0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 68
« Отговор #100 -: Октомври 08, 2010, 15:18:48 pm »
Благодаря за съветите с болничния, аз питам, защото искам да изляза в болничен от 01.11. Т.е. искам да застъпя двата болнични без прекъсване и така, ама ще се уточня с акушерката в ЖК - да сметнем от кога е тоя 45-дневния и оставащото да го пуснев в първия - нещо ей такова ще стане  :wink:
дааа така е идеален вариант. Моят болничен също ще го "сливат" така. От 25.11 и ще продължи с този 45-дневния

violett ти от кои дънки си поръча?
« Отговор #101 -: Октомври 08, 2010, 15:30:45 pm »
Роси, поръчах си панталон "Деси Деним Дарк" - втория на тази страница: http://conti-bg.com/index.php?gid=6&gname=%CF%E0%ED%F2%E0%EB%EE%ED%E8&page=4. Този модел май е един от малкото, които са по крака.останалите са по-разкроени.
*
« Отговор #102 -: Октомври 08, 2010, 18:00:15 pm »
Виолет,тези дрехи наистина ми харесаха и не са толкоз скъпи.Иначе,аз засега си нося  повече анцунг от пълния период на майка ми/която в момента е 60кг ,а наша милост е 74 вече :lol:/и едни дънки с ластик на колана щото ме стягат.Пък и според мен не е нужно да се купуват много дрехи за бременни 1-2 неща,нали после ще се вталяваме :lol:
Момичета моите киселини не спират, а вечер като си легна направо е ужас,всички стомашни сокове ми се връщат  :?
Относно шийката на матката и на мен не са ми я измервали :ask:Аз съм на ж.к на 21.10 и чак тогава ще си видя резултатите от ПКК и урината.
Момичета не ми ли е рано да отичам или?Краката малко са ми отекли,маратонките и едни боти ,които ми бяха широки сега са ми точно 8O :lol:

*
« Отговор #103 -: Октомври 08, 2010, 18:04:16 pm »
Мониксче, на мен цяло лято ми отичаха краката. Киселините и отичането ме започнаха общо взето от началото. Сега нямам оттоци, но киселините са кошмарни. Особено като си легна. Дано каро родим това да престане. :)

*
« Отговор #104 -: Октомври 08, 2010, 18:18:16 pm »
Това измерване на шийката и аз не съм наясно как става. Момичета мн ме боли чатала, като се въртя вечер е направо ужасно. Дали да се обадя на доки? Една приятелка ме шашка сега че можело да съм получила разкритие от това  8O. Рано ми било да ми се разширява таза и др. такива. Смятате ли че трябва да звънна на доки. Да не ми се изсмее жената  :oops:
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #105 -: Октомври 08, 2010, 18:22:56 pm »
Момичета измерването на шийката се прави с вагинален ехограф!

Раши със сигурност трябва да спрат киселините след като родиме :)

Илейни няма смешни въпроси щом те претиснява нещо!
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #106 -: Октомври 08, 2010, 18:26:10 pm »
Ами аз доколкото знам шийката май се мери на ехографа, но не съм много сигурна.
А за отоците и всички други оплаквания да знаете, че всичко минава като родите.Аз предния път имах много оплаквания- отоци,киселини, ужасни болки в гърба и т.н., но всичко мина 1-2 дни след раждането да не кажа веднага след него.Сега слава богу още нямам кой знае какви болежки. Потърпете още малко- важно е бебчетата да са живи и здрави.
07.10.2009
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #107 -: Октомври 08, 2010, 18:30:44 pm »
На мен Сигридов ми измерва шийката два пъти до сега, като единия път ме гледа и на вагиналния ехограф, но мисля че и на коремния се вижда.
Относно отичането на краката, при мен е от началото до момента без прекъсване. Само напоследък понамаля леко, предполагам, че е заради захлаждането на времето. Но отдавна съм с един номер на обувките нагоре и пак понякога ме стягат.
За киселините, от доктора знам, че е желателно да не се оставят ей така, защото може да се превърнат в хроничен проблем или по-сериозни стомашни проблеми. За това консултирайте се с лекар и предприемете нещо. На мен ми предписаха Квамател и Талцид.
« Последна редакция: Октомври 08, 2010, 18:33:41 pm от Vickson »
*
« Отговор #108 -: Октомври 08, 2010, 18:50:21 pm »
И моята шийка я гледат на вагинален ехограф защото с коремния не се вижда.Сигридов ми обясни, че може да се измерва и с коремен.А в моя град ми предложиха да я мерят с обикновен гинекологичен преглед  8O.Не ми стана ясно как точно ще я измерят с метъра ли  :lol:
« Отговор #109 -: Октомври 08, 2010, 18:51:56 pm »
Браво на Дианка първенец е тя от тази тройка хихихихи,да и е жива и здрава малката Мая :)))))))))).
 Надим,тази температура как е измервана ?
[/i]
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #110 -: Октомври 08, 2010, 18:53:49 pm »
За шийката и на мен ми я мерят с вагинален, но явно и с коремен се вижда, защото досега Сигридов не ми е казвал да имам проблеми, даже на предния преглед каза, че не е мръднала, но този път още като ме гледа с коремния се усъмни, че се е скъсила и затова ме видя и с вагиналния и се потвърди. Иначе във Фемина са ми я мерили все с вагинален. А като питах лекарката в поликлиниката от ЖК за измерване на шийката ми каза, че няма нужда, правело се само ако има контракции, тоест тогава имало скъсяване. Ама ето аз нямам контракции, пък пак се е скъсила.
*
« Отговор #111 -: Октомври 08, 2010, 19:04:12 pm »
Момичета за киселините аз използвам сурови бадеми и вършат много добра работа. Може да пробвате и да не ви помогне няма да ви навреди със сигурност. Аз киселини имам от скоро и то предимно вечер. Оттоци за радост все още не съм имала  :D
« Отговор #112 -: Октомври 08, 2010, 19:28:58 pm »
Дамиииии!  :( 37,4*С нормална температура за бременни ли е, или да почвам с Парацетамола????

