0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Открих една група почитатели на Миролюба във фейсбук.Не знам,обаче дали тя чете там.
ето линк:
http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=132567943449267&ref=ts

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
След писмото до Лиско, както филмите, така и писмата от другарката Векилска е повече от ясно какво ще сътворят като отговор от бтв. Според мен Сдружението и хората с репродуктивни проблеми няма да получат адекватна подкрепа, както и възможност да говорят по наболелите проблеми. Ще си останем в сферата на жълтините :(
Мише, прекрасни писма!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
И аз мисля като Ganka и sixsens, че бТВ няма да отговорят адекватно. Най-много да поканят представител на Сдружението за 10мин. в "Денят е прекрасен" да се изкаже набързо по въпроса, двете водещи ще кимат умно, и "кервана ще си продъжи".
Просто е по-лесно с проблемите на двойките да се направи сензация, отколкото да се помогне.

*
За съжаление, може и да се окажете прави... :(
Хайде да направим нещо масово - да напишем всички по едно писмо, макар и различни по обем и съдържание! Да ги залеем с писмата си заедно! Дано поне тогава видят, че доста са тези, които не са разбрали или не са харесали филмите и не само тях... :(
П.П. До къде да адресираме? До бтв ли или в частност до М.Б.?

*
Векилска да си гледа нейното душевно състояние,че май и е доста разклатено.Както самата тя казва честите експерименти с прическата и са в следствие на емоционалното и състояние.Като се оправите тогава може да давате оценки за качеството на един филм.
Поздравления за Зачатие и за Мишаната
Jbrul, то и на Мимчо писмото не беше адресирано до Векилска :D, просто може да се ползва нейното встъпление: "Не искам да ставам адвокат на Мария и т.н." Но си права, че Мишантата е дала достоен отговор. Дано да четат тук!
« Последна редакция: Октомври 02, 2010, 21:37:01 pm от Мама Мийя »

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
Ако четяха тук щяха да знаят, че има законова наредба, кото регламентиа дейностите по АРТ, а не онзи де да се излага Миролюба в Денят е прекрасен и да твърди, че всичко е безразборно и никъде нищо не се води. Един сериозен журналист щеше да изчете наредбата преди да прави такъв филм, а един слаб журналист поне най-малко щеше да знае, че има такава. За нея - какво да кажа, за мен тя не е журналист.
*
От това което прочетох, се убедих че хората създаващи предаванията в медия БТВ са непросветени и необективни /тук спестявам други обидни квалификации и епитети/. Не вярвах на бързият отговор от отвореното писмо, но мисля, че трябва да участваме и дадем отговор /ако ни пуснат в ефир/ тоест да се извиним на хората с репродуктивни проблеми и хората борещи се заедно с нас. Защото всички те, заедно със своите близки, както и екипите от лекари се чувстват обидени и омерзени.
Аз едно не мога да разбера, проблеми има, факт. Нека си ги акцентира госпойцата и търси сензацията, ама защо не си пусна филмчето в Гърция, защо трябваше подмолно да взима интервюта и после да си ги скалъпва както и се иска.На това му казвам аз долно и непрофесионално отношение. Такива хора трябва да отговарят пред съда, но живеем в България :x  :( :x
Защо този филм се пусна точно на ДРЗ, защо не се излъчи нито ред/кадър за това огромно и уникално по рода си събитие, при условие, че имаше журналисти от БТВ /които взеха доста интервюта/. Защо от това събитие се излъчиха кадри само и единствено в подкрепа на позорният филм на Бенатова и нито дума за това за което бяха поканени.
Ясно е, че медията няма да си посипе главата с пепел, но се надявам поне малко да въдвори ред във вътрешният си двор. Не може който както си иска да отразява нещо си, без да си е направил труда да прочете, вникне и евентуално разбере /ако желае/.

