0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Марвелон?
« -: Октомври 01, 2010, 15:05:48 pm »
 :( моля някой, който е пил марвелон да сподели дали е имал ужасно главоболие, или да търся причината другаде?

Re: Марвелон?
« Отговор #1 -: Октомври 01, 2010, 15:10:57 pm »
Пила съм марвелон много дълго време, но не съм имала главоболие. Нямах никакви проблеми с това хапче, дори напротив - кожата ми се изчисти, цикъла ми се регулира и стана безболезнен. Аз го пиех вечер преди лягане.
Пише ли в листовката нещо за главоболие?

« Отговор #2 -: Октомври 01, 2010, 15:15:19 pm »
не съм я чела така детайлно, ще прочета довечера, аз го взимам следобяд, и вечер вече ми е ужас  :? вече една седмица го взимам, няколко сутрини също имам леко главоболие, но вечер е тежкия момент...

« Отговор #3 -: Октомври 01, 2010, 15:21:45 pm »
Хубаво е да се пие по едно и също време всеки ден.
Ако смяташ че главоболието е от хапчетата говори с лекаря, който ти го е изписал.

« Отговор #4 -: Октомври 01, 2010, 16:20:17 pm »
Имах задух, страшен задух от Марвелона. Като го спрях след 2 дни ми мина задуха.
*
« Отговор #5 -: Февруари 22, 2011, 18:04:53 pm »
За да не отварям нова тема, ще попитам тук.
На 3-я ден от цикъла започнах прием на Марвелон поради задържани фоликули. Менструацията ми по принцип е 3-4 дни. Още на следващия ден се появи някакво течение, жълтеникаво до бледорозово в различните дни. Моля ви, споделете дали е възможно да е от хапчетата? Следващия понеделник съм на преглед, но исках да се допитам и до вас.
Благодаря предварително! :)
« Отговор #6 -: Февруари 22, 2011, 18:10:03 pm »
здравей, аз също за пръв път взимам марвелон, вече ми е 13 ден на хапчета и от 4-5 дни имам такова течение- кафеникаво по-скоро ми е, но започна като бледо розово-жълтеникаво. Нормално било, освен това го пише и на листовката,че приемът им за пръв път може да предизвика такива течения първия месец-два.
*
« Отговор #7 -: Февруари 22, 2011, 18:21:28 pm »
Много благодаря за бързия отговор. :)
Листовка нямам, защото ми изписаха един блистер само, и се притесних какво става. Сега съм спокойна. :)
« Отговор #8 -: Февруари 22, 2011, 19:12:06 pm »
То и аз един блистер ще пия, ама го четох на листовка по интернет http://apteka.framar.bg/13001624/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%BD-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-3-21 ;) понеже и аз се бях притеснила от какво е, още повече , че и малко ми се позасили последните 2 дни.
"При всички хормонални контрацептиви през първите няколко месеца може да се появи неправилно влагалищно кървене (зацапване или пробивно кървене). Ако е необходимо вземете хигиенни мерки, но не преустановявайте приема на таблетките. Обикновено нередовните кръвотечения спират след като организмът Ви се адаптира към хормоналните таблетки (обикновено след три цикъла с прием на таблетки). Ако кръвотечението продължи усили се или веднъж изчезнало, внезапно се появи отново, трябва да се консултирате с Вашия лекар."
« Последна редакция: Февруари 22, 2011, 19:14:08 pm от gabura »
« Отговор #9 -: Март 30, 2011, 11:19:15 am »
и аз да споделя
предписаха ми Марвелно
първата седмица имах ужасно главоболие всеки ден
тази седмица е по-добре положението

от вчера имам някакво кафениакво течение което продължава и днес,
но от прочетеното - явно е нормално

*
« Отговор #10 -: Април 06, 2011, 09:50:35 am »
И аз съм пила Марвелон по различно време и с различна продължителност .Всички тези симптоми са нормални докато организма се адаптира. Замаяност в първите дни ,главоболие подуване ,гадене и да особенно вечер в това число и зашпек в първитата седмица. Ако има обаче по сериозни странични ефекти трябва да се обсъди с лекаря.Всички тези неразположения съм ги имала накуп.
« Отговор #11 -: Ноември 07, 2011, 01:37:26 am »
Да питам за марвелона има ли опасност от забременяване ако се изварши полов акт след 5-то хапче а не 7-то ??? благодаря предварително
*
« Отговор #12 -: Ноември 07, 2011, 11:59:08 am »
Вероятноста е нищожна. Зависи колко ти е продължителноста на цикъла и от кой ден на настоящия цикъл си започнала прием на марвелон.
бикновенно цикъла на жената варира между 21 и 35 дни . ако си в първата група с 21 дневен цикъл и си започнала приема на да кажем 3 или 4 ден от настоящият ти цикъл това се пада 8,9 ден от цикълът ти -напълно е възможно . Тъй като овулацията при такава продължителност настъпва между 8 и 9 ден а лекарството все още няма да е проявило своя ефект . Ако обаче си със същата продължителност и си започнала приема от 1ви ден на цикъла е невъзможно да се забременне. Това е така защото с 1ви ден на цикъла ,прогестерона ти пада рязко и започва кървене ,но в същото това време започва увеличение на естрогените -хормони ,които образуват фуликулите. Ако си го започнала от 1ви ден ,ти блокираш естрогените и е невъзможно да се образуват фуликули. Но ако си започнала от 3,4ден ти вече имаш новообразувани малки фуликулчета поради което е възможно някой от тях да не се повлияят от 5тото хабче .Това разбира се е много малка вероятност но я има.

Стандартно най-вече жените и мат продължителност на цикъла 28,32 дни ,при което е невъзможно да се зачене с марвелон поради това че овулация настъпва в тези случеи между 12 и 15 ден на цикъла  .При 5ти ден на взимане на марвелона ,независимо в кой ден си започнала да го взимаш/дали от 1ви или 3,4ден на настоящия си цикъл е твърде рано за настъпване на овулация ако да кажем това лекарство не ти действа.
« Последна редакция: Ноември 07, 2011, 12:18:13 pm от zarina »
« Отговор #13 -: Ноември 07, 2011, 16:59:21 pm »
Привет,
април месец ми изписаха да пия 3 месеца Марвелон. Купих си го, но така и не го изпих. Мислех да ги изхвърля, но като видях, че темата е активна и реших да питам: Иска ли някой да му ги подаря? Три блистера по 21 табл., със срок на годност до март 2012.
Ако някой се интересува да ми прати адреса си на лични съобщения. Веднага ще му ги изпратя по пощата( тъй като не живея в БГ).
« Отговор #14 -: Януари 09, 2012, 13:50:32 pm »
аз пиех Марвелон в продължение на 5години....като противозачатъчно и бях много доволна.
Николай е на 2г.4м.5д.
« Отговор #15 -: Февруари 05, 2013, 09:23:44 am »
Здравейте-пия Марвелон 2 по 1 хапче на ден-изписаха ми го заради киста,като ги приключа отивам на преглед да видим дали се е повлияла или е ендометриозна... Остава ми още 3 дена да ги пия,но от вчера имам някакво зацапване-на някой случвало ли му се е!!!  :?  И като ги спрете на кой ден горе долу ви идва цикъла?