Боби3, не е задължително да свикнат на шише. Мила престоя 1 месец в болницата, за този месец се хранеше само с шише, даваха й от моята кърма, всеки ден носех. Започнахме да се учим да се кърмим някъде 2 седмици преди да я изпишат. Като се прибрахме, ядеше смесено - ту шише, ту от мен. След това обаче започна да пищи от шишето и се отказа от него. Та някъде от края на втория й, началото на третия месец е била само на гърда. Така откарахме година и пет месеца кърмене
Май всичко е до дете и до количество мляко. С баткото беше малко, той трудно засука, мързеше го и така и не ни се получи кърменето. На 9 месеца се отказа, а тъкмо се беше научил да суче
Той ядеше смесено, аз се цедях и давах от шише, защото иначе нямаше желание. Но си е хамалогия и си бях казала, че за второ дете няма да се напъвам - ако ми се получи кърменето, получи, и АМ става за ядене, и с него деца се гледат
Не е фатално ако моите не ядат кърма. Та ако не ви се получи - не сте по-малко пълноценни майки, не важи особено много това за имунитета - ако бебетата са само на кърма, и това, че давате АМ, не означава, че лишавате детето от майчина топлина. Е, друг е въпроса ако директно нямате желание да кърмите или пък още в болницата се е получил някакъв проблем и не е възможно да се кърми. А най-важно от всичко е да сте спокойни!