0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #180 -: Октомври 11, 2010, 06:59:00 am »
Еми... то се е видяло...аз ще си пиша, вие като спите !  :lol:

Да доложа, днес си сложих гащите за след раждане - изключително полезна покупка. С мъжа ми имахме разногласия по този въпрос, мърмореше, че купувам каквото чуя, без да е ясно дали ще се ползва...И наистина, гащите които взех ми се сториха доста скъпи, но много ми ги похвалиха в магазина и ги взех.
Днес се престраших да ги обуя и се изненадах приятно как ме облекчиха - мога да ходя изправена! Имат колани , с които се пристягаш отстрани. Много ми помагат, защото държат чарковете прибрани...иначе като се изправя имам чувството че се изсипвам, болката е много силна и ходя приведена напред, придържайки си корема.
Е, като нося беба нищо ми няма  :wink:

Ето ги моите : ( има ги в бейби мола, люлин ) .
http://www.everydaymaternity.com/anita-post-natal-girdle-p-505.html
« Отговор #181 -: Октомври 11, 2010, 08:39:32 am »
Хахах, Райче, голяма си скица :lol: Еми даааа, гащите за след раждане са задължителни, как !? Нали трябва по-бързо да се събира коремчето.
Дано скоро ти изчезнат болките напълно и сичко се нареди с кърменето! Иначе, много хубаво име си избрала за малката сладурана.Да е жива и здрава!
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #182 -: Октомври 11, 2010, 08:51:20 am »
Добро утро на всички :wink: и успешна седмица!
Раиска, чета и ми се насълзяват очите - толкова се радвам за вас със бебка и наистина, премеждията са много, но пък наградата е безценна! Желая ви само мигове на щастие от тук натам. Казваш че си се опитвала сама да се изстискваш, с помпа ли го прави или на ръка?
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #183 -: Октомври 11, 2010, 09:33:31 am »
Благодаря ви, само ме разревавате..

С кърменето сме цирк голям, аз я лъжа че има...тя ме лъже че яде  :lol:
Аз за сега, доколкото съм чела и виждам - имам коластра още. Млякото не е тръгнало.

Сега нещата стоят така - аз и давам, тя засмуква 2-3 пъти и пуска ( очевидно е гладна и иска да тече нещо по-бързо и лесно, а то едва едва и по малко ). Аз стискам леко, да излезе една капка и я залъгвам, тя пак засуква малко и се отказва. И така си се лъжем 30тина минути, на финала тя вече е доста гладна и сърдите , започва да киселее и да плаче...аз спирам да я тормозя и и давам шишето. Може би трябва да укрепне за да засуче добре .
Днес съм поръчала на мъжа ми да ми купи помпа, да се цедя, за да не мъча толкова малката. Като се приберем вкъщи ще я тормозя, там може да си реве на воля  :D А и се надявам, че като тръгне млякото ще станат по-лесно нещата.
*
« Отговор #184 -: Октомври 11, 2010, 09:39:01 am »
Добро утро мамита!
Рая ,направо четях със затаен дъх мило,ама всичко вече е зад гърба ти!Гушкай малкото слънчице и отново да кажа ,че много се радвам.Това ,че имаш кърма е супер :D.
Аз го усещам бебчо,ама таткото не ,само онази вечер,а пък аз ,даже му се нервирах,че не усещял нищо :lol:
Момичета,във връзка с кърмата ми е любопитно има ли връзка храненето по време на бременноста с кърмата,от какво зависи дали ще има или не кърма?
Аз пък вчера да ви се оплача паднах на плочките на терасата и сега ме боли коляното и тъй,като направих шпагат :lol:,ме болят и мускулите на бедрата от вътрешната страна,да не ви казвам ,как се уплаших за бебо- дали му има нещо или само съм го раздрусала :?Цяла нощ не спах спокойно :(
Стерчи ,твой ред е душко :goodluck:

« Последна редакция: Октомври 11, 2010, 09:41:14 am от moniks_s »

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #185 -: Октомври 11, 2010, 09:48:02 am »
Ех Раиска как хубаво си разведрила темата  :D Честито да ти е и бързо възстановяване!