И аз съм така+ужасяваща хрема. Вчера ме болеше и гърлото, днес поне това го няма.
Аз снощи качих 37,5 и пих парацетамол, беще ме страх през нощта да не вдигна повече. Освен това си взех хладък душ, щяха да ми изпопадат зъбите от студ.
Днес не се е качвала повече от 37,3, но довечера пак ще пия парацетамол.

Шийката на мен ми я мерят с коремен, защото ми била високо матката и се виждало. Иначе трябвало с вагинален.
« Отговор #113 -: Октомври 08, 2010, 19:58:39 pm »
Здравейте, аз засега нямам киселини, но пък тази сутрин се събудих с лека болка в гърлото. Надявам се да не хвана пак някой грип или настинка.
Момичета пазете се и стойте на топло. Аз днес се метнах пак с чайовете и хомеожен.
Междудругото само да кажа, че има няколко снимки в снимка.бг от сватбата ;)
« Отговор #114 -: Октомври 08, 2010, 20:31:10 pm »
Тони аз не ги виждам тези снимкии  :( :( :(
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #115 -: Октомври 08, 2010, 20:47:28 pm »
И аз знам, че от киселините може да се увреди хранпровода...той няма защита, както стомаха.

Мони  :P на мен ми се подуха краката още от самото начало. Още Февруари - не можех да си затворя ципа на ботушите...от тогава насам става все по-зле ! Сега не ми става почти нищо, само 2 чифта спортни обувки. Ходя като клошар по улиците... :lol: без майтап. Ни дрехи имам, ни обувки дето да ми стават !
И аз така разбрах, че веднага след раждането оттоците спадат, дано е така ! защото съм си взела едни обувки за в болницата, които сега Ъпсурд да ми станат.
*
« Отговор #116 -: Октомври 08, 2010, 21:04:43 pm »
ileini, аз така се разпъвах и ужасно ме боля чатала от 6 почти до края на 7 месец. Като ми падна леко надолу корема тогава спря тази болка. Разкритив не може да получиш щом нямаш контракции, спокойно.

Киселините не виждам от какво може да минат просто, освен след раждане. Моите не са толкова зверски вече, но си продължават и ми предизвикват повръщане.

Шийката се мери и по двата варианта но с вагинален ехограф е по-точно измерването.

Аз имах няколко дни след инжекциите 37,4 температура но от самосебе си мина. Просто я следях редовно, но не съм пила нищо.

Днес минах през Пигис хаус. Много беден избор за новородени и материята на боденцата уж памук, пък някаква гумена. Изобщо не ми харесаха нещата там.
*
« Отговор #117 -: Октомври 08, 2010, 21:05:46 pm »
Спокойно,ще ви спаднат отоците след раждането.Към 8-9 месец и мойте крака се бяха подули,по-точно само единият,ръцете също бяха като понички.Часове след секциото нямаше и помен от подутите крайници.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #118 -: Октомври 08, 2010, 21:57:19 pm »
Ехаааа, започнаха  да прииждат и бебчетата :), да са живи и здрави, барабар с майчетата им  :bighug:
Аз нямах интернет повече от денонощие, което ми се отрази чудесно. Купих си няколко по - свободни панталона, но бременни ще си купя, когато ми поникне шкембе :). Продължава да не ми се гади, чувствам се страхотно. В сряда си уредих първия ехограф и съм адски щастлива.
Желая ви прекрасна вечер!
*
« Отговор #119 -: Октомври 08, 2010, 22:04:53 pm »
Момичета,и аз да се разпиша в новата темичка.

Бях на преглед  при Сигридов в сряда-откриха ми скъсяване на шийката на матката и ме сложиха на съвсем лежащ режим-сега само лежа и пия лекарства.Термина ми е ма 17.12.2010г.,ама едва ли ще устискаме до тогава.Ако поне влезна в 9 месец/на 17.11.2010г./ще бъде супер. Сега-Момченцето е 1кг и 700 грама,а момиченцето-1 кг и 300 грама.Дано всичко е ОК до края с Божията помощ.

Някой има ли подобен проблем от вас с шийката?