0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Само не разбрах защо си пишем с госпожата Векилска, а не с авторката на филма или поне с някой, който й се води мениджър в БТВ. Все едно аз да почна да водя кореспонденцията на колежката Пенка. Странна организационна практика.

Писмата на момичетата много силно ме развълнуваха, особено на тези с ИЯР и на Jbrul (както винаги, кърти мивки :D).

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
ауу, не може да бъде
някой от Бтв е решил да влезе във форумите на Зачатие  :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Mini, те винаги са били добре дошли тук.

Аз искам да помоля чистосърдечно Мариана Векилска, ако все пак още влиза в тази тема, да отдели 2 часа и да изгледа наново двата филма, но този път внимателно и да погледне от нашата гледна точка на всеки един кадър и всяка една реплика в тях. И отново да напише, че всичко е ОК. Сигурна съм, че няма да може.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Ех, Дони, след всичко, което написа тя, ти още ли вярваш в доброто? Аз отдавна не вярвам във феи и магьосници...
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
И аз искам да се обърна към Вас Г-жо Векилска,

убедена съм, че дори и да не напишете повече и ред в този форум, Вие ще влизате и ще четете мненията на потребителите. Във Вашето съзнание "клечката кибрит вече е драсната и фитилът вече е запален".
Това, че ще четете всъщност много ме радва. Така и трябва, човек трябва да се ограмотява, да търси информация, да проучи как стоят нещата, когато се захваща с нещо ново за него, непонятно и много различно от живота му.
Болката, която струи от всички писма към Вас е защото нашият живот е друг, не защото сме правили кариери или късно сме се сетили, че искаме деца. Имаме нужда от подкрепа, а не от сочене с пръст и от обиди.
И аз не съм изкуфяла бабичка, за 7-те години борба със стерилитета съм изпитала огромна болка, душата ми е кървяла и филми като този на г-жа Бенатова я карат още по-силно да кърви. Живота ни е друг. Такъв е живота и на много семейства по света, такъв като нашия.
Вашият е различен.
Болката и страданията през които преминаваме са огромни, повярвайте ми. Просто се насилете да вникнете в проблемите на семействата, борещи се със стерилитета. Борбата е жестока, с години, средствата, които заминават в тази борба са с отчайващи размери, но не защото сме богати, а защото всички изследвания и процедури са скъпи за един нормално работещ гражданин на Нашата родна страна. Повечето семейства са изтеглили кредит, някои даже изплащат и повече от един такъв.

Пиша лично моето мнение, въпреки че съм член на Сдружението, лично аз Ви приканвам от мое име, да направите филм за борбата на едно семейство в битката със стерилитета. Приемете го като "хвърляне на ръкавица".
Сигурна съм, че ще намерите необходимата информация, че ще се намерят кадърни Ваши колеги, с които да работите в екип.
Човешко е да се сгреши. Предизвиквам Ви да се опитате да вникнете в проблема и да направите филм за семействата борещи се със стерилитета.
"Дългата трудна борба на едно семейство за дете" - не е лошо за работна заглавие, нали?

Желая Ви приятна вечер.
Анита Марковска
« Последна редакция: Октомври 06, 2010, 21:13:26 pm от anmar »
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!

Запознах се с двете писма.
Доста долнопробно нечия кореспонденция да се публикува в сайт без разрешение.
След всичко изписано от мен до момента, само това имам да кажа.
Уви.

На си ти куклите, дай си ми парцалите и да не съм те видяла повече на нашия тротоар.
Така ми прозвуча отговора Ви, г-жо.
*
Zai ПишеХМЕ си с г-жа Векилска  :wink:, понеже именно тя отговори на писмо, което не беше адресирано до нея лично. Предполагам, че "по-големите" и "по-важните" от нея, са твърде заети, че да се занимават с някакви "тънкообидни женици, нуждаещи се от психологическа подкрепа".
Тя реши да обяснява на нас, някои от нас решиха да обяснят на нея и най-накрая г-жа Векилска ни се обиди...щото много й обясняваме. Пардон, обиди се понеже "обясненията" не протекоха тайно, а "долнопробно" бяха направени достояние на много хора, без писмено и нотариално заверено разрешение от нейна страна.

Та...такива ми ти работи в главите и страната на леприконите.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Аз все пак ще кажа: доволна съм, че Мариана Векилска ми отговори лично.

Не ми хареса нито покровителствения й тон, нито защитата на откровено слабите по журналистически стандарти филми на Миролюба Бенатова. Още по-малко ми се нравят другите й отговори.

Но все пак е хубаво, когато един редактор отговаря на писма на читатели или зрители, вместо да мълчи и да се крие зад служебен адрес на електронна поща.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Преборих нетния недоимък, не съм се скрила и уплашила  :lol:

Благодаря на всички, които изказаха мнение!
sixsens Благодаря ти, че публикува писното на Jbrul!

А по повод изнасянето на кореспонденцията в сайта
ми то и аз бях писала писмо до г-жа Ризова, пък то какво стана...

