Момичета, имаме възможност утре в Денят е прекрасен да изкажем своята позиция. Знам че времето е много кратко, но трябва да осигурим двама участници, моля който има желание и възможност да пише или да ми звънне.
Своята позиция, „Сдружение Зачатие” изказва съвсем ясно и открито в отвореното писмо, публикувано на първа страница в тази тема. Както е видно, тази позиция е споделена и подкрепена и от хора нечленуващи в организацията. В някои случаи, лично и от свое име отделни лица, изразиха недоволство и мнения, подкрепящи това отворено писмо и по други начини.
Позицията на телевизия „Бтв”, е ясна и видна в следващите страници от тази тема и е изразена в конкретния случай от г-жа Мариана Векилска – „проблем няма, някакви хора си въобразяват някакви неща, нещо са недоразбрали и им трябва психолог”. Ако от „Бтв” евентуално имат претенции, че тяхна служителка, не изразява точно тяхното мнение, ползвайки служебен мейл-адрес и отговаряйки на писмо, адресирано не до нея, а до г-жа Ризова...да си решават този проблем по административен път и помежду си. В противен случай, лично АЗ считам, че думите на г-жа Векилска, са И официалната позиция на телевизията, поради което не виждам какво повече има да се изяснява? Те са „прави, чисти и бели” – ние сме „неразбрали и ненаред”, ами...ОК. Така да е.
„Бтв”, като видни фенове на жълтото и надушващи всяка възможност за спретване на скандалче и този път не смятат да пропуснат шанса си. Явно. Каква позиция искат и очакват да чуят във въпросното предаване? Ами да си пуснат един принтер, да си разпечатат писмото на “Сдружение Зачатие” и да го прочетат в ефир, после да си я карат по предварителния сценарий /който не се съмнявам, че вече са подготвили/. Да се разпенят в ефир Миролюба Бенатова и сродните й „мислителки” и да си „изпеят” каквото там повтарят като курдисани по темата. Ясно, че им се ще да е „по-кървавко” и пикантно и да докарат до сълзи, или изблик на справедлив бяс, някоя лично засегната жена – директно, в живо предаване. Това е целта на поканата им все пак, не да изясняваме позиции и да си кажем истината...Мдаааа, така се прави рейтинг, съгласна.
Някой трябва да е пълен мазохист и наивник, че да отиде сега и „да подложи глава на дръвника”. За вас не знам, лично аз - грам не вярвам в „добрите им намерения” в случая.
Не само в този случай всъщност. В нашия дом, от две-три години, въпросната телевизия не се гледа по същите причини, поради които не си купуваме и вестник „ШОК” примерно. Ако не беше този форум, нямаше да имам неудоволствието да изгледам и гнусните филмчета, ама...това си беше мой избор и грешка.
Пък те нека си вярват и да тръбят, каква „национално отговорна”, „социално ангажирана” и н’ам к’ва медия били колкото си искат. Да се съсредоточат най-добре върху комерса, да си връткат „шесторките” и шведските тройки ако щат, да се лензят и да крънкат СМС-и - виж това им се получава най-редовно. Не са дорасли още, че да правят филми и да коментират даже важни въпроси. От важните въпроси - те винаги правят цирк, просто защото друго не умеят.
А и не е доходоносно.