Здравейте!
През
юли месец ми изскочи FSH 15, инцидентно, в други 4 изследвания варира от 8.5 до 10.70 - винаги в горна граница
. Това ме накара да пусна допълнително и Антимюлеров хормон и Инхибин Б. Лабораторията е на клиника Малинов.
Резултатът от АМХ е 3.12 ng/mL. 2 дни след даването на кръв за изследване, имам преброени антрални фоликули в ДЯ 3, в ЛЯ 4-5.
На 10
септември, в клиниката на д-р Владимиров пак ми пуснаха същите 2 хормона, тъй като док видя несъответсвие между добрите им нива и лошите нива на FSH, както и броя на антралните фоликули.
Резултатът АМХ - 1.70 ng/mL Антр.фоликули на 2 ден МЦ - ДЯ 2, ЛЯ 6.
Инхибинът е с еднакви стойности от двете изследвания.
Моля ви, кажете какво да направя.... Да пускам ли трети път това скъпо изследване в трета лаборатория? На кой от двата/трите резултата да се доверя??
Нали уж антимюлеровият не варирал през различните месеци? Все пак реф.стойности са 1-10 и разлика от 1.42 не е никак малка. Още повече, че д-р Владимиров каза, че между 1 и 2 е обезпокоително, а под 1 вече е зле. Годинките ми са 30 и в момента борбата е за първо бебче. (също сме и с лоша спермограма - 7% по Крюгер, но оставащите ми яйчица са ми по на грижа)
Моля, споделете!