Мише браво, не мога да пиша такива писма, в смисъл че нямам дар перото, но иначе заставам на 500 % зад твоите писма. Наистина е хубаво да залеем медията с гневни писма, макар и по закъснели...
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Наде, то хубаво, ама защо ние трябва да се извиняваме?
Непрофесионалното им поведение не е само по отношение на този проблем. То засяга абсолютно всичко излъчено в ефира им :? Аз вече не помня нещо адекватно и обективно отразено. Само спекулации и манипулации....
И да отиде наш представител, то той ще трябва да е много напорист, за да си взема думата, щото нали се сещате колко ще го оставят да говори и да ги нарита :lol: Като си спомня как прекъсваха д-р Владимиров в едно от изданията на Денят е прекрасен и човекът не можа да се изкаже като хората, направо не ми се мисли нас как ще ни апострофират постоянно. Нищо добро не очаквам аз, наречете ме черногледа ако искате, просто им нямам доверие. Ако възнамеряваме да приемем поканата за предаване, трябва много добре да се обмисли стратегията, че да не попстигнем обратния ефект.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Ако всеки, четящ темата разпечата на хария писмото и се подпише със собственото си име отдолу, ще е голяма победа за каузата, която защитаваме.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Ами извинението Злати, е нужно на хората с репродуктивни проблеми, близки, лекари и ...защото чуха и видяха една гнусна и грозна манипулация, която цели скандалното. Това не е истината и практика в нашата държава, няма общо с нашите лекари и прочие, но бяха намесени и изманипулирани с интервюта, скалъпени и оформени след това във филм, съвсем в страни от това, на което са искали да наблегнат, като същина на проблема в България. Извинение не в буквалният смисъл, а обяснение, че това е само един еФтин и скандален филм с праволинейно и некомпетентно отношение към реалните, нашите проблеми. А какъв е проблема в България, не се отрази ...през цялото време се "разследваше" една клиника в Гърция.
Е кому беше нужно ...?

*
Ако всеки, четящ темата разпечата на хария писмото и се подпише със собственото си име отдолу, ще е голяма победа за каузата, която защитаваме.

Може и дори само с имената си най отдолу от писмото, да даде своят глас в подкрепа.
Дайте мейл адреса на който е изпратено и веднага са отговорили от сутрешният блок.

*
Доколкото схващам, позицията на “ Btv “ и някои лица работещи там, по отношение на филмчетата на Бенатова е следната: „Ние направихме филми, които се опитват да разнищят нормативните неуредици и разните закононарушения, по отношение на донорството при АРТ, с което целим да вдигнем достатъчно шум по темата, че да се вземат мерки за „изправяне на кривиците”.  И също доколкото схващам и светът да се преобърне, те ще продължават да твърдят именно това.

За тези хора, няма абсолютно никакво значение, че филмите залагат на жълтото, на частни случаи, че Бенатова не е положила достатъчно усилия, за да проучи сериозно обективните факти, ами насосва нещата така, че да се получи рейтингов и скандален материал...не им пука дори за това, че често не борави с правилната терминология по темата. Ама, че клиниката била гръцка? Голяма работа...нали се „римува” удобно с: „престъпление”, „черен пазар” и „яйцеклетка”, кой ти гледа подробности – важно е да има гръм, трясък и пушилка.

Ситуацията ми напомня на следния виц от зората на демокрацията:
На един площад се е събрала голяма група протестиращи, която скандира: „Демокрация! Демокрация!”. Към хората се присламчва случаен гражданин и започва да се дере с пълно гърло: „Менструация! Менструация!”. Човекът до него се обръща изумен и го пита: „Ама какво крещиш ти бе?! Ние тук се борим за свобода, скандираме „Демокрация!” ти какви ги плещиш?!” Онзи го поглежда и отговаря: „Абе карай бе, важното е кръв да се лее...”

Та и на Миролюба филмите като този виц – карай бе, важното е „кръв да се лее”, пък кой за какво се бори – все тая.

Както е видно, в защита на М. Бенатова се леят същите празни приказки и обобщения, основани на нищото, или просто на нечии лични предположения по въпроса, досущ като обобщенията и внушенията, които самата авторка на филмите волно лее из тях.

За себе си лично, вече нямам и грам съмнение, че никой в тази телевизия не би допуснал глас и мнение, показващи несъстоятелността на която и да е от „тезите” на тяхната журналистка в тези филмчета. Това за тях означава,  да си признаят открито, че са направили и излъчили /нееднократно при това/ материал, оборим като фактология, манипулативен,  въвеждащ волно, или неволно зрителите им в заблуждение. Как си го представяте да стане това?! Никак.

Не бих се очудила  да предложат формат, в който уж да има открит дебат по темата, но предварително да се погрижат, да осигурят определен тип участници в него. Да речем, жена на предела на фертилната възраст /масово приета от обществото/, или попрескочила я, която със самото си присъствие в студиото - да потвърди внушенията на Бенатова... Още като представят точно г-жа, или г-ца Х, която наближава 50-те примерно, има успешна кариера и поддържан вид, но иска „с цената на всичко” да се сдобие със  свое дете...и зрителят ще спре да слуша какво му казва тази жена. Ще се подсмихне и ще си каже: „Ми ето, съвсем права е Бенатова, че само разни застаряващи богаташки искат да си напазаруват бебе” и толкова. Или ако поканят и някоя от вас, ще има умишлено заяждане, реплики и опити да я изкарат от нерви и да постигнат внушението: „ми ето ги, тия са измъчени истерички и просто се чудят от какво да се засегнат, не че имат някакво основание...”

И след всичко видяно и прочетено дотук, никак не се съмнявам, че въпросната телевизия, не само е способна да направи точно това, ами ще го направи 100%, само да има възможност.