Желязкова на мен това ЧХГ ми прелича на тройно  :lol: Моето с близнаци на 10ти ден беше 68  :wink:
*

Желязкова

• **
  • 82
  • Животът е предизвикателство - приеми го!
« Отговор #186 -: Октомври 11, 2010, 09:51:25 am »
Много благодаря nikid, Nataly, Raissa777  !!! 

Върнаха ми 3 ембриончета, така че изгаряме от любопитство и аз и мъжо, колко ли са захванати???
Но това което намирам по форумите и аз си мисля, че са повече от 1 !!! Колкото и да са, обичам ги страстно!

:bori_004: :bori_004: :bori_007:
« Отговор #187 -: Октомври 11, 2010, 09:53:36 am »
Раиска, не се отказвай с кърменето! Нормално е да имаш само коластра все още, млякото слиза между третия и петия ден (при мен слезе на третия). Ще познаеш, защото гърдите ти ще се напомпат като на силиконка (как ме е яд, че не се снимах с тия готини цици... свърши вече ;) ). Гледай да не даваш много шишето - малките маймуни са адски хитри и много бързо свикват на лесното. Аз кърмех (по-точно правех опити да кърмя) Бобо почти целодневно. Първо, че не знаеше много какво да ме прави, нито аз него. Второ, че ми беше приятно да го гушкам. Трето, че от жълтеницата бебетата са леко успани и той непрекъснато заспиваше в ръцете ми. Всичко това е в кръга на нормалното. Всеки ден ще усещаш напредък. На бебка стомахчето е изключително мъничко в момента, ако не се лъжа, първите дни им стига мляко, колкото една чаена лъжичка, за да ги засити. А е важно да развивате сукателния рефлекс, освен това никой по-добре не може да стимулира производството на мляко, да знаеш ;)

Друго, което пробвах с Бобо, като не иска да засуче, беше да дам шишето, колкото да опита и да разбере, че става въпрос за ядене. Щом тръгне да засмуква, хоп - на гърдата. Така направих пробив 1-2 пъти и после си знаеше какво да прави.

И пак да си кажа: внимателно следи да захапва правилно зърното. При кърменето не трябва да изпитваш никаква болка. Следваш ли това правило, шансът да разраниш зърната е минимален. Успех, мила!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Raissa777

• 1672
« Отговор #188 -: Октомври 11, 2010, 09:59:13 am »
Мони споко, само си го раздрусала. Аз толкова падания докато бях бременна, не съм имала в последните 5 години .
До колкото аз съм чела и слушала ( гледах едно много подробно интервю на някакъв лекар, говорещ за кърменето ) - няма жена без кърма. Все пак сме бозайници...все едно кучка да роди и да няма мляко. Въпросния лекар, каза че за 30 години практика не е видял родилка без кърма. Вече друг е въпроса, защо едни жени имат много, а други малко.