Щип щипи ди дип, срамно , долнопробно и се нуждая от помощ.
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Уважаема г-жо Векилска,

Аз пък пиша от гледната точка на трансплантирана - тема, с която непрекъснато правите паралели - която в момента се бори със следващата си диагноза - стерилитет! В продължение на 3 години бях денонощен активист за благото на транспланираните хора в България и всеки път, когато на мероприятие видех, че кореспондента отразяващ за БТВ е Миролюба Бенатова, изпадах в тих ужас. Няма случай, в който репортажа да е бил обективен! Но никога, никога не сме били обиждани на диагноза!
Всички заинтересовани от темата стерилитет и корелиращи, сме наясно, че има пробойни в регулацията - нали това ни внушавате, че се е опитвала да представи Бенатова?! ..НО не е това начина - Vulgar Display of Power.

Венета Даниелс

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
Момичета, имаме възможност утре в Денят е прекрасен да изкажем своята позиция. Знам че времето е много кратко, но трябва да осигурим двама участници, моля който има желание и възможност да пише или да ми звънне.
*
Re: Хляб и зрелища или информация и подкрепа? i
« Отговор #111 -: Октомври 07, 2010, 11:31:05 am »
Аз пък изпратих отвореното писмо на Сдружение Зачатие до БТВ, подписано от мен с обратна разписка. Все още не съм я получила. Пратих на адрес посочен в сайта им.

Имам едно усещане, че влизането и писането на г-жа Векилска в сайта е отново с цел.
Усетила е, къде има конфликт и къде искрата е припламнала и защо не да разпали огъня.Трябва да се събира материал, за предавания, новини и репортажи при това скандални. Как пък никой в тази телевизия, не се замисли, защо толкова хора реагират над един филм,та дори и да е дело на техен колега. А и кой знае, може би и други хора са реагирали по други техни предавания. Как един път М.Бенатова не писа на някой или пък някъде.
Директно ни се казва, че имаме нужда от психолог, след като сме на противоположното мнение по даден казус, как да очакваме, че един такъв журналист ще сътвори нещо обективно и ...Има работещи хора в тази медия с репродуктивни проблеми еми обърнете се към тях г-жо Векилска и г-це Бенатова, преди да решите да се пробвате във филми и адвокатстване. Ако медията ви плаща да творите скандалното, жълтото и "обективното" = гледаемо/висок рейтинг = парички, то надявам се вътре в душата и сърцата ви, нещо да трепва с разбиране към хората с репродуктивни проблеми , а ако го няма, то спокойно мога да ви квалифицирам като ЕМОЦИОНАЛНИ ИНВАЛИДИ.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Момичета, имаме възможност утре в Денят е прекрасен да изкажем своята позиция. Знам че времето е много кратко, но трябва да осигурим двама участници, моля който има желание и възможност да пише или да ми звънне.

Своята позиция, „Сдружение Зачатие” изказва съвсем ясно и открито в отвореното писмо, публикувано на първа страница в тази тема. Както е видно, тази позиция е споделена и подкрепена и от хора нечленуващи в организацията. В някои случаи, лично и от свое име отделни лица, изразиха недоволство и мнения, подкрепящи това отворено писмо и по други начини.

Позицията на телевизия „Бтв”,  е ясна и видна в следващите страници от тази тема и е изразена в конкретния случай от г-жа Мариана Векилска – „проблем няма, някакви хора си въобразяват някакви неща, нещо са недоразбрали  и им трябва психолог”. Ако от „Бтв” евентуално имат претенции, че тяхна служителка, не изразява точно тяхното мнение, ползвайки служебен мейл-адрес и отговаряйки на писмо, адресирано не до нея, а до г-жа Ризова...да си решават този проблем по административен път и помежду си. В противен случай, лично АЗ считам, че думите на г-жа Векилска, са И официалната позиция на телевизията, поради което не виждам какво повече има да се изяснява? Те са „прави, чисти и бели” – ние сме „неразбрали и ненаред”, ами...ОК. Така да е.

„Бтв”,  като видни фенове на жълтото и надушващи всяка възможност за спретване на скандалче и този път не смятат да пропуснат шанса си. Явно. Каква позиция искат и очакват да чуят във въпросното предаване? Ами да си пуснат един принтер, да си разпечатат писмото на “Сдружение Зачатие” и да го прочетат в ефир, после да си я карат по предварителния сценарий /който не се съмнявам, че вече са подготвили/. Да се разпенят в ефир Миролюба Бенатова и сродните й „мислителки” и да си „изпеят” каквото там повтарят като курдисани по темата. Ясно, че им се ще да е „по-кървавко” и пикантно и да докарат до сълзи, или изблик на справедлив бяс, някоя лично засегната жена – директно, в живо предаване.  Това е целта на поканата им все пак, не да изясняваме позиции и да си кажем истината...Мдаааа, така се прави рейтинг, съгласна.

