0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Искам да бъда майка!
« -: Октомври 06, 2010, 07:44:36 am »
 :hello2:  Здравейте момичета!Правя тази тема,защото просто няма с кой да говоря за това,понеже всичките ми приятелки са все още на тема дискотеки и мъже!Да разкажа за себе си-на 23 години съм имам аборт на 19  :( и от известно време опитваме да си направим бебче,не се получава,но не губя надежда.Този месец ще опитам с тестове за овулация,с някакъв гел или лубрикант не знам как е правилно да го назова PRE-SEED  :pleasantry: -помагал на господата :wink: да стигнат до желаното място:)Наистина много мечтая за дете!Дайте да поговорим за нашите мечти на воля,за нашите мисли и болките...
Пожелавам на себе си и на Вас мили ДАМИ --->  :bfp:  И Ви гушвам силнооо!
                    أريد أن يأتي الطفل في هذا العا

url=http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]
Re: Искам да бъда майка!
« Отговор #1 -: Октомври 06, 2010, 11:28:05 am »
От колко време опитвате, Ив?
Защо използвате Пресийд, има ли уставновен проблем ?
*
« Отговор #2 -: Октомври 06, 2010, 11:39:01 am »
Ив какво значи "от известно време"? Пиши от колко време опитвате за бебче?
Ако е по-малко то 6,7,8 месеца да речем няма място за притеснения  :D
« Отговор #3 -: Октомври 06, 2010, 16:21:27 pm »
:welcome: iv_marinova
  И аз да попитам като ileini и Black_rose от кога опитвате?
Аз не мога да определя от кога така за жадувах за бебче, но последния месец- два мисълта ме преследва непрестанно ...

Успех мила и вярвай :-)
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
*
« Отговор #4 -: Октомври 06, 2010, 18:31:25 pm »
PRE-SEED имитира напълно естествения състав, pH и осмолалитет на цервикалния мукус в периода на овулация. По този начин създава оптимална жизнена среда за сперматозоидите и улеснява придвижването им към цервикалния канал. Съдържа естествени растителни полизахариди (arabinogalactan), които осигуряват антиоксидантна защита за клетките, включително и за сперматозоидите.Това не означава ли,че мога да го ползвам и без да има установен проблем,а само като помощно средство?А опитите са от 2,3 месеца-не е много...знам!Затова и не се отчайвам.Дайте съвет какво друго да правя :bighug:

« Отговор #5 -: Октомври 06, 2010, 19:46:09 pm »
Ив, разбира се че не пречи да ползвате ПреСийда, Розичката те е питала, защото има двойки, които имат проблем с мъжкия фактор и го ползват като помощно средство в опитите за забременяване.
Но може да се ползва и от останалите двойки :wink:

Времето през което опитвате наистина не е много и на този етап няма какво да те притеснява, е освен ако нямаш някои оплаквания относно цикъла или някое проблемче за което си знаеш от преди това.

Не е нужно нищо да правиш, освен повече секс :wink:
Но ако не те свърта и не искаш да бездействаш а да сте по-целенасочени, може да мериш БТ и да правиш тестове за Ову. Друго не ти е необходимо :)