Е как ! Няма да се отказвам я ! Що неща изчетох по темата...ще се боря много за да станат нещата. Сега в началото не ми се иска да я мъча, затова ще взема помпата - с нея да стимулирам по бързо да слезе млякото. А и още съм стресната такава една, като се приберем вкъщи ще съм по-спокойна и смела, а и се надявам до тогава да има повече теч. За сега съм доволна от себе си, лесно излиза коластрата, ама на ръка явно. На бебка и е трудно да засмуче хубаво, по-скоро ме лигави  :)
« Последна редакция: Октомври 11, 2010, 10:05:03 am от Raissa777 »
*
« Отговор #189 -: Октомври 11, 2010, 10:11:21 am »
Май имаше само около 5 процента от жените, които реално не им стига кърмата.
Процента е по-голям и то защото се слушат съветите на педиатрите за дохранване. При малко мляко се кърми на поискване.При мен с първото млякото ми дойде на 3 тия ден, а с Ники на 5-тия ден. Раиска, много е хубаво, че от болницата вече дават на майката да прецени кога да даде шишето на бебето. При първото ми дете  винаги ми го носеха нахранено, да не умре гладно случайно.Кърменето приключи още в болницата. Свикне ли на шише общо взето няма да се върне на гърдата. Давай и първо гърда сърди се не сърди се. Хайде успех и да пишеш как вървят нещата при вас. :D
« Последна редакция: Октомври 11, 2010, 10:12:54 am от bobi3 (bobi2) »
*
« Отговор #190 -: Октомври 11, 2010, 10:12:17 am »
Добро утро !
Раиска много се радвам за вас! Упражнявайте се с кърменето и не се отказвайте. Доколото бях чела коластрата е многооо полезна , нищо че е по-малко .
За кърмата съм чела ,че трябва да се пие доста течности ,а за определена храна незнам.

Желязкова добре дошла! Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност

Моникс , спокойно се се притеснявай ! И аз ония ден паднах на стълбите докато се качвах и се понатъртих , но май само ръката си ударих и единия крак. Бебетата са на сигурно място  :wink: И все пак трябва да внимаваме  
*
« Отговор #191 -: Октомври 11, 2010, 10:30:32 am »
Здравейте и от мен :D
 Желязкова - честито и добре дошла, леки и безпроблемни  :cloud9:
 Рая, гащите са страхотни, как точно се определя размера за тази покупка и за сутиените, много се чудя :ask:, а много искам да си взема такива!
« Отговор #192 -: Октомври 11, 2010, 10:35:58 am »
Ех тази Райсичка начии,момичеее моята гордост си ти  :lol:.Сега още повече нямам търпение да е януари като те чета,толкова ти се радвам  :D.Целувки на теб и бебка иииииииии бутай там цицата  :wink:.

Желязкова,честито и леки оставащи мсеци.Нека бебчетата бъдат толкова колкото ти вътрешно ги желаеш  :wink:.Ииии мн се радвам че дойдоха нови че тоо те наще вече освободина место,има още деее, чакаме още и още нови мамиии  :lol:.

Аз да се оплача,че пак се опитва да ме мъчи бъбрек,та ще видим до къде ще я докарам.Наливам се с вода,чайчета и т.н.,дано този път се размина с болницата :).

Рашинкааааа,Естелиткаааа сега вече сте на мушка хихииххихиихи  :lol:,ваш ред е .
Сигурна съм че и Стерчето има бебче вечеее :D

Оооооооо кой надничааааа Стерчее,казвай че всички сме в очакванеее  :lol:
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

stertje

• 538
  • звездобройка
« Отговор #193 -: Октомври 11, 2010, 10:39:14 am »
Ние сме си още 2 в 1, в 12ч. съм в болницата и ще решим какво ще я правим тая нашата мързеланка. Ама тия дни ще да е. После пак ще пиша. Отивам да честитя на Раиска. :D
<br />[/url][img]http://ticker
*
« Отговор #194 -: Октомври 11, 2010, 10:44:04 am »
Аз нали съм забравана ,да кажа  :welcome_1:на Желязкова и леки месеци с бебчетата :wink:
Ами пазим се ама ,ей на случва се по някое премеждие :lol:
СТерче,стискам палци за  днес :crossfingers:
А относно кърменето,мен щото много ме вълнува ,не бях се сещала ,че още от родилно правят номерца с тез шишета :lol:
« Последна редакция: Октомври 11, 2010, 10:45:58 am от moniks_s »

