0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Six, право в десятката!
Това е и моето мнение!
*
Re: Хляб и зрелища или информация и подкрепа? i
« Отговор #121 -: Октомври 08, 2010, 10:01:11 am »
Абе айде сега да не си заравяме главата в пясъка като щрауси. Кой лекар каза или направи нещо по въпроса на филма. Само един в миг, отдал се на емоцията и после нищо ... Е това е най странното за мен. Не ни прече да излезем и да кажем каквото и както трябва, но ние винаги в очите на БТВ и на хората, благодарения на творенията на М.Бенатова и не само, ще сме изкукали заможни бабки с фикс идеята да имат бебе.
« Последна редакция: Октомври 08, 2010, 10:05:11 am от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Да, Надя и ако идем в БТВ сами и почнем да хленчим колко сме обидени и онеправдани, само ще затвърдим това им мнение.

Е Злати и какво решението ... да идем, ама де идем само. Ок и аз така искам, ама нали видя и виждаш, какво е положението.
Има друга тема, там с идеите.

*

п.п. не знам и какво толкова обмисляте, като досега няма нито един обиден пациент, който явно да е заявил желание да участва в телевизионното предаване и в разговор с обидилата го журналистка...

точно тук е най-тъжното в цялата ситуация - всички са засегнати, всички са възмутени, всички им задават тъпи въпроси познати и гледат странно, а сега темата утихна, защото е наш ред.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Дони, честно да ти кажа, тъпото е другаде... Филмът се излъчи юни месец...
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

п.п. не знам и какво толкова обмисляте, като досега няма нито един обиден пациент, който явно да е заявил желание да участва в телевизионното предаване и в разговор с обидилата го журналистка...

точно тук е най-тъжното в цялата ситуация - всички са засегнати, всички са възмутени, всички им задават тъпи въпроси познати и гледат странно, а сега темата утихна, защото е наш ред.

Да винаги, абсолютно винаги така се получава, не само тук, такава е психиката на българина. Иху, иху и после тиху, но е жалко за нас като нация.

*
Dess_dess - заяви желание да участва, само няколко поста по-рано, аз също имам желание, но не мога да се изтъпаня и да кажа - аз съм за донорска яйцеклетка пред цяла България.
Едно е да застанеш и да кажеш имам проблем и трябва да правя ин витро пред всички, това съм го правила. Съвсем друго е - че трябва да използващ донорска я, защото това не касае само твойта съдба, а и тази на евентуално твое бъдещо дете.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
По въпроса за предаването - трябва ви друг часови пояс, хора, които наистина си разбират от работата, а не да е с неграмотните водещи. Предварително да се иска схема, въпроси, които ще се задават, кои ще са събеседниците, как ще протича предаването, дали може евентуално да не се дава момичето, което ще се съгласи да говори, в кадър, а да се скрие. Особено ако е с ИЯР. Как си представяте да влезете в двубой с Миролюба? Аз определено не съм много позитивно настроена към това предаване, още повече в Денят е прекрасен.
« Последна редакция: Октомври 08, 2010, 19:16:15 pm от ultra »
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
"По въпроса за предаването - трябва ви друг часови пояс, хора, които наистина си разбират от работата, а не да е с неграмотните водещи. Предварително да се иска схема, въпроси, които ще се задават, кои ще са събеседниците, как ще протича предаването, дали може евентуално да не се дава момичето, което ще се съгласи да говори, в кадър, а да се скрие. Особено ако е с ИЯР. Как си представяте да влезете в двубой с Миролюба? Аз определено не съм много позитивно настроена към това предаване, още повече в Денят е прекрасен."

osi_9
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Момичета пак ще пиша, дава ни се ефирно време, харесва не харесва, това е.
Разберете от нас само и единствено зависи. Можем да се пишим и дришим тук, колкото си искаме, но трябва адекватни решения на поведение да се вземат. Който има такива да ги сподели, иначе да си чешем езиците и пръстите, това го знаем можем всички. Важното е да си се представим на ниво, а това че предаването, водещите и часовият пояса са ... без коментар.

*
Мили момиченца, вече 6.5 г. ви чета и препрочитам, велики идеи, велики стратегии, много дар слово по форумите, но знаете ли каква е истината, една едничка, когато трябва да докараме нещата до край се изпокривате като мишки, да мишки...
За първи път си позволявам да пиша толкова остро, защото рядко, много рядко ми се случва са се ядосам, но знаете ли какво стана вчера? От 9.30 до следобед аз не спрях да въртя телефони (и да разсея всеобщото мнение, телефона ми е личен и си го плащам от джоба с огромните си доходи от майчинството) и да търся кой аджеба от всички многознаещи да отиде в БТВ, трябваше да се молим да отложат предаването, защото не мога да намеря човек.
Аз ще отида, това е ясно, не че ми се ходи, не е редно аз да съм на всякъде, каузата е една и е обща, незнам дали сте се замисляли, но дали наистина вярвате, че имам нужда някой да ми казва какво да говоря, че чак и стратегия да ми измисля 8O
Който има да каже нещо важно и безценно, моля, хората ни дадоха поле за изява.
И ако може да не се обиждаме, защото никога до сега по медийните ни изяви не се е хленчило, подсмърчало и мрънкало... Напротив, многократно сме доказали, че сме зрели, интелигентни хора с позиция, която безрезервно защитаваме.
За всичките тези години от тук минаха много "умни глави", вижда се колко останаха и колко вършат работа, така че няма нужда да се връткаме, да се цупим и да се правим на обидени, няма на кой, просто. :wink:
Да и още нещо, в кое предаване предлагате да отидем, и моля, ако може да ни уредите участие, след като единственото от което ни предлагат не е подходящо според повечето?
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Момичета, хайде да не се караме, а да помислим рацинално, защото другата седмица като се обадят за участие, вече няма да можем да отлагаме...