Дано скоро видиш положителното тестче :D
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #6 -: Октомври 06, 2010, 20:14:36 pm »
Здравейте, незнам дали съм за тази тема, но просто искам да споделя това което чувствам. Със съпруга ми сме женени от 7 години и правим непрестанни опити за забременяване правихме и 2 опита инвитро последния тази година май месец и незнам какво да правя много съм разочарована незнам дали да продъжа да опитвам а ни ми се иска да осиновявам дете при положение , че съм здрава и мога да износя едно бебе.
Незнам какво да правя разочарованието след неуспеха е голямо, а и всичките ми приятелки имат деца и като ги видя ми се къса сърцето.
« Отговор #7 -: Октомври 06, 2010, 21:48:47 pm »
Здравейте, момичета.Поздрави Ив за темичката.Искам и аз да се присъединя към нея.И ние с моя съпруг сме нови горе долу в бебеправенето.(сериозно от около 10-ина месеца незная дали трябва да се притеснявам, че не се получава).Мисля че всяка една жена желае да бъде майка и да разбере че сте става такава е най-хубавото нещо в живота.Трябва да гледаме напред и да вярваме че ще се получи някой ден.(надявам се в най-скоро време).Пожелавам на всички ни в най-скоро време да се похвалим с  :bfp:  :goodluck:
vvvikcheto надявам се в най-скоро време да имаш положителен резултат.Горе главата.:)
Лека и усмихната вечер и много прегръдки на всички. :bighug:
*
« Отговор #8 -: Октомври 07, 2010, 07:24:12 am »
Зням че звуча ужасно банално,но си мисля че ако успеете да насочите мислите си малко по-настрани от това,че това бебе трябва да стане сега и то на всяка цена,а по-скоро си кажете е този месец няма да спра разбира се с бебепревенето,но бих искала да запиша курсове по английски или танци или каквото ви дойде на ум да си разтоваря мозъчето от тези постоянни мисли...може и да се получи:) ще ви кажа какво стана с една моя приятелка която искаше бебе,но бебето не идваше...Почти напълно отчаяна дойде и този месец да ми каже че пак няма бебе...!Казах и :нали искаше да правите ремонт във вас,ето ти една добра идея да направиш нещо различно и те моля спри с тези тестове за бременност поне 2 месеца!Тя каза:Да права си да направим ремонт докато е топло!И така ходихме тапети,мебели ...и т.н Не говорихме толкова много за бебета!Случи се така че не се бяхме виждали 3 седмици,още като се видяхме я попитах правила ли си си тестове за бременност и тя каза не ,казах и направи си утре като станеш и ми звънни:)и на другата сутрин чух :Има две чертички,нали съм бременна?!?!?!:)И сега съм леля на един красив и чакан беборан:)Че така де стана малко дълго,но исках да обясня че си заемете мислите поне за малко с нещо друго!Знам че е трудно,защото и аз сега съм в такава ситуация,но полагам усилия и не спирам да вярвам!vvvikcheto Дано Бог ви дари това,което жадувате със твоят съпруг!Силно вярвам че ще стане! stork-girl Гушвам ви!

« Отговор #9 -: Октомври 07, 2010, 07:36:09 am »
Ив, не звучиш банално :wink: това съветваме всяко едно момиче, което прави опити от скоро, а вече е във въртележката на тестовете за Ову, меренето на БТ, и постоянното треперене до датата на теста.

Затова ти и казах, че не е нужно нищо друго освен повече секс, но ти попита и какво друго може да се прави :wink:

Но стигнели се до там да се установи проблем, трудно може да се контролират мислите, трудно може да се правят други лични планове, след като трябва постоянно да се съобразяваме с това кога, какви изследвания и процедури ни предстоят.
Но това не значи, че не опитваме да се оттърсим за малко поне от всичките тези мисли и притеснения :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #10 -: Октомври 11, 2010, 21:02:56 pm »
последните 2 дни си правих тест за овулация ,първият път ми се появиха 2 чертички но едната беше по бледа,което означава че не съм била в ову.На следващият ден ми се появи само една ,което също значи това?!?!кажете си мнението ,все пак разбирате повече от мен :) има ли вариант да съм в овулация ден,два след като ми приключи цикъла ако е на 25 дни ?! :balk_172:

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #11 -: Октомври 11, 2010, 21:28:16 pm »
има ли вариант да съм в овулация ден,два след като ми приключи цикъла ако е на 25 дни ?! :balk_172:

какво разбираш под "да ми приключи цикъла"? да ти спре кървенето ли?
зависи колко дни ти е кървенето. ако е 6-7 дни кървене, може след още ден-два да си в овулация.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #12 -: Октомври 12, 2010, 22:55:07 pm »
 да след като ми спре кървенето.Благодаря!Аз обаче ще продължа с тестовете за овулация...за всеки случай:)