« Отговор #195 -: Октомври 11, 2010, 10:47:06 am »
Хихихихххихихихх лелееле Стерчеее ти ме застреля,каква сладка мързеланка си имате виеееее,ама то детето да не е глупаво аааа,я глей времето взе да се разваля няма да излиза че да мръзне ахаахххахаа.Стискам ти палци скоро да е ,че си представям ти колко си изморена и изнервена вече  :D
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #196 -: Октомври 11, 2010, 11:08:38 am »
Боби3, не е задължително да свикнат на шише. Мила престоя 1 месец в болницата, за този месец се хранеше само с шише, даваха й от моята кърма, всеки ден носех. Започнахме да се учим да се кърмим някъде 2 седмици преди да я изпишат. Като се прибрахме, ядеше смесено - ту шише, ту от мен. След това обаче започна да пищи от шишето и се отказа от него. Та някъде от края на втория й, началото на третия месец е била само на гърда. Така откарахме година и пет месеца кърмене :D Май всичко е до дете и до количество мляко. С баткото беше малко, той трудно засука, мързеше го  и така и не ни се получи кърменето. На 9 месеца се отказа, а тъкмо се беше научил да суче :? Той ядеше смесено, аз се цедях и давах от шише, защото иначе нямаше желание. Но си е хамалогия и си бях казала, че за второ дете няма да се напъвам - ако ми се получи кърменето, получи, и АМ става за ядене, и с него деца се гледат :lol: Не е фатално ако моите не ядат кърма. Та ако не ви се получи - не сте по-малко пълноценни майки, не важи особено много това за имунитета - ако бебетата са само на кърма, и това, че давате АМ, не означава, че лишавате детето от майчина топлина. Е, друг е въпроса ако директно нямате желание да кърмите или пък още в болницата се е получил някакъв проблем и не е възможно да се кърми. А най-важно от всичко е да сте спокойни!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

altea

• 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
« Отговор #197 -: Октомври 11, 2010, 11:14:36 am »
Привет и от мен, честито на мамите гушнали малките вързопчета, като прочетох написаното от Раиска и на мен ми се прииска вече да е януари... Аз в петък бях на ФМ. Бебка е 615г и всичко изглежда и е наред. Оплези ни се , показа си послушно всички крайници , видяхме как си тренира дробчетата и вдишва амниотична течност. Папка добре и кръвоснабдяването е хубаво. Сега в събота ще правим фетална ехокардиография и ако и там всичко е ок мисля да приключа с високоспециализираните изследвания,че няма да мога да се подготвя за новия член на семейството. Лека бременност на всички до края.
*
« Отговор #198 -: Октомври 11, 2010, 12:57:48 pm »
Раиска, браво! Герой си ни ти, сигурна съм, че ще се справиш и с кърменето :)
Миналия месец бях на мамологичен преглед и питах д-ра дали ще мога да кърмя. Той каза, че зависи от хормоните дали ще тръгне кърмата. Има разни чайове за кърмачки, но предполагам, че са за увеличаване на вече тръгналата кърма.

Стерче, ама и твоето момиче е с характер :) Дано скоро реши да излезе и да не мъчи много мама!

Желязкова, добре дошла и лека бременност!  osi_9
*
« Отговор #199 -: Октомври 11, 2010, 12:58:50 pm »
Ганка, то всякакви неща се случват, и за отбито дете и засукало след 3 месеца сме чували, но... Бебешорите са хитри, виж как от сега  пускала и се сърдела, а е на 2 дена :D :lol: Моят син беше категоричен. Напълно невъзможно беше да засуче отново. Малкият ми пък също не може да понася никакви биберони :lol: И той все още суче на 1.5 месеца е почти.
Относно храненето по време на бременноста - едва ли влияе на кърменено впоследствие. От моя опит съм забелязала, че имам повече кърма, когато съм яла супички, житце, орехи. Аз много пиех вода и съм го теглила - не съм забелязала да се е увеличавала съществено лактацията. Пиех по 1 - 1.5 вода между кърменията, но май постигах диуретичен ефект. По-скоро трябва да се пият други течности. Чувала съм при някои жени, че пият чайчета, вода примерно 15 минути преди кърмене и имат много кърма. Май пак си е индивидуално.