Някой трябва да е пълен мазохист и наивник, че да отиде сега и „да подложи глава на дръвника”. За вас не знам, лично аз -  грам не вярвам в „добрите им намерения” в случая.
Не само в този случай всъщност. В нашия дом, от две-три  години, въпросната телевизия не се гледа по същите причини, поради които не си купуваме и вестник „ШОК” примерно. Ако не беше този форум, нямаше да имам неудоволствието да изгледам и гнусните филмчета, ама...това си беше мой избор и грешка.
Пък те нека си вярват и да тръбят, каква „национално отговорна”, „социално ангажирана” и н’ам к’ва медия били колкото си искат.  Да се съсредоточат най-добре върху комерса, да си връткат „шесторките” и шведските тройки ако щат, да се лензят и да крънкат СМС-и  - виж това им се получава най-редовно. Не са дорасли още, че да правят филми и да коментират даже важни въпроси. От важните въпроси - те винаги правят цирк, просто защото друго не умеят.
А и не е доходоносно.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Аз пък мисля, че съвсем добронамерено ни поканиха за участие в предаването. Нека не забравяме, че Боряна Гидикова от БТВ направи един страхотен филм преди време – когато никой не говореше за стерилитет, когато всички се криеха и срамуваха от това, когато не беше толкова ефектно и популярно да се говори за ин витро, аз съм убедена, че тя е искрена и съпричастна на каузата ни.
Дават ни екран и възможност да излезем открито и да кажем какво ни е обидило и засегнало. Добре ще е да покажем някое момиче, което има нужда от донорска яйцеклетка – да видят хората, че тези хора са като всички нас, нормални, зрели, млади, можещи, искащи, борещи се - да сподели проблемите и трудностите, през които минава.

По наше искане предаването се отлага за другата седмица – кога точно ще се уточни, но поискахме тази отсрочка, за да се организираме и подготвим.
« Последна редакция: Октомври 07, 2010, 14:35:04 pm от misi »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Добре ще е да покажем някое момиче, което има нужда от донорска яйцеклетка – да видят хората, че тези хора са като всички нас, нормални, зрели, млади, можещи, искащи, борещи се - да сподели проблемите и трудностите, през които минава.

:balk_602:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Misi е права - в случая няма значение какви са намеренията на Btv, при положение, че ни дават възможност, ако не отидем означава едно единсвено нещо - а именно, че ни е страх да опонираме на М.Б публично и да си защитим позицията.
Тоест трябва да се изгледа много внимателно филма и конкретно и агрументирано да посочим точно кое в него не е вярно и защо - според мен това ще бъде убедителната и силната позиция.
*
Момичета, няма ли желаещи за участие?
УС на Зачатие направи каквото можа - сега сме ние на ход и хоп темата май секна :lol:
*
Моля ви, това че имам опасения относно добронамереното отношение и поведение на БТВ, не изключва това, че трябва да се възползваме от предоставената ни трибуна, напротив. Но наистина мисля е най удачно да има жена с ИЯР.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
Момичета, няма ли желаещи за участие?
УС на Зачатие направи каквото можа - сега сме ние на ход и хоп темата май секна :lol:

аз имам! но, чак сега виждам поста, бях в София във вторник, излезе ми часа за д-р Стаменов, и ако имах там нет  :(, шях да прочета ... наистина трябва да се включим всички, да се защитим и да успеем!

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Оххх, бе хорааааа, недейте така наивно бееее! Какво като Боряна Гидикова била много добра и честна? Така е, да, не го отричам, жива и здрава да е жената, помагала ни е много. НО, Боряна Гидикова не е БТВ, как не схващате. Да не мислите, че тя самосиндикално ни кани? И някой ще я остави да ни помага? Темата е жълта и скандална. Телевизията надушва, че назрява скандал, сериозен при това, в неин ущърб! Ще направи всичко възможно да излезе суха от водата.
Значи, не казвам, че не трябва да ходим. Но, мноооого внимателно трябва да се обмисли стратегията, това вече го казах... Само ние не сме достатъчни. За не знам кой път вече повтарям - трябва ни лекарска подкрепа, разберете. Това не е проблем само на Зачатие, проблем е и на лекарите в областта, те също са засегнати.
БТВ са огромна медийна група и имат армия от юристи-хиени. Бъдете сигурни, че са се консултирали какво и как. То кьорав да си, ще видиш, че филмите на МБ съдържат неверни факти, че май и незаконни данни - като например името на пациент. Не мисля, че някой има право на достъп до медицинска документация /освен съда/. След случая с Лиско, сегашната ни реакция ги е убедила, че не се шегуваме и им е ясно, че може да стане лошо за тях. Не се съмнявайте, че ще направят всичко, за да избегнат последиците.
Честно, не вярвам, че не се сещате за това... Надявам се имате предвид всички тези факти.
Повече, обаче, се надявам коренно да греша!!! Но това не пречи да сме подготвени :wink:
« Последна редакция: Октомври 07, 2010, 23:15:20 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!