Раиса, честито мляко, дето толкова го чакаше, сега звучи изобилно. на малката харесва ли й новото меню? въобще не мога да разбера тази логика, че като ти се развикат ти повече ще слушаш, хич не съм съгласна, все ти да си им крива за нещо. сигурно не си единствената родилка дето се тресе от окситоцина, да се бяха понаучили как да се оправят. важното е, че сте живи и здрави, ти как си, как върви възстановяването, имаш ли болки още?
Оф, мляко имам доволно, но бебка нещо не успява да го яде. Имах пробно кърмене - за 40 мин беше изяла 15 мл
( за днес трябва да са 30 мл ) . Аз като видях колко малко е изяла се върнах в стаята и за 5 мин и наточих 20 мл. После за следващото хранене реших да видя за какво става въпрос - еми за 10 мин от едната гърда изцедих 40 мл...а има и още. Явно и е трудно още на беба. Мисля да не я мъча повече, то и нямам достатъчно време тук...аз от кърмене не мога да я видя. Реших че тук ще се цедя и ще я храня с шише, а вкъщи ще я мъча на гърди и ще я меря на кантара да видя какво е изяла...
Ели аз не ги обвинявам...вярвам че си разбират от работата, а и надали им е лесно с нервите. Тук се ражда постоянно! Аз за 12 часа в предродилна зала - 3 момичета родиха на съседното легло. ( 2 ги изкараха за последните 2 напъна в родилна зала, но едната баш си роди до мен ). Това само в моята стая! Отделно другите...постоянно се крещи, някои мами са като линейки направо. Напрежение си е и то не малко. Нормално е на моменти да се изпускат, а и аз едва ли съм била съвсем адекватна. Някак си от силните болки не успяваш да се средоточиш много, особено като ти говорят от няколко страни...Те викайки те карат да се фокусираш над думите им и да им помогнеш да си свършат работата по-бързо. Абе в крайна сметка да минава и това е
Аз с всеки ден съм все по-добре. Болки имам, няма как да изчезнат толкова бързо
То и след нормално раждане матката боли като се прибира, пък камо ли като е рязана. Но снощи спах почти добре. Имам големи очаквания за тази вечер.
Днес като ми сменяха лепенката на шева, старшата сестра веднага позна кой ме е оперирал
Имам естетически шев, който е обърнат на вътре и конците са в кожата - резорбират се. Казаха ми, че като ми махнат тази лепенка и съм готова,няма и белег да имам, чак се изненадах!
Нати , при мен нет няма. Аз и вкъщи ползвам преносим нет на Мтел ... Мъжа ми дойде да ми донесе багажа в неделя сутринта, казах му да ми вземе и лаптопа.
Но Дианка каза, че при тях на 12 етаж има нет в коридора. Дали има компютър някакъв, или уаерлес не знам...Тя да каже като се появи
На 7мия етаж е безплатно. Не знам по колко жени са в стая, малко са кофти стаите, но най-гадното е с банята и тоалетната, че е обща...И повярвайте - не е никак привлекателна...те може би затова масово жените тук са некъпани и със същите нощници от родилното...с петната кръв. Това да си вземеш в багажа 2 нощници е глупост - трябват си дрехи някакви. Едната я пиши бегала, тя от раждането няма как да остане чиста. Втората също може лесно да се изцапа с кръв...и какво ? А и ти ходиш, обикаляш насам-натам, не лежиш като изтукан по цял ден. Аз имах една нощница за раждането, една пижама с копчета и имам 3 екипа тип домашни - клинове и блузи/фанелки + една жилетка.
На 12 етаж нощувка е 40 лв, двойна стая.
Аз понеже съм в еденична - цената е двойна...нищо че съм на 7ми етаж.