*
« Отговор #13 -: Октомври 13, 2010, 09:23:10 am »
След като цикъла ти е 25 дни, овулацията е около 14 дни преди това - значи 11 ден. Тестове трябва да започнеш около 3 дни преди това - значи 8-ми ден. На кутийката си има табличка. Ако се съмняваш за ранна овулация, започни тестовете по-рано. Мойта беше между 11 и 19 ден, всеки месец различно. Като комбинираш с мерене на БТ по-лесно ще се ориентираш. 2-3 месеца не са поводи за тревога. Успех!
*
« Отговор #14 -: Октомври 18, 2010, 06:47:51 am »
момичетаааа :( моето момче има г.херпес ,днес ще ходи на допълнителни изследвания ...много се притеснявам:(и този месец няма да се получи...как мислите въпреки че ходих на гинеколог и той каза че нямам аз ...трябва ли да си направя кръвни изследвания?ужас ужас ужас!!!!!! какво да правя?!?!?!?!?ще изчакам да ми дойде и тогава ще пия каквито и да било хапове ?!паникааааа :?

« Отговор #15 -: Октомври 19, 2010, 22:34:09 pm »
Ив,не съм лекар,но си мисля че е по-добре да си пуснеш изследване.Пък така и ти ще си по-спокойна ;)
[/url]
*
« Отговор #16 -: Октомври 20, 2010, 00:53:50 am »
доктора каза че херпеса му е избил от температурата която е имал понеже беше болен!нещо не му вярвам

« Отговор #17 -: Октомври 20, 2010, 11:06:10 am »
Здравейте,

Нова съм във форума и незнам дали съм уцелила темата. Възможно най-накратко при мен е така - от 2003 обикалям доктори, пия всякакви лекарства, установиха ми поликистоза и т.н. От ноември 2009 вече правим опити да за бременея, но тъй като цикъла винаги ми е бил много нередовен между 28 и 55 дни и нямам идея кога има (ако изобщо има) овулация и не сме уцелвали явно. Предишния ми цикъл продължи 55 дни, но се оказа, че е имало овулация на 44 ден все пак. Последния ми цикъл започна на 18.09, на 01.10 при ултразвук установиха фоликул 21 мм, биха ми Прегнил и казаха да правим секс на 03 и 04.10, което изпълнихме :). На 06.10 пак при преглед установиха, че е имало овулация и трябваше да чакаме. В понеделник (18.10) не издържах вече и си направих тест, но беше -. Във вторник си направих и кръвен, но резултата беше 0.001 - съвсем ясно отрицателен. Чудя се обаче защо все пак не ми идва вече - предишния цикъл лутеалната ми фаза беше 11 дни, а сега вече са минали 16 (броя ги от 05.10). БТ ми е 37.1 - 37.2С, гърдите ме болят от овулацията насам,а това не ми се е случвало досега?!? Ще отида на преглед при първа възможност, но все пак дотогава, дали може някой да ме приентира в тази ситуация? Благодаря ви предварително...
*
« Отговор #18 -: Октомври 21, 2010, 08:49:45 am »
Криска добре дошла във форума. За съжаление лично аз не мога да ти помогна в конкретния случай, но наистина не е лошо да отидеш на един преглед имайки предвид нередовния ти цикъл може да е отново нещо хормонално.
*
« Отговор #19 -: Октомври 21, 2010, 10:26:03 am »
Криска здрвей!
Имах подобен случай този месец както при теб. Закъсня ми доста време с болезненост в гърдите , даже и започнах май да си внушавам , че ми се гади  :( , правих си 3 теста за бременност и все отрицателни. След което се изплаших , че ми има нещо. Но преди два дни ми дойде , и пак се връщам в изходна позиция. Много искам да имам и аз дете , но не се получава , от март се опитваме , но не и не. Вчера бях на лекар и казаха , че трябва да лекувам евентуален стерилитет. Изтръпнах. Плаках цяла вечер , а моя не знаеше как да ме успокои. какво ли не ми говори, но никога не съм се замисляла , че това е една от най-страшните диагнози.
Малко се отмених от темата. Извинявам се. Та така , оказа се ,че при мен проблема със закъсненията на МЦ ще се окаже хормонално. Надявам се ако е така и заради това да не мога да забременея и да се излекувам.
Не отлагай прегледи отиди по-скоро!
Пожелавам ти успех, дано всичко да е наред и да има хубава вест :) :) :) :).
Цунки мунки по муцунки :)