 13, 2010, 23:01:42 pm »
Раиска, вземи си дефламол и си го мажи за през нощта :) Избягвай да си миеш гърдите със сапун.
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #330 -: Октомври 13, 2010, 23:04:00 pm »
Раиска мила съчувствам ти много ..дано всичко се нареди и ти и малката се почувствате по-добре(ти особено ).
Мила Иска и аз искам да кърмя но и тука на 4 месец трябва по закон да съм на работа ,та затова си мисля че при мен ще се наложи и да се цедя... Ама и мен ме е страх дали ще се справя  :?
« Отговор #331 -: Октомври 13, 2010, 23:30:51 pm »
Сами123 аз съм също в Токуда при д-р Илиев. Камбозолка също беше при него, а Нина е при д-р Колева ако не се лъжа.
Мерси Криска, ще ги проверя. Стискам ти палци да се отървеш тай-сетне от тези контракции, погледни го от хубавата страна- няма да преносиш  :wink:

май 3D и ФМ са едно и също- вече се обърках.. :?
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #332 -: Октомври 13, 2010, 23:52:53 pm »
Ами то справянето зависи от нас. Аз всъщност най-много се притеснявам, от мисълта че няма да успея да си храня детето. Но в най-лошия случай - на ръка ще се цедя докато ми минат раните и пак ще и давам. Днес ми обясниха, че като си затоплиш гърдите млякото тече по-лесно. Ползвам стъклено шише от сок - слагам му гореща вода и го държа на втвърдените участъци от гърдите...става доста по-добре.
« Отговор #333 -: Октомври 14, 2010, 00:05:30 am »
Raisska777 най-добре е да миеш гърдите на топла струя на под душа или на чешмата, като масажираш с леки движения. Текват веднага гърдите. Също така можеш да сложиш топла кърпа. Но рреди това е хубаво да масажираш отново гърдите.
Има едно мн хубаво масло на Веледа с копър за повишаване на лактацията, масажира се преди или след кърмене, копра влиза директно в кожата и действа много добре. Също така laktation up, хапчета на билкова основа, много добри. Успех.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #334 -: Октомври 14, 2010, 08:26:07 am »
Добро утро мили дами.
Камбозолка, Честит Рожден Ден, да си жива и здрава, много щастлива и малкия палавник да расте здраво и усмихнато дете! Мъжо да те слуша и портмонето ти да е винаги пълно с парички!  :lol:

Райче, а този крем Лансинох за който преди време говорехме тук, пробва ли го? Нали всички бяха много доволни от него и много бързо действал? И още нещо - а силиконовите зърна - с тях не става ли?
« Последна редакция: Октомври 14, 2010, 08:29:30 am от Vickson »
*
« Отговор #335 -: Октомври 14, 2010, 09:14:07 am »
Добро утро мамита!
[Стерче ,първата ми мисъл е за теб мила :goodluck:,дано всичко мине като по вода!
Камбозолка, :hbirth:Подаръка най-ценен спинка при вас вече,затова ти пожелавам много здраве и късмет ,за да му се радвате с таткото!
При нас няма ново ,освен адските схващания през ноща,защо не ми минават от Диаспорала????

*

Raissa777

• 1672
« Отговор #336 -: Октомври 14, 2010, 09:22:02 am »
Камбозолка, Честит Рожден Ден, да си жива и здрава, много щастлива и малкия палавник да расте здраво и усмихнато дете! Мъжо да те слуша и портмонето ти да е винаги пълно с парички!

:good_post: :jump12:
Присъединявам се и аз към хубавите пожелания !

Аз още съм в болницата..ще ни пуснат към 15 часа и съм решила на път за вкъщи да спра до някоя аптека и съм си записала 2 съвета вече - въпросното кремче и лосион на Веледа с копър за кърмачки .
В момента кърмя със силиконовия зрънчо. Помага, но не чак толкова...защото те раните са като цепнатини. Тя като дръпне и направи вакум - цепнатините пак се отварят...С помпата е същата работа, единствено не боли ако се цедиш на ръка, но това си е много работа и съм го оставила за тотално краен случай.
Ох, тръгваме си скоро !  :D

Стискам палци за Стерчето всичко да мине като по вода !!!

Мони, а защо не пиеш Магнерот ? Повечето мами май това пият...
« Отговор #337 -: Октомври 14, 2010, 09:35:44 am »
Камбозолка, честит рожден ден!!! Много щастие, здраве и любов на теб и семейството ти.

Раиска, аз от първите дни на кърменето на сина си имам ужасни спомени. Бях още в болницата (МД) и получих ужасни рагади. Една акушерка ми каза веднага след кърмене да си изплаквам гърдите само с хладка вода и върху стерилни марлички да слагам вазелин или дефламол и да налагам с тях зърната до следващото кърмене. След това 10 мин преди кърмене да махам марлите и да измивам добре зърната само с хладка вода и мека кърпа и до момента на кърмене (за 7-10 мин) да налагам гърдите с горещи кърпи (колкото горещо можеш да търпиш, внимавай да не се изгориш). Ако искаш вярвай, но за два дни рагадите отшумяха и завехнаха. Следващите 10 месеца кърмането и за двама ни с бебо бе удоволствие.
Успех!!!
« Отговор #338 -: Октомври 14, 2010, 09:45:29 am »
Камбозолка Честит Рожден Ден! :hbirth:
Много щастие и радости на цялото ти семейство
Стерче всички сме в очакване вече дано всичко мине леко,леко и да гушнеш своето бонбонче
Честит имен ден и на всички именници! :balk_9:
Момичета вие  началото как се преборвахте с гаденето,почти нищо не мога да хапна,всичко връщам  :(

Вярвам!!!!
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #339 -: Октомври 14, 2010, 10:05:02 am »
Камбозолка,  :happy_birthday_1:
Раиска, сестра ми ползваше за гърдите Гармастан.