П.С. Идеята на mini, да си принтнем писмото на Зачатие и всяка една от нас, да го изпрати собственоръчно подписано в телевизията ми допада. Най-малкото, ще им залеем пощата с бумаги, а и купчина писма на хартия, изглеждат по-внушително от същото количество, ама в нета.

« Последна редакция: Октомври 03, 2010, 15:01:50 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Ама Наде, аз съм съгласна с теб, но пак те питам: Защо НИЕ трябва да се извиним? Ние ли ги правихме тия филми, ние ли ги излъчихме и прочее. Извинението трябва да дойде от БТВ, не от нас. Все едно ние се извиняваме на нас си 8O и то за нещо, което друг е извършил. Прощавай, но не схващам логиката нещо...Аз нямам за какво да се извинявам.
Сценария, който Jbrul е описала е напълно възможен и аз точно това очаквам да се случи. Достатъчно сме видели от тях, за да ни е ясно какво да очакваме. Обаче, в Референдум по БНТ1 си мисля, че можем да направим нещо. Вече се убедихме, че е сериозно предаване и хората се стремят да са максимално обективни. Защо не се обърнем към тях?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     

Може и дори само с имената си най отдолу от писмото, да даде своят глас в подкрепа.
Дайте мейл адреса на който е изпратено и веднага са отговорили от сутрешният блок.
Може да пуснете подписка в електронен вариант.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
видяхте, че този вариант няма особен ефект
едно писмо с марка за страната и принт на една страница ще ни излезе не повече от левче, направете го, ако мислите че сте засегнати от темата
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Злати мила, ние трябва длъжни сме да се извиним, за невежеството на някои хора,макар и работещи в БТВ. Длъжни сме защото Сдружение Зачатие е институция за хората с проблеми. Доказано е! На хората с проблеми и обкръжението им е засегнато достойнството и не само в случая и биха се почувствали малко по добре, ако се допусне наш представител и обясни, на какво е "искала" да наблегне всъщност госпожица Бенатова и сие, без да влиза в конфронтация. На това му казвам аз извинение/обяснение.

Мими ще го направя определено,при това още утре.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Значи, обяснение и разяснение е едно, а извинението е нещо съвсем друго. Абсолютно идиотско е Зачатие да се изтъпани по БТВ и да каже "Извинявайте, уважаеми хора с проблеми, че МБ ви разказа играта" 8O Усещаш ли как звучи? Пак казвам, все едно се извиняваме на нас си. Щото нали, Зачатие е представител на двойките с репродуктивни проблеми, демек тези двойки са Зачатие и Зачатие е тези двойки. Не знам дали ме разбираш какво искам да кажа. Супер тъпо е да отидем в телевизията и да вземем да ръсим извинения, честно. Това, което трябва да направим е ДА ИЗИСКАМЕ ИЗВИНЕНИЕ ОТ МБ И БТВ, безапелационно и твърдо. Да, трябва да се обясни проблема, да се поясни какво е "искал да каже поета с творението си" :lol:, но да се извиняваме е абсурдно. Стига сме се навеждали, викам аз. След като сме институция, да се държим като такава.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*
Злати много се палиш, пази се ... не ме разбираш ..., но аз теб да.
Под нашето извинение, не казвам да се изтипосаме и кажем "Извинявайте, уважаеми хора с проблеми, че МБ ви разказа играта", а по тънък и деликатен начин да си кажем своето и да се извиним за глупостта човешка. Не директно, не арогантно, не нахално.

*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Поздравления за Зачатие и всички момичета, които намериха сили да изразят позиция!
Все по-често подминавам подобни теми и писания, и предавания. Останах без нерви и сили да преглъщам болката, и унижението  :x  Почнах прекалено лично да приемам тези неща, поддадох на провокацията  :x  Писна ми, да чета как аз съм виновна, за това, че не мога да имам деца по естествен начин! Аз ли съм виновна, за това, че личният ми гинеколог ми е поставял грешни диагнози и за това са ми били увредени тръбите? Аз ли съм виновна, за това, че след около 45 дни кървене и обикаляне по болници и "светила" нааай-накрая решиха да видят, аджеба, дали не съм с извънматочна! Не само с извънматочна, а една извънземна  :x с извънматочна, която на пук на медицината оцеля... и остана без тръби, но жива!!!
Но, не това е страшното. Страшното е, че не съм единствена! Толкова много жени и мъже имат диагнозата "стерилитет" вследствие на "компетентно лечение". И после някаква си медийна звезда, ще ни залива с обиди. Обиди, които не заслужаваме! Е писна ми! Наистина.
Момичета, извинете за емоционалността ми. Вярвам, че вие ме разбирате!