Ето подробности, които може би трябваше да дам в предния си пост за предаването. Може би повечето от Вас не знаят, но “Денят е прекрасен” е с главен редактор Б.Гидикова – поканата идва и от нея. Идеята да се направи такова предаване е започнала, когато във форума на предаването са се получили много мнения с възмущение от филма на М.Бенатова. Искали са да поканят нея, но след това са решили да дадат екран и на нас – да кажеме защо сме обидени – нали все пак сме страна в целия спор. И аз мисля, че така е редно, ако бяха поканили само нея можеше да се сърдиме, ама в случая, мисля, че няма за какво. Все пак сме заляли с гневни писма интернет пространството и сега когато ни дават трибуна, ние се дърпаме и се спотайваме...
Журналистката, която ми се обади предложи да има първа част, в която ние (Зачатие) да кажем какво ни е засегнало и обидило, тук е и мястото според мен да има момиче с ИЯР – дано се намери такова, което да разкаже с две/три думи, как е стигнала до необходимостта от донор и че ако една процедура ин витро е трудна, то тази с донорска яйцеклетка е още по-трудна – и емоционално, и финансово, и като случване във времето. Мисля си, че ни трябва един такъв положителен герой, който да контрастира на казаното във филма. Да се отбележи че ИЯР все по-често се среща при млади жени между 25/35 години. Имайте предвид, че ефирното време лети много бързо и няма да има много какво да се разказва – просто съвсем систематизирано.
Във втората част ще поканят М.Бенатова и ще имаме възможност да кажем на нея какво ни е обидило и подразнило. На къде водещите ще наклонят везните – не знам, но не бива да излизаме от добрия тон.

Не знам дали съм прекалено наивна, но поканата им беше отправена съвсем добронамерено, с цел да се видят двете гледни точки и да се изясним цивилизовано, а не за да се направи поредния скандал.
*
Re: Хляб и зрелища или информация и подкрепа? i
« Отговор #132 -: Октомври 08, 2010, 14:57:10 pm »
Миси, благодаря че сподели това тук. Така ми изглежда малко по иначе и добре, че е така. Ще видим, какво ще се получи и случи.

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Стефи е права,
Вчера, ако не бяхме успяли да отложим предаването, за да се намерят подходящи участници, те да имат време да се подготвят (и да се изпокараме тука...), днес там, в ефир щяха да бъдат Стефи и още едно смело момиче, които макар и да не са лично засегнати щяха да са там заради вас, заради всички нас, заради каузата, заради Зачатие.

Дори журналистаката, от която дойде поканата, ми каза съвсем чистосърдечно, че според нея този спор е някакво недоразумение и че те винаги са били съпричастни с каузата и борбата на Зачатие и ще продължат да бъдат.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Миси, то не е недоразумение това, което всички са видяли. Не е за това спора, а за начина, по който се представят нещата. А и хубаво, ама щом те мислят, че е недоразумение, то значи не виждат отново нищо нередно във филма.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Мдааа, то така се подготвя участие по такава тема - от днес за утре. Те едва ли от вчера се подготвят за предаването....
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Мдааа, то така се подготвя участие по такава тема - от днес за утре. Те едва ли от вчера се подготвят за предаването....

Всъщност е ден за ден.

Денят е прекрасен ако не се лъжа е външна продукция, така че оставете Боряна на мира!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Аз малко в страни от последните постинги, понеже два дена само това вървя и си мисля, та исках на госпожа Векилска да кажа- благодаря на Господ, че ми отреди да мина по пътя на стерилитета, не съжалявам нито миг за всяка проронена сълза и всяко разочарование, защото тук открих много стойностни и истински хора, силни жени и мъже за които с гордост заявявам, че познавам и мога да заявя че са ми приятели. Щастлива съм в миговете, в които прочета че моята история дава кураж и сила, когато ми пишат че благодарение на споделеното от мен са успяли и те. Не зная как според Вас е трябвало да приема филма, но така чувствам аз пътя на стерилитета, който се наложи да извървим.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Тъй като съм регионален модератор тук, а темата е във външен форум, започвам да я почиствам. Моля, хората с изтрити постинги, да ми се жалват на лични.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Какво стана с предаването за донорството?
Dess_dess аз бих участвала,ако ме засягаше темата пряко,ноооо...с включване по телефона.Помисли за този вариант,можеш само да помогнеш на тази кауза.Нека в студиото е някой от Зачатие,доктор,или Миролюба...Нека ти дадат право да разкажеш историята,нека можеш да зададеш въпрос към създателите на филма.Поискай,ако може да те включат,ще е от полза.

Смятам,че трябва да се говори и да се ограмотяват тесногръдите еснафи в България.

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia